بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد جی اس ام باتری کاملا محفوظ می باشد

 

با توجه به پایان سال  و جابجایی مجموعه فروش بسته شده است 

از سفارش خوداری کنید 

 

شروع کار اعلام خواهد شد 

 در صورت لزوم 09383323434 می توانید تماس بگیرید

 

آیا فست شارژ یا شارژ سریع گوشی به باتری آن آسیب می‌زند؟

آیا فست شارژ یا شارژ سریع گوشی به باتری آن آسیب می‌زند؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1398/10/24 0 نظر

شاید این سوال در ذهن شما هم ایجاد شده که باشد که آیا استفاده از تکنولوژی فست شارژ یا شارژ سریع به باتری گوشی آسیب می‌رساند؟ خیلی از افراد بر این باورند که به دلیل ارائه ولتاژ و شدت جریان بیشتر در شارژر هایی که از قابلیت فست شارژ پشتیبانی می‌کنند، احتمال آسیب دیدن باتری در دراز مدت بالاست! اما آیا این ادعا صحت دارد؟ در ادامه به اینکه آیا شارژ سریع گوشی به باتری آن آسیب می‌رساند یا خیر پاسخ می‌دهیم. بنابراین با فروشگاه جی اس ام باتری همراه باشید. 

آیا فست شارژ یا شارژ سریع گوشی به باتری آن آسیب می‌زند؟

 

شارژ سریع، کوییک شارژ یا فست شارژ چیست؟


قبل از هر چیز بهتر است شما را با قابلیت یا تکنولوژی فست شارژ آشنا کنیم. فست شارژ، شارژ سریع و کوییک شارژ هر سه به یک معنا و مفهوم هستند و برای اشاره به یک تکنولوژی مشابه به کار می‌روند. بنابراین اگر هر کدام از سه اصطلاح فوق را شنیدید بدانید که موضوع مربوط به شارژ شدن سریع تر باتری موبایل می‌شود. تکنولوژی شارژ سریع گوشی با استفاده از تدابیر خاصی که در نظر گرفته شده سبب خواهد شد که باطری موبایل نسبت به حالت عادی و نرمال با سرعت بیشتری شارژ شود. بدین ترتیب کاربران می‌توانند در هر فرصت کوتاهی باتری موبایل خود را به میزان قابل توجهی شارژ کنند. 


شارژر هایی که این قابلیت را ارائه کرده‌اند نسبت به شارژر های معمولی از ولتاژ و شدت جریان بیشتری برخوردار هستند. به عنوان مثال ممکن است یک شارژر معمولی موبایل ولتاژ 5 ولتی و شدت جریان 1.5 آمپری داشته باشد اما یک شارژر سریع می‌توانید ولتاژ 15 ولتی یا بیشتر و همچنین شدت جریان 5 آمپری یا حتی بیشتر را ارائه کند. برای ساده تر شدن کار قدرت شارژ ها را با واحد وات مشخص می‌کنند. وات در واقع نشان دهنده مقدار کار الکتریکی است که شارژر در واحد زمان قادر به انجام آن خواهد بود و از ضرب ولتاژ در شدت جریان به دست می‌آید. طبیعتا شارژر گوشی هایی که از قابلیت کوییک شارژ پشتیبانی می‌کنند توان (وات) بالایی دارند. 

 

 

شارژ سریع، کوییک شارژ یا فست شارژ چیست؟


به عنوان مثال توان شارژر آیفون 11 پرو و آیفون 11 پرو مکس معادل 18 وات است و شارژر فابریک گلکسی نوت 10 و نوت 10 پلاس 25 واتی خواهد بود! جالب است بدانید که سامسونگ یک شارژر مجزا را هم به عنوان لوازم جانبی برای گلکسی نوت 10 عرضه کرده که توان 45 واتی دارد! بنابراین حالا می‌دانید که شارژر های سریع نسبت به شارژر های معمولی ولتاژ و شدت جریان خروجی بیشتری دارند و بدین ترتیب توان بالاتر را هم ارائه می‌کنند. هر چقدر توان یک شارژر که با واحد وات نشان داده می‌شود بیشتر باشد، آن شارژر با سرعت بیشتری قادر به شارژ کردن باطری موبایل خواهد بود. بنابراین امکان استفاده از تکنولوژی شارژ سریع گوشی های موبایل بدین ترتیب مقدور می‌شود. 


