بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد جی اس ام باتری کاملا محفوظ می باشد

 

با توجه جابجایی مجموعه فروش بسته شده است 

از سفارش خوداری کنید 

 

شروع کار اعلام خواهد شد 

 در صورت لزوم 09383323434 می توانید تماس بگیرید

 

صفر تا صد روت کردن گوشی اندروید و آموزش آن

صفر تا صد روت کردن گوشی اندروید و آموزش آن
چکیده این مطلب : انتشار : 1400/01/07 0 نظر

اگر از کاربران گوشی های اندرویدی باشید بدون تردید اصطلاح روت (Root) را شنیده‌اید، اما آیا به طور دقیق و کامل با مفهوم آن آشنا هستید؟ اصلا روت کردن اندروید به چه معناست؟ چه مزیت ها و ریسک های را به همراه دارد و آیا انجام آن توصیه می‌شود؟ در ادامه این مطلب می‌خواهیم به طور جامع در رابطه با روت کردن گوشی اندروید و روش های انجام این کار صحبت کنیم. بنابراین با جی اس ام باتری همراه شوید. 

صفر تا صد روت کردن گوشی اندروید و آموزش آن

 

روت کردن گوشی به چه معناست؟


قبل از اینکه در رابطه با هر موضوع مرتبط به روت صحبت کنیم باید تعریفی از آن داشته باشیم و در قدم نخست مشخص نماییم که روت کردن در اندروید چه معنا و مفهومی دارد؟ اصطلاح روت به دلیل اینکه از نظر لغوی و در زبان انگلیسی مفهوم "بن و ریشه" را به همراه دارد شاید کمی ترسناک به نظر برسد اما در واقع اینطور نیست و پروسه مذکور آنقدرها که تصور می‌شود هم مسئله ترسناکی نیست. روت در واقع پروسه یا مجموعه اقداماتی است که سبب می‌گردد کاربر گوشی اندرویدی بتواند با انجام آن به بخش های اضافه‌ای از دستگاه و قابلیت های خاص دیگر آن دسترسی پیدا کند. به عنوان مثال گوشی های اندرویدی در حالت عادی امکان دسترسی کاربر به فایل های سیستمی ، نصب رام های غیر رسمی و خیلی اقدامات دیگر را نمی‌دهند اما با روت موبایل این امکانات در اختیار کاربر قرار می‌گیرند.

 

روت کردن گوشی به چه معناست؟


بنابراین روت کردن گوشی منجر می‌شود که شما تقریبا به کاربر حرفه‌ای‌تری تبدیل شوید و به نوعی تسلط بیشتری روی تمام بخش های موبایل و سیستم عامل آن داشته باشید. به طبع برقرار شدن این حالت سبب می‌گردد که قابلیت ها و امکانات جدیدی هم پیش رویتان قرار گیرند که این امکانات و قابلیت ها مهمترین عللی هستند که کاربران را به سمت انجام روت گرایش می‌دهند. در سیستم عامل اندروید وقتی کاربری گوشی را روت کند اصطلاحا به یک سوپریوزر (Superuser) تبدیل می‌شود. سوپریوزر را در اندروید می‌توان تقریبا مشابه با ادمینیستریتور (Administrator) در کامپیوترهای ویندوزی محسوب کرد که دسترسی بیشتر و آزادی عمل بالاتری نسبت به یک یوزر عادی دارند. 


تفاوت روت با فلش و فکتوری ریست


برخی از کاربران در مورد تفاوت های مابین روت موبایل و فلش کردن گوشی سوالاتی مطرح می‌کنند و این واژه ها برایشان سردرگم کننده به نظر می‌آیند. بنابراین بد نیست به طور مختصر در رابطه با ماهیت و تفاوت های مابین این دو مقوله صحبتی داشته باشیم. همانطور که در بخش قبل گفتیم روت گوشی پروسه‌ای است که سبب می‌شود امکان دسترسی به فایل های سیستمی و ایجاد تغییرات ریشه‌ای میسر گردد. وقتی گوشی خود را روت کنید می‌توانید رام های غیر رسمی یا اصطلاحا (Custom ROM) یا حتی اپلیکیشن هایی تایید نشده گوگل را روی دستگاه نصب نمایید. یک کاستوم رام در واقع رامی است که بستر نرم افزاری و قابلیت های نرم افزاری کاملا متفاوتی را در مقایسه با اندروید پیش فرض گوشی ارائه می‌کند. اما فلش کردن گوشی اصطلاحی است که برای نصب رام های مختلف بکار می‌رود. 
به عنوان مثال اگر شما کاستوم رام خاصی را روی گوشی خود نصب کنید، اصطلاحا گفته می‌شود آن رام را روی گوشی فلش کرده‌اید. اصطلاح فلش کردن فقط در ازای نصب کاستوم رام ها بکار نمی‌رود. در برخی مواقع ممکن است یک رام رسمی یا حتی پیش فرض و استاک روی گوشی نصب گردد و باز هم از اصطلاح فلش برای آن استفاده به عمل آید. به عنوان مثال زمانی که یک کاربر می‌خواهد گوشی خود را بفروشد یا گوشی اندرویدی وی با مشکلات عمده مواجه شده، به وی پیشنهاد می‌شود که گوشی خود را فلش کند! در اینجا اصطلاح فلش کردن به معنای نصب دوباره رام رسمی و پیش فرض گوشی بر روی آن است که سبب خواهد شد گوشی دوباره مثل روز اول خودش راه اندازی گردد. حتی فایل های سیستمی آن هم بازنویسی شوند. پس کاملا با تفاوت روت کردن گوشی و فلش کردن آن آشنا شدید.


