با توجه جابجایی مجموعه فروش بسته شده است
از سفارش خوداری کنید
شروع کار اعلام خواهد شد
در صورت لزوم 09383323434 می توانید تماس بگیرید
سامانه همتا پایگاه واسطی است برای رجیستر گوشی ؛انتقال ماکیت گوشی موبایل ؛ ثبت و رجیستر گوشی می باشد مسافری و در هنگام خرید گوشی جدید به راحتی می توانید استعلام اصالت گوشی را چک کنید و با اطمینان خاطر از اصل بودن و داشتن گارانتی معتبر خرید خود را انجام دهید
همان طور که می دونید مدتی هست که وزارت صنعت و تجارت برای جلوگیری از قاچاق موبایل و تبلت که علاوه براینکه زیان بسیاری به کشور متحمل می کرد در خیلی از مواقع خریداران هم مجبور به تهیه گوشی های بدون گارانتی و بعضا گارا نتی تقلبی می شدند که مشکلاتی رو برای مصرف کننده به وجود می آورد. تا امروز چند فاز از این طرح پیاده سازی شده که سوالات زیادی برای شما عزیزان پیش آورده ما امروز قصد داریم با بررسی دقیق سامانه همتا بپردازیم تا کمکی در جهت اشنایی شما عزیزان کرده باشیم.
نام سامانه همتا که مخفف سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی است با همکاری ارگانهای دولتی از جمله وزارت صنعت، وزارت ارتباطات، ستاد مبارزه با قاچاق کالا، گمرک و اپراتورهای مخابراتی کشور راهاندازی شده است.
فاز اول طرح رجیستری گوشیهای موبایل از پاییز 96 به صورت محدود و برای چند برند خاص که حجم کمتری از بازار موبایل و تبلت را اشغال کرده بودند به صورت آزمایشی شروع به کارکرد و پس از گذشت 6 ماه بسیاری از برندهای تولیدکننده گوشی هم شامل این طرح شدند. سرانجام در تاریخ 1 اردیبهشت 1397 دولت اعلام کرد که تمامی گوشیهای موبایل و تبلت هایی که سیم کارت می خورند از هر نوع و برندی مشمول طرح رجیستری میشوند و در صورت عدم ثبت نام در این طرح، غیرفعال خواهند شد.
با توجه به اطلاع رسانی های انجام شده تمامی خریداران گوشی و تبلت از تاریخ 1 اردیبهشت 1397 ملزم خواهند بود که گوشیهای موبایل و تبلت خود را در این سامانه ثبت کنند تا در شبکه مخابراتی کشور فعال و قابل استفاده باشد.
برای ثبت نام در سامانه همتا می توان با استفاده از وبسایت، اپلیکیشن، پیامک یا USSD استفاده کردبا هر کدام از این سرویس ها می توانید از سرویس های سامانه همتا استفاده کنید . در ادامه روش استفاده از هر کدام را شرح میدهیم؛ اما پیش از آن برای شروع باید بدانید چگونه میتوان اصالت گوشی خود را چک کنید.
حتما بخوانید : از کجا بفهمیم گوشی سامسونگ ساخت کدام کشور است؟
از طریق این سامانه می توان کارهایی زیادی از قبیل ثبت گوشی های موبایل مسافرتی، استعلام اصالت گوشی موبایل، فعال سازی گوشی و انتقال مالکیت وغیره را انجام داد.
سامانه همتا قابلیت های زیادی دارد دو تا از این سرویس ها در که بدون نیاز به ثبت نام می توان از آن استفاده کرد سامانه همتا این دو سرویس اصلی را در اختیار کاربران قرار میدهد. اولین ویژگی مربوط به استعلام وضعیت گوشی موبایل میشود و دومین ویژگی مربوط به فعال سازی گوشی های جدیدی میشود که خریداری کردهاید و باید به منظور استفاده فعال شوند. سایر ویژگی ها و قابلیت هایی که در سامانه همتا ارائه شدهاند فقط با ثبت نام در اختیارتان قرار داده میشوند. در ادامه بیشتر در مورد دو ویژگی اصلی سامانه همتا صحبت خواهیم کرد.
استعلام اصالت گوشی در سامانه همتا
در واقع اولین ویژکی یعنی استعلام وضعیت گوشی برای زمانی هست که در حال خرید یک گوشی جدید هستید، حتما باید با استفاده از قابلیت استعلام اصالت گوشی موبایل در در زمان خرید در سامانه همتا وضعیت اون رو بررسی کنید و مطمئن بشید که گوشی مورد نظر در طرح رجیستری ثبت شده و اصطلاحا قاچاق وغیرقانونی نیست.
نکته مهم دیگری که در زمان خرید باید حتما در نظر بگیرید تطبیق شناسه IMEI گوشی با شناسه درج شده روی جعبه دستگاه است. در تمام گوشیهای موبایل میتوانید با وارد کردن کد *#06# شناسه IMEI دستگاه را مشاهده کنید و سپس آن را با چیزی که روی جعبه نوشته شده است مقایسه نمایید.
در صورت یکسان بودن شناسه IMEI گوشی و جعبه، باید این شناسه 15 رقمی را به شماره 7777 اساماس کنید و منتظر دریافت نتیجه استعلام اصالت از سامانه همتا باشید. همچنین میتوانید این کار را در سایت سامانه همتا یا از طریق اپلیکیشن و یا با کد دستوری #7777* نیز انجام دهید.
توجه داشته باشید جواب استعلام اصالت گوشی باید با سرشماره 7777 یا همتا برای شما ارسال شود واطلاعات که برای شما ارسال می شود شامل مدل گوشی و کارخانه سازنده و به ورود قانونی دستگاه اشاره می کند.
برای استعلام گوشی مراحل را طبق تصاویر زیر انجام دهید
ابتدا وارد سامانه همتا شوید:
بر روی گزینه استعلام اصالت کلیک کنید.
در پنجره اول باید کد IMEI گوشی خود را وارد کنید. به منظور پیدا کردن کد IMEI گوشی میتوانید این کد را *#06# شماره گری کنید .
در پنجره دوم هم شماره امنیتی که به صورت حروفی نوشته شده را به صورت عددی وارد کنید.
بر روی گزینه جستجوی کلیک نمایید.
به سرعت صفحه ای باز خواهد شد که نتیجه جستجوی شما نمایش داده میشود. اگر مانند تصویر بالا گوشی موبایل شما تایید شد دیگر مشکلی برای استفاده از آن نخواهید داشت. اما اگر اصالت گوشی توسط سامانه همتا تکذیب شود، گوشی مورد نظر در طرح رجیستری موبایل ثبت نشده و به صورت قاچاق یا غیر قانونی وارد بازار کشور شده است.