چرا شارژ سریع گوشی حائز اهمیت است؟


طی سال های اخیر پیشرفت های قابل ملاحظه‌ای در طراحی و تولید گوشی های موبایل به وجود آمده و بستر سخت افزاری اسمارتفون ها نسبت به قبل ارتقاء یافته است. با ارتقاء بستر سخت افزاری گوشی طبیعتا نیاز به صرف انرژی هم بیشتر می‌شود و هر قطعه در یک باز زمانی مشخص به انرژی و شارژ بیشتری نیاز پیدا می‌کند. به عنوان مثال صفحه نمایش گوشی های موبایل را در نظر بگیرد. تا چند سال پیش صفحه نمایش گوشی ها اینقدر که این روزها مرسوم است بزرگ نبود یا حاشیه های باریکی را ارائه نمی‌کرد و تا این حد رزولوشن بالایی نداشت اما این روزها نمایشگر اسمارتفون ها بدون حاشیه، بزرگ و با رزولوشن های عالی در نظر گرفته می‌شود.


طبیعتا وقتی اندازه صفحه نمایش بزرگ تر شود و وضوح آن افزایش پیدا کند، مقدار شارژی که توسط آن مصرف می‌شود هم افزایش می‌یابد. شرایط کاملا مشابه برای سایر قطعات سخت افزاری بکار رفته در اسمارتفون ها وجود دارد. یک مثال ساده دیگر می‌تواند مربوط به پردازنده آن ها باشد که نسبت به گذشته از تعداد هسته های بیشتری بهره می‌برد و فرکانس کاری بالاتری را هم ارائه می‌کند و در نتیجه مصرف شارژ بیشتری دارد. اما برخلاف تمام قطعات سخت افزاری که در موبایل ها بهتر شده‌اند، باتری این محصولات از نظر ساختار و ماهیت تغییر آن چنانی نداشته و همان باتری لیتیوم یونی یا پلیمری است که به شکل مشابه و مشخص تامین انرژی مورد نیاز دستگاه را انجام می‌دهد.

 

 

چرا شارژ سریع گوشی حائز اهمیت است؟


طبیعتا در این شرایط هماهنگی و تعادل مابین قدرت شارژدهی باتری و انرژی مورد نیاز قطعات سخت افزاری بر هم می‌خورد و در نتیجه باتری گوشی ها برای تامین انرژی مورد نیاز دستگاه با ضعف رو به رو می‌شوند. در اینجاست که قابلیت شارژ سریع گوشی می‌تواند کارآمد باشد. شرکت های سازنده موبایل تا حد امکان اندازه و ظرفیت باتری اسمارتفون های خود را افزایش داده‌اند و می‌بینیم که این روزها تجهیز گوشی به باتری 4000 میلی آمپر ساعتی کاملا عادی و نرمال است، در حالی که تا همین چند وقت پیش بیشتر از باتری های با ظرفیت 2800 یا 3000 میلی آمپر ساعتی در گوشی ها استفاده می‌شد. اما دیگر جایی برای افزایش ظرفیت و اندازه باطری اسمارتفون ها وجود ندارد و باید راه چاره دیگری انتخاب شود!


قابلیت کوییک شارژ یا همان فست شارژ می‌تواند در این میان واقعا کاربردی باشد. شرکت های سازنده گوشی به جای اینکه ظرفیت باتری موبایل های خود را بیشتر کنند از تکنولوژی شارژ سریع استفاده خواهند کرد و بدین ترتیب امکان شارژ شدن سریع تر باتری موبایل را فراهم می‌آورند. تصور کنید بعد از اینکه باتری گوشی شما به 10 درصد رسید بتوانید با 10 دقیقه اتصال دستگاه به شارژر باتری را تا 60 درصد شارژ نمایید! طبیعتا با این شرایط مشکل خیلی از کاربران رفع می‌شود و ضعف شارژدهی باطری اسمارتفون ها کمتر آزاردهنده خواهد بود. به همین دلیل است که این روزها اغلب اسمارتفون های بازار و حتی گوشی های میان رده کمپانی های تولید کننده اسمارتفون اندرویدی از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی می‌کنند. 

