بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد جی اس ام باتری کاملا محفوظ می باشد

 

با توجه به پایان سال فروش بسته شده است 

از سفارش خوداری کنید 

 

شروع کار از 15 فروردین سال جدید

 در صورت لزوم 09383323434 می توانید تماس بگیرید

 

بعد سرقت گوشی موبایل چه کار باید کرد؟

بعد سرقت گوشی موبایل چه کار باید کرد؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1400/01/21 0 نظر

بعد از سرقت گوشی موبایل چه باید کرد؟ دزدیده شدن موبایل با توجه به گران شدن گوشی های موبایل متاسفانه زیاد شده است در این مواقع چه اقداماتی را برای ردیابی گوشی و محافظت از اطلاعات روی گوشی می توان انجام داد؟ در این مطلب اقدامات لازم بعد از سرقت گوشی موبایل و مراحل قانونی ردیابی گوشی را شرح می دهیم. با همیاب24 همراه باشید.

در زمان سرقت گوشی موبایل چه کار باید کرد؟

یکی از سوالاتی که خیلی از کاربران مطرح می‌کنند و نگرانی هایی در مورد آن دارند مربوط به اقداماتی می‌شود که لازم است بعد از به سرقت رفتن موبایل انجام شوند. خیلی از کاربران هنوز با شرایطی که برای استفاده از گوشی های موبایل برقرار است و قابلیت های امنیتی دو سیستم عامل اندروید و iOS خیلی آشنا نیستند. بنابراین تصمیم گرفتیم در یک مقاله اختصاصی به طور جامع در مورد اقداماتی صحبت کنیم که باید در زمان سرقت گوشی موبایل انجام شوند. با جی اس ام باتری همراه باشید. 

مقدمه
طبق آمار هنوز به سرقت بردن گوشی های موبایل امری شایع است، اگرچه شدت آن با توجه به قوانین جدیدی که وصف شده به طرز قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته و این یک خبر خوشحال کننده محسوب می‌شود. اما سوال اصلی که در این بین در ذهن خیلی از کاربران ایجاد شده مربوط به اقداماتی می‌شود که باید در زمان سرقت گوشی موبایل انجام گیرند! به بیان دیگر اگر گوشی کاربری دزدیده شود، وی باید چه کار کند و چه راه حل هایی پیش رویش قرار می‌گیرد؟ آیا سارق بعد از دزدیدن گوشی کاربر قادر به سوء استفاده از اطلاعات شخصی وی خواهد بود؟ آیا سارق می‌تواند گوشی دزدیده شده را بفروشند؟ آیا امکان استفاده از گوشی توسط فرد دیگری وجود دارد؟ چطور می‌توان گوشی دزدیده شده را ردیابی و پیدا کرد؟ 
در ادامه این مقاله اختصاصی می‌خواهیم به طور جامع در رابطه با این موضوع و مسئله سرقت گوشی موبایل صحبت کنیم. بنابراین اگر خدای نکرده گوشی شما به سرقت رفته یا نگران این مسئله هستید و می‌خواهید بیشتر در رابطه با جزئیات آن اطلاعات کسب کنید، این مطلب اختصاصی را از دست ندهید. در نظر داشته باشید که دو سیستم عامل اندروید و iOS از نظر قابلیت های امنیتی کمی نسبت به هم متفاوت هستند و در برخی مواقع که نیاز باشد باید به طور جداگانه در مورد ویژگی های هر یک از این دو صحبت کنیم تا اطلاعات جامع‌تری در اختیار شما عزیزان قرار داده شود. با جی اس ام باتری همراه باشید. 
 

