با توجه جابجایی مجموعه فروش بسته شده است
از سفارش خوداری کنید
شروع کار اعلام خواهد شد
در صورت لزوم 09383323434 می توانید تماس بگیرید
گوشی های موبایل دارای حافظه داخلی هستند و مقدار مشخصی از حجم اطلاعات در حافظه آن ها قابل ذخیره سازی است. به همین جهت اغلب کاربران بعد از مدت زمان خاصی با مشکل کمبود فضای ذخیره کردن اطلاعات موبایل رو به رو میشوند. در این مقاله میخواهیم به معرفی موثرترین روش ها برای جلوگیری از پر شدن حافظه گوشی اندروید بپردازیم. بنابراین با جی اس ام باتری همراه باشید.
موثرترین روش های جلوگیری از پر شدن حافظه گوشی اندروید
گوشی های موبایل دارای حافظه داخلی هستند و مقدار مشخصی از حجم اطلاعات در حافظه آن ها قابل ذخیره سازی است. به همین جهت اغلب کاربران بعد از مدت زمان خاصی با مشکل کمبود فضای ذخیره کردن اطلاعات موبایل رو به رو میشوند. در این مقاله میخواهیم به معرفی موثرترین روش ها برای جلوگیری از پر شدن حافظه گوشی اندروید بپردازیم. بنابراین با جی اس ام باتری همراه باشید.
هر گوشی موبایلی که خریداری میکنید از حافظه داخلی خاصی بهره میبرد که حجم مشخصی را در اختیار کاربر قرار خواهد داد و امکان ذخیره کردن حجم معینی از اطلاعات را به وی میدهد. به عنوان مثال ممکن است گوشی اندرویدی شما از حافظه داخلی 8 گیگابایتی، 16 گیگابایتی، 32 گیگابایتی، 64 گیگابایتی یا بیشتر بهرهمند باشد. اگر فرض را بر این قرار دهیم که گوشی شما حافظه داخلی 32 گیگابایتی دارد، بدان معناست که شما حداکثر میتوانید 32 گیگابایت اطلاعات را در آن ذخیره کنید و ذخیره کردن اطلاعات بیشتر در گوشی که این مقدار حافظه داخلی دارد امکانپذیر نیست. درک این مسئله در قدم اول برای شناخت بهتر روش های جلوگیری از پر شدن حافظه گوشی الزامی است.
البته تصور نداشته باشید که تمام حجم حافظه داخلی یک گوشی اندرویدی قابل استفاده خواهد بود! متاسفانه بخش قابل ملاحظهای از حافظه این گوشی ها توسط سیستم عامل و بستر نرم افزاری پیش فرض آن ها اشغال میشود. مقدار دقیق حجم اشغال شده توسط این بستر نرم افزاری با نسخه سیستم عامل نصب شده روی گوشی و همچنین حجم رابط کاربری (UI) ارتباط مستقیمی دارد. برای مثال ممکن است چیزی در حدود 10 گیگابایت از حافظه داخلی پیش فرض گوشی شما توسط بستر نرم افزاری آن اشغال شده باشد. در این شرایط اگر گوشی از حافظه 32 گیگابایتی بهره ببرد، عملا فقط 22 گیگابایت فضای خالی در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت. پس همیشه تمام حجم حافظه داخلی یک گوشی قابل استفاده نیست.
اما توصیه ما این است که تا حد امکان در گوشی ها از نصب و بکارگیری حافظه جنبی پرهیز کنید. چون تجربه نشان داده وقتی حافظه جانبی در گوشی نصب میشود، کاربر بدون توجه به حجم اطلاعاتی که در دستگاه ذخیره شده، به ذخیره بیشتر و بیشتر اطلاعات میپردازند و این امر به مرور زمان منجر به تحت فشار قرار گرفتن گوشی و کند شدن آن خواهد شد. این مسئله به ویژه در گوشی های اندرویدی که بستر سخت افزاری قدرتمندی ندارند (گوشی های میان رده و پایین رده) به خوبی قابل درک خواهد بود. بنابراین شاید بتوان اینطور گفت که پشتیبانی از حافظه جانبی نمیتواند یک راه حل خیلی کارآمد برای جلوگیری از پر شدن حافظه گوشی باشد و بیشتر میتوان به عنوان یک راه حل موقت بر روی آن حساب باز کرد.