در این شرایط اگر در مرحله خرید گوشی هستید می توانید از خرید خود منصرف شوید یا دستگاه دیگری انتخاب کنید که در سامانه همتا ثبت شده باشد و حتی اگر آن را خریداری کردهاید و به تازگی از این موضوع مطلع شدهاید، با فروشگاه که موبایل خود را تهیه کرده اید تماس بگیرید که عمدتا مشکل شما را حل خواهند کرد و در غیر اینصورت می توانید از طریق مراجع قضایی پیگیری کنید و مشکل خود را حل نمایید .
برای استعلام اصالت گوشی های موبایل بدون نیاز به مراجعه به سایت سامانه همتا می توانید از طریق کد USSD یا همان شماره گیری #7777* هم این کار را انجام دهید که در ادامه این روش را هم باهم بررسی خواهیم کرد.
برای استفاده از این روش مراحل زیر را طی کنید:
با گوشی خود شماره #7777* شمار گیری کنید
همان طور که در تصویر مشاهده می کنید گزینه 1 یا استعلام اصلت گوشی را انتخاب کنید.
در تصویر زیر از شما خواسته شده که IMEI یا شماره سریال گوشی موبایل تون وارد کنید
همانطور که در تصویر پیدا ست شماره سریال یا IMEI گوشی موبایل که یک کد 15 رقمی هست وارد کرده بازدن کلید Reply یک پیامک که نتیجه استعلام گوشی شما می باشد برای شما ارسال می شود
فعال کردن گوشی از طریق سامانه همتا
اما قابلیت اصلی دیگری که توسط سامانه همتا ارائه شده مربوط به امکان فعال سازی گوشی های موبایل می باشد. هر گوشی جدید و قانونی (ثبت شده در طرح رجیستری موبایل) که خریداری میکنید باید به منظور استفاده فعال سازی شود. این کار میبایست توسط مشتری و بعد از وارد کردن سیم کارت در گوشی و روشن کردن آن انجام شود. زمانی که بعد از خرید یک گوشی ثبت شده در طرح رجیستری، سیم کارت خود را داخل آن قرار داده و گوشی را روشن میکنید یک پیامک دریافت خواهید کرد که به شما هشدار میدهد گوشی شما فعال سازی نشده است و باید فعال سازی را انجام دهید. در این شرایط میبایست مراحل زیر را طی کنید:
همان طور که در تصویر مشخص شده با کلیک بر روی این قسمت به صفحه فعال سازی سامانه همتا انتقال پیدا می کنید.
اطلاعات مورد نیاز را در پنجره های ارائه شده وارد کنید. این اطلاعات شامل شماره تماس، کد IMEI، کد فعالسازی و کد امنیتی میشود.
نکته: کد فعال سازی که باید در این مرحله وارد شود توسط فروشنده در اختیارتان قرار میگیرد.
در این مرحله فعال سازی گوشی مورد نظر انجام میشود. توجه داشته باشید که گوشی های قدیمی تری که قبل از پیاده سازی طرح رجیستری خریداری شدهاند نیازی به فعال سازی ندارند و این مراحل فقط باید برای گوشی های جدیدی طی میشود که شامل طرح رجیستری میباشند.
اگر برای فعال سازی دسترسی به سایت سامانه همتا نداشتید می توانید از طریق کد USSD یا همان وارد کردن کد #7777* در گوشی موبایل عملیات فعال سازی را انجام دهید .
در این آموزش، مراحل انجام فرآیند فعال سازی دستگاه، با استفاده از کد دستوری #7777* ارائه میشود.
مرحله یک:
ابتدا با سیم کارت دلخواه (جهت جلوگیری از فعال سازی اشتباه ترجیحاً سیم کارت خریدار باشد)، کد دستوری #7777* را شمارهگیری نموده و گزینه تماس را انتخاب کنید.
مرحله دو:
در این مرحله لازم است تا با ارسال عدد 2، گزینه «فعالسازی» را انتخاب کنید.
مرحله سوم:
در مرحله بعدی، باید شناسه (IMEI) دستگاهی که قصد فعال سازی آن را دارید، وارد کنید.
شناسه (IMEI) دستگاه، به تعداد سیم کارت های گوشی شما (منظور اینکه گوشی شما چند سیم کارته است) بستگی دارد و بر روی جعبه، پشت باتری یا با شمارهگیری #06#*، قابل مشاهده است. برای انجام کلیه فرآیندها در سامانه همتا، باید 15 رقم ابتدایی این شناسه (IMEI)، بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و ...) استفاده شود.
مرحله چهارم:
در این مرحله باید شماره سیمکارتی که قصد فعالسازی دستگاه با آن سیمکارت را دارید، وارد کنید.
مرحله پنجم:
در این مرحله باید کد فعالسازی را وارد کنید. کد فعالسازی یک عدد 6 رقمی است که با صفر شروع نمیشود.
مرحله ششم:
در این مرحله پیغامی برای شما نمایش داده میشود که در آن شناسه (IMEI) و شماره سیمکارت وارد شده نمایش داده شده است. درصورتیکه اطلاعات این پیغام مورد تأیید شما است، عدد 1 را وارد نمایید.
مرحله هفتم:
درنهایت پیغامی برای شما نمایش داده میشود که بیانگر فعال سازی موفق دستگاه با شناسه (IMEI) مربوطه، برای شماره سیمکارت ارائه شده است. این پیغام به صورت پیامکی نیز ارسال خواهد شد.
در صورتی که دستگاه قانونی خریداری شده برای سیم کارت خریدار فعال سازی نگردد، بسته به آکبند یا کارکرده بودن دستگاه، پیامدهای زیر حاصل خواهد شد.
1. در صورتی که فعال سازی دستگاه آکبند قانونی به کمک کد فعال سازی انجام نشود، این دستگاه پس از مدت کوتاهی قطع خواهد شد.
2. در صورتی که فعال سازی دستگاه کارکرده، به کمک کد فعال سازی موجود در پیامک انتقال مالکیت HAMTA انجام نشود، این دستگاه همچنان تحت مالکیت سیم کارت قبلی باقی مانده و در صورت ایجاد مشکلات احتمالی و سوء استفاده از شناسه (IMEI) دستگاه، کلیه حقوق قانونی از جمله حق استفاده از دستگاه، برای سیم کارت قبلی در نظر گرفته خواهد شد.
بسته به دستگاهی که تهیه شده، کد فعالسازی به یکی از روشهای زیر در اختیار شخص قرار میگیرد:
1. برای دستگاههای آکبند قانونی، کد فعالسازی روی جعبه یا کارت گارانتی، چاپ شده است.
