بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد جی اس ام باتری کاملا محفوظ می باشد

 

با توجه به پایان سال  و جابجایی مجموعه فروش بسته شده است 

از سفارش خوداری کنید 

 

شروع کار اعلام خواهد شد 

 در صورت لزوم 09383323434 می توانید تماس بگیرید

 

ساخت پاوربانک در خانه با چند قدم ساده!

ساخت پاوربانک در خانه با چند قدم ساده!
چکیده این مطلب : انتشار : 1398/11/09 4 نظر

اگر به فکر ساختن یک پاوربانک افتاده اید احتمالا به خوبی با این وسیله ی الکترونیکی پرکاربرد آشنا هستید. امروز قصد داریم اموزش ساخت پاور بانک با چند وسیله ساده آموزش بدیم پس با ما همراه باشید.

ساخت پاوربانک در خانه با چند قدم ساده!

ساخت پاوربانک در خانه با چند قدم ساده


اگر به فکر ساختن یک پاوربانک افتاده اید احتمالا به خوبی با این وسیله ی الکترونیکی پرکاربرد آشنا هستید. با این حال برای تکمیل موضوع و یادآوری در ابتدا تعریفی از پاوربانک ارائه می دهیم. پاوربانک(power bank) همانطور که از نامش برمی آید یک منبع انرژی است. این گجت پرکاربرد با نام شارژر قابل حمل نیز شناخته می شود. پاوربانک ها در انواع اندازه ها و قیمت ها در بازار موجود هستند و هر یک کاربردهای مخصوص به خود را دارند. موضوعی که در این نوشته به آن می پردازیم نحوه ی ساخت پاوربانک در خانه با چند وسیله و راهکار ساده است. اگر شما هم علاقه دارید تا با ساختار درونی پاوربانک آشنا شوید و یک نمونه ی ساده ی آن را بسازید، لطفا تا انتهای این نوشته همراه ما باشید.فراموش نکنید که نکات گفته شده در انتهای نوشته را حتما مطالعه کنید.


چگونه یک پاوربانک بسازیم؟


امروز و در این نوشته قصد داریم به شما ساخت پاوربانک را آموزش بدهیم.کافیست کمی با اصطلاحات ساده ی الکتریکی مانند مدارها، دیاگرام، جریان، مقاومت و مواردی از این قبیل آشنا باشید. دیگر همه چیز برای ساختن یک پاوربانک ساده آماده است. 


الف) ابزارهایی که نیاز دارید:


1-    روغن مخصوص لحیم کاری
2-    چسب حرارتی
3-    سیم مخصوص لحیم کاری
4-    پیچ گوشتی
5-    کاتر

 

 چگونه یک پاوربانک بسازیم


ب) قطعاتی که نیاز دارید:
1-    رگولاتور یا تنظیم کننده ی ولتاژ LM7805
2-    باتری 9 ولت
3-    کابل داده ی OTG
4-    مقاومت 370 اهمی
5-    کانکتور
6-    جعبه ای خالی برای قراردادن پروژه در آن
قدم اول: بررسی تنظیم کننده ی ولتاژ LM7805
به تصویر زیر نگاه کنید:
 

ساختمان تنظیم کننده ی ولتاژ

 

ساختمان تنظیم کننده ی ولتاژ را در تصویر مشاهده می کنید. این تنظیم کننده  ولتاژی معادل 5ولت برای ما فراهم می کند. یک رگولاتور دارای 3 پین یا پایه است. پایه ی شماره 1، ولتاژ 9 ولت را از باتری دریافت می کند و آن را به ولتاژ 5 ولت در پایانه ی خروجی تبدیل می کند. یاپه ی شماره 2، پایه ی زمین یا گراند است. پایه ی شماره 3 نیز وظیفه ی دریافت ولتاژ تنظیم شده را که در این مثال 5 ولت است،‌ دارد.