جالب‌ترین اقداماتی که پس از روت می‌توان انجام داد!


یکی از شایع ترین سوالاتی که کاربران در مورد روت مطرح می‌کنند مربوط به قابلیت ها و امکاناتی می‌شود که پس از روت موبایل می‌توان به آن ها دسترسی داشت و تا قبل از روت امکان استفاده از آن ها مقدور نبود! به بیان دیگر اصلا چه قابلیت هایی هستند که بعد از روت اندروید می‌توانیم از آن ها استفاده کنیم و سبب می‌شوند که روت کردن موبایل جالب شود؟ واقعیت این است که وقتی موبایل خود را روت کنید فقط یک قابلیت خاص و مشخص جدید در اختیارتان قرار داده نمی‌شود، بلکه مجموعه‌ای از ویژگی ها و قابلیت های مختلف و جدید پیش رویتان قرار می‌گیرند که همگی ارزشمند هستند. به عنوان مثال امکان نصب اپلیکیشن های خاصی که در حالت عادی قادر به نصب آن ها نیستید، یکی از مهمترین این مزیت هاست!
بعد از روت کردن گوشی اندروید شما می‌توانید از برنامه هایی در موبایل خود استفاده کنید که با دسترسی به فایل های ریشه‌ای و عمیق تر امکانات و قابلیت های جالب تری را هم در اختیارتان قرار می‌دهند. به عنوان مثال با روت موبایل می‌توانید فایروالی روی گوشی خود نصب کنید که تقریبا هر عملی را زیر نظر گرفته و به طور خودکار کنترل عملکرد دستگاه و دسترسی اپلیکیشن های مختلف به اینترنت را مدیریت کند، اما در حالت عادی که گوشی روت نشده یک برنامه فایروال ممکن است محدودیت هایی داشته باشد و حتی گاها باگ هایی به دلیل عدم دسترسی صحیح به فایل های سیستمی در عملکرد آن ایجاد شود. هر اپلیکیشن جدید و حرفه‌ای که شما پس از روت موبایل خود قادر به نصب آن روی گوشی خواهید بود می‌تواند ویژگی و قابلیت جالب متفاوتی را در اختیارتان قرار دهد.

 

جالب‌ترین اقداماتی که پس از روت می‌توان انجام داد!


