با توجه جابجایی مجموعه فروش بسته شده است
از سفارش خوداری کنید
شروع کار اعلام خواهد شد
در صورت لزوم 09383323434 می توانید تماس بگیرید
بدون شک برند apple (اپل) یکی از معروفترین و شناخته شده ترین برندهایی است که مطالعه تاریخچه این برند دربردارندهی نکات جالب توجه بسیاری است. پس با ما همراه باشید تا داستان شکلگیری و موفقیت این برند موفق را برایتان تعریف کنیم. با جی اس ام باتری همراه باشید.
تاریخچه شرکت اپل
بدون شک برند apple (اپل) یکی از معروفترین و شناخته شده ترین برندهایی است که مطالعه تاریخچه این برند دربردارندهی نکات جالب توجه بسیاری است. پس با ما همراه باشید تا داستان شکلگیری و موفقیت این برند موفق را برایتان تعریف کنیم.
اپل یک شرکت چند ملیتی است که در زمینههای مختلفی فعالیت میکند. از جمله زمینههای فعالیت این شرکت میتوان به تولید رایانههای شخصی، سرور، نرم افزارهای رایانهای و لوازم الکترونیکی اشاره کرد. شرکت اپل در گذشته با نام Apple Comuter (اپل کامپیوتر) نیز شناخته میشد، هم اکنون یکی از بزرگترین توزیع کنندگان محتوای چند رسانهای (مالتی مدیا) میباشد.
این شرکت نمایندگیهایی که اپ استور نامیده میشوند در سراسر جهان جهت فروش محصولات تولیدی خود تأسیس کرده است. از محصولات اصلی تولید شده توسط این شرکت میتوان به انواع گوشیهای هوشمند آیفون، اپل واچ، تبلت آیپد، رایانههای سری Macintosh (مکینتاش) و انواع پخش کننده چند رسانهای قابل حمل اشاره کرد.
در تاریخ یکم آوریل سال 1976 مصادف با 12 فروردین 1355 شرکتی به نام اپل توسط Steve Jobs (استیو جابز) و Steve Wozniak (استیو وزنیاک) تأسیس شد. این شرکت در تاریخ 3 ژانویه 1977 مصادف با 13 دی 1355 در کوپرتینو کالیفرنیا به ثبت رسید.
در طول سه دهه نخستین شروع به کار این شرکت، عمده فعالیت آن در خصوص تولید رایانههای شخصی بود. در آن دوران محصولاتی همچون مکینتاش (Macintosh)، اپل 2 و پاور مک (Power mac) ساخته شدند. فروش این محصولات در آن دوران چندان مناسب نبود و در نتیجه تا دههی 90 میلادی، سهم شرکت apple در مجموع فروش رایانههای شخصی بسیار کم و ناچیز بود.
جالب است بدانید که در بین سالهای 1985 تا 1996، استیو جابز که از موسسان شرکت اپل بود در آن شرکت کار نمیکرد و اخراج شده بود. استیو جابز در مدت زمانی که از اپل اخراج شده بود اقدام به تأسیس شرکت دیگری به نام NeXT (نکست) کرد که در نهایت شرکت نکست توسط اپل خریداری شد. پس از آن، استیو جابز (Steve Jobs) بار دیگر به عنوان مدیر عامل این شرکت منصوب شد.
شرکت اپل (apple) با معرفی پخش کننده جند رسانهای خود که با نام آی پاد شناخته میشود در سال 2001 و همچنین با ایجاد فروشگاه iTunes Music (آیتونز موزیک) در سال 2003 موفق شد خود را به عنوان یکی از کمپانیهای برتر تولید کننده لوازم الکترونیکی و همچنین یکی از برترین فروشندههای محتوای چند رسانهای (مالتی مدیا) به جهان معرفی کند. مجموعهای از این عوامل باعث شد که در سال 2007 لغت Computer (کامپیوتر) از انتهای apple computer برداشته شود و نام این شرکت به apple (اپل) تغییر کند.
همان طور که در بخش قبلی اشاره کردیم، استیو جابز و استیو وزنیاک، شرکت اپل را در سال 1976 میلادی تأسیس کردند ولی در این میان نمیبایست از تأثیر رونالد وین بر روی این شرکت مطرح چشم پوشی کنیم چرا که اگر رونالد وینی وجود نداشت ممکن بود در حال حاضر محصولاتی همچون آی مک (iMac)، آیپد (iPad) و آیفون (iPhone) وجود نداشتند.
استیو جابز دوست خودش رونالد وین را متقاعد کرد در ازای دریافت 10 درصد از سهام شرکت تازه تأسیس اپل، در این شرکت به عنوان زیردست استیوهای داستان ما مشغول به کار شود. با این وجود حدود 12 روز پس از این که رونالد وین در شرکت اپل مشغول به کار شد اقدام به فروش 10 درصد سهام خود تنها به قیمت 500 دلار گرفت. جالب است بدانید که سهامی که رونالد وین آن ذا به قیمت 500 دلار به فروش رساند، هم اکنون از ارزشی به میزان 72 میلیارد دلار برخوردار است.
استیو جابز و استیو وزنیاک همدیگر را در یکی از باشگاهها یا کلاب های کامپیوتری ملاقات کردند. کلاب کامپیوتری مورد نظر گاراژی در منلو پارک (Menlo Park) کالیفرنیا بود که علاقه مندان به کامپیوتر گرد هم میآمدند. «ساده کردن رایانهها برای همه»، هدف مشترک Steve Jobs (استیو جابز) و Steve Wozniak (استیو وزنیاک) بود.
در آن دوران استیو وزنیاک توانسته بود نخستین رایانهی خودش را بسازد. رایانهی ساخته شده از یک کیبورد که شبیه به دستگاه تایپ بود تشکیل میشد و این توانایی را داشت که به تلویزیون متصل شود. در زمانهای بعد این رایانه با نام تجاری اپل وان (apple one) تولید شد و در حقیقت میبایست اپل وان را نمونهای اولیه برای تمامی رایانههای مدرن دانست. هدف اصلی استیو وزنیاک تغیر دنیا نبود بلکه او بیشتر به این علاقه داشت که خودش را به گونهای به دیگران نشان بدهد که قادر است که وجود کمترین منابع، بهترین محصول را بسازد.
(استیو وزنیاک در سمت چپ و استیو جابز در سمت راست)
استیو وزنیاک علاقهای زیادی به نشان دادن رایانهی ساخته شده توسط خودش به دیگران نداشت. در واقع او خجالت میکشید و این گونه تصور میکرد که در مورد سیستمهای کامپیوتری از اطلاعات کمی برخوردار است و به همین خاطر تصمیم خودش را گرفته بود که کامپیوتر ساخت خود را به طور کامل در کلاب کامپیوتری نام برده، معرفی نکند.
استیو وزنیاک به دلیل این که استیو جابز پتانسیل بسیار مناسبی در رایانهی ساخت وزنیاک دیده بود، از تصمیم خودش منصرف شد. این موضوع را در نظر داشته باشید که اگر وزنیاک با استیو جابز ملاقات نمیکرد، این احتمال وجود داشت که رایانه ساخته شده به وسیلهی وزنیاک هرگز دیده نشود.