در زمان سرقت گوشی موبایل چه کار باید کرد


طرح رجیستری و جلوگیری از سرقت گوشی موبایل


اگر می‌خواهد در مورد دلیل کاهش آمار سرقت و دزدیده شدن گوشی های موبایل اطلاعات کسب کنید باید بگوییم که یکی از اصلی ترین این دلایل مربوط به پیاده سازی طرح رجیستری می‌شود. این طرح در واقع برای مبارزه با قاچاق گوشی های موبایل و واردات غیرقانونی آن ها پیاده سازی شد اما از سمت دیگر آمار سرقت گوشی موبایل را هم به طرز چشمگیری کاهش داد. اما طرح رجیستری چیست و دقیقا چه کار می‌کند؟ اگر طی چند وقت اخیر در پی خرید یک گوشی جدید بوده باشید، احتمالا با اصطلاحاتی مثل رجیستری موبایل، انتقال مالکیت، کد فعالسازی و غیره سر و کار داشته‌اید. تمام این موارد با طرح رجیستری ارتباط دارند.
به موجب طرح رجیستری موبایل زمانی که هر گوشی وارد کشور می‌شود باید با پرداخت حق گمرک در این سازمان به ثبت برسد. زمانی که گوشی بدین ترتیب ثبت شد، عملا قانونی وارد کشور شده و از سمت سازمان مربوطه یک کد چند رقمی اختصاصی برای گوشی صادر می‌شود که کاربر با وارد کردن آن قادر به فعالسازی گوشی و استفاده از آن خواهد بود. تا زمانی که این کد در گوشی فعال نشود، عملا استفاده از آن به طور دائم امکانپذیر نمی‌شود و بدین ترتیب گوشی هایی که به طور غیرقانونی وارد کشور شده باشند و کد فعالسازی نداشته باشند یا بهتر بگوییم رجیستر نشده باشند، قابلیت استفاده هم ندارند. اما این مسئله چه ارتباطی با سرقت گوشی موبایل دارد؟
طبق ضوابط طرح رجیستری هر گوشی در زمان فعالسازی به نام یک کاربر خاص و با کد ملی و اطلاعات وی به ثبت می‌رسد. انجام این کار در سامانه‌ای تحت عنوان سامانه همتا صورت می‌پذیرد که خیلی وارد جزئیات آن نمی‌شویم. بنابراین وقتی شما گوشی خریداری می‌کنید که رجیستر شده باشد و آن را با کد فعالسازی اختصاصی خودش در سامانه همتا فعال می‌نمایید، عملا گوشی به اطلاعات شخصی شما و کد ملی شما لینک می‌شود. بدین ترتیب در آن گوشی فقط می‌توان از سیم کارت هایی استفاده کرد که به نام شما باشند و کد ملی شما در آن سیم کارت ها ثبت گردیده باشد. طبیعتا اگر سارقی گوشی شما را بدزدد، عملا با توجه به این موضوع قادر نخواهد بود تا سیم کارت جدیدی را در آن مورد استفاده قرار دهد. 

 

طرح رجیستری و جلوگیری از سرقت گوشی موبایل


بدین ترتیب عملا امکان فروش گوشی دزدیده شده به دیگر و همچنین استفاده از آن با سیم کارت دیگران وجود نخواهد داشت، مگر اینکه خریداری با اطلاعات خیلی کم و عدم مطلع بودن از طرح رجیستری موبایل و انتقال مالکیت آن گوشی را از سارق خریداری کرده و گرفتار ماجرای سرقت گوشی موبایل شود. بنابراین به طور کلی با پیاده سازی طرح رجیستری موبایل عملا امکان استفاده و فروش گوشی های به سرقت رفته و دزدی تقریبا غیر ممکن شده است. پس اگر گوشی شما رجیستر شده باشد، این شرایط برای آن حاکم خواهد بود اما متاسفانه همه گوشی ها رجیستر شده نیستند و خیلی از اسمارتفون های قدیمی که چندین سال پیش به بازار عرضه شده بودند از طرح رجیستری موبایل بهره نمی‌برند. طبیعتا برای این نوع گوشی ها شرایطی که نام بردیم صادق نخواهد بود. 


فروش قطعات گوشی سرقت شده!


