بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد جی اس ام باتری کاملا محفوظ می باشد

 

با توجه به پایان سال فروش بسته شده است 

از سفارش خوداری کنید 

 

شروع کار از 15 فروردین سال جدید

 در صورت لزوم 09383323434 می توانید تماس بگیرید

 

13 باور غلط درباره شارژ باتری گوشی موبایل

 13 باور غلط درباره شارژ باتری گوشی موبایل
چکیده این مطلب : انتشار : 1398/10/07 6 نظر

درست شارژ کردن باتری گوشی ها و استفاده بهینه از آن می‌تواند روی عمر مفید باتری تاثیرگذار باشد و بازده آن را بهبود بخشد. اما منظور از درست شارژ کردن باتری گوشی یا استفاده درست و صحیح از آن، برخی باورهای اشتباهی نیست که در بین کاربران رایج شده‌اند. ما در این مقاله می‌خواهیم به چند مورد از اصلی ترین و رایج ترین باورهای غلط افراد در رابطه با شارژ باتری گوشی موبایل صحبت کنیم. بنابراین توصیه داریم تا انتهای این مطلب با جی اس ام باتری همراه باشید.


باورهای غلط درباره شارژ باتری گوشی موبایل

 

باورهای اشتباه درباره شارژ باتری گوشی موبایل: مقدمه


باتری که این روز ها در گوشی های موبایل بکار گرفته می‌شود از نوع لیتیوم یونی یا لیتیوم پلیمری است. این نوع باتری ها در حال حاضر بهترین نوع از باتری های قابل شارژ برای گجت های الکترونیکی مثل موبایل هستند. گوشی های موبایل این روزها به مراتب نسبت به گذشته هوشمندتر شده‌اند و تقریبا هر مسئله‌ مهمی در آن ها مورد تحقیق و آزمایش قرار می‌گیرد. در این بین شارژ صحیح باتری گوشی ها برای برخی کاربران به معضلی مهم تبدیل شده است. حتما می‌دانید در صورتی که شارژ باتری موبایل به نحو احسن و با توجه به نکات لازم انجام نگیرد، می‌تواند منجر به کاهش عمر مفید باتری شود. 
اما شارژ صحیح باتری گوشی یک مسئله بوده و باور های غلطی که خیلی از کاربران در مورد این موضوع دارند یک مسئله قابل بحث دیگر است! ما در این مقاله می‌خواهیم به برخی از رایج ترین باور های غلط کاربران در مورد شارژ باتری گوشی موبایل صحبت کنیم و توضیحات لازم برای شفاف سازی موضوع را برای هر یک از این باورها ارائه نماییم. بنابراین اگر می‌خواهید با نکاتی که باید در شارژ باتری موبایل های هوشمند رعایت شوند را بهتر بشناسید و باورهای غلطی که در این زمینه وجود دارند را از واقعیت ها تفکیک کنید، پیشنهاد داریم تا انتهای این مطلب با پاورسل همراه شوید. 


باور اول: شارژ طولانی مدت گوشی آسیب جدی به باتری می‌زند! 


خیلی از کاربران تصور دارند که اتصال طولانی مدت شارژر به گوشی هوشمند می‌تواند منجر به آسیب دیدن باتری شود. دلیل آن ها برای این ادعا اینطور است که وقتی شارژر برای طولانی مدت به گوشی وصل شود و باتری گوشی فول شارژ گردد، انتقال انرژی از شارژر به باتری ادامه پیدا می‌کند و این مسئله منجر به بروز پدیده‌ای تحت عنوان اورشارژ (Overcharging) خواهد شد. اما آیا واقعا اینطور است؟ گوشی های هوشمند از آن چیزی که تصور دارید هوشمند تر هستند و زمانی که یک شارژر برای مدت زمان طولانی به آن ها وصل باشد، پروسه انتقال بار الکتریکی از شارژر به گوشی دائما زیر ذره‌بین قرار می‌گیرد و گوشی به محض اینکه باتری آن فول شارژ شود، دریافت بار الکتریکی از شارژر را متوقف خواهد کرد. این اقدام به طور خودکار توسط گوشی هوشمند شما انجام می‌گیرد و شما متوجه آن نخواهید شد.

