با توجه جابجایی مجموعه فروش بسته شده است
از سفارش خوداری کنید
شروع کار اعلام خواهد شد
در صورت لزوم 09383323434 می توانید تماس بگیرید
اندروید 10 به طور رسمی از سوی شرکت گوگل منتشر شد و هم اکنون سری گوشی های پیکسل این شرکت (Google Pixel) و برخی اسمارتفون های دیگر که به اندروید خام مجهز بودند امکان دریافت آن را در قالب یک آپدیت OTA دارند. اما چه قابلیت های جدیدی در Android 10 ارائه شده که میتوانند نصب آن را جالب کنند؟ در ادامه به معرفی جالب ترین قابلیت های جدید اندروید 10 میپردازیم. با جی اس ام باتری همراه باشید
جالب ترین قابلیت های جدید اندروید 10
.
گوگل هر سال نسخه جدیدی از سیستم عامل اندروید را معرفی میکند. تا پیش از این اندروید 9 جدیدترین و آخرین نسخه این سیستم عامل بود اما سرانجام گوگل از اندروید 10 پرده برداشت و حالا انتشار رسمی آن صورت گرفته است. هم اکنون گوشی های زیادی قابلیت دانلود و آپدیت این نسخه از اندروید را دارند. سری گوشی های پیکسل خود گوگل، اسمارتفون های واجد شرایط مبتنی بر پروژه اندروید وان (Android One) و خیلی از پرچمداران شرکت های سازنده موبایل اندروید هم اکنون امکان دریافت اندروید 10 به صورت OTA را دارند. اما سوال اصلی اینجاست که چه ویژگی ها و قابلیت های جدیدی در این نسخه از سیستم عامل اندروید ارائه شده است؟
با توجه به اینکه Android 10 در واقع جدیدترین آپدیت عمده و اصلی است که از سمت گوگل برای سیستم عامل محبوب موبایلی خودش منتشر شده، انتظار داریم قابلیت ها و تغییرات زیادی در آن نسبت به نسخه پیشین اندروید مشاهده کنیم. اگر میخواهید جالب ترین قابلیت های جدید اندروید 10 را بشناسید، توصیه داریم تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید. چون در این مقاله میخواهید به طور اختصاصی جالب ترین قابلیت هایی که در Android 10 ارائه شدهاند را به شما عزیزان معرفی نماییم. سعی میکنیم مهم ترین قابلیت ها و ویژگی های جدید اندروید 10 را نام ببریم که میتوانند حائز اهمیت باشند. با جی اس ام باتری همراه شوید.
یکی از قابلیت های جدیدی که در iOS 13 هم شاهد ارائه رسمی آن بودیم مربوط به قابلیتی تحت عنوان حالت تاریک یا دارک (Dark Mode) میشود. این حالت در واقع سبب خواهد شد که تم گوشی شما به حالت تیره تغییر پیدا کند و دیگر سفید و روشن نباشد. استفاده از این قابلیت میتواند از یک سمت منجر به کاهش آسیب های وارد بر چشم کاربر در محیط های تاریک و طول شب شود و از سمت دیگر مصرف شارژ باتری را در گوشی هایی که از پنل نمایشگر آمولد (AMOLED) بهره میبرند را به طرز قابل ملاحظهای کاهش دهد، چون در این نوع پنل ها رنگ سیاه با خاموش بودن چراغ های LED پنل نمایشگر به تصویر کشیده میشود.
حالا و در اندروید 10 این قابلیت هم ارائه شده است و کاربران در هر گوشی میتوانند با فعالسازی حالت دارک (Dark Mode) تم موبایل خود را تیره کنند. امکان فعالسازی این گزینه هم از طریق منوی تنظیمات اصلی گوشی (Settings) و هم از طریق نوار تنظیمات سریع (Quick Settings) بخش فوقانی صفحه در اندروید امکانپذیر خواهد بود. بنابراین یکی از اصلی ترین جالب ترین قابلیت های جدید اندروید 10 مربوط به پشتیبانی از حالت Dark Mode میشود.