علیرغم اینکه طرح رجیستری سبب شده هیچکس به غیر از صاحب اصلی موبایل که گوشی به نام وی رجیستر شده است قادر به استفاده از گوشی نباشد، باز هم سرقت موبایل اتفاق می‌افتد! اما چرا و به چه دلیل؟ وقتی سارقی نمی‌تواند از گوشی دزدیده شده استفاده کند یا آن را به فرد دیگری بفروشند چرا باید گوشی را بدزدد؟ دلیل این مسئله بسیار ساده است و در فروش قطعات سخت افزاری گوشی به تعمیرکاران و دیگر افراد خلاصه می‌شود! هر یک از قطعات سخت افزاری گوشی های موبایل می‌توانند از چند صد هزار تومان تا چند میلیون تومان ارزش داشته باشند و به فروش برسند.
به عنوان مثال ال سی دی گوشی های آیفون به شدت گران قیمت است و همین شرایط برای ال سی دی گوشی های پرچمدار اندرویدی هم برقرار خواهد بود. دیگر قطعاتی که در این گوشی ها می‌توانند به فروش برسند شامل موارد مثل برد اصلی، قطعات روی برد مثل IC ها، مدار پاور، سوکت شارژ، قاب، فلت وای فای، باتری و غیره می‌شوند. پس به دلیل اینکه علیرغم پیاده سازی طرح رجیستری هنوز هم آمار سرقت گوشی موبایل به صفر نرسیده این است که سارق قادر خواهد بود قطعات گوشی دزدیده شده را به دیگران و به ویژه تعمیرکاران به فروش برساند.


تدابیر امنیتی دو سیستم عامل اندروید و iOS


تا پیش از این در رابطه با موضوعاتی صحبت کرده بودیم که عملا به خود گوشی و سیستم عامل آن مربوط نمی‌شدند اما حالا می‌خواهیم در مورد تدابیر امنیتی صحبت کنیم که در دو سیستم عامل اندروید و iOS برای مقابله با سرقت موبایل ارائه می‌شوند. خوشبختانه هر دو سیستم عامل نام برده شده از تدابیر امنیتی خوبی برای حفاظت از اطلاعات شخصی کاربران بهره می‌برند و بدین ترتیب اگر فردی گوشی خود را از دست دهد، تقریبا می‌تواند از بابت حریم خصوصی خود و عدم دسترسی سارق به اطلاعات شخصی خودش اطمینان خاطر داشته باشد. موضوع را با گوشی های اندرویدی پیش می‌بریم. همانطور که می‌دانید در گوشی های اندرویدی اکانت گوگل هر کاربر نقش کلیدی ایفاء می‌کند و با فعالسازی اکانت گوگل یا اصطلاحا جیمیل در گوشی، عملا هویت صاحب اصلی دستگاه مشخص خواهد شده. اکانت گوگل نقش بسیار مهمی در حفظ امنیت اطلاعات کاربر در زمان سرقت گوشی موبایل دارد! 

 

تدابیر امنیتی دو سیستم عامل اندروید و iOS


با فعال کردن اکانت گوگل در گوشی موبایل مجموعه‌ای از قابلیت های امنیتی در آن فعالسازی خواهند شد که شاید مهمترین آن مربوط به قفل گوگل اکانت FRP Lock باشد که در ادامه بیشتر به صحبت در مورد آن می‌پردازیم. از سمت دیگر هر کاربر می‌تواند بر روی گوشی خودش یک رمز عبور برای گذر از لاک اسکرین تعیین کند و تا زمانی که فردی به این رمز عبور دسترسی نداشته باشد، عملا قادر به دستیابی به محتوای داخل گوشی نخواهد بود. البته در گوشی های جدیدتر این رمز عبور جای خود را به اسکنر انگشت یا اسکنر چهره داده است و فقط با تایید هویت کاربر از طریق اسکن انگشت یا چهره وی است که آنلاک نمایشگر انجام می‌گیرد. بنابراین اگر سارقی گوشی شما  را بدزدد و در گوشی قفل نمایشگر فعال باشد، عملا قادر به گذر از این قفل نخواهد بود.
اما شاید این سوال در ذهنتان ایجاد شود که اگر سارق بعد از سرقت گوشی موبایل با استفاده از دستورات ADB یا از طریق حالت ریکاوری (Recovery Mode) فکتوری ریست کند تکلیف چیست؟ آیا بعد از انجام این کار قادر خواهد بود که بدون مشکل از گوشی شما استفاده نماید؟ در وهله اول باید بگوییم که انجام فکتوری ریست در اینگونه مواقع تقریبا غیر ممکن خواهد بود، اما بیایید فرض کنیم که سارق بعد زا دزدیدن گوشی اندرویدی شما آن را فکتوری ریست کند، آیا در این شرایط قادر به استفاده از گوشی خواهد بود؟ در اینجاست که قابلیت Factory Reset Protection Lock اندروید یا همان قفل FRP پیش روی وی قرار می‌گیرد و تا زمانی که مشخصات اکانت گوگلی که در حین فکتوری ریست در دستگاه فعال بوده وارد نشود، گوشی اجازه دسترسی به محتوا و عملا بوت شدن کامل را نمی‌دهد. 