در آن زمان استیو جابز خودروی فولکس واگن خود و همچنین استیو وزنیاک ماشین حساب اچ پی خود را به منظور تأمین سرمایه برای تولید بیشتر رایانه وزنیاک، به فروش رساندند. به طور کلی استیوهای داستان ما با همراهی رونالد وین، در تاریخ یکم آوریل 1976 مصادف با 12 فروردین 1355 اقدام به تأسیس شرکت apple computer (اپل کامپیوتر) گرفتند، شرکتی که هم اکنون اپل نامیده شده و تقریباً 44 سال از زمان تأسیس آن میگذرد.
استیو وزنیاک در طی مصاحبهای که در دسامبر سال 1984 با مجلهی بایتز انجام داد به نکتهای جالب اشاره داشت؛ او انتخاب نام اپل را به استیو جابز نسبت داد. او در این مصاحبه با مجله بایتز گفته که بعضی مواقع استیو جابز به امر باغ بانی مشغول میشده است و به نظر استیو وزنیاک، نام اپل به خاطر همین تولید محصولات ارگانیک توسط استیو جابز، به ذهن او خطور کرده است. علاوه بر این وزنیاک گفته است نمیدانم انتخاب کلمه اپل به علت بازخورد طبیعت بود یا این که شاید در یک لحظه این کلمه به ذهین استیو جابز به نوعی الهام شده است به هر حال پس از آن انتخاب، استیو جابز و استیو وزنیاک تلاش کردند تا نام دیگری برای شرکت خود انتخاب کنند ولی به گفتهی وزنیاک، آن دو هیچ وقت موفق نشدند و در نهایت تصمیم گرفتند نام شرکت تأسیسی خود را اپل کامپیوتر بگذارند. در ادامه تصویر از تغییرات لوگو شرکت اپل مشاهده میکنید که بر گرفته شده از نام این شرکت یعنی اپل است. لغت اپل (apple) به معنای سیب است.
تمام کامپیوترهای وزنیاک با دست ساخته میشدند و این در حالی بود که قیمتی که برای هر کامپیوتر اپل وان در نظر گرفته شده بود فقط به میزان بسیار کمی از هزینهی خرید قطعات لازم اپل وان بیشتر بود. آنها سرمایه شروع به کار را فقط در صورتی به دست میآورند که میتوانستند به میزان 50 عدد از رایانههای اپل وان را به فروش برسانند ولی با وجود مشکلات بسیار آرزوهای بلند پروازانه ای در ذهن استیو جابز در حال گذر بود.
666.66 دلار قیمت تعیین برای رایانهی اپل وان بود. شرکت تازه تأسیس توانست برای تولید 50 عدد اپل وان با قیمت واحد 500 دلار با فروشگاه Byte (بایت) که در ایالت کالیفرنیا و در شهر مانتین ویو (Mountain View) واقع شده، قراردادی منعقد کند. شرکت اپل در آن دوران توانایی تولید بیشتر از اپل وان را نداشت و علاوه بر این برای خرید هر قطعه لازم میبایست به صورت نقد به شرکت آتاری که استیو جابز در آن شرکت سابقهی فعالیت داشت بپردازند و از طرفی صلاحیت استیو جابز برای دریافت وام از طرف بانک رد شده بود. با این که استیو جابز در آن دوران مشکل، از طرف پدر یکی از دوستانش پیشنهاد 5 هزار دلاری دریافت کرده بود ولی این 5 هزار دلار نیز برای تهیه لوازم ساخت تعداد بیشتر کامپیوتر اپل وان کافی نبود. در ادامه تصویری از یک نمونهی اصل رایانهی اپل وان را مشاهده میکنید.
پس از این که سفارش فروشگاه بایت آماده شد، مشکلاتی میان مدیر فروشگاه بایت و کمپانی تازه تأسیس اپل کامپیوتر به وجود آمد که باعث پذیرفتن ریسک بسیار بزرگی از جانب استیو جابز شد. مدیر فروشگاه بایت واقع در مانتین ویو ایالت کالیفرنیا پس از مشاهده نمونهی اولیه رایانه اپل وان، از به فروش رفتن آن ناامید شده بود و در گفتگوهای میان میان شرکت و فروشگاه، استیو جابز تعهد داد که کامپیوترهای ساخته شده اپل وان را تکمیل کند و در زمان تعیین شده تحویل فروشگاه دهد. در همان زمان بود که رونالد وین (Ronald Wayne) به طور کامل از شرکت اپل کامپیوتر قطع امید کند و این شرکت را ترک کرد.
استیو جابز پس از جر و بحثهای فراوان با فروشگاه Byte و بعد از تعهدات جدید، به همراه استیو وزنیاک و تعدادی از دوستان و حتی خانوادهی خود تلاش کردند تا این که موفق شدند در زمان توافق شده، سفارش تغییر یافته فروشگاه بایت را آماده کنند. مدیر فروشگاه بایت واقع در شهر مانتین ویو در ایالت کالیفرنیا در آمریکا، آقای Paul Terrell، پس از مشاهده محصول تغییر یافتهی شرکت اپل کامپیوتر بسیار شگفت زده شد.
محصول ساخته شده توسط استیو جابز و استیو وزنیاک را که در تصویر بالا مشاهده میکنید، فقط از یک برد کامپیوتری تشکیل میشد که اگگر پیش نیازهای آن تهیه نمیشد، از عهده هیچ کاری بر نمیآمد. Paul Terrell حتی قادر به تست این بردها نبود و برای تست آن میبایست دو تبدیل کننده میخرید. از آن جهت که برد ساخته شده هیچ کیبورد و نمایشگری نداشت در نتیجه انتقال اطلاعات به آن بدون وجود لوازم مورد نیاز امکان پذیر نیست.
حتی اگر به این برد کامپیوتری، یک صفحه کلید نیز اضافه میکردی نیز امکان برنامه ریزی حتی با تلاش بسیار زیاد یک برنامه نویس وجودنداشت؛ چرا که استیو جابز و استیو وزنیاک، زبان برنامه نویسی این برد کامپیوتری را بر روی نوار کاست یا چیپ حافظه ROM عرضه نکرده بودند. علاوه بر این، در نظر گرفته نشدن هیچ جعبهای برای این برد کامپیوتری، دیگر مشکل این محصول بود.
Paul Terrell، مدیر فروشگاه بایت، در آغاز کار از این برد کامپیوتری شرکت apple computer نا امید شده بود ولی در نهایت استیو جابز او را متقاعد کرد تا به قرارداد منعقد شده عمل کند. به طور کلی در بازهی زمانی سالهای 1976 تا سپتامبر 1977 به میزان 200 عدد از کامپیوتر اپل وان ساخته شد. با در نظر گرفتن فروش همه 200 کامپیوتر میتوان گفت که رایانهی اپل وان، محصول موفقی بوده است و این کامپیوتر باعث رشد بسیار زیاد و چشم گیر شرکت تازه تأسیس اپل شد.