قابلیت پاسخگویی هوشمند یا همان اسمارت ریپلای (Smart Reply) قابلیتی است که میتواند تایپ کردن جملات را در اپلیکیشن های پیام رسان مختلف برایتان ساده کند، چون با توجه به الگوریتم های هوشمند پیشبینی میکند که کاربر قصد تایپ چه جملاتی را دارد. این قابلیت پیش از این در نسخه های قبلی سیستم عامل اندروید هم ارائه شده بود اما فقط در اپلیکیشن های خود گوگل و برخی شرایط خاص قابلیت استفاده داشت. حالا و در اندروید 10 پاسخگویی هوشمند در تمام اپلیکیشن هایی که بنا به هر دلیل نیازمند تایپ متن و پاسخ هستند ارائه میشود و بدین ترتیب کاربران حتی در اپلیکیشن هایی مثل واتساپ، تلگرام و غیره و در حین چت کردن با دوستان خود هم میتوانند پیشنهادهای پاسخگویی اندروید را مشاهده و در صورت نیاز به یک لمس ساده آن ها را انتخاب و ارسال کنند.
یکی از گلایه هایی که خیلی از کاربران در نسخه های قبلی سیستم عامل اندروید ارائه میکردند مربوط به چینش نه چندان جالب، رابط ضعیف و سرعت عملکرد منوی اشتراک گذاری سریع یا اصطلاحا Sharing Menu میشد. در اندروید 10 گوگل توجه ویژهای به این مسئله داشته و منوی نام برده شده را به طور اختصاصی از نو طراحی کرده و باگ های آن را از بین برده است تا عملکردی سریع تر داشته باشد. از نظر بصری هم تغییراتی در این منو ایجاد شده که در عکس به وضوح قابل مشاهده هستند. به عقیده ما تغییراتی که در منوی اشتراک گذاری Android 10 به وجود آمدهاند یکی از اصلی ترین تغییرات این سیستم عامل هستند.
یکی دیگر از جالب ترین قابلیت های جدید اندروید 10 را میتوان به حالتی اختصاصی داد که در این سیستم عامل تحت عنوان Focus Mode ارائه شده و ما آن را "حالت متمرکز" مینامیم. حتما برای شما هم پیش آمده که در حین انجام یک کار مهم برخی از اپلیکیشن های گوشی با ارائه نوتیفیکیشن یا اجرا شدن ناگهانی و خودکار برایتان دردسر ایجاد کنند و به نوعی تمرکز کاری شما را از بین ببرند. به عنوان مثال تصور کنید در حین مطالعه یک متن مهم در مرورگر گوشی هستید و ناگهان برنامه خاصی یک پیغام پاپ آپ ارائه میکند و منجر به از دست رفتن تمرکز شما میشود! کاری که قابلیت Focus Mode انجام میدهد این است که از اجرای اپلیکیشن هایی که میتوانند تمرکز کاربر را بر هم بریزند جلوگیری به عمل میآورد.
فعالسازی حالت نام برده شده از منوی تنظیمات گوشی امکانپذیر است و در بخش زیرین منو هم لیست اپلیکیشن هایی ارائه شده که شما میتوانید از ارائه پیغام و هشدار توسط آن ها در حالت فعال بودن وضعیت متمرکز یا همان Focus Mode جلوگیری نمایید. بنابراین اینطور نیست که با فعال کردن حالت مذکور به کل هیچ برنامهای هیچ پیغام و هشداری را نشان ندهد، بلکه شما میتوانید از منوی تنظیمات اندروید 10 مشخص کنید که کدام برنامه ها با فعال بودن حالت مذکور امکان نمایش پیام را داشته باشد و کدام موارد این امکان را نداشته باشند. فعالسازی حالت مذکور از طریق منوی تنظیمات سریع بخش فوقانی صفحه هم امکانپذیر خواهد بود.
قابلیت جدید بعدی که معرفی میکنیم میتواند بسیار کاربر و جالب باشد اما برای درک آن لازم است یک مثال کاربردی بزنیم که خود گوگل هم برای تشریح قابلیت مورد نظر از آن استفاده میکند. این قابلیت را با عنوان "منوی تغییر تنظیمات پیشنهادی" معرفی میکنیم، چون به واسطه آن منویی در برخی شرایط نمایان میشود که دسترسی و پیشنهاد اعمال تغییرات خاصی در تنظیمات گوشی را ارائه خواهد کرد. تصور کنید گوشی شما در حالت پرواز (Airplane Mode) قرار دارد و مرورگر گوگل کروم (Google Chrome) را برای مراجعه به یک سایت خاص یا جستجوی در اینترنت باز میکنید. طبیعتا در این شرایط چون حالت پرواز گوشی فعال است، نمیتوانید به اینترنت متصل شوید و باید از منوی تنظیمات سریع نسبت به غیر فعالسازی حالت مذکور رو روشن کردن قابلیت وای فای یا موبایل دیتا اقدام کرده و سپس وبگردی را انجام دهید.