 

شارژ طولانی مدت گوشی آسیب جدی به باتری می‌زند! 


با انجام خودکار این کار عملا اورشارژ شدن باتری گوشی غیر ممکن می‌گردد. بنابراین باور غلط است که اگر باتری گوشی خود را طولانی مدت به شارژ بزنید، آسیب جدی به آن وارد می‌شود و اصطلاحا پدیده اورشارژ رخ خواهد داد! پدیده اورشارژ پدیده‌ای است که به موجب آن بار الکتریکی بیش از نیاز باتری یا هر منبع تغذیه‌ای به آن وارد شود و منجر به آسیب دیدن آن منبع یا باتری گردد. اما آیا این مسئله در حین شارژ طولانی مدت باتری اسمارتفون ها به وقوع می‌پیوندد؟ خوشبختانه اینطور نیست چون گوشی های هوشمند امروزی به مراتب هوشمندتر از آن چیزی عمل می‌کنند که تصورش را دارید! پس نگران شارژ باتری گوشی برای بازه های زمانی طولانی مدت نباشید!


پدیده اورشارژ در شرایطی که دستگاه برای مدت زمان طولانی به شارژ وصل شود می‌تواند در دیگر گجت هایی که به اندازه اسمارتفون ها هوشمند نیستند رخ دهد اما در اسمارتفون های امروزی به هیچ عنوان پروسه نام برده شده مستقیما آسیبی به باتری وارد نخواهد کرد و منجر به ایجاد پدیده اورشارژ نمی‌شود. تنها مسئله‌ای که می‌تواند در اینگونه مواقع به صورت غیر مستقیم به باتری گوشی تنش و استرس وارد کند مربوط به افزایش مدت زمان قرارگیری گوشی در معرض گرما (چون پروسه شارژ باتری گرمازا است) و افزایش تنش به دلیل تکرار پروسه قطع و وصلی انتقال بار الکتریکی بعد از فول شارژ شدن باتری و کاهش آن به 99 درصد می‌شود. بنابراین در مجموع اتصال طولانی مدت گوشی به شارژر نمی‌تواند آسیب خیلی جدی به باتری آن وارد کند یا منجر به بروز پدیده اورشارژ شود. 


باور دوم: استفاده از حالت "Low Power Mode" به گوشی آسیب می‌زند!


این باور یکی از عجیب ترین باور هایی است که به تازگی در بین برخی از کاربران رواج یافته و روز به روز هم به تعداد افرادی که این باور در ذهنشان ایجاد گشته بیشتر می‌شود. بر اساس باور این افراد عقیده دارند که وقتی حالت Low Power Mode (ذخیره سازی انرژی) برای دفعات زیاد در گوشی فعال شود به سیستم عامل آن آسیب وارد خواهد شد و باگ هایی در عملکرد بستر نرم افزاری دستگاه پدیدار می‌شود! این باور به هیچ عنوان صحت ندارد! تنها دلیلی که سبب شده برخی کاربران به این نتیجه برسند این است که در حین فعال بودن قابلیت Low Power Mode برخی محدودیت ها در عملکرد موبایل ایجاد می‌شوند تا مصرف شارژ باتری را کم کنند.


به عنوان مثال با فعالسازی این حالت عملکرد خیلی از اپلیکیشن ها در پس زمینه دستگاه محدود خواهد شد و این امر سبب می‌گردد که نوتیفیکیشن یا اعلان این برنامه ها به موقع نمایش داده نشود. همچنین فعالسازی این حالت منجر به ایجاد محدودیت های نرم افزاری دیگری هم خواهد شد که سبب می‌گردند کیفیت تجربه کاربری کاهش یابد و بدین ترتیب شارژ باتری موبایل هم کمتر مصرف شود. اما این محدودیت ها دائمی نیستند و به محض غیر فعال کردن حالت Low Power Mode از بین خواهند رفت. جالب است بدانید که برخی کاربران عقیده دارند اگر مادامی که این حالت در موبایل فعال است، پروسه شارژ باتری گوشی را انجام دهید، احتمال آسیب دیدن گوشی بیشتر می‌شود!