شرکت اپل کامپیوتر در آوریل سال 1977 در طی نمایشگاه رایانهی West Coast اقدام به معرفی رایانه اپل 2 (Apple II) کرد. در آن زمان کامپیوتر اپل 2 در رقابتی نزدیک با رقبای بسیار بزرگی همچون Commodore PET قرار داشت. Apple II همانند نسل پیشین خود یعنی اپل وان، یک ماشین پیشگام بود و حافظهی استفاده شده در آن از نوع نواری بود که بعداً، فلاپی 5.2 اینچی جایگزین این حافظه نواری شد علاوه بر این Apple II از گرافیک رنگی نیز بهره میبرد.
علاوه بر این کامپیوتر Apple II قادر به نمایش تصاویر را در مانیتوری از نوع NTSC و با رزولوشن 280 در 192 پیکسل بود. در آن دوران این ویژگی بسیار فوق العاده بود و این کیفیت، رزولوشن بالایی به حساب میآمد.
مشکل کامپیوتر Apple II قیمت 1300 دلاری تعیین شده برای آن بود. با این حال لازم به وجود دلیلی مناسب است تا کاربران برای پرداخت چنین هزینهای تشویق کند. در واقع نرم افزار VisiCalc محرک و مشوق بسیار مناسبی برای افزایش فروش کامپیوتر Apple II بود.
دن بریکلین، دانشجوی دانشکدهی کسب و کار (بازرگانی) هاروارد، تصور مانیتوری را داشت که در آن نمایشگر، اعداد به شکل بصری دیده شوند و قادر باشیم با استفاده از کیبورد و ماوس عملیاتهای مختلف ریاضی را بر روی اعداد انجام داد. جالب است بدانید که آن تصوری که در اواخر دهه 70 میلادی آقای Dan Bricklin (دن بریکلین) در ذهن داشت در حال حاضر در نرم افزارهای صفحه گستردهی امروزی همچون Excel (اکسل) نمود پیدا کرده است.
نرم افزار VisiCalc در سال 1979 پس از دو ماه کار گروهی دن بریکلین و باب فرانکستون معرفی شد. نرم افزار VisiCalc همچون صفحهای جادویی تبلیغ میشد که میتواند محاسبات ریاضی انجام دهد. یکی از مهمترین دلایل فروش موفقیت آمیز کامپیوتر Apple II وجود همین نرم افزار VisiCalc بود. به طور کلی فروش مناسب کامپیوتر اپل 2 باعث شد شرکت اپل کامپیوتر از پایههای محکمی در صنعت کامپیوترهای شخصی (پی سی) (Personal Computer) بهره مند شود. در ادامه تصویری از محیط نرم افزار VisiCalc مشاهده میکنید.
در آن دورانی که دو استیو داستان، با تولید دو کامپیوتر در شرکت اپل کامپیوترخودشان هدف خود را تبدیل شدن به یکی از بزرگان صنعت کامپیوتر قرار داده بودند، شرکت زیراکس موفق به ساخت یک مرکز تحقیقاتی موسوم به Xerox PARC در کشور آمریکا شده بودند. مرکز تحقیقاتی Xerox PARC برای بررسی تکنولوژیهای نوین به وجود آمده بود و تلاش میکرد تکنولوژیهایی که در زندگی روزمره استفاده میشدند همچون اترنت، چاپگرهای لیزری و محتوای چند رسانهای اپتیکال و... پیشرفت داشته باشند.
کامپیوترهای اپل وان و اپل 2 از لحاظ این که هر دو کامپیوتر سیستم بر پایهی متن بودند شباهت بسیار زیادی به رایانههای اولیه ساخته شده توسط شرکت IBM (آی بی ام) داشتند. در این زمان استیو جابز در ازای فروختن 100 هزار از سهم اپل با قیمت پایهای هر سهم به میزان 10 دلار قبل از انتشار اولیه سهام که ریسک کم و سود نسبتاً بالایی برای شرکت زیراکس داشت، موفق شد شرکت زیراکس را متقاعد کند تا بتواند با همراهی تعدادی از کارمندان شرکت خود دسترسی کاملی به مرکز تحقیقاتی Xerox PARC به مدت 3 روز داشته باشد.
یکی از دستگاههایی که به میزان وسیعی در Xerox PARC مورد استفاده قرار گرفته بود، دستگاه Alto بود. این دستگاه در آن زمان از یک نمایشگر افقی و رابط کاربری گرافیکی برخوردار بود که همین دو ویژگی باعث شده بود دستگاه Alto در زمان خود از سایرین جلوتر باشد و همچنین در مجموه به میزان 2000 دستگاه Alto توسط شرکت زیراکس (Xerox) ساخته میشد و استیو جابز نیز با مشاهده این دستگاه دچار دگرگونی شد.
استیو جابز (Steve Jobs) به این جواب رسید که کامپیوترهای شخصی ساخته شده توسط اپل کامپیوتر میبایست کارکردی شبیه به محصول شرکت Xerox داشته باشد.
بزرگترین عرضه اولیهی سهام یا همان IPO پس از Ford Motor Company که در سال 1956 وارد تالار بورس اوراق بهادار شد، توسط شرکت اپل درسال 1980 انجام شد. در آن دوران شرکت اپل کامپیوتر با ارزشی معادل 1.8 میلیارد دلار وارد تالار بورس شد و در واقع همین اتفاق باعث میلیونر شدن بیش از 40 نفر از مجموع 1000 کارمند این شرکت شد.
کامپیوتر Apple III با قیمتی بین 4340 تا 7800 دلار در سال 1980 معرفی شد و قرار بود به نوعی پرچم دار شرکت اپل باشد ولی به علت وجود مشکلاتی که برای Apple III به وجود آمد چنین اتفاقی رخ نداد. کامپیوتر شخصی اپل 3 (Apple III) از یک پردازنده با فرکانس 2 مگاهرتزی و 4 کیلوبایت حافظه ROM بهره میبرد.
شرکت آی بی ام (IBM) در سال 1981 یعنی یک سال پس از عرضهی اولیه سهام شرکت اپل اقدام به معرفی یک کامپیوتر شخصی با قیمت 1565 دلار گرفت. با این که این کامپیوتر از مشخصات فنی چندان قابل توجهی برخوردار نبود ولی با این حال با عدم توجه کاربران به مشخصات این رایانه و در نهایت فروش بسیار بالا این محصول باعث شد شرکت آی بی ام سهم بسیار زیادی از بازار اپل را در اختیار بگیرد.
پس از این اتفاق بود که شرکت اپل اولین لرزش خود را احساس کرد. در نهایت شرکت اپل حدود 40 نفر از کارمندان شرکت را اخراج کرد و همچنین تغییراتی در جایگاه مدیران اصلی به وجود آمد. شرکت تازه تأسیس مایکروسافت (Microsoft) در سال 1982 اقدام به تولید چندین نرم افزار برای پروژهی پر رمز و راز مک اپل کرد و در حین حال شرکت مایکروسافت به صورت همزمان در حین فعالیت بر روی یک رابط کاربری گرافیکی که همان ویندوز بود برای کامپیوترهای شخصی آی بی ام (IBM) بود.