2. برای دستگاههای کارکرده (دست دوم)ای که انتقال مالکیت داده میشوند، کد فعالسازی در پیامک با سرشماره HAMTA ذکر شده است.
نکته: برای فعالسازی دستگاههایی که دارای دو یا چند سیمکارت هستند، با فعالسازی یکی از شناسه( (IMEIها، سایر شناسه (IMEI)ها نیز بهصورت خودکار فعال خواهند شد.
جهت انتقال مالکیت دستگاه، ابتدا لازم است تا به سامانه همتا متصل شوید.
از سه روش زیر میتوان با سامانه همتا ارتباط برقرار نموده و فرآیند انتقال مالکیت دستگاه را انجام داد:
1. سایت اینترنتی به آدرس www.hamta.ntsw.ir
2. کد دستوری #7777*
3. اپلیکشین همتا
در این آموزش، مراحل انجام فرآیند انتقال مالکیت دستگاه، با استفاده از کد دستوری #7777* ارائه میشود.
مرحله یک:
ابتدا باید مالک دستگاه، با سیم کارت خود، کد دستوری #7777* را شمارهگیری نموده و گزینه تماس را انتخاب کند.
مرحله دو:
در این مرحله لازم است تا با ارسال عدد 3، گزینه «انتقال مالکیت» انتخاب شود.
مرحله سه:
در مرحله بعد، پیغامی برای شما نمایش داده میشود که شناسه (IMEI)های تحت مالکیت سیمکارت شما را نمایش میدهد. لازم است تا عدد مربوط به شناسه (IMEI) ای را ارسال کنید که قصد انتقال مالکیت آن را دارید. درصورتیکه هیچ شناسه (IMEI) ای برای شما نمایش داده نشد، میبایست عدد مربوط به گزینه «افزودن دستگاه» یعنی 0 را ارسال کنید و سپس شناسه (IMEI) 15 رقمی دستگاه را بدون هرگونه علامات اضافی (ممیز، خط تیره و ...) وارد کنید.
برای راهنمایی بیشتر در این زمینه، آموزش افزودن دستگاه را مطالعه نمایید
مرحله چهار:
در این مرحله لازم است تا شماره سیمکارتی که قصد دارید مالکیت دستگاه را به آن انتقال دهید (یعنی شماره سیم کارت فرد خریدار) را وارد نمایید.
مرحله پنج:
در این مرحله پیغامی برای شما نمایش داده میشود که شناسه (IMEI) دستگاهی که قصد انتقال مالکیت آن را دارید و شماره سیمکارت فرد خریدار را برای شما نمایش میدهد.
درصورتیکه این اطلاعات مورد تائید شماست، عدد 1 را ارسال کنید.
مرحله شش:
در نهایت پیغامی برای شما نمایش داده میشود که بیانگر ارسال کد فعال سازی از طریق پیامک به شماره سیمکارت فرد خریدار است.
لزوم فعالسازی توسط خریدار
دقت داشته باشید در صورت استفاده از گزینه انتقال مالکیت، که کد فعال سازی با سرشماره HAMTA برای فرد خریدار ارسال گردد. فرد خریدار میتواند با استفاده از کد فعالسازی موجود در پیامک HAMTA، شناسه (IMEI) دستگاه خریداری شده را از طریق فرآیند فعالسازی دستگاه، برای سیمکارت دلخواه خود فعال نماید.
اخطار: در صورتی که دستگاهی را خریداری کنید اما از فروشنده انتقال مالکیت نگیرید و برای سیمکارت خود فعالسازی نکنید اگر از شناسه (IMEI )دستگاهتان سوء استفاده شود، آنتن دستگاهتان قطع شده و با سیمکارت شما آنتن نخواهد گرفت و شما متضرر خواهید شد.
توجه کنید در مواردی مثل قرض دادن، تعویض سیمکارت و موارد مشابه که خرید و فروشی رخ نداده، نیازی به انتقال مالکیت نیست.
افزودن دستگاه
اگر دستگاهی دارید که پیش از شروع طرح رجیستری روشن بوده، میتوانید به کمک فرآیند افزودن دستگاه، آن را تحت مالکیت قطعی سیمکارت خود درآورید. پس از انجام این فرایند، امکان آن را خواهید داشت که فرایندهای سامانه همتا از قبیل انتقال مالکیت و ... را برای دستگاه خود انجام دهید. نکته: اگر دستگاه دو سیم کارته )دارای دو شکاف برای قرار دادن سیمکارت( دارید که پیش از شروع طرح رجیستری، تنها از یکی از سیم کارت های آن استفاده میکرده اید، در صورتی که الان در سیم کارت دوم، سیمکارت قرار دهید، پیامک هشدار غیرقانونی بودن دستگاه برای شما ارسال میشود. برای حل مشکل و ثبت شناسه )IMEI )سیم کارت دوم دستگاهتان، فرآیند افزودن دستگاه را با سیمکارتی که پیش از شروع طرح رجیستری روی دستگاهتان بوده، انجام داده و هر دو شناسه )IMEI )را ثبت نمایید
جهت افزودن دستگاه، ابتدا لازم است تا به سامانه همتا متصل شوید.
از سه روش زیر میتوان با سامانه همتا ارتباط برقرار نموده و فرآیند افزودن دستگاه را انجام داد:
1. سایت اینترنتی به آدرس www.hamta.ntsw.ir
2. کد دستوری #7777*
3. اپلیکشین همتا
در این آموزش، مراحل انجام فرآیند افزودن دستگاه، با استفاده از سایت اینترنتی www.hamta.ntsw.ir و کد دستوری #7777* ارائه میشود.
افزودن دستگاه از طریق وبسایت اینترنتی hamta.ntsw.ir
مرحله یک:
در ابتدا به سایت اینترنتی سامانه همتا به آدرس hamta.ntsw.ir مراجعه نمایید. برای ورود به سامانه میتوان از شماره سیم کارت استفاده نمود و یا اینکه ابتدا در سامانه ثبتنام کرد و سپس با استفاده از کد ملی وارد سامانه شد. در اینجا ما قصد داریم تا با شماره سیم کارت وارد سامانه شویم.
مرحله دو:
در این مرحله شماره سیم کارتی که پیش از شروع طرح روی دستگاهتان بوده را وارد نموده و دکمه ورود را انتخاب نمایید. رمز عبور موقت برای شماره شما ارسال میشود. رمز عبور موقت را وارد کرده و وارد کارتابل خود در سامانه همتا شوید.
مرحله سه:
پس از ورود به کارتابل خود در سامانه همتا، در بخش مدیریت دستگاهها، گزینه افزودن دستگاه را انتخاب کنید.