اما در اندروید 10 و با ارائه قابلیت تغییرت تنظیمات پیشنهادی، به محض اینکه در شرایط این چنینی و با فعال بودن حالت پرواز وارد مرورگر کروم شوید یک منوی پیشنهادی مثل عکس نمایش داده شده در این بخش پدیدار میشود که حاوی گزینه هایی برای غیرفعالسازی حالت پرواز و فعال کردن دو قابلیت وای فای و موبایل دیتا خواهد بود. بنابراین شما خیلی سریع و راحت میتوانید از طریق همین منوی پیشنهادی هم حالت پرواز گوشی را غیر فعال کنید و هم اینترنت آن را راه بیندازید. اگر هم تمایلی مبنی بر انجام این کار ندارید کافیست دکمه هوم گوشی را لمس کرده یا یک مرتبه کلید بازگشت به عقب را بزنید. مثالی که عنوان کردیم فقط یک مثال ساده برای به تصویر کشیدن کارایی منوی تغییر تنظیمات پیشنهادی است که در Android 10 ارائه شده و این قابلیت میتواند به شیوه های دیگر در شرایط متفاوت به شما کمک کند.
این روزها دوربین اغلب گوشی های موبایل جدید حداقل از یک لنز عمقی (Depth Sensor) بهره میبرند و بدین ترتیب عکسبرداری با پس زمینه تار یا اصطلاحا پرتره را به شکل بهتری امکانپذیر میسازند. با افزایش استقبال کاربران از این روش عکسبرداری، گوگل در اندروید 10 یک قابلیت جالب مرتبط را ارائه میکند که به موجب آن کاربر قادر خواهد بود عکس هایی با فرمتی خاص که Dynamic Depth Format نامیده میشود ضبط کند. این عکس ها حاوی اطلاعات و جزئیات خاصی هستند و امکان ایجاد تغییرات در اطلاعات آن ها وجود دارد و این تغییرات میتوانند منجر به زیباتر شدن و ایجاد تصاویر هنرمندانهتر عمقی یا با پس زمینه تار شوند. توسعه دهندگان سوم شخص بدین ترتیب قادر خواهند بود که اپلیکیشن های خاص با قابلیت ایجاد تغییر در اطلاعات عمقی تصاویر را توسعه دهنده و بدین ترتیب کاربران را مقدور به شخصی سازی عکس های عمقی و با پس زمینه تاری که ضبط میکنند نمایند. پشتیبانی از فرمی عمقی داینامیک (Dynamic Depth Format) بدون تردید یکی دیگر از جالب ترین قابلیت های جدید اندروید 10 خواهد بود.
در نسخه قبلی سیستم عامل اندروید یعنی Android 9 یک بخش اختصاصی برای مدیریت و مشاهده کردن فایل های مختلف سیستم ارائه میشد اما متاسفانه هیچ آیکون برنامه خاصی برای آن ارائه نشده بود و به نوعی کاربر نمیتوانست از طریق منوی اپ دراور (App Drawer) گوشی وارد این بخش فایل منیجر شود. خوشبختانه در اندروید 10 این مشکل برطرف شده و هم اکنون یک آیکون برنامه اختصاصی برای اپلیکیشن فایل های این سیستم عامل یا همان File App در نظر گرفته شده است. شما با مراجعه به این برنامه میتوانید تمام فایل های ذخیره شده در گوشی خودتان را مدیریت نمایید. ضمنا رابط کاربری این برنامه نسبت به قبل تغییرات عمده و اساسی داشته و کاملا متفاوت شده است. یک نوار جستجو یا سرچ بار (Search Bar) اختصاصی هم در بخش فوقانی برنامه وجود دارد که به کاربران اجازه جستجو و پیدا کردن فایل های مختلف ذخیره شده در حافظه گوشی را میدهد.