در سال 1983، شرکت اپل اقدام به معرفی کامپیوتری با نام Apple Lisa گرفت. قیمت تعیین شده برای این رایانه 9995 دلار بود. در حقیقت رایانه Apple Lisa نخستین رایانهی تجاری با ماوس و رابط کاربری گرافیکی بود ولی به دلایلی همچون سرعت کم، عدم سازگاری با محصولات دیگر و قیمت بسیار بالا نتوانست فروش موفقیت آمیزی داشته باشد و این پروژه به شکست انجامید.
خروج استیو جابز از اپل و تولید مک
کامپیوتر شخصی مکینتاش یا به اختصار مک (Mac) که بسیاری از افراد منتظر آن بودند بالاخره در سال 1984 معرفی و روانه بازار شد. کامپیوتر شخصی مک دارای حافظه 128 کیلوبایتی و پردازنده 8 مگاهرتزی بود و قیمت 2495 دلار برای آن تعیین شده بود. در ادامه تصویری از مکینتاش 128K را مشاهده میکنید.
پس از به وجود آمدن مشکلاتی بین Steve Jobs و John Sculley (جان اسکالی، مدیر عامل سابق پپسی که در آن زمان مدیرعامل اپل بود) در نهایت استیو جابز از شرکت اپل استعفا داد و کمپانی جدیدی با نام NeXT (نکست) را تأسیس کرد.
اوضاع شرکت اپل بعد از استعفای استیو جابز مساعد پیش نرفت تا جایی که این شرکت مجبور شد در سال 1988 به علت کاهش بیش از حد کامپیوتر شخصی مکینتاش اقدام به شکایت از مایکروسافت به علت استفاده از دستاوردهای شرکت اپل در ویندوز 2.0.3 و نقض حقوق بصری و سمعی، کرد.
در همان سال 1988 بود رایانهی شخصی جدیدی توسط استیو جابز در شرکت NeXT (نکست) معرفی و روانه بازار شد. همچنین در همان سال شرکت اپل محصولی به نام مک IIx روانه بازار کرد که این محصول حرفی برای گفتن در برابر رایانهی شخصی شرکت نکست نداشت. نکست کامپیوتر (NeXT Computer) ساخته شرکت نکست در واقع یک محصول 12 اینچی بود که از سیستم عامل یونیکس (UNIX) بهره میبرد. لازم به ذکر است دادگاه بین شرکت اپل و Microsoft چندان به نفع شرکت apple تمام نشد.
شرکت اپل به علت انتقادهای بیان شده در خصوص قیمت بالای محصولات این شرکت، در سال 1990 میلادی اقدام به معرفی سه مدل ارزان قیمت از کامپیوتر شخصی مک کرد: مدل نخست Macintosh Classic (مک کلاسیک) نام داشت و قیمت تعیین شده برای آن 999 دلار بود. مدل بعدی Macintosh lc (مک آل سی) نام داشت و قیمت تعیین شده برای آن 2400 دلار بود و در پایان مدل سوم Macintosh iisi
نام داشت که قیمت تعیین شده برای آن 3800 دلار بود. با وجود محدودیتهای فنی این سه محصول شرکت apple توانست تعدادی بسیار زیادی از این کامپیوترهای شخصی را به فروش برساند و دوباره موفق به جلب اعتماد سهام دارانش به خود شد. در ادامه تصویری از رایانه مک کلاسیک مشاهده میکنید.
علاوه بر این شرکت اپل در همان سال 1990 اقدام به سرمایه گذاری در هولیدنگ آرم (Arm Holdings)، سازندهی سی پی یو (CPU)، کرد. این شرکت 43 درصد سهام شرکت آرم را با پرداخت 2.5 میلیون دلار خریداری کرد. شرکت اپل در پایان دههی 90 میلادی، سهم 43 درصدی خود از شرکا آرم (Arm) را با قیمت 792 میلیون دلار فروخت و همین موضوع باعث جبران شدن ضررهایی شد که به شرکت آرم وارد شده بود و این شرکت انگلیسی از روزهای شوم خود فاصله بگیرد.
شرکت اپل پس از چندین بار تلاش برای تولید محصول قابل حمل بالاخره توانست در اکتبر سال 1991 نخستین رایانهی قابل حمل خودش را با نام Power Book (پاور بوک) معرفی و روانه بازار کند. پاور بوک در حقیقت نسل ائلیه محصولاتی است که در حال حاضر ما آنها را با نام Mac Book (مک بوک) میشناسیم. شرکت اپل در سال 1991 اقدام به معرفی سه مدل Power Book 100، Power Book 140 و Power Book 170 کرد. این محصولات قابلیتهایی همچون کامپیوتر مک داشتند اما از وزن بسیار کمتری برخوردار بودند و در نهایت پاور بوک تبدیل به یک استاندارد برای رایانههای قابل حمل شد. در ادامه تصویری از رایانه قابل حمل Power Book 100 (پاور بوک 100) مشاهده میکنید.
شرکت اپل در همان سال 1991 همکاریهایی با شرکت آی بی ام (IBM) انجام داد و همچنین یک موتور مالتی مدیا (Multimedia)، یک OS (سیستم عامل) و رایانههایی مبتنی بر پردازندههای RISC ساخته شده توسط شرکت موتورولا (Motorola) را تولید کرد.
شرکت مایکروسافت سرانجام در سال 1992 پس از سالها سلطهی سیستم عامل Macintosh (مکینتاش) اقدام به انتشار ویندوز نسخه 3.1 گرفت و موفق شد نظر تعداد بسیار زیادی از کاربران را به خود جلب کند. در آن زمان با سرعت بسیار زیادی سهم 15 درصدی بازار شرکت apple در حال خارج شدن بود.
در سال 1992 یک اتفاق بسیار مهم برای شرکت اپل اتفاق افتاد و آن اتفاق ورود طراح جوان و خلاقی با نام سر جاناتان آیو معروف به جانی آیو (Jony Ive) به گروه طراحی این شرکت بود. جاناتن آیو 25 ساله در طراحی محصولاتی همچون Massage Pad 110 (مسیج پد 110) فعالیت کرده و بعد از گذشت 6 سال از حضور در شرکت اپل توانست تبدیل به طراح اصلی iMac (آی مک) شود و می دانیم که یکی از نقاط عطف apple در امر طراحی کامپیوترهای شخصی همین آی مک بود.
قبل از این که شرکت apple اقدام به رونمایی از آی مک کند با خرید شرکت نکست (NeXT) توسط اپل، استیو جابز داستان ما دوباره به شرکتی که خود و دوستانش تأسیس کرده بودند بازگشت. شرکت اپل با خرید شرکت نکست این امکان را برای خود به وجود آورد تا از پیشرفتهای بسیار زیادی که شرکت NeXT در خصوص نرم افزار داشته بود، استفاده کند که نتیجهی آن تغییرات اساسی و مثبت در OS (سیستم عامل) مک (Mac) بود.