مرحله چهار:
در مرحله بعدی لازم است تا شناسه (IMEI) دستگاه خود را وارد نموده و گزینه ثبت را انتخاب کنید.
دقت داشته باشید، شناسه (IMEI) دستگاه، به تعداد سیم کارت های دستگاه (شکاف برای قرارگیری سیمکارت) بستگی دارد و بر روی جعبه، پشت باتری یا با شمارهگیری #06#*، قابلرؤیت است. برای انجام کلیه فرآیندها در سامانه همتا، باید 15 رقم ابتدایی این شناسه (IMEI)، بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و ...) استفاده شود
مرحله پنج:
درصورتیکه دستگاه شما دوسیم کارته می باشد، پس از وارد کردن اولین شناسه (IMEI)، سامانه بهصورت خودکار، موضوع را تشخیص داده و پیغامی مبنی بر «وارد کردن شناسه (IMEI) دوم دستگاه» را برای شما نمایش میدهد و شما باید شناسه (IMEI) دوم دستگاهتان را هم وارد نمایید.
مشکل در تشخیص تعداد سیم کارت گوشی (محل قرارگیری سیم کارت) در همتا
درصورتیکه دستگاه شما دو سیم کارته (دارای دو شکاف برای قرار دادن سیمکارت) است اما پیغام مربوطه نمایش داده نمیشود و شما نمیتوانید شناسه (IMEI) دوم دستگاهتان را به همتا اظهار کنید یا اینکه دستگاه شما تک سیم کارته است اما سامانه از شما، شناسه (IMEI) دوم را می خواهد، با مرکز پاسخگویی سامانه همتا با شماره 096366 تماس حاصل نموده و مشکل رامطرح کنید.
مرحله شش:
چنانچه شناسه (IMEI)های اظهار شده، با سیمکارتی که در حال حاضر در کارتابل آن هستید، پیش از شروع طرح رجیستری، در شبکه اپراتوری داخل کشور، سابقه فعالیت داشته باشند، فرآیند بهصورت موفقیتآمیز انجام خواهد شد.
مرحله هفت:
در ادامه، میتوانید با انتخاب گزینه «مدیریت دستگاهها» از منوی سمت راست، شناسه (IMEI)های اضافه شده به کارتابل را به همراه نشان تجاری و مدل دستگاه مشاهده نمایید.
مرحله اول:
در ابتدا با سیمکارتی که پیش از شروع طرح رجیستری روی دستگاهتان بوده، کد دستوری #7777* را شمارهگیری نموده و دکمه تماس، را انتخاب کنید.
در ابتدا با سیمکارتی که پیش از شروع طرح رجیستری روی دستگاهتان بوده، کد دستوری #7777* را شمارهگیری نموده و دکمه تماس، را انتخاب کنید.
مرحله دوم:
در ادامه عدد مربوط به گزینه «افزودن دستگاه» یعنی عدد 4 را وارد نمایید.
مرحله سوم:
در مرحله بعدی لازم است تا شناسه (IMEI) دستگاه خود را وارد نموده و گزینه ارسال را انتخاب کنید.
دقت داشته باشید، شناسه (IMEI) دستگاه، به تعداد سیم کارت دستگاه (شکاف برای قرارگیری سیمکارت) بستگی دارد و بر روی جعبه، پشت باتری یا با شمارهگیری #06#*، قابلرؤیت است. برای انجام کلیه فرآیندها در سامانه همتا، باید 15 رقم ابتدایی این شناسه (IMEI)، بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و ...) استفاده شود.
مرحله چهارم:
درصورتیکه دستگاه شما دوسیم کارته باشد، پس از وارد کردن اولین شناسه (IMEI)، سامانه بهصورت خودکار، موضوع را تشخیص داده و پیغامی مبنی بر «وارد کردن شناسه (IMEI) دوم دستگاه» را برای شما نمایش میدهد و شما باید شناسه (IMEI) دوم دستگاهتان را هم وارد نمایید.
مشکل در تشخیص تعداد اسلات (محل قرارگیری سیم کارت) در همتا
درصورتیکه دستگاه شما دو سیم کارته (دارای دو شکاف برای قرار دادن سیمکارت) است اما پیغام مربوطه نمایش داده نمیشود و شما نمیتوانید شناسه (IMEI) دوم دستگاهتان را به همتا اظهار کنید یا اینکه دستگاه شما تک اسلات است اما سامانه از شما، شناسه (IMEI) دوم را می خواهد، با مرکز پاسخگویی سامانه همتا با شماره 096366 تماس حاصل نموده و مشکل را مطرح کنید.
مرحله پنجم:
سپس لازم است تا با وارد کردن عدد 1 صحت اطلاعات وارد شده را تائید کنید. درصورتیکه دستگاه تک سیمکارت باشد، یک شناسه (IMEI) و درصورتیکه دستگاه دوسیمکارته باشد، هر دو شناسه (IMEI) در این مرحله نمایش داده میشوند.
مرحله شش:
در نهایت چنانچه شناسه (IMEI) های اظهار شده، با سیمکارتی که با آن #7777* را شمارهگیری کرده بودید، پیش از شروع طرح رجیستری، در شبکه اپراتوری داخل کشور، سابقه فعالیت داشته باشند، فرآیند بهصورت موفقیتآمیز انجام خواهد شد.
دستگاه دوسیمکارته با شناسه (IMEI) های یکسان
دستگاههای استاندارد و معتبر، به تعداد شکاف برای قرار دادن سیم کارت، شناسه (IMEI) دارند که بر روی جعبه، پشت باتری یا با شمارهگیری #06#*، قابلرؤیت است.
چنانچه دستگاه دوسیمکارتهای دارید که پیش از شروع طرح با سیم کارت خود از آن استفاده مینمودهاید اما شناسه (IMEI)های درج شده بر روی جعبه، پشت باتری یا نمایش داده شده با شمارهگیری #06#*، یکسان هستند، با مرکز پاسخ گویی سامانه همتا با شماره 096366 تماس گرفته و موضوع را مطرح نمایید.
دقت داشته باشید در سامانه همتا هر دستگاه، فارغ از تعداد سیم کارت های آن، تحت مالکیت تنها یک سیمکارت قرار دارد.
بنابراین، درصورتیکه دستگاه شما دوسیم کارته (دارای دو شکاف برای قرار دادن سیمکارت) است باید توجه داشته باشید که پس از انجام موفقیتآمیز فرآیند «افزودن دستگاه»، هر دو شناسه (IMEI) دستگاه شما تحت مالکیت یک سیمکارت قرار میگیرد. لذا زمانی که در سیم کترت دوم سیمکارتی غیر از سیمکارت مالک دستگاه در سامانه همتا، قرار دهید، پیامک هشدار انتقال مالکیت دریافت خواهید کرد..