بنابراین امکان نصب اپلیکیشن های خاص منجر به دسترسی به مجموعه متعدد و بی‌شماری از ویژگی ها و امکانات جدید را برایتان مقدور می‌سازد و این یکی از اصلی ترین اقداماتی است که پس از روت قادر به انجام آن خواهید بود. یکی دیگر از قابلیت های مهم و پرطرفداری که پس از روت کردن اندروید قادر به استفاده از آن خواهد بود و تا قبل از روت موبایل نمی‌توانید از آن بهره ببرید مربوط به امکان نصب کاستوم رام ها (Custom ROM) می‌شود. کاستوم رام در واقع نسخه‌ای غیر رسمی از رام موبایل است و با رام رسمی که توسط شرکت سازنده موبایل روی گوشی شما نصب شده تفاوت دارد. کاستوم رام ها می‌توانند از نظر نرم افزاری و قابلیت های مرتبط با آن نسبت به رام رسمی موبایل کاملا متفاوت باشند و بدین ترتیب تجربه‌ای کاملا جدید را برای کاربر به ارمغان آورند. تیم های بسیار بزرگی هم اکنون در سراسر دنیا در زمینه توسعه کاستوم رام برای گوشی های اندرویدی مختلف فعالیت دارند و شاید برای هر گوشی صدها کاستوم رام مختلف ارائه شده و قابل نصب باشد. وقتی یک رام کاستوم را روی گوشی خود نصب کنید عملا بستر نرم افزاری آن کاملا نسبت به چیزی که قبلا بوده تغییر می‌کند. 
پس با روت اندروید قادر به نصب کاستوم رام هم می‌شوید و این مسئله یکی دیگر از اصلی ترین اقدامات مهمی است که پس از انجام روت به آن دسترسی پیدا خواهید کرد. سعی می‌کنیم در یک مقاله مجزا به طور جامع در رابطه با نصب کاستوم رام در گوشی های اندرویدی صحبت داشته باشیم و آموزش های مرتبط با این مسئله را خدمتتان ارائه کنیم. پس با روت کردن موبایل های اندرویدی مجموعه بسیار متعددی از قابلیت های مختلف در دسترس شما قرار می‌گیرند و می‌توانید از آن ها استفاده کنید اما امکان نصب اپلیکیشن های حرفه‌ای‌تر و کاستوم رام دو مورد از اصلی ترین قابلیت هایی هستند که اغلب کاربران برای دسترسی به آن ها سعی در روت کردن موبایلشان خواهند داشت و به نوعی روت بودن را به روت نبودن موبایل ترجیح می‌دهند. 

 


چند اصطلاح مهم درباره روت کردن گوشی


زمانی که می‌خواهید یک گوشی را روت کنید یا در حال مطالعه یک آموزش روت هستید، ممکن است با اصطلاحات خاصی رو به رو شوید که برایتان نامفهوم به نظر برسند. خوشبختانه تعداد این اصطلاحات زیاد نیست و شاید مهمترین آن ها سه مورد باشد که در بخش زیر به شرح این سه مورد می‌پردازیم: 
•    بوتلودر (Bootloader): پایین ترین سطح نرم افزاری گوشی را اصطلاحا بوتلودر می‌نامند. با توجه دقیق به نام این حالت می‌توان ماهیت آن را درک کرد. لودر (Loader) به معنای بارگذاری کننده است و بوت (Boot) به معنای راه اندازی! پس بوت‌لودر می‌تواند مفهوم بارگذاری کننده پروسه بوت یا راه اندازی را به همراه داشته باشد. به همین دلیل از آن به عنوان پایین ترین سطح نرم افزاری گوشی یاد می‌شود. طبیعتا اگر بوتلودر درست عمل نکند، سیستم عامل موبایل قابل اجرا و بوت شدن نخواهد بود. 
•    حالت ریکاوری (Recovery): سطح دوم نرم افزاری در گوشی های اندرویدی را با نام ریکاوری می‌شناسیم. زمانی که بوتلودر فعال می‌شود، ابتدا حالت ریکاوری را فعال کرده و سپس خود سیستم عامل اصلی گوشی را راه‌اندازی می‌کند. بنابراین حالت ریکاوری درست قبل از راه اندازی سیستم عامل اصلی اجرا می‌شود اما کاربر در حالت عادی متوجه آن نخواهد شد. در گوشی های اندرویدی می‌توان با فشردن دکمه های ترکیبی خاصی دستور راه اندازی گوشی در حالت ریکاوری و نمایان شدن گزینه های این قسمت را صادر کرد. اگر وارد حالت ریکاوری گوشی شوید قابلیت هایی مثل بکاپ گرفتن از موبایل، ریستور، فکتوری ریست و غیره در اختیارتان قرار می‌گیرند. 

 حالت ریکاوری (Recovery)


•    پل اشکال زدایی اندروید (ADB): اصطلاح ADB در واقع مخفف Android Debug Bridge است و ابزاری محسوب می‌شود که توسعه دهندگان یا افرادی که قصد ایجاد تغییرات خاص در گوشی های اندرویدی را دارند از آن استفاده می‌کنند. این ابزار یک پنجره دستوری در کامپیوتر را اجرا خواهد کرد و کاربر از طریق آن می‌تواند دستورات مورد نظرش را مستقیما در گوشی پیاده سازی و اعمال کند. طبیعتا برای استفاده از این ابزار باید گوشی با کابل رابط مناسب به کامپیوتر وصل شده باشد. دستوراتی مثل روت شدن گوشی هم می‌توانند از طریق همین ADB اعمال شوند. 
مهمترین اصطلاحاتی که ممکن است در روت کردن گوشی اندرویدی با آن ها مواجه شوید همین سه مورد فوق هستند. شاید اصطلاحات دیگری هم در این پروسه به گوشتان بخورند اما آشنایی با آن ها و ماهیتشان خیلی حائز اهمیت نخواهد بود. 