 

امنیت دو سیستم عامل اندروید و iOS


طبیعتا از آنجایی که سارق به مشخصات اکانت گوگل شما شامل ایمیل و رمز عبور آن دسترسی ندارد عملا قادر به عبور از قفل FRP هم نخواهد بود و باز هم گوشی اندرویدی شما برای وی قابل استفاده نیست! طبیعتا اگر سارق به مشخصات اکانت گوگل شما دسترسی داشته باشد می‌تواند آن را وارد کرده و از قفل FRP عبور کند اما احتمال این موضوع بسیار پایین است. اما آیفون های اپل و سیستم عامل iOS چطور هستند و آیا قابلیت های امنیتی مشابه در آن ها هم پیاده سازی شده است؟ 
خوشبختانه اپل هم به امنیت کاربران اهمیت ویژه‌ای می‌دهد. در آیفون های اپل هم قفل نمایشگر به صورت الگویی، پین، اسکن انگشت یا اسکن چهره قابل استفاده خواهد بود و اگر گوشی آیفون کاربری به این قفل مجهز باشد، قفل از تایید هویت وی دسترسی به محتوای دستگاه امکانپذیر نخواهد بود. اما بیایید فرض را بر این قرار دهیم که سارق با استفاده از ترفندهای خاص و فلش کردن آیفون یا فایل ipsw آن گوشی آیفون را به حالت پیش فرض کارخانه بازگردانده باشد. آیا در این شرایط می‌تواند از آیفون استفاده کند؟ باز هم باید بگوییم که اصلا انجام این کار در آیفون های اپل بدون دانستن رمز اصلی گوشی و تایید هویت تقریبا غیرممکن است اما اگر 1 درصد سارق بعد از سرقت گوشی موبایل اپل قادر به فلش کردن آن باشد، با قابلیت امنیتی Activation Lock (قفل آیکلود) رو به رو می‌شود!
قبل از هر چیز باید به این نکته اشاره داشته باشیم که فعال شدن قابلیت امنیتی مذکور فقط زمانی انجام می‌شود که شما در منوی تنظیمات آیفون خود گزینه Find My iPhone را فعال گذاشته باشید و یک اپل آیدی (Apple ID) هم در دستگاه فعال باشد. قفل آیکلود یا همان Activation Lock دقیقا عملکردی مشابه با قابلیت FRP Lock گوگل دارد و کاربر را ملزم به ارائه مشخصات اپل آیدی می‌کند که قبل از فکتوری ریست در گوشی فعال بوده است. تا زمانی که ارائه این مشخصات انجام نشود، عملا عبور از اکتیویشن لاک و استفاده از آیفون به هیچ وجه امکانپذیر نخواهد بود. طبیعتا اگر سارق به مشخصات اپل آیدی شما هم دسترسی داشته باشد می‌تواند از این لایه امنیتی عبور کند. 