همانطور که در این پیامک ذکر شده، از آن جایی که قرارگیری این سیمکارت جدید در دستگاه، به علت خریدوفروش نبوده، بلکه مالک دستگاه یکی از سیمکارتهای خود را درون دستگاه قرار داده، بنابراین نیاز به اقدام خاصی نیست.
دستگاه مسافری
با توجه به بخشنامه گمرک جمهوری اسلامی ایران مورخ 23 آبان 96 ،آن دسته از مسافرانی که از خارج از کشور دستگاه خریداری نموده اند، موظف هستند هنگام ورود به کشور دستگاه خود را به گمرک اظهار و حقوق و عوارض گمرکی آن را پرداخت نمایند. در صورت عدم اظهار دستگاه و عدم پرداخت حقوق گمرکی امکان ثبت دستگاه وجود نخواهد داشت و دستگاه نمیتواند به صورت دائم از شبکه سرویس بگیرد و 30 روز پس از اولین اتصال به شبکه های اپراتوری قطع میگردد. پس از ثبت دستگاه در گمرک، اطلاعات به صورت دورهای، برای همتا ارسال شده و همتا کد فعالسازی را به شماره همراه مسافر پیامک می نماید. مسافر باید به کمک کد فعالسازی، دستگاه را برای سیمکارت خود فعال نماید. توجه: میزان عوارض هر دستگاه، در زمان ثبت در گمرک با توجه به نوع دستگاه تعیین میشود. دقت داشته باشید حتما مدل دستگاه را به صورت صحیح انتخاب نمایید، چرا که در صورت اشتباه در این مرحله و با ً وجود پرداخت عوارض در گمرک، همتا اطاعات را تایید نکرده و دستگاه شما ثبت نخواهد شد. همچنین در صورتی که دستگاه شما دوسیم کارته است، حتما تمام شناسه )IMEI )های آن را در گمرک ثبت نمایید. شما می توانید جزییات ضوابط گمرک در تعیین تعرفه، مهلت مسافر برای پرداخت عوارض و ... را از گمرک اطلاع بگیرید
مسافران خارجی میتوانند با مراجعه به سایت اینترنتی گمرک به نشانیhttps://epl.irica.gov.ir/ImeiRegister ، نسبت به پرداخت عوارض دستگاه خود اقدام نماید. لازم به ذکر است بنا بر تصمیمی که توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران گرفته شده است، مسافران فقط تا 30 روز پس از ورود به کشور مهلت دارند تا از طریق این سایت گمرک، دستگاه خود را ثبت نمایند و در صورت اتمام این مهلت، گمرک وظیفهای در قبال ثبت شناسه (IMEI) دستگاه مسافر نخواهد داشت.
نحوه ثبت شناسه (IMEI) دستگاه در سایت اینترنتی گمرک، بهصورت تصویری در زیر آورده شده است.
مرحله یک:
در اولین مرحله به سایت اینترنتی گمرک به نشانیhttps://epl.irica.gov.ir/ImeiRegister ، مراجعه کنید.
پس از ورود به سایت اینترنتی گمرک، در صفحه اول شناسه (IMEI) دستگاه خود را وارد نمایید.
شناسه (IMEI) دستگاه، به تعداد سیم کارت های دستگاه (شکاف برای قرارگیری سیمکارت) بستگی دارد و بر روی جعبه، پشت باتری یا با شمارهگیری #06#*، قابلرؤیت است. برای انجام کلیه فرآیندها، باید 15 رقم ابتدایی این شناسه (IMEI)، بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و ...) استفاده شود.
در دستگاههای معتبر و استاندارد، هر 3 شناسه (IMEI) درج شده در هر 3 محل، با یکدیگر یکسان است. بنابراین دقت داشته باشید که عوارض را برای شناسه (IMEI) واقعی دستگاهتان پرداخت کنید، چون در صورت رخ دادن اشتباه در وارد کردن شناسه (IMEI)، امکان تغییر آن وجود نخواهد داشت.
ثبت تمام شناسه (IMEI) های دستگاه در گمرک
دقت داشته باشید چنانچه دستگاه شما دوسیمکارته (دارای دو شکاف برای قرار دادن سیم کارت) است، با استفاده از علامت مثبت (+) سبز رنگ در پایین کادر سفید، حتما سایر شناسه (IMEI)ها را نیز وارد نمایید. پس از تکمیل اطلاعات، گزینه ادامه را انتخاب کنید.
مرحله دو:
در مرحله بعدی، نوع دستگاه، برند، مدل و مشخصات فنی را به درستی انتخاب کنید.
یکسان بودن برند و مدل انتخاب شده با دستگاه
دقت داشته باشید چنانچه برند و مدل انتخاب شده در این مرحله با دستگاه انطباق نداشته باشد با وجود پرداخت عوارض، دستگاه شما ثبت نخواهد شد.
بنابراین حتما در ورود اطلاعات و انتخاب برند و مدل، نهایت دقت مبذول گردد.
مرحله سه:
پس از انتخاب برند، مدل و مشخصات فنی، باید اطلاعات هویتی مسافر وارد شود. ابتدا باید تابعیت مسافر انتخاب شود. اگر تابعیت مسافر، ایرانی است دقت داشته باشید حتماً باید شماره سیمکارت، کد ملی و شماره گذرنامه وارد شده، متعلق به شخص مسافر باشد. در غیر این صورت سایت گمرک، به مرحله بعد نخواهد رفت. درصورتیکه مسافر، از اتباع غیرایرانی است، بایستی گزینه مربوطه را انتخاب نماید.
مرحله چهار:
در ادامه یک کد امنیتی به شماره سیمکارتی که در مرحله قبل وارد شد، ارسال میگردد. این کد باید در قسمت مربوطه وارد شده و گزینه ادامه انتخاب شود.
مرحله پنج:
در این مرحله سایت گمرک، شناسه پرداخت و مبلغ تعیینشده حقوق و عوارض گمرکی را نمایش میدهد.
مرحله شش:
با انتخاب گزینه پرداخت، صفحه پرداخت اینترنتی نمایش داده میشود. در این مرحله لازم است تا درگاه پرداخت اینترنتی انتخاب شود.
مرحله هفت:
در نهایت با وارد کردن اطلاعات کارت بانکی، حقوق و عوارض گمرکی تعیینشده پرداخت میشود.
مرحله هشت:
پس از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی، پیغامی مبنی بر موفقیتآمیز بودن این فرآیند نمایش داده میشود.