باورهای این چنینی که در رابطه با قابلیت Low Power Mode گوشی های موبایل وجود دارند به هیچ عنوان صحیح نیستند و شارژ باتری موبایل با فعال بودن این حالت هیچ آسیبی به بستر نرم افزاری آن وارد نمی‌کند و حتی می‌تواند منجر به افزایش سرعت شارژ باتری شود چون با محدود کردن میزان مصرف شارژ کمک خواهد کرد که باتری گوشی زودتر شارژ گردد. بنابراین هیچ شک و تردیدی در استفاده از حالت مذکور گوشی خود نداشته باشید و هر زمان که احساس کردید لازم است شارژ باتری موبایلتان را برای مدت بیشتری نگه دارید، این حالت را فعال نمایید و نگران بروز مشکل در دستگاه نباشید..


باور سوم: ایستگاه های شارژ موبایل کاملا امن هستند!


در برخی مکان ها نظیر فرودگاه و غیره ایستگاه های خاصی تعبیه شده‌اند که مخصوص شارژ باتری اسمارتفون هستند و پورت های شارژ زیادی در آن ها ارائه می‌شوند. کاربران در صورت تمایل می‌توانند گوشی های خود را با سیم شارژر به سوکت های ارائه شده در این ایستگاه ها متصل کنند و شاهد شارژ شدن باتری موبایل خود باشند. اما آیا استفاده از ایستگاه های شارژ امنیت لازم را دارد؟ آیا یک فرn سودجو و هکر می‌تواند به واسطه اتصالی که مابین سوکت ایستگاه شارژ و گوشی ایجاد شده، اطلاعات گوشی شما را به سرقت ببرد؟ متاسفانه طبق عقیده کارشناسان انجام این کار امکانپذیر است و اگر هکر و فرد سودجویی واقعا تمایل به انجام چنین کاری داشته باشد، می‌تواند آن را انجام دهد. 

 

 

ایستگاه های شارژ موبایل کاملا امن هستند!


خانم اوا ولاسکویز (Eva Velasquez) مدیر عامل مرکز تحقیقات جعل هویت افراد اشاره داشته که متاسفانه خیلی از این پورت های یکه در ایستگاه های شارژ عمومی ارائه شده‌اند فقط یک منبع تغذیه نیستند و به واسطه آن ها می‌توان اطلاعات شخصی کاربران از قبیل ایمیل ها، لیست مخاطبین، عکس ها و غیره را به سرقت برد. به همین سبب توصیه می‌شود تا حد امکان از ایستگاه های شارژ عمومی برای شارژ باتری گوشی خود استفاده نکنید و یک پاوربانک خوب و با کیفیت تهیه کنید. یک پاوربانک خوب که از استاندارد های لازم بهره ببرد می‌تواند به امن ترین شکل ممکن امکان شارژ کردن باتری موبایل را تحت هر شرایط برایتان میسر سازد. 


باور چهارم: قبل از قطع اتصال شارژر باید شارژ باتری فول شود!


 این باور هم یکی دیگر از رایج ترین باور های اشتباهی است که کاربران در مورد نحوه شارژ کردن باتری گوشی های موبایل دارند. خیلی از افراد بر این باور هستند که جدا کردن اتصال گوشی از شارژر تا قبل از اینکه باتری آن فول شارژ شده باشد اصلا اقدام درستی نیست! به بیان دیگر این افراد عقیده دارند که اگر گوشی خود را به شارژ بزنید باید تا فول شارژ شدن آن منتشر بمانید و اجازه دهید که باتری دستگاه 100% شارژ گردد و سپس اتصال آن از شارژ را قطع کنید. بنا به عقیده این دسته از کاربران عدم توجه به این موضوع و قطع اتصال شارژ قفل از فول شارژ شدن باتری می‌تواند به آن آسیب وارد کند. 
اما این ادعا به هیچ عنوان صحت ندارد و از پایه و اساس علمی برخوردار نیست. تنها دلیلی که سبب می‌شود کاربران بر این باور باشند که فول شارژ شدن باتری قبل از جداسازی شارژر بازده بهتری برای گوشی خواهد داشت این است که وقتی باتری دستگاه فول شارژ می‌شود، بازده بهتری از آن دریافت می‌کنید و طبیعتا شارژ باتری برای مدت زمان بیشتری دوام می‌آورد اما اگر گوشی که باتری آن هنوز فول شارژ نشده را از شارژر جدا کنید، شارژ باتری آن به زودی مجددا خالی می‌شود و این حس خوبی را به کاربر منتقل نمی‌کند. پس هیچ لزومی مبنی بر فول شارژ باتری گوشی در زمان اتصال به شارژر وجود ندارد و شما می‌توانید هر زمان که تمایل داشتید اتصال گوشی از شارژ را متوقف سازید. 