 

قفل آیکلود یا همان Activation Lock دقیقا عملکردی مشابه با قابلیت FRP Lock گوگل دارد


بنابراین با لایه های امنیتی اصلی که در دو سیستم عامل اندروید iOS برای مقابله با سرقت گوشی موبایل ارائه شده‌اند آشنا شدید. این لایه های امنیتی بسیار کاربردی و دقیق طراحی شده‌اند و واقعا امکان استفاده از گوشی آیفون یا اندرویدی را به سارقی که گوشی را فلش کرده باشند نمی‌دهند، مگر اینکه در آن گوشی اپل آیدی یا اکانت گوگلی فعال نباشد یا قابلیت Find My iPhone در آن فعال نگردد یا سارق بنا به هر دلیل به مشخصات اپل آیدی و اکانت جیمیل کاربر دسترسی داشته باشد که در این حالت ها عملا لایه های امنیتی نام برده شده هیچ ممانعتی در برابر استفاده از گوشی توسط سارق ایجاد نمی‌کنند و وی قادر به دور زدن آن ها می‌شود. به خاطر داشته باشید حتی در این شرایط هم ضوابط و قوانین طرح رجیستری موبایل امکان استفاده از دستگاه با سیم کارت دیگران را نمی‌دهد.

 


ردیابی گوشی با قابلیت Find My iPhone و Android Device Manager


دو سیستم عامل اندروید و iOS امکانات امنیتی جالب دیگری هم دارند که به کاربر اجازه ردیابی موقعیت مکانی گوشی خود را می‌دهند. این قابلیت ها به ترتیب در اندروید با نام Android Device Manager و در آیفون با نام Find My iPhone شناسایی می‌شوند. با استفاده از این دو قابلیت شما می‌توانید در صورت وجود شرایط خاصی که به آن اشاره خواهیم داشت، از راه دور موقعیت مکانی گوشی موبایل خودتان را ردیابی کنید. شرایطی که باید بدین منظور برقرار باشند به شرح زیر هستند:
•    یک اکانت گوگل (برای اندروید) یا اپل آیدی (برای آیفون) در دستگاه فعال باشد.
•    قابلیت Find My iPhone در آیفون فعال باشد. 
•    گوشی روشن باشد.
•    قابلیت GPS (ردیابی موقعیت مکانی) در گوشی فعال باشد.
•    گوشی به اینترنت دسترسی داشته باشد.


اگر شرایط فوق بعد از سرقت گوشی موبایل در آن برقرار باشند، امکان ردیابی موقعیت مکانی آن از طریق دو قابلیت Find My iPhone و Android Device Manager امکانپذیر خواهد شد. اما این دو قابلیت دقیقا چطور عمل می‌کنند و برای ردیابی گوشی با آن ها باید چه مراحلی طی شود؟ خوشبختانه استفاده از هر دو قابلیت نام برده شده بسیار ساده خواهد بود. ابتدا در مورد قابلیت فایند مای آیفون و نحوه استفاده از آن صحبت می‌کنیم. برای ردیابی گوشی آیفون خود با استفاده از این قابلیت کافیست وارد سایت رسمی iCloud شوید و مشخصات اپل آیدی که در آیفون گم شده شما فعال است را وارد کنید. سپس گزینه Find My iPhone را انتخاب نمایید و آیفونتان را از لیست گجت هایی که اپل آیدی مورد نظر در آن ها فعال است انتخاب کنید. اگر آیفون یا آیپد دیگری دارید می‌توانید از برنامه Find My آن هم برای ردیابی گوشی دزدیده شده خودتان استفاده کنید. 

 

ردیابی گوشی با قابلیت Find My iPhone و Android Device Manager


وقتی گوشی خودتان را انتخاب کردید، موقعیت مکانی آن روی نقشه‌ای نشان داده می‌شود. در اغلب مواقع این موقع مکانی دقت خوبی دارد و امکان ردیابی گوشی را به شکل مطمئن و کاربردی فراهم می‌کند. همچنین سه گزینه هم در این بخش قابل انتخاب خواهند بود که هر یک دستور انجام اقدام خاصی را صادر می‌کنند. این سه گزینه به ترتیب شامل موارد زیر می‌شوند:


•    گزینه Play Sound: با انتخاب این گزینه یک زنگ هشدار در گوشی به صدا در می‌آید تا توجه افراد را جلب کند. این گزینه در شرایطی که گوشی را گم کرده باشید و بخواهید آن را پیدا کنید بسیار خوب و کاربردی خواهد بود.