مزیت های روت در اندروید


یکی دیگر از سوالاتی که خیلی از کاربران آن را مطرح می‌کنند مربوط به مزیت هایی می‌شود که با روت گوشی های اندرویدی می‌توان از آن ها بهره‌مند شد! به بیان ساده تر روت موبایل اندرویدی چه مزیت هایی را در پی دارد؟ در بخش های قبل به طور دقیق و جامع دو مورد از اصلی ترین مزیت هایی که پس از روت اندروید می‌توانید به آن ها دست پیدا کنید را برایتان شرح دادیم اما حالا و در این بخش می‌خواهیم دقیق تر به شرح سایر مزیت هایی بپردازیم که با روت موبایل قادر به دستیابی به آن ها خواهید بود. برخی از اصلی ترین این مزیت ها به شرح زیر هستند:
•    امکان نصب کاستوم رام (Custom ROM): همانطور که قبلا هم گفتیم با روت کردن گوشی خود امکان نصب کاستوم رام برایتان مقدور می‌شود. کاستوم رام در واقع رامی متفاوت نسبت به رام اصلی شرکت سازنده موبایلتان خواهد بود که می‌تواند یک بستر نرم افزاری کاملا متمایز یا رابط کاربری اختصاصی خودش را داشته باشد. اگر به شخصی سازی و تنوع بستر نرم افزاری گوشی اهمیت می‌دهید، نصب کاستوم رام برایتان بسیار لذت بخش خواهد بود. 
•    امکان نصب اپلیکیشن های کاربردی تر: خیلی از اپلیکیشن هایی که برای اندروید منتشر شده‌اند از نظر دسترسی دارای محدودیت هایی هستند که از سمت سیستم عامل اندروید اصلی دستگاه ارائه می‌شود. با روت کردن گوشی این محدودیت ها برداشته خواهد شد و خیلی از برنامه ها می‌توانند با دسترسی عمیق تر به فایل ها و تنظیمات موبایل، قابلیت های متفاوت و کاربردی تری را برایتان ارائه کنند. پس امکان نصب و استفاده از اپلیکیشن های کاربردی تر یکی دیگر از مزیت های روت است. 
•    اورکلاک کردن پردازنده: اورکلاک کردن پروسه‌ای است که در آن فرکانس کاری هسته های پردازشگر مرکزی دستگاه افزایش داده می‌شود و بدین ترتیب قدرت پردازشی و بازده دستگاه بیشتر خواهد شد. در حالت عادی انجام این کار در موبایل های اندرویدی امکانپذیر نیست اما با روت آن ها می‌توانید پردازنده را در حالت اورکلاک قرار داده و از آن برای اجرای گیم های سنگین تر استفاده کنید. دقت داشته باشید که اورکلاک کردن پردازنده پروسه‌ای حساس و دقیق است و توصیه می‌شود در صورت نداشتن اطلاعات کافی به هیچ عنوان دست به انجام آن نزنید. 

 