دقت داشته باشید حتماً کد پیگیری داخلی، کد پیگیری بانکی و شناسه پرداخت را تا حصول اطمینان از ثبت دستگاه خود در سامانه همتا نزد خود نگه دارید.
روش دوم: پرداخت حقوق گمرکی در هنگام ورود به کشور در دفاتر گمرک
مسافر میتواند در حین ورود به کشور با مراجعه به دفاتر گمرک مستقر در فرودگاه (یا پایانههای مرزی)، دستگاه خود را اظهار و تعرفه و عوارض گمرکی آن را پرداخت نماید. لازم به ذکر است تعیین میزان تعرفه و عوارض واردات، بر اساس آکبند یا کارکرده (دستدوم) بودن دستگاه، به عهده گمرک جمهوری اسلامی ایران است که بر اساس ارزش دستگاه مسافر، توسط گمرک تعیین میشود. پس از اظهار دستگاه و پرداخت حقوق گمرکی آن، برای مسافر پته (مجوز) گمرکی صادر میگردد که معمولاً در قسمت توضیحات آن، نام شخص مسافر، شماره پاسپورت، مدل، برند و شناسه (IMEI) دستگاه ذکر گردیده است. لازم است تا مرحله نهایی ثبت و فعالسازی موفق دستگاه در همتا، این اسناد نزد مسافر باقی بماند تا در صورت مشکلات احتمالی، قابل پیگیری باشد.
تصویر نمونه پته (مجوز) گمرکی در زیر آورده شده است.
اقدامات لازم در صورت عدم دریافت کد فعال سازی از همتا با وجود ثبت دستگاه در گمرک
این امکان وجود دارد که شخص متقاضی نسبت به پرداخت عوارض گمرکی اقدام نماید، اما گمرک ج.ا.ا با توجه به قوانین و مقررات مربوطه، دستگاه را فاقد شرایط ثبت مسافری تشخیص داده و اطلاعات آن را به سامانه همتا ارسال نکند. بنابراین پرداخت موفق در سامانه گمرک لزوماً موجب ارسال اطلاعات توسط گمرک برای سامانه همتا نمیگردد.
سامانه همتا پس از دریافت اطلاعات ارسالی گمرک، ابتدا صحت ظاهری و کامل بودن اطلاعات دریافتی (از جمله صحیح بودن فرمت شناسه IMEI، موجود بودن هر دو شناسه گوشیهای دوسیمکارته، موجود بودن شماره سیمکارت جهت ارسال کد فعالسازی و . . .) را بررسی و پس از اطمینان از صحت اطلاعات، نسبت به رجیسترکردن دستگاه و ارسال کد فعالسازی برای فرد متقاضی اقدام مینماید.
بنابراین، اگر عوارض دستگاه خود را پرداخت نموده اید اما دستگاه شما هنوز در سامانه همتا ثبت نشده است، باید موضوع را از گمرک پیگیری نمایید تا در صورت نیاز به تکمیل یا ویرایش اطلاعات، اقدامات لازم انجام گرفته و اطلاعات اصلاح شده از طرف گمرک برای همتا ارسال گردد.
خاطر نشان می شود، در زمینه ثبت دستگاه مسافری و اصلاح و ویرایش اطلاعات هویتی مسافر و دستکاه ایشان، نیاز به هیچ گونه ارتباطی با همتا نبوده و به محض اینکه اطلاعات اصلاح شده از طرف گمرک برای همتا ارسال شود، مشکل حل خواهد شد.
دستگاه تعمیری
توجه داشته باشید درصورتیکه دستگاهتان را تعمیر کرده اید و شناسه )IMEI )آن تغییر کرده است و به هر دلیلی به تعمیرکار دسترسی ندارید که شناسه )IMEI )قبل از تعمیر را روی دستگاهتان بازگرداند، سامانه همتا جهت رفاه حال شما فرآیند ثبت تعمیری را در نظر گرفته است. شما میتوانید در صورت انجام موفق فرایند ثبت تعمیری، شناسه )IMEI )بعد از تعمیر را جایگزین شناسه )IMEI )قبل از تعمیر نمایید. دقت داشته باشید در این حالت، شناسه )IMEI )قبل از تعمیر، از سامانه همتا حذف شده و به هیچ عنوان امکان استفاده از شبکه اپراتوری کشور را نخواهد داشت
. توجه: پیش از ثبت تعمیری، باید شناسه )IMEI )قبلی دستگاهتان را از طریق فعالسازی یا افزودن دستگاه، تحت مالکیت قطعی سیمکارت خود درآورده و سپس اقدام به ثبت تعمیری نمایید. نکته: در صورتی که در همتا نتوانستید فرایند ثبت تعمیری را با موفقیت انجام دهید، به احتمال قوی باید به تعمیرکارتان مراجعه کنید تا شناسه )IMEI)های قبل از تعمیر را روی دستگاهتان بازگرداند، اما جهت اطمینان میتوانید مشکلتان را با کارشناسان سامانه همتا در 096366 مطرح نمایید تا راهنمایی کاملتری خدمت شما ارائه گردد.
ضرورت یکسان بودن مدل فنی شناسه (IMEI)های اظهار شده در فرآیند ثبت تعمیری
لازم به ذکر است درصورتیکه شناسه (IMEI) قبل از تعمیر، متعلق به یک مدل دستگاه و شناسه (IMEI) بعد از تعمیر، متعلق به مدل دستگاه دیگر باشد، سامانه همتا، اطلاعات واردشده را تأیید نکرده و فرآیند ثبت تعمیری با موفقیت انجام نخواهد شد. در این حالت، شما باید به تعمیرکار دستگاه خود مراجعه نموده و از ایشان بخواهید که شناسه (IMEI) قبل از تعمیر را روی دستگاهتان بازگرداند.
پیش نیاز فرآیند ثبت تعمیری
دقت داشته باشید تنها درصورتیکه شناسه (IMEI) دستگاه شما، از طریق فعالسازی یا افزودن دستگاه تحت مالکیت قطعی سیم کارت شما درآمده باشند و در کارتابل نمایش داده شوند، امکان انجام فرآیند ثبت تعمیری روی آن شناسه (IMEI) وجود خواهد داشت.
در ادامه مراحل ثبت تعمیری به صورت تصویری آورده شده است.
مرحله یک:
در مرحله اول، باید به درگاه اینترنتی سامانه همتا به آدرس hamta.ntsw.ir مراجعه شود. برای ورود به سامانه میتوان از شماره سیم کارت استفاده نمود و یا اینکه ابتدا در سامانه ثبت نام کرد و سپس با استفاده از کد ملی وارد سامانه شد. در ادامه، مراحل با استفاده از ورود با شماره سیم کارت آورده میشود.