در اندروید 10 سعی شده حالتی جالب تر و کاربردی تر برای مدیریت دسترسی انواع اپلیکیشن ها ارائه شود. در این راستا اجازه دسترسی به برخی موارد به طور خودکار و با توجه به ماهیت اپلیکیشن نصب شده روی گوشی به آن ها داده میشود. به عنوان مثال دسترسی ارسال و دریافت پیامک یا دسترسی به لیست مخاطبین گوشی به طور خودکار برای اپلیکیشن پیامک موبایل آزاد میشود و اقدامات مشابه این چنینی به طور خودکار برای دیگر برنامه ها هم صورت میپذیرد، اما طبیعتا کاربر همچنان امکان مدیریت دقیق سایر دسترسی های هر برنامه را خواهد داشت. همچنین در اندروید 10 مثل سیستم عامل iOS امکان ایجاد حالتی برای بکارگیری سرویس لوکیشن (Location Services) اپلیکیشن ها ارائه شده که به موجب آن میتوان بستری به وجود آورد که فقط در حین اجرا و استفاده از برنامه، دسترسی آن به سرویس لوکیشن آزاد باشد و در سایر شرایط امکان استفاده از این سرویس به برنامه داده نشود. پس تغییرات مربوط به بخش دسترسی اپلیکیشن ها ((Apps Permissions یکی دیگر از جالب ترین قابلیت های جدید اندروید 10 است.
از دیگر قابلیت های جالبی که در نسخه جدید سیستم عامل اندروید ارائه شده میتوان به امکان اشتراک گذاری سریع رمز وای فای با استفاده از بارکد اشاره کرد. این قابلیت پیش از این در رابطه کاربری برخی از شرکت های سازنده گوشی های اندروید از جمله شیائومی و هوآوی ارائه شده بود و حالا با توجه به کاربرد جالب آن، اندروید 10 این ویژگی را به طور پیش فرض ارائه میکند. اما اشتراک گذاری سریع رمز وای فای با بارکد دقیقا به چه معناست و به چه صورت انجام میشود؟ تصور کنید گوشی شما به شبکه وای فای خاصی وصل است و حالا دوست شما هم میخواهد گوشی خود را به آن شبکه وای فای وصل کند. در این شرایط میتوانید با استفاده از قابلیت اشتراک گذاری سریع رمز وای فای در Android 10 این کار را سریعا انجام دهید.
نکته جالب اینجاست که شما حتی نیازی مبنی بر به یاد آوردن رمز آن شبکه وای فای نخواهید داشت و رمز به طور خودکار توسط گوشی نشان داده شده و با دوستتان به اشتراک گذاشته میشود. برای استفاده از این قابلیت کافیست به منوی وای فای گوشی بروید و به بخش Saved Networks مراجعه کرده و شبکه وای فایی که میخواهید رمز آن با دوستتان اشتراک گذاری شود را انتخاب نمایید و گزینه Share را بزنید. بدین ترتیب یک بارکد نمایان میشود که رمز شبکه وای فای مورد نظر در زیر آن نمایان است. دوست شما با اسکن بارکد میتواند خیلی سریع به آن شبکه وای فای متصل شود یا میتواند به طور دستی آن شبکه را برای اتصال انتخاب کرده و رمز نمایان شده در گوشی شما را برای تکمیل این فرآیند وارد کند. پس دیکی دیگر از جالب ترین قابلیت ها و ویژگی های Android 10 مربوط به امکان اشتراک گذاری و پیدا کردن سریع رمز شبکه های وای فای میشود.
یکی از قابلیت های جالبی که در نسخه های قبلی سیستم عامل اندروید شاهد ارائه و پیاده سازی آن بودیم مربوط به امکان تعامل با گوشی در حالت فول اسکرین (Full Screen) میشد. این حالت که در گوشی های با نمایشگر بزرگ میتواند بسیار کاربری باشد سبب میشود که دکمه های مجازی لبه زیرین صفحه شامل دکمه اپلیکیشن های اخیر (Recent Apps)، هوم (Home) و بازگشت به عقب (Back) پنهان شده و کاربر با دستورات اشارهای عملکرد این دکمه ها را شبیه سازی کند و بدین ترتیب مستقیما با گوشی در ارتباط باشد. اما متاسفانه این قابلیت باگ هایی را هم به همراه داشت! یکی از این باگ ها مربوط به تداخل دستور بازگشت به عقب و منوی شناور برخی از برنامه ها میشد! برای بازگشت به عقب در حالت فول اسکرین اندروید شما باید انگشت خود را از لبه صفحه نمایش کمی به سمت داخل میکشیدید.
در این شرایط برنامهای دارای منوی شناور در یکی از دو سمت صفحه بود، بازگشت به عقب با اجرای این منو دچار تداخل میشد و ممکن بود کاربر برای دسترسی به منوی برنامه با مشکل رو به رو میشد. خوشبختانه در اندروید 10 این باگ یا تداخل از میان برداشته شده است. در این نسخه از سیستم عامل اندروید برای نمایان شده منوی شناور برنامه ها باید بعد از اینکه انگشت خود را از لبه صفحه به سمت وسط میکشید یک ثانیه مکس داشته باشید، در غیر این صورت دستور بازگشت به عقب صادر میشود. بنابراین رفع باگ های مربوط به حالت فول اسکرین و دستورات اشارهای در Android 10 یکی دیگر از ویژگی های مهم و جالب این سیستم عامل خواهد بود.