دوران کامپیوترهایی که توانایی اتصال به اینترنت داشتند برای بسیاری از افراد به iMac آبی رنگ شرکت apple گره خورده است. کامپیوتر شخصی آی مک که قیمت تعیین شده برای آن 1299 دلار بود که از سریعترین کامپیوترهای سری Mac معرفی شده توسط apple بود. در ادامه تصویری از آی مک آبی رنگ که نخستین کامپیوتری بود که پس از بازگشت استیو جابز به اپل عرضه شد را مشاهده میکنید.
استراتژی Mac OS X (مک اُ اِس ایکس) معلوم شد. استیو جابز در کنفرانس جهانی توسعه دهندگان apple به توسعه دهندگان اعلام کرد که سیستم عامل Mac OS 8.5 یک سیستم عامل بسیار پیشرفته است که قادر است تواناییهای بسیار زیادی را در اختیار کاربران این سیستم عامل قرار دهد.
بعد از موفقیت iMac در سال 1998، شرکت اپل اقدام به اعمال یک به روز رسانی در کامپیوترهای قابل حمل خود کرد. علاوه بر این این شرکت در سال 1999 میلادی از محصولی به نام آی بوک (iBook) رونمایی کرد. در ادامه نیز تصویری از نسخهی بهبود یافته لپ تاپ آی بوک که در سال 99 میلادی روانه بازار شد، مشاهده میکنید.
محصول انقلابی آی پاد (iPod) در سال 2001 با قیمت تعیین شده 399 دلاری عرضه شد. در زمان عرضه آی پاد، حدود 4 سال از بازگشت استیو جابز به شرکت اپل و آغاز تغییرات زیر ساختی او میگذشت. این دستگاه دارای حافظهی داخلی 5 گیگابایتی بود و قادر بود تا 1000 فایل صوتی mp3 (ام پی تری) ذخیره کند. با این حال در زمان انتشار این محصول کمتر کسی تصور میکرد که این محصول هم اپل و هم صنعت موسیقی را به صورت کامل دچار تغییر و تحول کند. در ادامه تصویری از iPod محصول انقلابی apple در صنعت Multimedia را مشاهده میکنید.
شرکت اپل همزمان با رونمایی از آی پاد در سال 2001، اقدام به انتشار نسخهی جدید سیستم عامل Mac OS X (مک اواس ایکس) کرد. در این نسخه جدید از سیستم عامل قابلیتهایی به سیستم عامل اضافه شده بود که کاربران مک مدت زمان زیادی انتظار آن را میکشیدند. از جمله امکانات جدید میتوان به فعالیت چند پردازشی، چند وظیفگی و... اشاره کرد. با این حال در آن زمان هنوز نسخه اصلی سیستم عامل مک او اس ایکس (Mac OS X) آماده برای عرضه عمومی نبود.
اپل در سال 2002 موفق شد سیستم عامل مک او اس ایکس 10.2 را با اسم رمزی Jaguar (جگوار) آماده کند. شرکت اپل در نسخه 10.2 سیستم عامل Mac OS X توانسته بود موارد زیادی را بهینه سازی کند. از جمله بخشهایی که بهبود بسیار زیادی پیدا کرده بودند میتوان به افزوده شدن Address Book (آدرس بوک)، Inkwell، ایمیل (email)، آی چت (iChat)، Quick Time 6 (کوئیک تایم 6) با پشتیبانی از فرمت MPEG-4 (ام پیای جی 4)، بخش سرچ بهینه شده، دسترسی یونیورسال (Universal) ارتقا یافته، Sherlock 3 (شرلوک 3)، کوارتز اکستریم (Quartz Extreme) و Rendezvous اشاره کرد.
نسخه 10.2 از سیستم عامل Mac OS X یکی از نقاط عطف این سیستم عامل (OS) و یکی از دلایل بسیار مهم در جلب توجه دوباره کاربران به پلتفرم دسکتاپی شرکت apple بود.
بعد از موفقیتی که شرکت اپل با انتشار iPod به دست آورد، این شرکت تصمیم به تأسیس فروشگاه موسیقی iTunes (آیتیونز) در سال 2003 میلادی گرفت. آیتیونز، فروشگاهی مجازی برای گوش دادن به موسیقی بود که بیش از 200 هزار موزیک در اختیار کاربران قرار میداد. در آن دوران کاربران میبایست مبلغ 99 سنت را برای دسترسی به هر آهنگ پرداخت کنند. در ادامه تصویری از محیط اولیه آیتیونز (iTunes) مشاهده میکنید.
علاوه بر این شرکت اپل در سال 2003 اقدام به معرفی اولین نوت بوک 17 اینچی گرفت که با این کار صنعت لپ تاپ دنیا را دچار تحولی اساسی کرد. این شرکت علاوه بر این در سال 2003 مدل 12 اینچی Power Book روانه بازار کرد که این لپ تاپ تا آن زمان کوچکترین لپ تاپ ساخته شده توسط این شرکت به حساب میآمد.
یکی دیگر از لحظات تاریخی شرکت اپل در سال 2007 رخ داد. در سال 2007 نخستین نسل گوشی هوشمند آیفون (iPhone) به وسیله استیو جابز معرفی شد. آیفون به عنوان یکی از انقلابیترین محصولات تکنولوژی در تمام طول تاریخ به شمار میرود. در واقع با عرضه iPhone روابط میان سازندگان موبایل و اپراتورهای گوشی وارد مرحله جدیدی شد. شرکت Apple با معرفی iPhone توانست غولهای حوزهی تلفن همراه همچون نوکیا از قله بازار به پایین بکشد و همچنین به یکه تازی رقبایی همچون Microsoft پایان داد. به طور کلی در طول معرفی آیفون تا به حال، فروش آیفون تبدیل به بخش اعظم درآمد شرکت Apple شده است.
سه سال پس از معرفی آیفون، استیو جابز در سال 2010 اقدام به معرفی نخستین تبلت آیپد کرد. همچنین شرکت Apple با رونمایی از سرویس فضای ابری iCloud (آی کلود) این تکنولوژی را با راه و روش خود در دسترس کاربران عادی قرار داد. می دانیم که در حال حاضر بسیاری از شرکتها اقدام به ارائه سرویسهای ابری مشابه با iCloud کردهاند و همچنین شرکت Apple نیز نخستین شرکت فعال در زمینه سرویسهای ابری نبوده ولی با این حال در ارائه و معرفی خدمات ابری به کاربران معمولی از نقشی بسیار مهم و حیاتی برخوردار بوده است.
سرانجام سالی فرا رسید که برای تعداد زیادی از کاربران و طرفداران شرکت اپل یکی از غم انگیزترین زمانها بود. استیو جابز در سال 2011 و دقیقاً یک روز پس از معرفی iPhone 4s در سن 56 سالگی دار فانی را وداع گفت.