مرحله دو:
پس از وارد کردن شماره سیم کارت، رمز عبور موقت برای آن شماره ارسال میگردد. با استفاده از رمز عبور ارسال شده و وارد کردن کد امنیتی، وارد سامانه شوید.
مرحله سه:
پس از ورود به سامانه، گزینه «ثبت گوشی تعمیراتی» را انتخاب کنید:
مرحله چهار:
در قسمت بعدی باید دستگاه موردنظر خود را انتخاب نمود. همانگونه که قبلاً ذکر شد تنها میتوان دستگاههایی را انتخاب نمود که شناسه (IMEI)های آن قبلاً در کارتابل اضافه شده باشد.
مرحله پنج:
پس از انتخاب دستگاه موردنظر، لازم است تا در فیلد مشخص شده شناسه (IMEI) جدید دستگاه تعمیر شده را وارد نمایید.
دقت داشته باشید، درصورتیکه شناسه (IMEI) قبل از تعمیر، متعلق به یک مدل دستگاه و شناسه (IMEI) بعد از تعمیر، متعلق به مدل دستگاه دیگر باشد، سامانه همتا، اطلاعات واردشده را تأیید نکرده و فرایند ثبت تعمیری با موفقیت انجام نخواهد شد. در این حالت، شما باید به تعمیرکار دستگاه خود مراجعه نموده و از ایشان بخواهید که شناسه (IMEI) قبل از تعمیر را روی دستگاهتان بازگرداند.
مرحله شش:
در نهایت پس از اطمینان از اطلاعات وارد شده، بر روی گزینه ثبت کلیک مینماییم. پس از ثبت درخواست، سامانه صحت اطلاعات وارد شده را بررسی مینماید و در صورت تأیید اطلاعات وارد شده، شناسه (IMEI) قبلی حذف و شناسه (IMEI) جدید جایگزین آن میشود.
مراجعه به تعمیرکار جهت بازگرداندن شناسه (IMEI) قبل از تعمیر
نکته خیلی مهم: در صورتی که در همتا نتوانستید فرایند ثبت تعمیری را با موفقیت انجام دهید، به احتمال قوی، باید به تعمیرکارتان مراجعه کنید تا شناسه (IMEI) های قبل از تعمیر را روی دستگاه تان بازگرداند، اما جهت اطمینان می توانید مشکل تان را با کارشناسان سامانه همتا در 096366 مطرح نمایید تا راهنمایی کامل تری خدمت شما ارائه گردد.
-اخذ هزینه بابت طرح رجیستری طرح رجیستری و فرایندهای آن هیچگونه هزینهای برای مردم ندارد، لذا اخذ هرگونه هزینه بابت انجام فرآیندهای طرح رجیستری، ارائه کد فعالسازی و . . . غیرقانونی بوده و در صورت شکایت شخص خریدار، پیگرد قانونی خواهد داشت.
-اقدامات لازم جهت خرید دستگاه آکبند
مرحله یک: استعالم اصالت شناسه )IMEI )درج شده روی جعبه
مرحله دو: کنترل پاسخ استعالم اصالت )قانونی بودن،تطابق مشخصات دستگاه ذکر شده در متن پیامک با مشخصات ظاهری دستگاه، نوع واردات، روشن شدن یا نشدن دستگاه در کشور(
مرحله سه: بررسی یکسان بودن شناسه )IMEI )روی جعبه و دستگاه )با شمارهگیری #06 *#بر روی دستگاه(
مرحله چهار: فعالسازی دستگاه برای سیمکارت خریدار
مرحله پنج: دریافت فاکتور معتبر دارای شناسه )IMEI )دستگاه و مهر فروشگاه خود، حتما ی دریافت نمایید ً نکته: پس از فعالسازی موفق دستگاه برای سیمکارت از فروشنده، فاکتور معتبر که شناسه )IMEI )دستگاه در آن ذکر شده و دارای مهر فروشگاه باشد. هرگونه مشکالت احتمالی در آینده، به کمک ارائه این فاکتور معتبر، قابل پیگیری در مراجع قضایی خواهد بود.
اقدامات الزم جهت خرید دستگاه کارکرده دست دوم
مرحله اول: بازگرداندن دستگاه به حالت تنظیمات کارخانه )ریست فکتوری
( مرحله دو: استعالم اصالت شناسه )IMEI )درج شده روی جعبه
مرحله سه: کنترل پاسخ استعالم اصالت )قانونی بودن،تطابق مشخصات دستگاه ذکر شده در متن پیامک با مشخصات ظاهری دستگاه، نوع واردات، روشن شدن یا نشدن دستگاه در کشور
( مرحله چهار: بررسی یکسان بودن شناسه )IMEI )روی جعبه و دستگاه )با شمارهگیری #06 *#بر روی دستگاه(
مرحله پنج: انجام فرآیند انتقال مالکیت توسط فروشنده
. مرحله شش: فعالسازی دستگاه برای سیمکارت خریدار مرحله هفت: دریافت فاکتور معتبر دارای شناسه )IMEI )دستگاه و مهر فروشگاه خود، حتما ی دریافت نمایید
ً نکته: پس از فعالسازی موفق دستگاه برای سیمکارت از فروشنده، فاکتور معتبر که شناسه )IMEI )دستگاه در آن ذکرشده و دارای مهر فروشگاه باشد. هرگونه مشکالت احتمالی در آینده، به کمک ارائه این فاکتور معتبر، قابل پیگیری در مراجع قضایی خواهد بود
شکایت از فروشنده گاهی در فرآیند خرید و یا دریافت خدمات پس از فروش، اختالفاتی بین فروشنده و خریدار یا مصرفکننده )غالبا کنندگان( میگردد. از این رو الزم است ً به وجود میآید که باعث تضییع حقوق یکی از طرفین مصرف راهکارهایی برای احقاق حقوق مصرفکننده وجود داشته باشد. اهم نهادهایی که میتوانند در این زمینه کمککننده باشند
عبارتند از: سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و اتحادیههای صنفی مرتبط. در صورت بروز هرگونه مشکل، می توانید نسبت به ثبت شکایت در این نهادها به صورت اینترنتی اقدام نمایید
درصورتی که پیامک غیر قانونی بودن دستگاه موبایل برای شما ارسال شده با مطالعه مطالب زیر می تئانید متوجه ارسال این پیام از طرف همتا شوید:
هشدار غیرقانونی بودن دستگاه
پیامک هشدار: دستگاه با مشخصات زیر جزء دستگاههای قانونی ثبتشده نمیباشد و از تاریخ ******** در شبکه سرویس نخواهد گرفت.