 اورکلاک کردن پردازنده


•    تغییر انیمیشن بوت: هر گوشی در زمان راه اندازی یک انیمیشن خاص را نشان می‌دهد. طبیعتا این انیمیشن در گوشی های اندرویدی عادی قابل تغییر نیست و شامل انیمیشنی می‌شود که شرکت سازنده موبایل روی آن نصب و راه اندازی کرده است. با روت کردن اندروید شما می‌توانید این انیمیشن را هم تغییر دهید و از انیمیشن های خاص و متفاوتی که مد نظر خودتان است استفاده کنید. 
•    بهبود شارژدهی باتری: روت موبایل های اندرویدی به شیوه های مختلف می‌تواند منجر به بهبود شارژدهی باتری گوشی هم شود. اغلب کاستوم رام ها نسبت به رام رسمی موبایل سبک تر هستند و بدین ترتیب انرژی بیشتری مصرف می‌کنند. از سمت دیگر شما می‌توانید با نصب اپلیکیشن های خاص به طور دقیق میزان مصرف شارژ هر برنامه را بررسی و در صورت نیاز محدود کنید. پس یکی دیگر از مزیت های روت اندروید می‌تواند در بهبود شارژدهی باتری خلاصه شود. 
•    حذف اپلیکیشن های پیش فرض: در هر گوشی اندرویدی تعداد اپلیکیشن و برنامه به طور پیش فرض نصب شده‌اند که متاسفانه اغلب آن ها قابل حذف نخواهند بود. وجود این برنامه های پیش فرض و غیرضروری می‌تواند آزاردهنده باشد و حتی منجر به اشغال شدن بخشی از حافظه داخلی موبایل شود. در حالت عادی شما قادر به حذف کردن این برنامه ها نخواهید بود اما وقتی گوشی خود را روت کنید به لطف ارائه امکان دسترسی به فایل های سیستمی قادر به حذف این برنامه های غیرضروری و پیش فرض هم خواهید بود. 
•    آزاد شدن حافظه گوشی: خیلی از کاربران همیشه گوشی های قدیمی تر خودشان که از حافظه داخلی و رم ضعیف تری بهره می‌برند را روت می‌کنند، چون انجام این کار می‌تواند منجر به آزاد شدن حافظه گوشی و کاهش بار وارد بر منابع سخت افزاری آن شود. برای مثال اگر اندروید استاک یا پیش فرض گوشی شما 11 گیگابایت حجم داشته باشد، یک کاستوم رام سبک می‌تواند حدود 3 گیگابایت حجم را ارائه کند و بدین ترتیب منجر به آزاد شدن چیزی در حدود 8 گیگابایت فضای ذخیره سازی اطلاعات شود! امکان حذف اپلیکیشن های پیش فرض هم می‌تواند به آزاد شدن حافظه گوشی پس از روت کمک کند.
موارد فوق را می‌توان از اصلی ترین مزیت هایی دانست که با روت کردن گوشی اندروید قادر به دستیابی به آن ها خواهید شد. شاید این مزیت ها روی کاغذ خیلی برایتان جذاب  و جالب به نظر نرسند اما در عمل واقعا کاربردی و جذاب هستند و همین مسئله سبب شده که خیلی از کاربران گوشی های اندرویدی دائما دنبال روت گوشی خود و نصب کاستوم رام های جدید بر روی آن باشند.


آیا روت آیفون ها امکانپذیر است؟


روت کردن اقدامی است که مربوط به گوشی های اندرویدی می‌شود و طبیعتا در آیفون های اپل که از سیستم عامل iOS بهره می‌برند کارایی ندارد. به بیان دیگر نمی‌توان آیفون های اپل را روت کرد و در آن ها از مزیت هایی مثل امکان نصب کاستوم رام، امکان اورکلاک کردن پردازنده و غیره استفاده کرد. در آیفون های اپل روش خاصی تحت عنوان جیلبریک وجود دارد که با استفاده از آن می‌توانید وضعیتی در آیفون خود ایجاد کنید که امکان نصب اپلیکیشن هایی در گوشی فراهم شود که قابلیت های خاصی ارائه کرده‌اند و عرضه آن ها در اپ استور صورت نمی‌پذیرد. برای آشنایی بیشتر با جیلبریک آیفون ها توصیه داریم به مطالعه مقاله "آموزش جیلبریک کردن آیفون و آیپد صفر تا صد Jailbreak" بپردازید. 
از آنجایی که جیلبریک کردن آیفون ها می‌تواند مثل روت کردن گوشی های اندرویدی امکان دانلود و نصب اپلیکیشن هایی که در اپ استور منتشر نشده‌اند را فراهم سازد، خیلی از کاربران تصور دارند که این قابلیت در واقع همان قابلیت روت است که در آیفون با نامی متفاوت قابل استفاده خواهد بود اما این باور و برداشت کاملا اشتباست چون جیلبریک یک آیفون به هیچ عنوان امکان بکارگیری قابلیت هایی مثل فلش کردن کاستوم رام، اورکلاک پردازنده و خیلی از ویژگی های دیگری که روت موبایل در اختیارتان قرار می‌دهد را ارائه نمی‌کند. بنابراین جیلبریک و روت دو مقوله کاملا متفاوت هستند و روت کردن موبایل های اندرویدی تجربه‌ای به مراتب پیچیده‌تر، حرفه‌ای‌تر و کاربردی‌تری (البته در برخی مواقع پردردسرتر) را برایتان به همراه می‌آورد. 