باور پنجم: باتری گوشی باید قبل از استفاده اول 8 ساعت شارژ شود!


یکی دیگر از باور های رایج و کاملا غلطی که در مورد شارژ باتری گوشی های موبایل وجود دارد مربوط به الزام شارژ کردن باتری قبل از اولین استفاده می‌شود! حتی فروشندگان گوشی های موبایل هم مدعی هستند که باید بعد از خرید گوشی و قبل از اولین استفاده، باتری آن را 8 ساعت به شارژ بزنید، در حالی که اصلا لزومی مبنی بر انجام این کار وجود ندارد. باتری گوشی های هوشمند امروزی بسیار دقیق عمل می‌کند و هیچ نیازی به شارژ اولیه ندارد. برخی افراد عقیده دارند که شرکت های سازنده موبایل به دلیل اینکه کاربر را مجبور به شارژ کردن گوشی قبل از اولین استفاده کنند، مقدار شارژ دستگاه را در حالت عادی زیر 40 درصد تنظیم می‌کنند تا کاربر خود به خود مجبور شود بعد از خارج کردن دستگاه از جعبه و استفاده اول آن را به شارژ بزند!

 

 

باتری گوشی باید قبل از استفاده اول 8 ساعت شارژ شود!


این ادعا هم به هیچ عنوان صحت ندارد اما چرا؟ دلیل اینکه شارژ باتری موبایل های نو که تا از باکس و جعبه ارج می‌شوند کم است و این گوشی ها فول شارژ در باکس خود وجود ندارد ارتباطی به ادعای فوق مبنی بر اینکه شرکت سازنده می‌خواهد شما قبل از استفاده از گوشی آن را به شارژ بزنید ندارد! گوشی که در یک کارخانه تولید می‌شود تا زمانی که به دست مشتری و خریدار برسد شاید چندین ماه در باکس خود باقی بماند و در این بازه شارژ باتری به طور تدریجی (حتی با اینکه گوشی خاموش است) خالی خواهد شد و به همین دلیل وقتی شما گوشی را برای اولین بار روشن می‌کنید شارژ آن فول نیست. 
از سمت دیگر فروشندگان گوشی ها به این دلیل از شما می‌خواهند قبل از اولین استفاده گوشی را به شارژ بزنید که انجام این کار تاثیر روانی بهتری روی کاربر می‌گذارد و وی را از عملکرد باتری گوشی راضی تر می‌کند. تصور کنید گوشی را همین حالا خریداری کرده‌اید و باتری آن 30 درصد شارژ دارد و در همین حالت از گوشی استفاده می‌کنید. طبیعتا خیلی زود شارژ باتری گوشی تمام می‌شود و این مسئله می‌تواند از نظر روانی تاثیر خوبی بر روی شما نگذارد و شما را به این فکر فرو ببرد که قدرت شارزدهی باتری گوشی ضعیف است. اما از سمت دیگر اگر قبل از استفاده باتری دستگاه را فول شارژ کنید، بازده بهتری از آن دریافت خواهید کرد و طبیعتا از قدرت شارژدهی باتری گوشی جدیدتان راضی تر خواهید بود. بنابراین اگر گوشی جدیدی خریدید هیچ الزامی برای 8 ساعت شارژ کردن باتری دستگاه قبل از اولین استفاده وجود ندارد.