•    گزینه Lost Mode: با انتخاب این گزینه می‌توانید گوشی را به حالت "گم شده" منتقل کنید و پیغامی روی آن ایجاد نمایید که با شماره تلفن شما تماس گرفته شود. هر فردی که گوشی شما را در این شرایط پیدا کند می‌توانید با لمس گزینه Call، مستقیما با شما تماس گرفته و هماهنگی های لازم را برای تحویل گوشی اپل به شما انجام دهد.


•    گزینه Erase iPhone: این گزینه منجر به ریست شدن تمام اطلاعات گوشی خواهد شد. بعد از انجام این کار به طور خودکار Activation Lock یا همان قفل آیکلود نمایان می‌شود و یابنده گوشی فقط با وارد کردن مشخصات اپل آیدی شما قادر به عبور از این لایه امنیتی و استفاده از دستگاه خواهد بود. 


کاملا مشخص است که اگر سرقت گوشی موبایل اتفاق افتاده باشد، دو گزینه اول کارایی برای شما ندارند و فقط منجر می‌شوند که سارق متوجه شود شما در حال پیگیری و ردیابی گوشی از طریق قابلیت Find My iPhone هستید. اما گزینه سوم که Erase iPhone نام دارد می‌تواند کاربردی باشد و از به سرقت بردن اطلاعات شما توسط سارق یا سوء استفاده از گوشی و اطلاعاتتان جلوگیری به عمل آورد. اما ذکر یک نکته در این بین بسیار مهم است. به هیچ وجه گزینه Erase iPhone را تا پیش از اینکه مطمئن نشدید گوشی شما دزدیده شده و احتمال سوء استفاده از اطلاعات شخصی شما وجود دارد انتخاب نکنید، اما چرا؟
زمانی که شما این گزینه را انتخاب می‌کنید گوشی آیفونتان فکتوری ریست می‌شود و قفل آیکلود در آن نمایان خواهد شد. اگر اشتباه کرده باشید و گوشی شما دزدیده نشده باشد یا سارق بنا به هر دلیل قصد بازگرداندن گوشی به شما را داشته باشد، بعد از انتخاب گزینه Erase iPhone دیگر انجام این کار امکانپذیر نخواهد بود و عملا هیچ راه ارتباطی مابین شما و یابند یا سارق گوشی وجود نخواهد داشت. پس فقط در شرایطی از این گزینه استفاده کنید که مطمئن هستید راه مسالمت آمیزی برای بازگرداندن گوشی وجود ندارد و باید مراحل قانونی ردیابی آن را طی نمایید. اما گوشی های اندرویدی چطور هستند و قابلیت Android Device Manager چه امکاناتی را در زمان سرقت گوشی موبایل در اختیار کاربران قرار می‌دهد؟ استفاده از این قابلیت هم می‌تواند از طریق اپلیکیشن Find My Device گوگل یا مرورگر انجام شود. برای دستیابی به این قابلیت کافیست از طریق مرورگر یک گوشی، تبلت یا کامپیوتر عبارت Google Find My Device را جستجو کنید و لینک اول نمایان شده را انتخاب نمایید. سپس وارد اکانت گوگلی شوید که در گوشی اندرویدی دزدیده شده شما فعال است. 

 

ردیابی گوشی با استفاده از قابلیت Find My iPhone و Android Device Manager


دقیقا مثل قابلیت Find My iPhone می‌توانید موقعیت مکانی گوشی اندرویدی خودتان را روی نقشه مشاهده کنید. همچنین سه گزینه برایتان قابل انتخاب خواهند بود که به ترتیب Play Sound، Secure Device و Erase Device نام دارند. با انتخاب هر یک از گزینه های نام برده شده به شرح زیر عمل می‌شود:


•    گزینه Play Sound: این گزینه منجر به زنگ خوردن گوشی و پخش یک صدا از سمت آن خواهد شد که منجر به جلب توجه دیگران می‌شود. زنگ خوردن گوشی در این حالت برای مدت زمان 5 دقیقه ادامه پیدا می‌کند و حتی اگر گوشی در حالت سایلنت (بی‌صدا) باشد هم زنگ هشدار آن به صدا در می‌آید.