مشکلاتی که با پر شدن حافظه گوشی نمایان میشوند
پر شدن حافظه داخلی موبایل میتواند مشکلات زیادی را برایتان به همراه داشته باشد اما مهم ترین مشکلی که به بار میآورد مربوط به کند شدن دستگاه میشود. زمانی که حجم اطلاعات ذخیره شده در یک گوشی موبایل افزایش پیدا میکند، منابع سخت افزاری آن تحت فشار قرار میگیرند و این امر منجر به بروز لگ و تاخیر در عملکرد دستگاه خواهد شد. هر چقدر سخت افزار گوشی شامل پردازنده و رم آن ضعیف تر باشند، شدت کندی دستگاه هم بیشتر میشود و هر چقدر سخت افزار گوشی قدرتمندتر باشد، کند شدن گوشی دیرتر نمایان خواهد شد. به همین جهت است که اغلب کاربران خیلی زود از کند شدن گوشی های میان رده و پایین رده اندرویدی گلایه میکنند.
مشکل بعدی و کاملا مشخصی که پر شدن حافظه گوشی میتواند در پی داشته باشد مربوط به محدود کردن فعالیت های کاربر و گرفتن آزادی عمل از وی میشود. به عنوان مثال تصور کنید میخواهید فایل خاصی را در گوشی دانلود کنید و حافظه داخلی آن پر شده یا میخواهید فایل خاصی را از کاربری دریافت نمایید یا بازی را در گوشی نصب کنید و حافظه موبایلتان فول باشد! این شرایط واقعا آزاردهنده خواهد بود. یکی دیگر از مشکلات پنهانی که پر شدن حافظه موبایل های اندرویدی میتواند در پس داشته باشد مربوط به افزایش میزان مصرف شارژ باتری و خالی شدن زودتر شارژ آن میشود. اما چرا؟ وقتی حافظه داخلی گوشی پر شود، منابع سخت افزاری دستگاه بیشتر تحت فشار قرار میگیرند تا اطلاعات ذخیره شده در دستگاه را آنالیز و مدیریت کنند. طبیعتا در این شرایط این قطعات سخت افزاری و منابع گوشی نیازمند صرف انرژی بیشتری نسبت به حالت عادی خواهند بود و این امر سبب میشود شارژ باتری بیشتر مصرف شده و زودتر خالی گردد
.
بنابراین آشنایی با روش هایی که میتوانند از پر شدن حافظه داخلی گوشی های اندرویدی جلوگیری کنند یا بنا به هر دلیل منجر به آزادسازی فضای ذخیره سازی اطلاعات در این محصولات شوند از اهمیت ویژهای برخوردار است. اما چه راه ها و ترفند هایی برای انجام این امر وجود دارند؟ به بیان دیگر چطور میتوانید از پر شدن حافظه موبایل اندرویدی خود جلوگیری کنیم یا فضای ذخیره سازی اطلاعات آن را بهتر مدیریت نماییم؟ در ادامه این مطلب میخواهیم موثرترین و بهترین روش های جلوگیری از پر شدن حافظه گوشی های اندرویدی را برایتان شرح دهیم. با استفاده از این روش ها و ترفند ها قادر میشوید که بازده موبایل خود را به حداکثر برسانید و سرعت عمل آن را افزایش دهید. با جی اس ام باتری همراه باشید.
ترفند های زیادی وجود دارند که با استفاده از آن ها میتوانید بخش قابل ملاحظهای از حافظه داخلی گوشی خود را خالی کنید یا به نوعی از پر شدن حافظه آن ممانعت به عمل آورید. ما سعی میکنیم به مهم ترین و موثرترین این روش ها اشاره کنیم. سعی کنید تک تک مواردی که نام میبریم ر به صورت مرحله به مرحله انجام دهید تا بهترین بازده را دریافت کنید. در نظر داشته باشید برخی از روش های نام برده شد ممکن است با توجه به تفاوت نسخه های مختلف اندروید در گوشی شما وجود نداشته باشند یا به شیوه متفاوتی در آن ارائه شوند.
روش اول: استفاده از قابلیت مدیریت حافظه اندروید
در اغلب نسخه های مختلف سیستم عامل اندروید یک بخش اختصاص برای مدیریت حافظه داخلی دستگاه ارائه شده و یک گزینه خاص هم در این بخش ارائه میشود که با انتخاب آن فایل های به درد نخور ذخیره شده در حافظه دستگاه به طور خودکار حذف میشوند. شاید تصور کنید با استفاده از این قابلیت بخش قابل ملاحظهای از حافظه گوشی شما آزاد نمیشود اما واقعا اینطور نیست و اگر برای مدت زمان طولانی فایل های به درد نخور موبایل خودتان را حذف نکرده باشید، مطمئنا حجم آن ها به بیش از چند گیگابایت میرسد. برای استفاده از قابلیت مدیریت حافظه اندروید در نسخه های مختلف این سیستم عامل کافیست به مسیر زیر بروید:
• وارد بخش Settings شوید.