شرکت اپل در جریان برگزاری کنفرانس جهانی توسعه دهندگان در سال 2013، اقدام به معرفی از نسل جدید و کاملاً باز طراحی شده Mac Pro کرد. رایانهی مک پرو محصولی کوچک بود و با حالت استوانهای و رنگ مشکی باعث جلب توجه بسیاری از کاربران دسکتاپ شده بود. این محصول جدید در مقایسه با مدلهای قبلی در بسیاری از موارد بهبود یافته بود و با قیمت تعیین شده 2999 دلاری از دسامبر سال 2013 به فروش گذاشته شده بود. البته 2999 دلار قیمت بسیار زیادی به شمار میرود و این نکته را باید در نظر بگیریم که شرکت Apple این محصول را برای کاربران حرفهای تولید و روانه بازار کرده است.
Apple Watch نام محصول انقلابی بعدی شرکت اپل در بازار گجت ها بود که توسط Tim Cook (تیم کوک) که مدیرعامل اپل و جانشین استیو جابز است در سال 2014 میلادی معرفی شد. این شرکت در معرفی اپل واچ، این محصول را ابزار و وسیلهای برای کنترل تناسب اندام و سلامت معرفی کردند. در 24 آوریل 2015 نخستین نسخه از Apple Watch روانه بازار شد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با گوشیهای آیفون شرکت اپل از نخستین آیفون تا آخرین آیفون تولید شده آشنا کنیم.
نخستین آیفون در سال 2007 توسط استیو جابز معرفی و در ژوئن 2007 روانه بازار شد و در سال 2008 تولید آن متوقف شد. ویژگی منحصر به فرد این گوشی، کلید Home (خانه)، نمایشگر 3.5 اینچی و بدنه پشتی فلزی آن بود. همچنین صفحه لمسی خازنی آن باعث پایه گذاری گوشیهای هوشمند نوین شد.
برخی دیگر از خصوصیات عمومی اولین آیفون
• حافظه داخلی 4 و یا 8 و یا 16 گیگابایتی
• دوربیا اصلی دو مگاپیکسلی
• سیستم عامل iOS قابل ارتقا یه آی اُ اِس 3.1.3
• 135 گرم وزن با ضخامت 11.6 میلی متر
دومین گوشی آیفون که به دلیل استفاده از بدنه پشتی پلاستیکی در مقایسه با اولین آیفون از قیمت بسیار کمتری برخوردار بود، آیفون 3G نام داشت و در ژوئن 2008 معرفی و از جولای 2008 با قیمت تعیین شده حدود 600 یورو روانه بازار شد.
برخی از خصوصیات عمومی گوشی iPhone 3G
• صفحه نمایش 3.5 اینچی با رزولوشن 320 در 480 پیکسل
• رم 128 مگابایتی + حافظه داخلی 8 و یا 16 گیگابایتی
• قابلیت اتصال به اینترنت 3G برخلاف اولین آیفون
• دوربین اصلی 2 مگاپیکسلی
• سیستم عامل iOS قابل ارتقا به نسخه 4.2.1
این گوشی در ژوئن 2009 معرفی و با قیمت تعیین شده حدود 620 یورو روانه بازار شد. سومین آیفون شرکت Apple از نظر ظاهری کاملاً مشابه آیفون 3G است.
برخی از خصوصیات عمومی گوشی iPhone 3Gs
• صفحه نمایش 3.5 اینچی با رزولوشن 320 در 480 پیکسل
• RAM 256 مگابایتی + حافظه داخلی 16 و یا 32 گیگابایتی
• دوربین اصلی 3.15 مگاپیکسلی
• سیستم عامل آی اُ اِس 3 قابل ارتقا به سیستم عامل آی اُ اِس 6.1.6
نخستین طراحی متفاوت با آیفونهای گذشته در iPhone 4 مشاهده شد که قالب ساخته شده برای آن ترکیبی از شیشه و استیل خالص بود. این گوشی توسط استیو جابز در کنفرانس جهانی توسعه دهندگان اپل در تاریخ 7 ژوئن 2010 مصادف با 17 خرداد 1389 معرفی و روانه بازار شد.
برخی از خصوصیات عمومی گوشی آیفون 4
• صفحه نمایش 3.5 اینچی با رزولوشن 640 در 960 پیکسل
• 512 مگابایت حافظه RAM + حافظه داخلی 16 و یا 32 گیگابایتی
• دوربین اصلی 5 مگاپیکسلی فوکوس اتوماتیک
• دوربین سلفی فقط برای مکالمه تصویری تحت شبکه وای فای با کیفیت VGA
• سیستم عامل آی اُ اِس 4 قابل ارتقا به آی اُ اِس 7.1.2
• باتری لیتیم پلیمر با ظرفیت 1420 میلی آمپر ساعت
گوشی آیفون 4s در تاریخ 4 اکتبر 2011 معرفی و روانه بازار شد. گوشی iPhone 4s از لحاظ ابعاد و ظاهر کاملاً مشابه گوشی iPhone 4 است ولی با این حال از نظر سخت افزاری ارتقا پیدا کرده و تواناییهای آن بیشتر شده است. همان طور که قبلاً اشاره کردیم استیو جابز دقیقاً یک روز پس از معرفی iPhone 4s یعنی در تاریخ 5 اکتبر 2011 دار فانی را وداع گفت.
برخی از خصوصیات عمومی گوشی iPhone 4s
• صفحه نمایش 3.5 اینچی با رزولوشن 640 در 960 پیکسل
• رم 512 مگابایتی + حافظه داخلی 16 و یا 32 و یا 64 گیگابایتی
• دوربین اصلی 8 مگاپیکسلی فوکوس اتوماتیک + دوربین سلفی VGA
• سیستم عامل آی اُ اِس 5 قابل ارتقا به آی اُ اِس 9.3.5
• باتری لیتیم پلیمر با ظرفیت 1420 میلی آمپر ساعت
گوشی آیفون 5 با بدنه تمام آلومینیومی در سپتامبر 2012 معرفی و با قیمت تعیین شده حدود 680 یورو روانه بازار شد.
برخی از خصوصیات عمومی گوشی آیفون 5
• صفحه نمایش 4 اینچی با رزولوشن 640 در 1136 پیکسل
• 1 گیگابایت حافظه رم + حافظه داخلی 16 و یا 32 و یا 64 گیگابایتی
• دوربین اصلی 8 مگاپیکسلی فوکوس اتوماتیک + دوربین سلفی 1.2 مگاپیکسلی
• سیستم عامل آی اُ اِس 6 قابل ارتقا به آی اُ اِس 10.3.3
• سی پی یو 2 هستهای 1.2 گیگاهرتزی
• باتری لیتیم پلیمر با ظرفیت 1440 میلی آمپر ساعت
گوشی iPhone 5c که در سپتامبر 2013 معرفی و روانه بازار شد. تنها تفاوت این گوشی با آیفون 5 در بدنهی پلاستیکی آیفون 5c بود که باعث میشد گوشی آیفون 5c اندکی از گوشی آیفون 5 ارزانتر باشد. تمامی سخت افزارهای داخلی این گوشی مشابه گوشی آیفون 5 است. فقط این که شرکت اپل برای آیفون 5c نسبت به آیفونهای قبلی که فقط در رنگهای سیاه و سفید تولید شده بودند، تنوع رنگ بیشتری استفاده کرده است.
