با توجه جابجایی مجموعه فروش بسته شده است
از سفارش خوداری کنید
شروع کار اعلام خواهد شد
در صورت لزوم 09383323434 می توانید تماس بگیرید
اگر از کاربران آیفون و آیپد های اپل باشید احتمالا با اصطلاحاتی مثل قفل آیکلود یا iCloud Activation Lock مواجه شدهاید، اما این اصطلاح دقیقا چه مفهومی را میرساند و اصلا قفل آیکلود یا اکتیویشن لک چیست؟ چرا این قابلیت در آیفون و آیپد های اپل ارائه شده و چطور میتوان از قفل آن عبور کرد؟ در ادامه این مطلب به طور جامع در رابطه با iCloud Activation Lock صحبت خواهیم کرد. با جی اس ام باتری همراه باشید.
صفر تا صد iCloud Activation Lock | قفل آیکلود
در قدم اول بهتر است به معرفی قابلیت مذکور بپردازیم و ماهیت آن را برایتان مشخص کنیم. قفل آیکلود اپل یک قابلیت امنیتی است که در سیستم عامل iOS ارائه شده و هدف اصلی ارائه آن در جلوگیری از دستیابی افراد سودجو و به ویژه سارقین به اطلاعات شخصی کاربران آیفون خلاصه میشود. همانطور که میدانید هر کاربر برای استفاده از تمام قابلیت های یک آیفون یا آیپد میبایست اپل آیدی (Apple ID) اختصاصی خودش را در آن فعال کند. با فعالسازی اپل آیدی عملا گوشی آیفون یا آیپد دارای شناسنامه میشود. یکی از قابلیت هایی که بعد از فعال کردن Apple ID قادر به استفاده از آن خواهید بود، قابلیت Find My iPhone است که امکان ردیابی موقعیت مکانی گوشی و انجام برخی اقدامات ضروری خاص را امکانپذیر میسازد. اما این مواد چه ارتباطی به iCloud Activation Lock دارند؟
قفل آیکلود هم یکی از قابلیت های امنیتی زیرشاخه Find My iPhone است که با فعالسازی این آپشن بعد از وارد کردن اپل آیدی در گوشی عملا راه اندازی میشود. این قابلیت در مواقعی که وضعیت ریست شدن گوشی مشکوک به نظر برسد فعال شده و از بوت شدن دستگاه جلوگیری میکند! به عنوان مثال تصور کنید سارقی گوشی آیفون شما را دزدیده باشد و سعی در فلش کردن دستگاه و ریست آن داشته باشد یا تصور کنید خودتان از طریق قابلیت Find My iPhone و پس از اطمینان از اینکه موبایلتان به سرقت رفته نسبت به ریست از را دور دستگاه اقدام میکنید. در این شرایط قابلیت آیکلود اکتیویشن لاک در آیفون فعال میشود و عملا امکان استفاده از گوشی را به سارق نمیدهد.
زمانی که در یک گوشی آیکلود اکتیویشن لاک فعال شود، تصویری مشابه با عکس فوق روی صفحه موبایل پدیدار خواهد شد که عنوان آن Activate iPhone یا Activation Lock خواهد بود. فردی که گوشی در اختیار وی قرار دارد در این شرایط فقط میتوانید با ارائه مشخصات اپل آیدی که قبل از ریست دستگاه در آیفون یا آیپد فعال بوده است، از قفل آیکلود عبور کند! پس از آنجایی که یک سارق به اطلاعات Apple ID شما دسترسی نخواهد داشت، قادر به عبور از قفل آیکلود هم نخواهد بود و عملا هیچوقت نمیتواند از اطلاعات شخصی شما سوء استفاده کند. این ماهیت iCloud Activation Lock است، اما در برخی مواقع میتواند برای کاربران عادی هم مشکلاتی را به وجود آورد.
به عنوان مثال بارها دیده شده که یک کاربر بعد از فکتوری ریست کردن گوشی خودش با قفل آیکلود اکتیویشن رو به رو میشود! در این شرایط اگر مشخصات Apple ID خودش را به یاد نیاورد دردسرهایی برای وی وجود میآید. در مجموع قابلیت Activation Lock یک قابلیت امنیتی کاربردی است و در صورتی که در آیفون به درستی از Apple ID ، قابلیت Find My iPhone و اکتیویشن لاک استفاده شود، مشکلی برای کاربر ایجاد نمیکند. عموما مشکلات مربوط به اکتیویشن لاک برای کسانی رخ میدهد که تجربه استفاده از آیفون های اپل را ندارند و با نحوه عملکرد اپل آیدی و قابلیت های امنیتی آن هم آشنا نیستند. با مطالعه این مطلب میتوانید به طور کامل با قابلیت مذکور و جزئیات iCloud Activation Lock آشنا شوید.