• گزینه Storage را انتخاب کنید.
• به دنبال گزینهای مثل Cleaner، Free Up Space و سایر موارد این چنینی باشد و آن را انتخاب کنید.
• با حذف فایل های به درد نخور حافظه گوشی موافقت به عمل آورید.
نگران فایل هایی که با انتخاب این گزینه و در این روش حذف میشوند نباشید. این فایل ها به طور هوشمندانه و طبق الگوریتم مشخصی توسط سیستم عامل اندروید شناسایی و حذف میشوند تا هیچ فایل مهمی شامل آن ها نشود. پس در اولین قدم از قابلیت پیش فرض خالی کردن حافظه گوشی با حذف فایل های به درد نخور استفاده کنید.
روش دوم: حذف اپلیکیشن های غیر ضروری
یکی دیگر از بهترین و موثرترین روش ها برای جلوگیری از پر شدن حافظه گوشی مربوط به حذف اپلیکیشن ها و بازی هایی میشود که روی گوشی نصب شدهاند اما استفاده زیادی از آن ها به عمل نمیآورد. خیلی وقت ها دیده شده که کاربران حتی فراموش کردهاند که اپلیکیشن خاصی توسط خودشان در موبایل آن ها دانلود و نصب شده است! بنابراین با حذف اپلیکیشن ها و بازی های غر ضروری به افزایش فضای ذخیره سازی اطلاعات موبایل خود کمک کنید. برای انجام این کار کافیست به شرح زیر عمل نمایید:
• وارد بخش Settings شوید.
• گزینه Apps، Apps Manager، Applications یا دیگر گزینه های مشابه را انتخاب کنید.
• لیست اپلیکیشن هایی که در گوشی نصب شدهاند را با دقت مرور کنید و آن دسته از برنامه هایی که غیر ضروری هستند را شناسایی نمایید.
• برای حذف هر برنامه میتوانید آن را انتخاب و گزینه Unistall را لمس کنید یا میتوانید از منوی اپلیکیشن ها، انگشت خود را روی آیکون برنامه مورد نظر قرار داده و آیکون ضربدر گوشه آن را انتخاب کنید یا گزینه Unistall را بزنید.
مقدار فضای آزادی که با حذف برنامه ها و بازی ها در گوشی ایجاد میشود مستقیما با حجم آن بازی و اپلیکیشن ها ارتباط دارد. حذف بازی های سنگین و HD عموما بخش قابل ملاحظهای از حافظه گوشی را آزاد میکند.
روش سوم: حذف حافظه کش (Cache)
حافظه کش (Cache) در واقع شامل اطلاعاتی میشود که اپلیکیشن های مختلف برای عملکرد سریع تر و بهینه تر در خود ذخیره میکنند. به عنوان مثال اپلیکیشن گوگل کرم (Chrome) برخی از تصاویر و اطلاعات وبسایت هایی که دائما به آن ها مراجعه مینمایید را به عنوان اطلاعات کش ذخیره مینماید تا هر بار با مراجعه شما به آن سایت ها نیازی به دانلود مجدد آن اطلاعات وجود نداشته باشد. دیگر اپلیکیشن ها هم رویکرد مشابهی در این زمینه دارند و اطلاعات خاصی را به عنوان کش ذخیره میکنند. طبیعتا به مرور زمان حجم اطلاعاتی که میتوانند به عنوان کش ذخیره شوند افزایش مییابد. بنابراین خالی کردن این اطلاعات میتواند به افزایش فضای ذخیره سازی گوشی کمک قابل ملاحظهای کند.
به منظور خالی کردن حافظه کش کل اپلیکیشن های گوشی میتوانید از منوی تنظیمات و گزینه Storage اندروید استفاده کنید. بدین منظور کافیست به سیر Settings > Storage بروید و گزینه Clear Cache Data را انتخاب نمایید تا دستور حذف کامل حافظه کش تمام برنامه ها صادر شود. اما اگر تمایل به حذف شدن کش همه برنامه ها ندارید و فقط میخواهید حافظه کش برنامه های خاصی را حذف کنید باید به مسیر زیر بروید:
• به بخش Settings بروید.
• گزینه Apps، Apps Manager یا گزینه های مشابه را انتخاب کنید.
• برنامه یا برنامه های مورد نظرتان را تک تک از لیست انتخاب کنید.
• گزینه Clear Cache را انتخاب و با حذف اطلاعات کش برنامه موافقت به عمل آورید.