باور ششم: نباید تا قبل از خالی شدن شارژ باتری آن را به شارژ زد!


مقدار شارژ باتری موبایل ها با درصد در گوشه صفحه نمایش آن ها نشان داده می‌شود و خیلی از کاربران عقیده دارند که هیچوقت نباید تا قبل از خالی شدن کامل شارژ باتری آن را به شارژر متصل کرد! به بیان دیگر این افراد مدعی هستند که همیشه باید شارژ باتری گوشی قبل از اتصال به شارژر کاملا خالی شود  به نزدیک 0 درصد برسد و اگر زودتر از آن اتصال شارژر انجام گیرد به باتری گوشی آسیب وارد می‌شود! متاسفانه این باور هم که یکمی از رایج ترین باور های اشتباه مربوط به شارژ باتری گوشی هاست به هیچ عنوان پایه علمی ندارد. حتی جالب است بدانید که کاملا شرایط برعکس این ادعا برقرار خواهد بود! یعنی بهتر است شارژ باتری اسمارتفون های امروزی قبل از خالی شدن کامل باتری انجام گیرد.

 

 

 نباید تا قبل از خالی شدن شارژ باتری آن را به شارژ زد!


باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری که این روزها در اسمارتفون ها از آن ها استفاده می‌شود ماهیت خاصی دارند که به مرور زمان با افت ظرفیت رو به رو خواهند شد. زمانی که شما اجازه دهید شارژ باتری گوشی کاملا خالی شود و سپس آن را به شارژر بزنید، احتمال اینکه باتری دچار مشکل در شناسایی ظرفیت اصلی خود شود و درصد شارژ موجود را در آینده به درستی نشان ندهد افزایش پیدا می‌کند. در اینگونه مواقع مجبور به کالیبره کردن باتری موبایل خواهید شد که سعی می‌کنیم در مقاله مجزایی در رابطه با آن هم صحبت کنیم. بنابراین باور که قبل از اتصال گوشی به شارژر باید شارژ باتری آن کاملا خالی شود به هیچ عنوان صحیح نیست.


باور هفتم: اپلیکیشن ها شارژ زیادی مصرف نمی‌کنند!


کمتر کاربری بر این باور است که یک اپلیکیشن موبایل می‌تواند تاثیر خیلی زیادی بر روی میزان مصرف شدن شارژر باتری داشته باشد و اغلب آن ها اینطور فکر می‌کنند که یک اپلیکیشن تاثیر زیادی روی میزان مصرف شارژ باتری ندارد! اگر شما هم اینگونه فکر می‌کنید به سختی در اشتباه هستید چون برخی از برنامه ها می‌توانند به شدت روی مصرف شدن شارژ باتری گوشی تاثیرگذار باشند و با حذف آن ها بازده باتری دستگاه به شکل محسوسی افزایش یابد. به عنوان مثال اپلیکیشن فیسبوک (Facebook App) یکی از این دسته برنامه هاست که فعالیت هایش در پس زمینه گوشی نیاز به صرف انرژی بسیار زیادی دارند. طبق بررسی ها یک برنامه پرمصرف مثل فیسبوک می‌تواند چیزی در حدود 10 الی 20 درصد از شارژ باتری موبایل را در هر سیکل مصرف کنند. بنابراین اگر می‌خواهید از نظر شارژدهی بهترین بازده را از گوشی موبایل خودتان دریافت کنید، اپلیکیشن های نصب شده روی دستگاه را بررسی نمایید و آن دسته از برنامه هایی که مصرف زیادی دارند را حذف کنید. یک اپلیکیشن می‌تواند تاثیر بسیار زیادی روی میزان مصرف شارژ باتری داشته باشد. 


باور هشتم: وای فای، موبایل دیتا و هات اسپات تاثیر زیادی روی مصرف شارژ باتری ندارند!