 

 

ایا شارژ سریع گوشی حائز اهمیت است؟


بنابراین قابلیت فست شارژ می‌تواند به طور غیر مستقیم ضعف باتری گوشی های موبایل و عدم پیشرفت آن ها طی چند سال اخیر را لاپوشانی کند و به کاربران اجازه دهد تا از مشکل کمبود ظرفیت شارژ باتری رنج نبرند. اگر قابلیت شارژ سریع توسط گوشی موبایلی پشتیبانی نشود و باطری آن اسمارتفون ظرفیت بالایی داشته باشد، کاربر مجبور خواهد شد برای هر بار شارژ باطری دستگاه چندین ساعت معطل شود و این موضوع اصلا جالب نیست. به همین دلیل است که شارژ سریع گوشی های موبایل این روزها تا این حد حائز اهمیت شده و تقریبا انتظار داریم تمام اسمارتفون های جدید از آن پشتیبانی کنند. 

 


آیا همه گوشی ها از فست شارژ پشتیبانی می‌کنند؟


طبیعتا همه گوشی های موبایل قابلیت پشتیبانی از تکنولوژی شارژ سریع یا فست شارژ را ندارند و برای اینکه گوشی از این قابلیت پشتیبانی به عمل آورد می‌بایست از بستر نرم افزاری همگام شده و مدارهای خاصی در بخش شارژ بهره‌مند شود. بنابراین اینطور نیست که بتوانید با اتصال هر گوشی به هر شارژری که قابلیت شارژ سریع را ارائه کرده شاهد افزایش سرعت شارژ شدن باطری دستگاه بدون آسیب دیدن آن باشید. در صورتی که شارژر های سریع با ولتاژ بالا به گوشی هایی وصل شوند که در طراحی آن ها بستر لازم برای پشتیبانی از این تکنولوژی فراهم نشده، ممکن است شارژ باطری با سرعت بیشتری انجام شود اما آسیب جدی به باتری گوشی وارد می‌شود. 
بنابراین اگر گوشی از تکنولوژی فست شارژ پشتیبانی نمی‌کند به هیچ عنوان شارژر هایی که ولتاژ، شدت جریان و توان خیلی بالایی دارند را به آن ها متصل ننمایید. همچنین توصیه داریم که برای شارژ کردن باطری گوشی خود فقط و فقط از شارژر فابریک و اورجینال خودش استفاده کنید. به عنوان مثال اگر گوشی شما از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی می‌کند و یک شارژر 20 واتی دارد، برای شارژ کردن باتری آن از شارژر گوشی دیگری که توان 30 یا 15 واتی را ارائه کرده استفاده نکنید و سعی داشته باشید فقط و فقط از شارژر اصلی خود گوشی استفاده نمایید. بکارگیری شارژر دیگر اسمارتفون ها در اینگونه مواقع و به ویژه برای مدت زمان طولانی می‌تواند آسیب زننده باشد. 

 

 

آیا همه گوشی ها از فست شارژ پشتیبانی می‌کنند؟


برای زودتر شارژ شدن باطری گوشی هایی که از قابلیت کوییک شارژ پشتیبانی نمی‌کنند می‌توانید از شارژر هایی استفاده کنید که نسبت به شارژ اصلی و فابریک موبایلتان کمی ولتاژ و شدت جریان بالاتری را ارائه کرده‌اند. اگرچه تجربه نشان داده که حتی استفاده طولانی مدت از این نوع شارژر ها هم می‌تواند به باطری گوشی صدمه بزند و منجر به اختلال در عملکرد آن شود. پس حالا می‌دانید که همه موبایل ها از تکنولوژی شارژ سریع گوشی و باتری آن پشتیبانی نمی‌کنند و برای پشتیبانی از این قابلیت نیاز به وجود بستر نرم افزاری و سخت افزاری مناسب الزامی خواهد بود. 