طبیعتا هر چقدر حافظه کش برنامه های بیشتری را حذف کنید، مقدار فضای آزاد شده روی حافظه دستگاه هم بیشتر میشود. به همین جهت توصیه داریم با طی کردن مسیر Settings > Storage > Clear Cache Data نسبت به حذف آنی حافظه کش همه برنامه ها وارد عمل شوید تا به بهترین نتیجه ممکن دست یابید. جالب است بدانید حافظه کش اپلیکیشن هایی مثل تلگرام، در حالتی که در تنظیمات آن گزینه های مناسب انتخاب شده نباشد ممکن است به مرور و بعد از چند ماه از مرز 3، 4 گیگابایت هم عبور کند. پس حذف حافظه کش یکی دیگر از بهترین و موثرترین روش ها برای جلوگیری از پر شدن حافظه گوشی اندروید است.
روش چهارم: انتقال عکس و ویدیو ها از حافظه کوشی به کامپیوتر، هارد و غیره
دوربین گوشی های موبایل نسبت به گذشته پیشرفت چشمگیری داشته و هم اکنون کیفیت عکس و ویدیو هایی که با دوبین گوشی ها قابل ضبط هستند به شدت بالاست. طبیعتا بالا بودن کیفیت این عکس و ویدئو ها منجر به افزایش حجم آن ها هم میشود. بنابراین اگر اهل عکسبرداری با دوربین گوشی باشید، مطمئنا بخش عظیمی از حافظه دستگاه توسط عکس و ویدئوهایی اشغال شده که ضبط کردهاید. بنابراین انتقال این فایل ها از حافظه گوشی به حافظه کامپیوتر میتواند رویکرد بسیار عالی در بهینه سازی فضای ذخیره سازی اطلاعات موبایل محسوب شود.
میتوانید عکس ها و ویدیو هایی که با دوبین گوشی اندرویدی خود ضبط کردهاید را با استفاده از یک کابل رابط مناسب به حافظه کامپیوتر یا لپ تاپ خود منتقل کنید. امکان ذخیره سازی این فایل ها روی هارد اکسترنال هم وجود ندارد. همچنین در حین انجام این پروسه قادر خواهید بود که عکس و ویدیو های به درد نخور را هم از حافظه گوشی پاک کنید که این مسئله هم به افزایش فضای ذخیره سازی اطلاعات دستگاه کمک خواهد کرد. توصیه ما این است که حداقل هر 3 ماه یک بار گوشی خود را به کامپیوتر وصل کنید و تمام عکس و ویدیو های آن را به حافظه کامپیوتر منتقل کرده و از حافظه گوشی حذف نمایید.
روش پنجم: از برنامه Google Photos استفاده کنید
یکی دیگر از روش های جالب و نوینی که میتوانید از آن استفاده کنید مربوط به بکارگیری اپلیکیشن Google Photos و ذخیره سازی آنلاین عکس های دوربین در اکانت گوگل شما میشود. البته این روش به دلیل اینکه منجر به مصرف شدن حجم بسته اینترنت میشود خیلی در ایران و در بین کاربران ایرانی که با محدودیت حجمی بسته های اینترنت مواجه هستند محبوب نیست. زمانی که از این قابلیت استفاده کنید، عکس و ویدیو هایی که با دوربین موبایل بط کردهاید به طور خودکار در فضای ابری ذخیره میشوند و هر زمان و از هر دستگاه میتوانید به راحتی به این عکس و ویدیو ها دسترسی پیدا کنید. از آنجایی که این فایل ها در فضای ابری ذخیره شدهاند، پس امکان حذف آن ها از حافظه داخلی موبایل وجود خواهد داشت و این کار منجر به جلوگیری از پر شدن حافظه گوشی میشود. برای فعالسازی قابلیت آپلود خودکار عکس و ویدیو ها در برنامه Photos Apps کافیست به شرح زیر عمل کنید:
• اپلیکیشن Photos App را در گوشی اجرا کنید.
• آیکون سه نقطه گوشه سمت چپ و فوقانی صفحه را انتخاب نمایید.
• گزینه Settings را انتخاب کنید.
• گزینه Back up & Sync را انتخاب نمایید.
• اسلایدر کنار گزینه Back up & Sync را به حالت فعال منتقل کنید.
از این پس تمام عکس هایی که با دوربین گوشی ضبط کنید به صورت خودکار (در صورت فعال بودن اینترنت) در اکانت گوگل شما و فضای ابری اختصاصی آن آپلود میشوند و از حافظه گوشی قابل حذف خواهند بود. این روش هم در خالی کردن حافظه گوشی بسیار موثرتر از چیزی که تصور دارید عمل میکند و میتواند جایگزین روش قبل (انتقال دستی عکس و ویدیو ها به حافظه کامپیو تر) شود.