این پیامکی است که به علت ثبت نبودن شناسه (IMEI) دستگاه در سامانه همتا، برای آن ارسال میشود. در این جا، دلایل مختلف ارسال این پیامک و راهکارهای پیش رو ارائه میشود. دقت داشته باشید در حال حاضر تمامی نشانهای تجاری تلفن همراه مشمول طرح رجیستری هستند. سایر دستگاههای سیمکارت خور نیز طبق برنامه زمانبندی مشمول این طرح خواهند شد.
درصورتیکه این پیامک را دریافت کردهاید، ممکن است دستگاه شما یکی از 4 حالت زیر را داشته باشد:
حالت اول: دستگاه شما دوسیمکارته است و تا پیش از این، فقط یکی از اسلاتهای آن (محل سیمکارت) استفاده کردهاید.
اگر دستگاه شما دارای دوسیم کارت (شکاف برای قرارگیری سیمکارت) است و تنها یکی از سیم کارت ها را قبل از مشمول شدن دستگاهتان در طرح رجیستری، استفاده میکردهاید ، با قرار دادن سیمکارت در جای سیم کارت دوم، این پیامک را دریافت خواهید کرد.
در چنین مواردی بایستی از طریق فرآیند «افزودن دستگاه»، شناسه (IMEI) تمامی اسلاتهای دستگاه خود را در سامانه همتا ثبت نمایید.
برای راهنمایی بیشتر در این زمینه، آموزش افزودن دستگاه را مطالعه نمایید.
حالت دوم: دستگاه شما قاچاق است.
با اجرای طرح رجیستری، دستگاههایی که قبل از شروع طرح در کشور روشن نبوده یا از مبادی قانونی کشور وارد نشده باشند، نمیتوانند بهصورت دائم از خدمات شبکههای اپراتوری کشور استفاده نمایند و بنابراین پس از 30 روز قطع خواهند شد. برای اطلاع از قانونی بودن دستگاه خود میتوانید از طریق درگاههای سامانه همتا، استعلام اصالت کنید (برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، آموزش استعلام اصالت دستگاه را مطالعه نمایید).
پس یکی از دلایلی که میتواند باعث ارسال پیامک هشدار غیرقانونی بودن دستگاه برای شما شود، این است که دستگاه شما قاچاق بوده و پس از شروع طرح رجیستری، برای اولین بار روشن شده است. قابل ذکر است هیچ راهکاری برای ثبت این دستگاهها وجود ندارد و حتی اگر پس از خرید، متوجه این موضوع شدید، با در دست داشتن فاکتور به فروشگاه مربوطه مراجعه و دستگاه را به فروشنده بازگردانید.
فروشنده موظف است ضمن قبول دستگاه، یا وجه پرداختی را به شما بازگرداند یا دستگاه قانونی ثبتشده، به شما تحویل دهد.
در صورت عدم همکاری فروشنده میتوانید از طریق سازمان تعزیرات حکومتی یا سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، بهصورت اینترنتی، شکایت تنظیم نموده تا پیگیری موضوع، در دستور کار نهادهای نظارتی کشور قرار گیرد.
حالت سوم: شما مسافر هستید اما شناسه (IMEI) دستگاه خود را ثبت نکردهاید.
با توجه به بخشنامه گمرک جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 23 آبان 1396، مسافرینی که از خارج کشور دستگاه سیمکارت خور مشمول طرح رجیستری، خریداری کردهاند، موظف هستند دستگاه خود را ثبت نمایند. در صورت عدم ثبت شناسه (IMEI) دستگاه این مسافران، این دستگاهها نمیتوانند بهصورت دائم از خدمات شبکههای اپراتوری داخل کشور استفاده نموده و پس از مدت 30 روز قطع خواهند شد.
پس یکی دیگر از دلایل ارسال پیامک هشدار غیرقانونی بودن دستگاه، این است که مسافر خارجی بدون اینکه دستگاه خود را ثبت نماید آن را روشن نموده و از شبکه اپراتوری داخل کشور استفاده مینماید.
بنابراین درصورتیکه مسافر هستید و دستگاهی را وارد کشور کردهاید که قبل از شروع طرح رجیستری، سابقه روشن بودن داخل کشور را ندارد و می خواهید بیشتر از 30 روز از خدمات اپراتورهای داخل کشور، روی دستگاه تان استفاده کنید، میتوانید بدون هرگونه مراجعه حضوری نسبت به ثبت دستگاه خود بهصورت اینترنتی اقدام نمایید.
دقت داشته باشید در صورتی که مسافر تمایل داشته باشد می تواند بدون اینکه عوارضی جهت ثبت دستگاه خود پرداخت نماید، از خدمات رومینگ استفاده کند.
برای راهنمایی بیشتر در این زمینه، آموزش ثبت دستگاه برای مسافران سفرهای خارجی را مطالعه نمایید.
حالت چهارم: دستگاهتان را تعمیر کردهاید و شناسه (IMEI) آن، تغییر کرده است.
در ابتدا شایان ذکر است که شناسه (IMEI) دستگاههای دارای سیمکارت، بهعنوان شناسه رهگیری این دستگاهها بهحساب آمده و هرگونه تغییر در آن، غیرقانونی است. بنابراین اگر قصد تعمیر دستگاه خود را دارید، حتماً این نکته را در نظر داشته باشید که شناسه (IMEI) دستگاهتان نباید در فرآیند تعمیر، تغییر کند (توجه داشته باشید که شناسه (IMEI) اصلی دستگاهتان، روی جعبه دستگاه، درج شده است).
اما درصورتیکه دستگاهتان را تعمیر کردهاید و شناسه (IMEI) آن تغییر کرده است و به هر دلیلی، در حال حاضر، به تعمیرکار دسترسی ندارید که شناسه (IMEI) قبل از تعمیر را روی دستگاهتان بازگرداند، سامانه همتا جهت رفاه حال شما فرآیند ثبت تعمیری را در نظر گرفته است. بنابراین میتوانید در صورت تکمیل موفقیتآمیز فرآیند ثبت تعمیری در سایت همتا ، شناسه (IMEI) بعد از تعمیر را جایگزین شناسه (IMEI) قبل از تعمیر نمایید.
پس یکی دیگر از دلایل ارسال پیامک هشدار غیرقانونی بودن دستگاه، آن است که شناسه (IMEI) دستگاه شما پس از تعمیر، تغییر کرده باشد.
برای راهنمایی بیشتر در این زمینه، آموزش ثبت دستگاه تعمیری در سامانه همتا را مطالعه نمایید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت جی اس ام باتری می باشد.
سلام وقت بخیر از طریق سامانه همتا گوشی تون رجیستر کنید این اتفاق برای بعضی از گوشی های قدیمی افتاده مراحل رجیستر کردن کامل در مقاله توضیح داده شده