همه ما از قابلیت هایی مثل وای فای (Wi-Fi)، موبایل دیتا (Mobile Data)، هات اسپات (Hotspot0 و غیره در گوشی خود استفاده می‌کنیم، اما آیا این قابلیت ها تاثیر زیادی روی مصرف شارژ باتری دارند؟ خیلی از کاربران بر این باور هستند که قابلیت های اتصال نام برده شده نمی‌توانند تاثیری زیادی روی قدرت شارژدهی باتری و نگهداری شارژ توسط گوشی داشته باشند، اما باید بدانید که این باور کاملا غلط است! قابلیت های اتصال موبایل به شدت روی میزان مصرف شارژ باتری تاثیرگذار هستند و فعال بودن قابلیت هایی مثل هات اسپات گوشی می‌تواند سرعت خالی شدن شارژ باتری را به شدت افزایش دهد.

 

 

وای فای، موبایل دیتا و هات اسپات تاثیر زیادی روی مصرف شارژ باتری ندارند!


بنابراین اگر می‌خواهید بهترین بازده را از باتری گوشی دریافت کنید همیشه در مواقع غیرضروری قابلیت های اتصالی مثل وای فای، موبایل دیتا و هات اسپات را در آن خاموش کنید. قابلیت هات اسپات که سبب می‌شود گوشی شما مثل یک مودم رفتار کند به شدت روی مصرف شارژ باتری تاثیرگذار خواهد بود و از سمت دیگر می‌تواند منجر به تولید گرمای بسیار زیادی در گوشی شود که این گرما هم احتمال آسیب زدن به باتری را افزایش می‌دهد. پس قابلیت های اتصال موبایل شما از قبیل وای فای، موبایل دیتا، هات اسپات و غیره هم بر روی مقدار مصرف شارژ باتری گوشی تاثیر زیادی دارند.


باور نهم: استفاده از شارژ دیگر گوشی ها به باتری موبایل آسیب می‌زند!


 باور رایج و اشتباه بعدی که می‌خواهیم در رابطه با آن صحبت کنیم مربوط به استفاده از شارژر دیگر گوشی ها می‌شود. خیلی از کاربران بر این باور هستند که اگر از شارژ دیگر گوشی ها برای شارژ کردن باتری موبایل خودشان استفاده کنند به باتری گوشی آن ها آسیب وارد خواهد شد، اما آیا واقعا اینطور است؟ در پاسخ باید بگوییم اگر شارژی که از آن استفاده می‌کنید اورجینال و استاندارد باشد هیچ آسیبی را به باتری گوشی شما وارد نخواهد کرد. حتی اگر ولتاژ و شدت جریان خروجی شارژر مورد نظر با شارژر اصلی گوشی شما تفاوت داشته باشد هم با مشکل خاصی رو به رو نمی‌شوید و فقط ممکن است دچار افزایش یا کاهش سرعت شارژ شدن باتری شوید. تاکید می‌کنیم این شرایط زمانی برقرار خواهد بود که شارژر گوشی اورجینال و اصل باشد و در صورت استفاده از شارژر های نامرغوب بدون تردید به باتری گوشی شما آسیب وارد می‌شود. بنابراین اگر از شارژر اورجینال و استاندارد یک گوشی دیگری برای شارژ باتری موبایل خودتان استفاده کنید، آسیبی به باتری گوشی وارد نمی‌شود.


باور دهم: همه سیم و آداپتورهای شارژر کیفیت یکسانی دارند!


حتما برای شما هم اتفاق افتاده که برای خرید یک شارژر یا کابل شارژ به موبایل فروش بروید و ببینید که از هر مورد چندین جنس مختلف وجود دارند و هر کدام هم قیمت های متفاوتی را ارائه می‌کنند. خیلی از کاربران تصور دارند که هیچ تفاوتی مابین سیم های شارژر و آداپتورهای شارژر وجود ندارد و همه این قطعات بازده یکسانی را ارائه می‌کنند، اما در حقیقت اینطور نیست. کیفیت ساخت یک کابل و آداپتور شارژر تاثیر مستقیمی بر روی کیفیت عملکرد آن خواهد داشت تا جایی که اگر یک کابل شارژ یا آداپتور کیفیت خوبی نداشته باشد می‌تواند به شدت به باتری گوشی آسیب بزند یا منجر به بروز کاهش سرعت شارژ باتری و سایر عوامل این چنینی شود. 