گوشی آیفون 5s که در سپتامبر 2013 معرفی و روانه بازار شد. این گوشی در مقایسه با گوشی آیفون 4s فقط به میزان بسیار کمی سرعت بیشتری داشته و از تنوع رنگ بیشتری برخوردار است. علاوه بر این باتری آن از جنس لیتیم پلیمر غیرقابل تعویض با ظرفیت 1560 ملی آمپر ساعت است.
دو گوشی iPhone 6 و iPhone 6 Plus در سپتامبر 2014 معرفی و روانه بازار شدند. از جمله تفاوتهای این گوشی میتوان به اندازه صفحه نمایش و ظرفیت باتریهای به کار رفته در این گوشیها اشاره کرد. صفحه نمایش iPhone 6، 4.7 اینچ با رزولوشن 750 در 1334 پیکسل است ولی اندازه صفحه نمایش گوشی iPhone 6 plus، 5.5 اینچ با رزولوشن 1080 در 1920 پیکسل است.
باتری گوشی آیفون 6 از نوع لیتیوم پلیمر غیر قابل تعویض با ظرفیت 1810 میلی آمپر ساعت است ولی باتری گوشی آیفون 6 پلاس از نوع لیتیوم پلیمر غیر قابل تعویض با ظرفیت 2915 میلی آمپر ساعت است. علاوه بر این در هر دو گوشیها از دوربین 8 مگاپیکسلی استفاده شده ولی دوربین iPhone 6 plus دارای لرزش پیر تصویر است.
برخی از مشخصات عمومی گوشی آیفون 6 و آیفون 6 پلاس
• حافظه رم 1 گیگابایتی + حافظه داخلی 16 و یا 32 و یا 64 گیگابایتی
• دوربین اصلی 8 مگاپیکسلی + دوربین سلفی 1.2 مگاپیکسلی
• سیستم عامل آی اُ اِس 8 قابل ارتقا به آی اُ اِس 12.4.4
• سی پی یو 2 هستهای 1.4 گیگاهرتزی
دو گوشی آیفون 6s و 6s plus در سپتامبر 2015 معرفی و روانه بازار شدند. این دو گوشی نیز همچون آیفون 6 و 6 پلاس از مشخصات عمومی یکسانی برخوردارند و فقط در مواردی همچون اندازه صفحه نمایش و باتری از با یکدیگر فرق دارند.
گوشی iPhone 6s از صفحه نمایش 4.7 اینچی با رزولوشن 750 در 1334 پیکسل بهره میبرد ولی گوشی iPhone 6s plus از صفحه نمایش 5.5 اینچی با رزولوشن 1080 در 1920 پیکسل بهره میبرد. باتری گوشی آیفون 6s از نوع لیتیوم یون غیرقابل تعویض با ظرفیت 1715 میلی آمپر ساعت است ولی باتری گوشی آیفون 6s پلاس از نوع لیتیوم یون غیر قابل تعویض با ظرفیت 2750 میلی آمپر ساعت است.
برخی از خصوصیات عمومی iPhone 6s و iPhone 6s plus
• حافظه رم 2 گیگابایتی + حافظه داخلی 16 و یا 64 و یا 128 گیگابایتی
• دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی + دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی
• سیستم عامل آی اُ اِس 9 قابل ارتقا به آی اُ اِس 13.3
• سی پی یو 2 هستهای 1.84 گیگاهرتزی
شرکت اپل در مارس 2016 اقدام به معرفی و عرضه گوشی آیفون SE کرد. این گوشی از ظاهری همچون آیفونهای قدیمیتر برخوردار بود و مانند آنها از صفحه نمایش کوچکی بهره میبرد.
برخی از خصوصیات عمومی گوشی آیفون SE
• صفحه نمایش 4 اینچی با رزولوشن 640 در 1136 پیکسل
• رم 2 گیگابایتی + حافظه داخلی 16 و یا 64 گیگابایتی
• دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی f/2.2 و فوکوس خودکار
• دوربین سلفی 1.2 مگاپیکسلی با f/2.4
• سیستم عامل آی اُ اِس 9.3.2 قابل ارتقا به آی اُ اِس 13.3
• باتری لیتیوم پلیمر غیر قابل تعویض با ظرفیت 1624 میلی آمپر ساعت
شرکت اپل در تاریخ 7 سپتامبر 2016 مصادف با 17 شهریور 1395 از گوشی آیفون 7 رونمایی کرد و در همان سپتامبر 2016 این گوشی را به بازار عرضه کرد.
برخی از خصوصیات عمومی گوشی iPhone 7
• صفحه نمایش 4.7 اینچی با رزولوشن 750 در 1334 پیکسل
• رم 2 گیگابایتی + حافظه داخلی 32 و یا 128 و یا 256 گیگابایتی
• دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8
• دوربین سلفی 7 مگاپیکسلی با f/2.2
• سیستم عامل آی اُ اِس 10.0.1 قابل ارتقا به آی اُ اِس 13.3
• باتری لیتیوم یون غیرقابل تعویض با ظرفیت 1960 میلی آمپر ساعت
گوشی iPhone 7 plus توسط شرکت اپل در 7 سپتامبر 2016 مصادف با 17 شهریور 1395 معرفی و روانه بازار شد.
برخی از خصوصیات عمومی گوشی آیفون 7 پلاس
• صفحه نمایش 5.5 اینچی با رزولوشن 1080 در 1920 پیکسل
• رم 3 گیگابایتی + حافظه داخلی 32 و یا 128 و یا 256 گیگابایتی
• دوربین اصلی دوگانه 12 مگاپیکسلی فوکوس خودکار
• دوربین سلفی 7 مگاپیکسلی با f/2.2
• سیستم عامل آی اُ اِس 10.0.1 قابل ارتقا به آی اُ اِس 13.3
• باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یون با ظرفیت 2900 میلی آمپر ساعت
گوشی آیفون 8 توسط شرکت Apple در روز سه شنبه 12 سپتامبر 2017 مصادف با 21 شهریور 1396 معرفی و روانه بازار شد.
برخی از خصوصیات عمومی گوشی آیفون 8
• صفحه نمایش 4.7 اینچی با رزولوشن 750 در 1334 پیکسل
• رم 2 گیگابایتی + حافظه داخلی 64 و یا 256 گیگابایتی
• دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی با f/1.8 فوکوس اتوماتیک مبتنی بر تشخیص فاز
• دوربین سلفی 7 مگاپیکسلی با f/2.2
• سیستم عامل آی اُ اِس 11 قابل ارتقا به آی اُ اِس 13.3
• باتری غیر قابل تعویض لیتیوم بون با ظرفیت 1821 میلی آمپر ساعت
گوشی آیفون 8 پلاس همچون آیفون 8 در روز سه شنبه 12 سپتامبر 2017 مصادف با 21 شهریور 1396 توسط شرکت اپل معرفی و روانه بازار شد.