•    گزینه Secure Device: با انتخاب این گزینه گوشی قفل می‌شود و شما می‌توانید یک پیغام و شماره تماس را روی صفحه اصلی آن نمایش دهید و از یابنده یا سارق بخواهید که گوشی را به شما پس بدهد. 


•    گزینه Erase Device: با انتخاب این گزینه گوشی از راه دور فکتوری ریست می‌شود و قفل FRP Lock در آن نمایان خواهد شد. بنابراین اگر سرقت گوشی موبایل انجام شده باشد، سارق قادر به استفاده از دستگاه نخواهد بود.


در مورد گزینه Erase Device در اندروید هم ذکر این نکته بسیار مهم است که با انجام آن عملا تمام راه های ارتباطی شما با گوشی و فردی که آن را در اختیار دارد از بین می‌رود و بعد از انجام این کار حتی قادر به ردیابی موقعیت مکانی موبایلتان از طریق قابلیت Android Device Manager هم نخواهید بود. پس این گزینه را فقط در شرایطی استفاده کنید که مطمئن هستید راهی برای بازگرداندن گوشی شما وجود ندارد و باید مراحل قانونی کار طی شوند. 


گزارش سرقت گوشی موبایل و ردیابی از طریق سامانه همیاب 24


سامانه همیاب 24 سامانه بسیار جالبی است که به همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، اصناف، اپراتورهای ارائه دهنده خدمات سیم کارت و کلانتری های سراسر کشور ارائه شده و به موجب آن امکان ثبت گزارش سرقت گوشی موبایل و ردیابی قانونی آن به شکل ساده‌تری فراهم خواهد شد. زمانی که شما با استفاده از سامانه همیاب 24 گوشی خودتان را به عنوان یک گوشی سرقتی گزارش می‌کنید، عملا امکان استفاده از آن، خرید و فروش آن و حتی خروج گوشی از مرزهای کشور غیرممکن می‌شود. برای ثبت گزارش در این سامانه فقط کافیست که کد IMEI موبایل دزدیده شده خود را داشته باشید که قطعا روی جعبه آن حک شده است. 

گزارش سرقت گوشی موبایل و ردیابی از طریق سامانه همیاب 24


برای ثبت گزارش سرقت موبایل خودتان در اپراتور های همراه اول و ایرانسل باید به ترتیب کد های خاصی را شماره گیری کنید. این کدها در اپراتور همراه اول به صورت زیر هستند:
•    فعال‏سازی سرویس : #کد IMEI گوشی*2141*10*
•    غیرفعال سازی سرویس: #2140*10*
•    راهنمای سرویس: #2143*10*
برای ثبت گزارش سرقت موبایل در اپراتور ایرانسل هم کافیست مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:
•    کد #6401* را شماره گیری کنید.
•    عدد 1 را انتخاب نمایید.
•    عدد 1 را انتخاب کنید تا هزینه ردیابی و پیگیری گوشی سرقت شده که معادل مبلغ 100 تومان است را بپردازید.
•    کد IEMI گوشی را ارسال نمایید.
ثبت درخواست ردیابی و گزارش سرقت گوشی موبایل از طریق اپلیکیشن همیاب 24 هم امکانپذیر خواهد بود. برای استفاده از این سرویس کافیست که اپلیکیشن نام برده شده از دانلود کرده و سپس مراحل مورد نیاز را در آن طی کنید. اما وقتی گزارش سرقت موبایل در سامانه همیاب 24 ثبت شود چه خواهد شد؟ در این شرایط نهایتا ظرف 10 روز گزارش کاملی مبنی بر شرایط گوشی شما و وضعیت آن از سمت اپراتورهای ارائه دهنده سیم خدمات سیم کارت برایتان ارسال می‌شود. این گزارش شامل تمام اطلاعاتی است که هم از طریق اپراتورها و هم از طریق مراجع انتظامی کل کشور به دست آمده، بنابراین اگر گوشی در هر کجای کشور به عنوان یک اسمارتفون دزدی کشف و ضبط شده باشد، شما می‌توانید با انجام پیگیری های لازم گوشی خود را به دست آورید. دقت داشته باشید که برای انجام پیگیری های قطعی و نهایی نیاز به دریافت حکم لازم از مراجع قضایی خواهید بود و باید از این طریق هم پیگیر وضعیت گوشی خودتان باشید. پیگیری قانونی گوشی های سرقت شده و ثبت شکایت و ردیابی آن ها باید مستقیما از طریق مراجع قضایی صورت پذیرد و متاسفانه پروسه ساده‌ای را در پ=ی ندارد. 