همانطور که در بخش قبل گفتیم قابلیت اکتیویشن لاک آیکلود یک قابلیت امنیتی است که در آیفون و آیپد های اپل ارائه شده است و هدف اصلی از ارائه آن در جلوگیری از سوء استفاده از اطلاعات شخصی کاربران و استفاده از گوشی های سرقت شده خلاصه میشود. اما این قابلیت در برخی مواقع به دلیل ناآگاهی کاربران میتواند برایشان دردسرهایی هم به وجود آورد. به عنوان مثال گاها ممکن است یک کاربر رمز اپل آیدی خودش را فراموش کرده باشد و قبل از غیر فعالسازی قابلیت Find My iPhone در آیفون یا آیپد خود گوشی را ریست کند و با iCloud Activation Lock رو به رو شود!
در برخی شرایط دیگر ممکن است کاربری گوشی آیفون خود را به عنوان یک گوشی دست دوم به فرد دیگری بفروشد اما اپل آیدی خود را از آن غیر فعال نکند یا گوشی فروخته شده را از لیست سرویس Find My iPhone خود حذف ننماید. در اینگونه مواقع اگر گوشی ریست شود با قفل آیکلود رو به رو خواهید شد و در نتیجه تا زمانی که مشخصات اپل آیدی توسط فروشنده ارائه نشود یا گوشی آیفون مورد نظر از لیست آیفون های ثبت شده وی در پنل آیکلود او حذف نگردد، عبور از اکتیویشن لاک هم غیرممکن خواهد بود.
اما سوال اصلی اینجاست که چطور میتوان از قفل آیکلود آیفون یا همان iCloud Activation Lock عبور کرد؟ روش های خاصی وجود دارند که با استفاده از آن ها شما میتوانید قفل آیکلود گوشی اپل خودتان یا آیپدتان را از بین ببرید. دقت داشته باشید که اگر گوشی شما در دیتابیس اپل به عنوان یک گوشی سرقتی به ثبت رسیده باشد، هیچ راهی برای عبور از اکتیوشن لاک نخواهید داشت اما به جرئت میگوییم که در 90 درصد مواقع کاربران ایرانی که در حین استفاده از گوشی آیفون با مشکل مذکور و صفحه Activate iPhone رو به رو میشوند، صرفا به دلیل یک سهل انگاری با این مسئله رو به رو شدهاند و موضوع ارتباطی به سرقت آیفون ندارد. در شرایطی که گوشی به عنوان گوشی گم شده یا سرقت شده گزارش شود، در صفحه Activation Lock عباراتی مثل This iPhone has been lost یا This iPhone has been lost and erased نمایان میگردد که در اینگونه مواقع امکان عبور از اکتیویشن لاک بدون ارائه مشخصات اپل آیدی که قبلا در دستگاه فعال بوده تقریبا به صفر میرسد.
چندین روش مختلف وجود دارند که شما میتوانید با توجه به شرایط خود از آن ها برای عبور از اکتیویشن لاک یا همان قفل آیکلود استفاده کنید. در ادامه این بخش میخواهیم به برخی از اصلی ترین این روش ها اشاره داشته باشیم. ما دو حالت مختلف را برای عبور از قفل آیکلود در نظر گرفتهایم. حالت اول مربوط به زمانی میشود که اپل آیدی خودتان در گوشی فعال بوده است و حالت دوم مربوط به زمانی میشود که اپل آیدی فرد دیگری در آیفون یا آیپدتان فعال بوده باشد.
اگر Apple ID که در آیفون یا آیپدتان فعال بوده مختص خودتان باشد، شانس عبور از iCloud Activation Lock به مراتب افزایش پیدا میکند. در این شرایط فقط کافیست که ایمیل و رمز اپل آیدی خود را به خاطر بیاورید و در فیلدهای ارائه شده صفحه Activate iPhone وارد کنید. در صورتی که مشخصات وارد شده صحیح باشند، صفحه اکتیویشن لاک آیفون محو و غیر فعال خواهد شد. اگر رمز Apple ID خودتان را به خاطر نمیآورید، سعی کنید با ترفندهای مختلف نسبت به بازیابی آن اقدام کنید.
این احتمال وجود دارد که رمز اپل آیدی شما روی کامپیوتر و مرورگری که قبلا با آن وارد سرویس آیکلود شدهاید ذخیره شده باشد که در این حالت از طریق آن مرورگر قادر به مشاهده رمز Apple ID یا حتی تغییر آن خواهد بود و در نتیجه از قفل آیکلود آیفون هم عبور میکنید. اگر هیچ راهی برای به خاطر آوردن رمز و مشخصات اپل آیدی خودتان پیدا نمیکنید میتوانید از سرویس برخی سایت هایی استفاده کنید که قابلیت غیر فعالسازی اکتیویشن لاک را ارائه میدهند. سایت های زیادی در این راستا خدمات دهی دارند که شاید برخی از مشکل شما را برطرف کنند. همچنین در صورتی که به زبان انگلیسی مسلط هستید، ضمن تماس و مکاتبه با پشتیبانی اپل هم قادر به غیر فعالسازی iCloud Activation Lock خواهید بود اما دقت داشته باشید که مشخصاتی که به پشتیبانی اپل ارائه میدهید باید با مشخصات مندرج در Apple ID شما همخوانی داشته باشند.