امنیت، گارانتی و آسیب های ناشی از روت


در رابط با آسیب هایی که ممکن است روت کردن موبایل های اندرویدی به گوشی وارد کد یا امنیت اطلاعات کاربران در حالتی که موبایل آن ها روت شده باشد و همچنین ضوابطی که گارانتی شرکت ها در قبال انجام روت دارند هم از دیگر موضوعاتی هستند که بد نیست کمی در رابطه با آن ها صحبت کنیم. موضوع را از امنیت شروع می‌کنیم. همانطور که در مقاله "جلوگیری از هک شدن گوشی موبایل با چند ترفند مهم" اشاره کرده بودیم هک کردن گوشی های موبایل قابل انجام است و امری غیرممکن نخواهد بود. طبیعتا وقتی شما گوشی خودتان را روت کنید و اپلیکیشن ها را از مراجع ناشناس دریافت نمایید یا کاستوم رام های غیر رسمی را روی موبایل خود نصب نمایید، ریسک های امنیتی دستگاه هم بیشتر می‌شوند. موضوع زمانی جدی تر خواهد شد که اپلیکیشن های نصب شده روی گوشی بتوانند به فایل های سیستمی دستگاه و اطلاعات مهمتری از حالت نرمال هم دسترسی یابند. اگر یک کاربر حرفه‌ای باشید و با مسائل مربوط به امنیت و جزئیات عملکرد اپلیکیشن هایی که روی گوشی نصب می‌کنید آشنا باشید، ریسک های امنیتی موبایلتان همیشه در کمترین مقدار قرار خواهند داشت اما اگر خیلی اطلاعات بالایی در این حوزه ندارید، امنیت موبایل بعد از روت دستگاه می‌تواند برایتان کاهش چشمگیری پیدا کند. دقت داشته باشید که صرفا روت کردن موبایل نیست که منجر کاهش امنیت آن می‌شود، بلکه اقداماتی که پس از آن در گوشی انجام می‌دهید می‌توانند تاثیر اصلی روی امنیت اطلاعات شما داشته باشند. 

امنیت، گارانتی و آسیب های ناشی از روت


اما رویکرد شرکت های سازنده موبایل یا شرکت های واسط ارائه دهنده سرویس گارانتی در قبال روت کردن گوشی های اندرویدی چطور است؟ تقریبا همه شرکت های اندروید به غیر از چند شرکت چینی روت موبایل هایشان را مجاز نمی‌دانند و طبق ضوابط آن ها به محض اینکه کاربر گوشی خودش را روت کند، گارانتی موبایل وی باطل خواهد شد. تقریبا تمام شرکت های واسط ارائه دهنده سرویس گارانتی هم همین ضوابط را دارند. به همین جهت توصیه داریم اگر گوشی موبایل شما از گارانتی بهره می‌برد و گارانتی آن هنوز به اتمام نرسیده، حداقل تا قبل از اتمام آن نسبت به روت دستگاه اقدام نکنید و منتظر باشید تا گارانتی موبایلتان به پایان برسد و سپس آن را روت کنید. اگرچه امکان آنروت کردن گوشی بدون باقی مانده هیچ ردی از آن هم وجود دارد که در مقاله‌ای مجزا به صحبت در مورد آن می‌پردازیم.
اما سوال مهم بعدی این است که آیا روت موبایل های اندرویدی می‌تواند منجر به آسیب دیدن آن ها شود؟ در رابطه با این موضوع باید بگوییم که تقریبا در 90 درصد مواقع روت اندروید بدون مشکل انجام می‌شود، اما در 10 درصد مواقع ممکن است یک اشتباه ساده منجر به بروز مشکلاتی از جمله بریک شدن گوشی (Brick) شود. به عنوان مثال اگر شما کد دستوری مخربی را از طریق ADB در گوشی اعمال کنید ممکن است دستگاه بریک شود یا در حین پروسه نصب کاستوم رام ناگهان این پروسه بنا به هر دلیل متوقف شود، احتمال بریک شدن موبایل وجود دارد. البته بریک شدن گوشی های اندرویدی بدان معنا نیست که دیگر برای همیشه از دست رفته باشند! حتی اگر گوشی شما بریک شود هم می‌توان با فلش کردن رام رسمی دستگاه روی آن مشکل را رفع کرد. برای آشنایی با نحوه انجام این کار می‌توانید از مقاله "فلش کردن گوشی چیست؟ تفاوت فلش و فکتوری ریست" کمک بگیرید. 