 

 

همه سیم و آداپتورهای شارژر کیفیت یکسانی دارند!


به همین جهت است که همیشه توصیه می‌شود اگر می‌خواهید یک شارژر جدید برای موبایلتان بخرید، حتما نسخه اورجینال آن را تهیه کنید. متاسفانه تهیه کردن نسخه اورجینال شارژر ها هم در بازار کشور به دلیل عرضه نسخه های تقلبی و مشابه به شدت کار سختی است. در صورتی که شارژر و کابل شارژ مناسبی را مورد استفاده قرار ندهید هم در پروسه شارژ باتری دستگاه اختلال ایجاد می‌شود و هم در آینده نزدیک باتری گوشی با مشکلات زیادی رو به رو خواهد شد و احتمالا ملزم به تعویض آن می‌شوید. بنابراین همه شارژرهای موجود در بازار کیفیت یکسانی ندارند.

 


باور یازدهم: استفاده از گوشی در حین شارژ آسیبی به باتری نمی‌زند!


خیلی از ما عادت دارید زمانی که گوشی به شارژر متصل شده از آن استفاده کنیم. به عنوان مثال اغلب ما قبل از خواب این کار را انجام می‌دهید و مادامی که موبایلمان به شارژر متصل شده از آن استفاده می‌کنیم. اما آیا می‌دانید که برخلاف تصور اغلب افراد، استفاده از گوشی در زمانی که دستگاه به شارژ زده شده تاثیر منفی زیادی بر روی باتری و کیفیت شارژ شدن آن دارد؟ وقتی در حین شارژ باتری گوشی از آن استفاده می‌کنید عملا سرعت شارژ شدن باتری را به شدت کاهش می‌دهید چون از یک سمت بار الکتریکی وارد باتری می‌شود و از سمت دیگر بخش عظیمی از این بار الکتریکی توسط قطعاتی که برای برآورده کردن نیاز شما فعال هستند مصرف می‌گردد. این امر منجر خواهد شد که شارژ باتری موبایل با سرعت بسیار پایین تری نسبت به حالت عادی انجام گیرد.
از سمت دیگر استفاده همزمان از گوشی در حین شارژ منجر به افزایش گرمای تولید شده در دستگاه و افزایش مدت زمان شارژ و قرارگیری گوشی در معرض این گرما می‌شود. متاسفانه گرما اصلی ترین دشمن باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری است و می‌تواند به شدت روی کاهش بازده و عمر مفید آن تاثیرگذار باشد. بنابراین وقتی در حین شارژ شدن باتری گوشی از آن استفاده می‌کنید نه تنها سرعت شارژ باتری را کاهش می‌دهید بلکه منجر به کاهش عمر باتری و قدرت عملکرد آن نیز خواهید شد. 

 

 

استفاده از گوشی در حین شارژ آسیبی به باتری نمی‌زند!


باور دوازدهم: استفاده از پاوربانک به باتری گوشی آسیب می‌رساند!


یکی دیگر از باور هایی که در بین کاربران شایع شده و مربوط به شارژ باتری اسمارتفون ها می‌شود با استفاده از پاوربانک ارتباط دارد. عده زیادی از کاربران بر این باور هستند که بکارگیری پاور بانک منجر به وارد شدن آسیب به باتری گوشی می‌شود، اما آیا این باور صحت دارد؟ بکارگیری پاور بانک هم درست شرایط مشابه با استفاده از شارژر دیگر گوشی های موبایل را خواهد داشت. اگر پاوربانکی که از آن استفاده می‌کنید کیفیت ساخت مناسبی داشته باشد و استاندارد های لازم را ارائه کند، استفاده از آن هیچ آسیبی به باتری گوشی وارد نخواهد کرد. 
برخی از پاور بانک ها حتی از تکنولوژی مثل تکنولوژی ضد اورشارژ، تطبیق خودکار شدت جریان و ولتاژ خروجی با توجه به نیاز گوشی و غیره بهره می‌برند که می‌توانند نتیجه و بازده بهتری هم داشته باشند. بنابراین اینطور نیست که استفاده از پاوربانک همیشه منجر به آسیب دیدن باتری شود. بدون تردید اگر از پاوربانک های بی‌کیفیت استفاده کنید که دچار نوسان هستند و بار الکتریکی را با ثبات لازم به باتری گوشی منتقل نکنند، استرس وارد بر باتری افزایش می‌یابد و این امر می‌تواند به آن آسیب وارد کند اما تا زمانی که پاوربانک مرغوبی را مورد استفاده قرار دهید هیچ مشکلی برای باتری موبایل ایجاد نمی‌شود.