این حالت تا حد زیادی وضعیت را دشوارتر میکند! اگر اپل آیدی فرد دیگری در آیفون شما فعال بوده و بنا به هر دلیل شما گوشی را ریست کرده باشید و حالت قفل اکتیویشن لاک در آن فعال شده باشد، فقط یک راه حل دارید! راه حل این است که از دارنده و صاحب اپل آیدی مورد نظر بخواهید که گوشی آیفون شما را از لیست آیفون های اختصاصی خودش در پنل آیکلود حذف کند یا موقتا مشخصات اپل آیدی خود را در اختیارتان قرار دهد تا شما از صفحه اکتیویشن لاک عبور کرده و بعد از بوت شدن گوشی به کل Apple ID ری را در موبایل خویش غیر فعال کنید. عموما بهترین راه حل در این شرایط همان حالت اول است که صاحب اپل آیدی گوشی شما را از لیست گوشی های متصل به Apple ID خودش حذف کند.
برای انجام این کار صاحب اپل آیدی فعال در آیفون شما باید با کلیک بر روی این قسمت به پنل آیکلود و بخش Find My iPhone برود. سپس باید گوشی آیفون شما را از لیست گوشی های متصل به اپل آیدی خودش انتخاب کرده و روی گزینه Remove from Account کلیک کند. بدین ترتیب آیفون مورد نظر از لیست آیفون های سینک شده با آن اپل آیدی حذف میشود، بنابراین اگر گوشی اپل یا آیپدتان را ریستارت کنید، دیگر با صفحه Activate iPhone یا همان iCloud Activation Lock رو به رو نمیشوید. اگر بنا به هر دلیل به صاحب اصلی اپل آیدی دسترسی نداشته باشید، عملا راهی هم برای عبور از صفحه اکتیویشن لاک نخواهید داشت مگر اینکه از سرویس شرکت های واسط ارائه دهنده این خدمات یا نرم افزار های خاصی که بدین منظور ارائه شدهاند استفاده کنید.
اگر توضیحاتی که تا به اینجای کار ارائه کردیم را با دقت مطالعه کرده باشید حتما میدانید که جلوگیر یاز مواجه شدن با قفل آیکلود چطور امکانپذیر میشود! برای جلوگیری از مواجه شدن با این حالت باید قبل از اقدام مبنی بر ریست آیفون یا آیپد، حتما قابلیت Find My iPhone را در آن غیر فعال کنید. ما حتی توصیه داریم که اپل آیدی فعال در گوشی را هم قفل از ریست کردن آن به طور کامل از دستگاه ساین اوت (Sign Out) نمایید. همچنین با مراجعه به سایت آیکلود و ورود به بخش Find My iPhone از لینک نبودن گوشی یا تبلت مورد نظر با اپل آیدی خود اطمینان حاصل کنید. انجام این مراحل به ویژه قبل از فروش آیفون یا آیپد به عنوان گوشی دست دوم از اهمیت بالایی برخوردار است و از مواجه شدن خریدار با iCloud Activation Lock جلوگیری میکند.
در سمت مقابل اگر قصد خرید یک آیفون دست دوم را دارید حتما دقت کنید که باید به محض روشن کردن گوشی با مراحل راه اندازی اولیه آیفون رو به رو شوید و اگر با این مراحل رو به رو نشدید، یعنی گوشی فکتوری ریست نشده یا بعد از فکتوری ریست دوباره از آن استفاده شده است. بنابراین اگر فروشنده بخواهید که گوشی اپل مورد نظر را فکتوری ریست کند تا شما مراحل راه اندازی اولیه دستگاه را طی کنید. به هیچ عنوان نباید در یک آیفون دست دومی که فروخته میشود، اپل آیدی فعال باشد. حتی اگر فروشنده مشخصات آن اپل آیدی را در اختیار شما قرار داد هم این مسئله را قبول نکنید و فقط از Apple ID شخصی خودتان در محصولات اپل استفاده نمایید. بدین ترتیب احتمال مواجه شدن با قفل آیکلود به صرف میرسد.
جمعبندی
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به طور کامل ماهیت iCloud Activation Lock یا همان قفل آیکلود اکتیویشن در آیفون های اپل را برایتان شرح دادیم. این قابلیت یک قابلیت امنیتی است که برای حفاظت از اطلاعات کاربران ارائه شده و در صورتی که با آگاهی از کاربردهای اپل آیدی مورد استفاده قرار گیرد، یک قابلیت کاملا کاربردی و عالی محسوب میشود. متاسفانه در اغلب مواقع کاربران ایرانی به دلیل اطلاعات کم در استفاده از آیفون های اپل و Apple ID یا گاها سهل انگاری های خیلی کوچک با مشکلاتی مثل قفل آیکلود رو به رو میشوند. امیدواریم از این مقاله اختصاصی استفاده لازم را به عمل آورده باشید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت جی اس ام باتری می باشد.