آیا امکان آنروت گوشی ها وجود دارد؟


سوال بعدی که باید به آن پاسخ دهیم مربوط به آنروت کردن گوشی های اندرویدی می‌شود. خیلی از کاربران این سوال را مطرح کرده‌اند که آیا بعد از روت موبایل امکان بازگرداندن آن به حالت اولیه وجود دارد یا نه؟ خوشبختانه پاسخ مثبت است و شما با استفاده از ترفند های خاصی می‌توانید تمام ردهای روت بودن موبایل خود در گذشته را از بین ببرید و حتی شرایطی ایجاد کنید که خود شرکت سازنده گوشی هم متوجه این نشود که زمانی موبایل شما روت بوده است. روش هایی که بدین منظور می‌توانید مورد استفاده قرار دهید تقریبا زیاد هستند و شاید شامل 4 مورد اصلی شوند که سعی می‌کنیم در یک مقاله مجزا در مورد آن ها صحبت داشته باشیم. 
یکی از ساده ترین روش هایی که می‌توانید از آن برای بازگرداندن همه چیز به شرایط اولیه و اصلی استفاده کنید مربوط به فلش کردن رام استاک (Stock ROM) موبایل خود بر روی آن می‌شود. استاک رام در واقع نسخه‌ای از رام و سیستم عامل گوشی است که به طور پیش فرض و روز اول روی آن نصب بوده و توسط شرکت سازنده موبایلتان عرضه می‌شود. عموما شرکت های سازنده گوشی های اندرویدی امکان دانلود این رام ها را در وبسایت رسمی خود برای کاربران و مشتریان خویش مقدور می‌سازند. بنابراین کافیست رام استاک و رسمی گوشی خودتان را از سایت شرکت سازنده آن دانلود کرده و روی گوشی فلش کنید. اگر موبایلتان محصولی از برند سامسونگ است می‌توانید از آموزشی که در مقاله "صفر تا صد فلش گوشی سامسونگ با اودین (Odin)" ارائه کردیم کمک بگیرید. 


آموزش روت کردن گوشی اندروید


حالا که به طور کامل با جزئیات روت در اندروید آشنا شدید بهتر است با شیوه انجام این کار هم آشنا شوید. شاید تصور کنید که روت موبایل های اندروید پروسه‌ای زمانگیر است اما این طرز تفکر اصلا درست نیست و روت کردن یک موبایل اندرویدی شاید نهایتا 5 دقیقه از زمان شما را بگیرد. پروسه های دیگر مثل فلش کردن کاستوم رام، نصب کاستوم ریکاوری، آنلاک بوتلودر و غیره هستند که می‌توانند کمی زمانگیر باشند. روت کردن ساده ترین پروسه‌ای است که در این بین انجام می‌شود. برای روت اندروید می‌توانید از دو روش مختلف استفاده کنید که اولی مربوط به بکارگیری اپلیکیشن هایی می‌شود که امکان روت را از طریق خود گوشی فراهم می‌کنند و دومی مربوط به بکارگیری برنامه هایی خواهند بود که از طریق کامپیوتر انجام این کار را مقدور می‌سازند. 
توصیه ما این است که از روش دوم استفاده کنید چون تجربه ثابت کرده که ثبات عملکرد آن بیشتر از روش اول خواهد بود. دقت داشته باشید که روت موبایل های اندرویدی با توجه به برند سازنده آن ها می‌تواند با ابزارهای مختلفی امکانپذیر باشد. به عنوان مثال ممکن است اپلیکیشن KingRoot که ما در این مقاله از آن استفاده می‌کنیم روی گوشی خاصی جواب بدهد و آن را بدون مشکل رو کند و در گوشی دیگری با خطا مواجه شود و در پروسه روت ناموفق باشد. اگر با شرایط این چنینی رو به رو شدید می‌توانید از اپلیکیشن های دیگر هم برای روت موبایل خودتان استفاده کنید. توصیه داریم در اولین قدم روش روت کردن گوشی از طریق کامپیوتر و برنامه مختص آن را تست کنید، چون ضریب موفقیت این روش به مراتب در گوشی های مختلف بالاتر از روش اول خواهد بود. با جی اس ام باتری همراه شوید.


روت اندروید با برنامه KingRoot


اپلیکیشن KingRoot یکی از بهترین و شناخته‌شده‌ترین برنامه هایی است که در سیستم عامل اندروید امکان روت موبایل از طریق خود گوشی را فراهم می‌کند! یعنی با استفاده از این برنامه شما می‌توانید بدون نیاز به کامپیوتر یا هر ابزار جانبی دیگری گوشی خود را روت کنید. بدین منظور کافیست برنامه مذکور را دانلود و روی گوشی نصب و اجرا نمایید و سپس دستور روت کردن موبایل را صادر کنید و مابقی کار را به اپلیکیشن KingRoot واگذار نمایید. مشاهده خواهید کرد که در کمتر از چند ثانیه پیغام روت موفقیت آمیز روی صفحه گوشی نمایان می‌شود. دقت داشته باشید که برنامه KingRoot مستقیما از طریق گوگل پلی استور (Google Play Store) قابل دانلود نصب و برای نصب آن باید فایل apk برنامه را از وبسایت های معتبر دانلود و روی گوشی نصب کنید. 