باور سیزدهم: باتری فابریک گوشی نیاز به تعویض ندارد!


خیلی از افراد تصور دارند که باتری فابریک گوشی آن ها به صورت مادام‌العمر در موبایلشان بدون مشکل کار خواهد کرد و هیچ نیازی به تعویض آن ندارند. اما در واقع اینطور نیست و ماهیت باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری به گونه‌ایست که بعد از مدتی ظرفیت اصلی آن ها افت می‌کند و به همین سبب قادرت شارژدهی باتری کاهش می‌یابد. بدین ترتیب تعویض باتری گوشی حتی اگر فابریک باشد هم الزامی خواهد بود. بنابراین تصور را نداشته باشید که باتری فابریک گوشی شما قرار است مادام‌العمر در آن مورد استفاده قرار گیرد و هیچوقت نیازمند تعویض نمی‌شود. عموما عمر مفید باتری های لیتیوم یونی و پلیمری موبایل ها مابین 1.5 الی 3 سال خواهد بود. 

 

 

 باتری فابریک گوشی نیاز به تعویض ندارد!


جمع‌بندی
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به معرفی سیزده باور غلط و رایج در مورد شارژ باتری گوشی های موبایل پرداختیم. با مطلع بودن از این باورهای غلط و نکاتی که در بطن آن ها نهفته می‌توانید آگاهانه‌تر از گوشی خود استفاده کنید و حتی شفاف سازی لازم را برای دیگر افرادی که به این باورهای غلط عقیده دارند صورت دهید. امیدواریم از این مقاله اختصاصی استفاده لازم را به عمل آورده باشید. 


 

نظرات

captcha Refresh
soroush
۱۴۰۰/۰۶/۰۷۰۰
پاسخسلام
من نت رایگان شبانه میگیرم و هر شب چند ساعت هات اسپات میکنم به لپتاپ و فیلم دانلود میکنم. میخواستم بدونم اینکار باعث آسیب رسیدن به گوشی و باتری میشه؟؟؟!
جی اس ام باتری
۱۴۰۱/۰۱/۲۹۰۰

سلام وقت بخیر

توضیحات کامل در مقاله 13 باور غلط درباره شارژ باتری گوشی موبایل می باشد

اگر با خواندن مقاله مشکلتون برطرف نشد با کارشناس فنی مشورت کنید

سینا قاسمی
۱۴۰۰/۰۳/۰۲۰۰
پاسخسلام.ایا استفاده زیاد از hot spot (روزی 3 ساعت متوالی) در دراز مدت به باتری آسیب میزنه؟
جی اس ام باتری
۱۴۰۱/۰۱/۳۱۰۰

سلام وقت بخیر

توضیحات جامع در مقاله می باشد

اگر با خواندن مقاله مشکلتون برطرف نشد با کارشناس فنی مشورت کنید

مرتضی
۱۳۹۹/۰۷/۱۴۰۰
پاسخعااااالی بود. بسیار مطالب خوب و مفیدی بود. تشکر
جی اس ام باتری
۱۳۹۹/۰۷/۱۴۰۰

سلام 

خوشحالیم که توانسته ایم هر چند کوچک کمکی به شما کرده ایم دوست عزیز پیروز و موفق باشید

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 6

آخرین محصولات

خرید  باتری اصلی موبایل و شارژر اصلی و کابل
خرید شارژر کابل اصلی ایفون

برای اطلاع از آخرین تخفیف ها و جدید ترین کالاها عضو شوید