راه های پیشگیری از سرقت گوشی موبایل


همیشه پیشگیری بهتر از درمان بوده و این موضوع برای سرقت گوشی های موبایل هم صدق می‌کند. شما با توجه به نکات خاصی می‌توانید ریسک به سرقت رفتن گوشی خودتان را به حداقل برسانید. یکی از مهمترین این راه ها مربوط به جمع بودن حواس شما و توجه دائم به گوشی می‌شود. به هیچ وجه موبایل خود را روی میز، صندلی یا مکانی که از آن دور هستید قرار ندهید و آن ها به حال خودش رها نکنید. یک لحظه غفلت شما برای سوء استفاده افراد سودجو و سارقین کافی خواهد بود. اگر گوشی را در جیب‌تان قرار می‌دهید سعی کنید جیب جلوی شلوار را برای انجام این کار انتخاب کنید و تا حد امکان گوشی را در جیب پشت شلوار یا در جیب ژاکت و کاپشن و غیره قرار ندهید. 
اگر فرد مشکوکی از شما درخواست کرد که گوشی خود را به وی بدهید تا تماس ضروری برقرار کنید، ترجیحا به وی اعتماد نکنید. اگر گوشی را در داخل کیف خود قرار می‌دهید، مراقب باشید که زیپ کیف را باز نگذارید! در مکان های شلوغ مثل مترو، اتوبوس و غیره به همیشه حواس خود را به گوشی موبایلتان، کیف پول و سایر موارد این چنینی معطوف کنید و مراقب باشید که سارقین عموما در اینگونه مکان های شلوغ از هر ثانیه غفلت شما برای ربودن گوشی، کیف و دیگر وسایلتان استفاده خواهند کرد. همچنین همیشه اپل آیدی یا اکانت گوگل شخصی خودتان را در گوشی فعال کنید و رمز آن ها را در اختیار هیچکس قرار ندهید. 


جمع‌بندی 
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به صفر تا صد پروسه سرقت گوشی موبایل و اقداماتی که باید در شرایط مواجه شدن با این مشکل انجام شوند پرداختیم. با توجه به توضیحات ارائه شده کاملا مشخص است که استفاده از یک گوش سرقتی عملا امکانپذیر نیست و فروش آن فقط در شرایطی قابل انجام خواهد بود که خریدار اطلاعات بسیار پایینی داشته باشد و عملا قربانی یک معامله دزدی شود. لایه ها و قابلیت های امنیتی که گوگل و اپل به ترتیب در دو سیستم عامل اندروید و iOS ارائه کرده‌اند هم بسیار کاربردی و مفید هستند. اما با وجود تمام این موارد، همچنان امکان فروش قطعات گوشی های دزدی وجود دارد و این تقریبا تنها روشی است که سارقان از آن برای کسب درآمد از گوشی های دزدیده شده استفاده می‌کنند. بنابراین همیشه مراقب گوشی خود باشید و حواستان را جمع کنید تا موبایل چند میلیونی شما در یک چشم بهم زدن ربوده نشود. امیدواریم از این مقاله اختصاصی استفاده لازم را به عمل آورده باشید. 


 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 2

آخرین محصولات

خرید  باتری اصلی موبایل و شارژر اصلی و کابل
خرید شارژر کابل اصلی ایفون

برای اطلاع از آخرین تخفیف ها و جدید ترین کالاها عضو شوید