روت اندروید با برنامه KingRoot


طبیعتا برای نصب فایل apk برنامه هم باید گزینه Unknown Sources در گوشی اندرویدی شما فعال باشد. برای فعالسازی این گزینه باید به منوی Settings > Developer Options بروید. اگر گزینه Developer Options در منوی تنظیمات گوشی شما وجود نداشت به بخش About Phone بروید و روی گزینه Build Number هفت مرتبه پیاپی ضربه لمسی بزنید تا پیغامی با مضمون You Are a Developer Now روی صفحه موبایلتان نمایان شود. حالت دوباره به منوی تنظیمات یا همان Settings گوشی بروید و به سمت پایین صفحه اسکرول کنید. مشاهده خواهید کرد که گزینه Developer Options در این بخش نمایان شده است. این گزینه را انتخاب و سپس قابلیت Unknown Sources را فعال و فایل apk برنامه KingRoot را روی گوشی نصب کنید. 


روت اندروید با برنامه KingoRoot و کامپیوتر 


روی بعدی و نسبتا با ثبات تری که می‌توانید از آن به منظور روت کردن گوشی اندروید خودتان استفاده کنید مربوط به بکارگیری برنامه KingoRoot می‌شود. این برنامه قابلیت نصب روی کامپیوترهای ویندوزی را دارد و با اتصال گوشی به کامپیوتر امکان روت کردن آن را فراهم می‌سازد. برای دانلود نسخه رسمی و اصلی برنامه نام برده شده روی این قسمت کلیک کنید. برنامه را دانلود و روی کامپیوتر خود نصب نمایید. دقت داشته باشید که این برنامه گاها از شما درخواست می‌کند که ابزارهای جانبی دیگری را هم روی سیستم خود نصب کنید که می‌توانید با برداشتن تیک نشان داده شده در تصویر زیر و کلیک روی گزینه Decline از نصب آن برنامه ها جلوگیری کنید. 

روت اندروید با برنامه KingoRoot و کامپیوتر 


حالا باید قابلیت USB Debugging را در گوشی اندروید خودتان فعال کنید. برای انجام این کار کافیست به منوی Settings بروید و گزینه Developer Options را انتخاب نمایید و در این بخش گزینه USB Debugging را فعال کنید. اگر در منوی تنظیمات گوشی خود گزینه Developer Options را پیدا نکردید باید به بخش About Phone بروید و هفت مرتبه روی گزینه Built Number ضربه لمسی بزنید. سپس به منوی Settings بازگردید و به انتهای صفحه اسکرول کنید تا گزینه Developer Options را بیابید و بتوانید وارد آن شوید. بعد از فعالسازی گزینه USB Debugging باید با استفاده از کابل رابط مناسب گوشی خود را به کامپیوتری وصل کنید که برنامه KingoRoot در آن نصب شده است. 

 

قابلیت USB Debugging


برنامه KingoRoot را اجرا کرده و چند دقیقه منتظر باشید تا گوشی شما توسط برنامه شناسایی شود. اگر پیغامی روی صفحه گوشی نمایان شد گزینه Transfer File یا گزینه های مشابه را انتخاب کنید تا گوشی اجازه دسترسی کامپیوتر به فایل های خود را بدهد. حالا تنها کاری که باید انجام دهید، کلیک روی گزینه Root است. روی این گزینه کلیک کنید و چند ثانیه منتظر باشید تا پیغام روت موفقیت آمیز موبایلتان روی صفحه کامپیوتر نمایان شود. به همین سادگی گوشی شما روت شده و حالا می‌توانید اتصال آن از کامپیوتر را قطع نمایید. 


جمع‌بندی
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به طور جامع در رابطه با روت کردن گوشی اندرویدی صحبت کردیم و به مرور ضوابط، مزیت ها، معایب و روش های انجام این کار پرداختیم. همانطور که مشاهده کردید روت کردن کار بسیار ساده‌ای است و علیرغم اینکه واژه بسیار ترسناکی را به همراه دارد در اغلب مواقع بدون هیچ مشکلی صورت می‌پذیرد. برای اینکه بتوانید از اصلی ترین پتانسیل های سیستم عامل اندروید از قبیل امکان نصب برنامه های حرفه‌ای‌تر، امکان فلش کاستوم رام و غیره استفاده کنید، روت کردن موبایل امری الزامی خواهد بود. امیدواریم از این مقاله اختصاصی استفاده لازم را به عمل آورده باشید. 
 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 1

آخرین محصولات

خرید  باتری اصلی موبایل و شارژر اصلی و کابل
خرید شارژر کابل اصلی ایفون

برای اطلاع از آخرین تخفیف ها و جدید ترین کالاها عضو شوید