برخی خصوصیات عمومی گوشی آیفون 8 پلاس
• صفحه نمایش 5.5 اینچی با رزولوشن 1080 در 1920 پیکسلی
• رم 3 گیگابایتی + حافظه داخلی 64 و یا 256 گیگابایتی
• دوربین اصلی دوگانه 12 مگاپیکسلی فوکوس اتوماتیک مبتنی بر تشخیص فاز
• دوربین سلفی 7 مگاپیکسلی با f/2.2
• سیستم عامل آی اُ اِس 11 قابل ارتقا به آی اُ اِس 13.3
• باتری غیرقابل تعویض لیتیوم یون با ظرفیت 2691 میلی آمپر ساعت
گوشی آیفون 10 (ایکس) توسط شرکت Apple در 12 سپتامبر 2017 مصادف با 21 شهریور 1396 معرفی و در اکتبر همان سال به بازار عرضه شد.
برخی از خصوصیات عمومی آیفون 10
• صفحه نمایش 5.8 اینچی با رزولوشن 1125 در 2436 پیکسل
• رم 3 گیگابایتی + حافظه داخلی 64 و یا 256 گیگابایتی
• دوربین اصلی دوگانه 12 مگاپیکسلی فوکوس اتوماتیک مبتنی بر تشخیص فاز
• دوربین سلفی 7 مگاپیکسلی با f/2.2
• سیستم عامل آی اُ اِس 11.1.1 قابل ارتقا به آی اُ اِس 13.3
• باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یون با ظرفیت 2716 میلی آمپر ساعت
گوشی آیفون XS در روز چهارشنبه 12 سپتامبر 2018 مصادف با 21 شهریور 1397 توسط شرکت Apple معرفی و روانه بازار شد.
برخی از خصوصیات عمومی گوشی iPhone XS
• صفحه نمایش 5.8 اینچی با رزولوشن 1125 در 2436 پیکسل
• 4 گیگابایت رم + حافظه داخلی 64 و یا 256 و یا 512 گیگابایتی
• دوربین اصلی دوگانه: 12 مگاپیکسلی Wide با f/1.8 + 12 مگاپیکسلی telephoto با f/2.4
• دوربین سلفی 7 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2
• سیستم عامل آی اُ اِس 12 قابل ارتقا به آی اُ اِس 13.3
• باتری غیرقابل تعویض لیتیوم یون با ظرفیت 2658 میلی آمپر ساعت
گوشی آیفون 10 اس مکس در روز چهارشنبه 12 سپتامبر 2018 مصادف با 21 شهریور 1397 همراه با گوشی آیفون 10 اس توسط شرکت Apple معرفی و روانه بازار شد.
برخی خصوصیات عمومی گوشی آیفون XS Max
• صفحه نمایش 6.5 اینچی با رزولوشن 1242 در 2688 پیکسل
• رم 4 گیگابایتی + حافظه داخلی 64 و یا 256 و یا 512 گیگابایتی
• دوربین اصلی دوگانه: 12 مگاپیکسلی wide با f/1.8 + 12 مگاپیکسلی telephoto با f/2.4
• دوربین سلفی 7 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2
• سیستم عامل آی اُ اِس 12 قابل ارتقا به آی اُ اِس 13.3
• باتری غیرقابل تعویض لیتیم یون با ظرفیت 3174 میلی آمپر ساعت
گوشی آیفون XR نیز در روز چهارشنبه 12 سپتامبر 2018 مصادف با 21 شهریور 1397 توسط شرکت Apple معرفی و در اکتبر همان سال روانه بازار شده است.
برخی خصوصیات گوشی iPhone XR
• صفحه نمایش 6.1 اینچی با رزولوشن 828 در 1792 پیکسل
• حافظه رم 3 گیگابایتی + حافظه داخلی 64 و یا 128 و یا 256 گیگابایتی
• دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی wide با f/1.8
• دوربین سلفی 7 مگاپیکسلی با f/2.2
• سیستم عامل آی اُ اِس 12 قابل ارتقا به آی اُ اِس 13.3
• باتری غیرقابل تعویض لیتیوم یون با ظرفیت 2942 میلی آمپر ساعت
آیفونهای سه گانه iPhone 11، iPhone 11 Pro و iPhone 11 Pro Max در روز سه شنبه 10 سپتامبر 2019 مصادف با 19 شهریور 1398 توسط شرکت اپل در سالن Steve Jobs Theater در کالیفرنیای آمریکا معرفی و روانه بازار شده است.
برخی خصوصیات عمومی گوشی iPhone 11
• صفحه نمایش 6.1 اینچی با رزولوشن 828 در 1792 پکسل
• 4 گیگابایت رم + حافظه داخلی 64 و یا 128 و یا 256 گیگابایت
• دوربین اصلی دوگانه: 12 مگاپیکسل wide با f/1.8 + 12 مگاپیکسل ultra wide با f/2.4
• دوربین سلفی 12 مگاپیکسلی wide با f/2.2
• سیستم عامل آی اُ اِس 13 قابل ارتقا به آی اُ اِس 13.3
• باتری غیرقابل تعویض لیتیوم یون با ظرفیت 3110 میلی آمپر ساعت
برخی خصوصیات عمومی گوشی iPhone 11 Pro
• صفحه نمایش 5.8 اینچی با رزولوشن 1125 در 2436 پیکسل
• رم 4 گیگابایتی + حاغظه داخلی 64 و یا 256 و یا 512 گیگابایتی
• دوربین اصلی با سه لنز مجزا: 12 مگاپیکسل wide + 12 مگاپیکسل telephoto + 12 مگاپیکسل ultra wide
• دوربین سلفی 12 مگاپیکسلی با f/2.2
• سیستم عامل آی اُ اِس 13 قابل ارتقا به آی اُ اِس 13.3
• باتری غیرقابل تعویض لیتیوم یون با ظرفیت 3046 میلی آمپر ساعت
آیفون 11 پرو مکس
برخی خصوصیات گوشی iPhone 11 Pro Max
• صفحه نمایش 6.5 اینچی با رزولوشن 1242 در 2688 پیکسل
• رم 4 گیگابایتی + حافظه داخلی 64 و یا 256 و یا 512 گیگابایت
• دوربین اصلی به سه لنز مجزا: 12 مگاپیکسلی wide + 12 مگاپیکسلی telephoto + 12 مگاپیکسلی ultra wide
• دوربین سلفی 12 مگاپیکسلی با f/2.2
• سیستم عامل آی اُ اِس 13 قابل ارتقا به آی اُ اِس 13.3
• باتری غیرقابل تعویض لیتیوم یون با ظرفیت 3969 میلی آمپر ساعت
دوستان عزیز در این مقاله سعی کردیم هرچه درباره برند اپل میدانیم را با شما هم در میان بگذاریم. امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید. لطفا دیدگاه های خود را با ما در میان بگذارید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت جی اس ام باتری می باشد.