قدم دوم: بررسی سیم کابل OTG


به تصویر زیر مربوط به کابل otg نگاه کنید:

 

 بررسی سیم کابل OTG


4 رنگ سیم در کابل مشاهده می کنید که هر کدام وظیفه ای دارند. کابل قرمز رنگ دارای ولتاژ +5 ولت است. کابل سبز سر مثبت کابل داده usb و کابل سفید سر منفی کابل داده usb، نهایتا کابل سیاه نیز مربوط به زمین است. 


گام سوم: نقشه ی مدار پاوربانک 


تصویر زیر دیاگرام پاوربانک را به طور ساده نشان داده است:

 

 نقشه ی مدار پاوربانک 

 

مقاومت 370 اهمی، کابل otg، تنظیم کننده ی ولتاژ و باتری 9 ولتی را مطابق تصویر بالا بهم متصل کنید. بدیهی است که برای اتصال این قطعات نیاز به متصل کننده ها و لحیم کاری دارید. سر مثبت باتری را به سر مثبت درگاه usb و سرمنفی آن را به سر منفی درگاه usb متصل کنید. این اتصال باید توسط لحیم انجام شود و یا به سادگی سیم ها را به سادگی تاب دهید(گرچه روش چندان مطمئنی نیست). بعد از کار روی قسمت لخت سیم ها را با چسب مخصوص بپوشانید. 
گام چهارم: قراردادن مدار در جعبه ی پروژه 
مدار بالا را در جعبه ی پروژه یا هر جعبه ی کوچک در بسته ای می توانید قرار دهید. حال نوبت به امتحان کردن پاور بانکی است که ساخته اید. اگر همه چیز به خوبی پیش رفته باشد، باید گوشی شما شروع به شارژ شدن کند. جعبه ی پروژه را متناسب با اندازه باتری ها و سایر اجزای پاوربانک انتخاب کنید. اگر درگاه usb را می خواهید توسط دریل روی آن ایجاد کنید حتما دقت کنید تا به سایر اجزا آسیبی نرسد.

 

امتحان کردن پاور بانک ساخته شده

 


نکات مهمی در رابطه با ساخت پاوربانک در خانه


بدیهی است که ساخت پاوربانکی که بتوانید مدت طولانی از آن استفاده کنید به سادگی گام هایی که در بخش قبل گفتیم نیست. در رابطه با ساخت پاوربانک نکات زیادی وجود دارد که باید در نظر بگیرید. البته ما در اینجا قصد نداریم به موارد تخصصی برق و الکترونیک ورود کنیم. به همیت دلیل به بیانی ساده در این بخش به قسمتی از این نکات اشاره می کنیم.


نکته ی اول: آیا می توانید تضمین کنید که پاوربانکی که در خانه ساخته می شود هیچ آسیبی به باتری موبایل شما نمی رساند؟ قطعا پاوربانک های موجود در بازار توسط مهندسین و متخصصین حاضر در شرکت های سازنده تست و بررسی می شوند. پاوربانکی که از این شرایط گذر نکرده باشد ممکن است آسیب های جدی به باتری موبایل و تبلت شما وارد کند. 

 


نکته ی دوم: باتری که برای ساخت پاوربانک استفاده می کنید باید قابلیت شارژ مجدد را داشته باشد. چرا که در هر بار استفاده از پاوربانک شارژ این باتری ها بر روی شارژ باتری موبایل تخلیه می شود و اگر باتری ها مجدد قابل شارژ نباشند پاوربانک تنها یکبار قابل استفاده است. 
در مدلی که در این نوشته بررسی کردیم باتری قابلیت شارژ ندارد. برای اینکه چنین قابلیتی به باتری بدهید کیت هایی در بازار وجود دارد که دارای پورت usb و میکروusb  برای شارژ گوشی و شارژ خود پاوربانک هستند. انواع دیگری از این کیت های جایگاهی برای نگهداری باتری نیز دارند که کافیست صرفا باتری را در جای مناسب خود قرار دهید.تصویر زیر نمونه ای از این کیت هاست:

 

کیت های دارای قابلیت شارژ

 

تصویر زیر نیز نمونه ای از کیت ها با پورت usb و میکروusb و جای باتری است:

 

 نمونه ای از کیت ها با پورت usb و میکروusb


نکته ی سوم: موضوع مهم دیگری که در ساخت پاوربانک مطرح است جریانی است که توسط باتری ها ایجاد می شود. بیشتر گوشی های جدید به تقریبا 2 هزار میلی آمپر جریان برای شارژ شدن نیاز دارند. پاوربانک های دست ساز به دلیل اینکه معمولا از باتری های دست دو برای ساختشان استفاده می شود و یا باتری ها درست بهم متصل نمی شوند جریان بسیار کمتری به گوشی منتقل می کنند. 
حال تصور کنید یک گوشی که نیاز به 2 هزار میلی آمپر جریان دارد با 500 یا هزار میلی آمپر شارژ شود. این گوشی باید مدت طولانی تری به شارژر متصل باشد و همین موضوع باعث می شود که باتری به مرور داغ شده و مواد شیمیایی داخل آن خاصیت خود را از دست بدهند.پس اگر اصرار بر استفاده از پاوربانک دست ساز خود دارید، سعی کنید آن را فقط در موارد ضروری استفاده کنید و یا سعی کنید جریان مورد نیاز گوشی خود را با اتصال درست باتری ها ایجاد کنید. در این زمینه مطالعه در باره ی اتصال سری و موازی باتری ها به منظور افزایش جریان و یا ولتاژ می تواند به شما کمک کند.
نکته ی چهارم: محصولات برند اپل با ولتاژ متفاوت تری شارژ می شوند. پس احتمال آن زیاد است که پاوربانکی که در منزل ساخته اید گوشی آیفون یا آیپد شما را شارژ نکند. چه جز کاربران محصولات آیفون هستید و چه جز کاربران اندروید، مراقب خطرات احتمالی ناشی از استفاده ی پاوربانک دست ساز خود باشید. در نهایت مسئولیت خرابی ها با شماست. برای جلوگیری از خطرات احتمالی مشخصات شارژ گوشی همراه خود را بدانید.


راه های دیگری برای ساخت پاوربانک وجود دارد؟


البته که وجود دارد. شما می توانید با استفاده از باتری از کارافتاده ی لپ تاپتان نیز پاوربانک بسازید. به هر حال در این نوشته سعی داشتیم تا شما را با فضای این کار آشنا کنیم. همانطور که گفتیم انجام این کار نیاز به اندکی تخصص و دانش در زمینه ی الکترونیک دارد. امیدواریم که این نوشته برای شما مفید بوده است. در هر صورت اگر تجربه ای در زمینه ی ساخت پاوربانک در منزل دارید، لطفا در بخش نظرات با ما همراه باشید.


 

نظرات

captcha Refresh
امیر
۱۴۰۱/۰۳/۰۳۰۰
پاسخممنون بابت اطلاعات خوب و مفیدتون.
جی اس ام باتری
۱۴۰۱/۰۳/۰۴۰۰

سلام دوست عزیز 

خوشخالیم که مورد توجه شما قرار گرفته 

موفق و پیروز باشید

ترابی
۱۴۰۰/۰۲/۲۰۰۰
پاسخ

سلام ممنون از مقالات خوب شما من یکی از خواننده های سایت شما هستنم خواستم تشکر کرده باشم

جی اس ام باتری
۱۴۰۰/۰۲/۲۰۰۰

سلام وقت بخیر جناب ترابی عزیز

انرژی مثبت شما باعث دلگرمی ما خواهد بود 

موفق و پایدار باشید

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 13

آخرین محصولات

خرید  باتری اصلی موبایل و شارژر اصلی و کابل
خرید شارژر کابل اصلی ایفون

برای اطلاع از آخرین تخفیف ها و جدید ترین کالاها عضو شوید