زمانی که گوشی اندرویدی دکمه هوم نداشته باشد و در حالت فول اسکرین مورد استفاده قرار گیرد، عملا فعالسازی سریع دستیار هوشمند گوگل امری غیرممکن خواهد بود چون دستیار گوگل با استفاده از دکمه هوم فیزیکی یا مجازی فعال میشود. در اندروید 10 برای رفع این مشکل راه چارهای ارائه شده تا کاربران در حالت فول اسکرین هم امکان فعالسازی سریع دستیار گوگل یا همان گوگل اسیستنت (Google Assistant) را داشته باشند. برای انجام این کار کافیست انگشت خود را از گوشه سمت چپ و پایین صفحه به سمت وسط بکشید تا دستیار گوگل فعال شود. شرکت گوگل یک خط کوچک را هم در گوشه سمت چپ و پایین صفحه نمایش گوشی های مجهز به اندروید 10 ارائه میکند که نشان دهنده محل فعالسازی دستیار گوگل خواهد بود.
یکی از مهمترین تغییراتی که در اندروید 10 به وجود آمده و به امنیت گوشی و سیستم عامل آن هم ارتباط دارد مربوط به آپدیت هایی امنیتی خواهد بود که از این پس مستقیما برای گوگل پلی استور منتشر شده و از طریق این برنامه قابل دریافت خواهند بود. با ارائه این حالت تاخیرهای انتشار آپدیت های امنیتی برای گوشی های مختلف از میان برداشته میشود و کاربران با دانلود برنامه های گوشی از گوگل استور میتوانند خیال کاملا راحتی از بابت امنیت دستگاه و سیستم عامل آن داشته باشند. پس یکی دیگر از تغییرات مهم و اصلی اندروید 10 مربوط به ارائه مستقیم آپدیت های امنیتی خاص از طریق گوگل پلی استور میشود.
یکی دیگر از جالب ترین قابلیت های جدید اندروید 10 که در نسخه های پیشین سیستم عامل مذکور شاهد ارائه آن نبودیم مربوط به نمایش یک پیغام هشدار در صورت خیس شدن یا داغ شدن بیش از اندازه پورت USB میشود. به موجب این قابلیت به محض اینکه گوشی تشخیص دهد پورت USB دستگاه خیس شده، عملکرد آن را متوقف میسازد و بعد از اینکه همه چیز به حالت عادی بازگشت مجددا امکان استفاده و عملکرد پورت USB را مقدور خواهد کرد. شرایط مشابه برای داغ شدن بیش از اندازه پورت مذکور هم برقرار است. البته کاربر این امکان را خواهد داشت که شخصا دستور ادامه فعالیت پورت USB گوشی و جلوگیری از توقف عملکرد آن را صادر کند. پس یکی دیگر از قابلیت های جالب و جدید Android 10 مربوط به ارائه پیغام هشدار در صورت خیس شدن یا داغ شدن بیش از اندازه پورت USB میشود.
یکی دیگر از قابلیت های جدیدی که در اندروید 10 ارائه شده و میتواند برای افرادی که علاقمند گوش دادن به موزیک از طریق گوشی هستند مناسب و جالب باشد، قابلیت تقویت صدا و کیفیت آن است. بدین منظور در اندروید 10 امکان فیلتر کردن نویزهای هر موزیک و فایل صوتی و تقویت کیفیت و شدت صدای خروجی از اسپیکرهای گوشی وجود دارد. جالب است بدانید که این قابلیت هم در حین پخش موزیک و فایل های صوتی از طریق اسپیکر های گوشی و هم در زمانی که از هندزفری بلوتوث استفاده شود قابل بکارگیری خواهد بود.
جمعبندی
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به معرفی جالب ترین و مهم ترین قابلیت های جدید اندروید 10 پرداختیم. شاید قابلیت های کوچک دیگری هم با نصب این نسخه از سیستم عامل اندروید به گوشی شما اضافه شوند اما مهمترین آن ها شامل همین مواردی هستند که مورد اشاره واقع شدند. امیدواریم از این مقاله اختصاصی استفاده لازم را به عمل آورده باشید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت جی اس ام باتری می باشد.