روش ششم: روت گوشی و نصب کاستوم رام
کاستوم رام (Custom ROM) در واقع نسخهای از سیستم عامل اندروید است که توسط توسعه دهندگان سوم شخص برنامه نویسی شده و میتوان آن را روی گوشی نصب راه اندازی کرد. البته نصب و راه اندازی کاستوم رام در گوشی های اندرویدی کار سادهای نیست و نیاز به دقت و تجربه نسبتا بالایی دارد. سعی میکنیم در یک مقاله مجزا نحوه و روش کلی روت کردن و نصب کاستوم رام در گوشی های اندرویدی را برایتان شرح دهیم. اما مزیت نصب کاستوم رام چیست؟ یکی از اصلی ترین مزیت های نصب کاستوم رام مربوط به کم حجم و سبک بودن آن ها میشود. در اغلب مواقع توسعه دهندگان سوم شخص سعی میکنند کاستوم رام ها را بسیار سبک تر و بهینه تر از اندروید رسمی گوشی طراحی کنند.
البته بدون تردید در کاستوم رام ها باگ هایی هم وجود خواهد داشت و این بستر های نرم افزاری از امنیت بسیار کمتری در مقایسه با اندروید اصل برخوردار هستند. با این حال وقتی یک کاستوم رام روی گوشی شما نصب شود، سرعت عمل دستگاه عموما افزایش مییابد و بخش قابل ملاحظهای از حافظه گوشی از همان ابتدای کار خالی و در دسترس خواهد بود. به عنوان مثال اگر اندروید پیش فرض گوشی شما 10 گیگابایت حجم داشته باشد، یک کاستوم رام مناسب و سبک برای همان گوشی میتوانید چیزی در حدود 3 الی 4 گیگابایت حجم داشته باشد و منجر به ارائه 6 گیگابایت فضای ذخیره سازی اطلاعات بیشتر شود. دقت کنید که با نصب کاستوم رام و روت کردن گوشی تمام اطلاعات شما از آن حذف خواهد شد.
روش هفتم: بهینه سازی تنظیمات اپلیکیشن ها
خیلی از اپلیکیشن هایی که روی گوشی شما نصب هستند و هر روز از آن ها استفاده میکنید دارای تنظیمات خاصی خواهند بود که برخی از آن ها میتوانند مستقیما روی پر شدن حافظه داخلی موبایل تاثیرگذار باشند. یکی از بارزترین مثال هایی که میتوانیم در این راستا ارائه کنیم مربوط به اپلیکیشن واتساپ و قابلیت ذخیره کردن خودکار عکس های آن در گالری موبایل میشود. در شرایطی که قابلیت مذکور در واتساپ فعال باشد، به محض اینکه عکسی در گروه یا پنجره های گفتگوی این برنامه باز شود به طور خودکار در گالری موبایل ذخیره خواهد شد و بخشی از حافظه گوشی را اشغال میکند.
خوشبختانه با مراجعه به منوی تنظیمات برنامه واتساپ میتوانید قابلیت ذخیره سازی خودکار عکس ها در حافظه داخلی موبایل را غیر فعال سازید. اپلیکیشن های دیگری هم ممکن است در گوشی شما نصب باشند که تنظیمات مشابه را ارائه کنند و بهینه سازی تنظیمان آن ها منجر به بهتر شدن شرایط کمک کند. بنابراین همیشه با دقت تنظیمات مربوط به بخش ذخیره سازی اطلاعات (Storage) اپلیکیشن های نصب شده روی موبایلتان را بررسی و بهینه سازی کنید. البته همه برنامه ها مثل واتساپ قابلیت بهینه سازی وضعیت ذخیره سازی اطلاعات در حافظه گوشی را ندارند که در اغلب مواقع در این نوع برنامه ها با حذف حافظه کش تمام اطلاعات آن ها از بین میرود.
نتیجهگیری
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به معرفی بهترین و موثرترین روش های جلوگیری از پر شدن حافظه گوشی اندروید پرداختیم. سعی کردیم موثرترین و مهم ترین روش ها را برایتان نام ببریم. اگر با استفاده از این روش ها همچنان با مشکل کمبود فضای ذخیره سازی اطلاعات در گوشی رو به رو شدید، احتمالا وقت آن رسیده که موبایل خود را تعویض کنید یک گوشی با حافظه داخلی بیشتر تهیه نمایید. امیدواریم از این مطلب آموزشی استفاده لازم را به عمل آورده باشید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت جی اس ام باتری می باشد.