آیا شارژ سریع گوشی به باتری آسیب می‌زند؟


نوبت به اصلی ترین مسئله و سوالی می‌رسد که باید به آن پاسخ دهیم. خیلی از افراد و حتی کارشناسان عقیده دارند که باتری گوشی های پشتیبانی کننده از قابلیت فست شارژ زودتر از باتری گوشی های دیگر عمر مفید خود را از دست می‌دهند و به نوعی تکنولوژی شارژ سریع منجر به آسیب دیدن باطری می‌شود! اما آیا این ادعا صحت دارد؟ خوشبختانه اصلا اینطور نیست و اگر گوشی توسط شرکت سازنده با ارائه بستر های نرم افزاری و سخت افزاری مورد نیاز از قابلیت فست شارژ پشتیبانی کند، بکارگیری این قابلیت و شارژ باطری دستگاه با شارژر اورجینالش هیچ آسیبی به آن وارد نخواهد کرد. اما توجیه و دلیل منطقی ما برای این  ادعا و اشاره به این مسئله که شارژ سریع گوشی نمی‌تواند به باتری آن آسیب بزند چیست؟ قبل از ارائه دلیل منطقی و شرح علمی مسئله بهتر است دلیل افرادی که مدعی هستند قابلیت فست شارژ به باطری موبایل آسیب می‌زند را مرور کنیم. 


طبق نظر اغلب این افراد تکنولوژی شارژ سریع به دلیل ارائه شدت جریان و ولتاژ زیاد سبب می‌گردد که استرس موجود در باتری افزایش یابد و بدین ترتیب احتمال وقوع مواردی همچون اورشارژ شدن باتری بیشتر شود. آن ها عقیده دارند که شارژ سریع باطری موبایل درست مثل این است که بخواهید یک بطری آب را با شیر آب یا شلنگی که فشار آب بالایی دارد پر کنید و به طور همزمان از لبریز شدن و بیرون ریختن آب جلوگیری به عمل آورید. این افراد بر این باورند که وقتی از قابلیت کوییک شارژ برای شارژ کردن باطری استفاده شود، تنش وارد بر باطری سبب می‌گردد تا در دراز مدت به باتری آسیب وارد شود و همچنین جلوگیری از اورشارژ و اورولتاژ باطری به مراتب دشوارتر از قبل خواهد بود. 


اما همانطور گه گفتیم قابلیت فست شارژ به باطری گوشی آسیب نمی‌زند، اما چرا و چگونه؟ قابلیت شارژ سریع یا کوییک شارژ به گونه‌ای طراحی شده که شارژ باطری گوشی های موبایل را در دو مرحله انجام می‌دهد و بدین ترتیب از وقوع پدیده اورولتاژ و اورشارژ جلوگیری به عمل می‌آورد. تصور کنید باطری گوشی شما خالی شده و شما برای شارژ کردن باطری گوشی آن را به شارژر سریع و فابریک دستگاه نصب می‌کنید. در این شرایط فاز اول شارژ سریع گوشی آغاز می‌شود. در این فاز بار الکتریکی به دلیل خالی بودن باطری گوشی با شدت بالا به آن منتقل خواهد شد و در نتیجه باطری دستگاه خیلی زودتر از حالت عادی شارژ می‌شود. زمانی که مقدار شارژ باطری به چیزی در حدود 70 درصد برسد، انتقال پرحجم و شدت بار الکتریکی از شارژ به باتری متوقف خواهد شد و فاز دوم شارژ آغاز می‌شود!

 

 

آیا شارژ سریع گوشی به باتری آسیب می‌زند؟


در این فاز سرعت شارژ کاهش می‌یابد و حجم بار الکتریکی که از شارژر به باتری گوشی منتقل می‌گردد کاهش خواهد یافت و این کار به طور کنترل شده انجام می‌گیرد تا در نهایت باطری دستگاه فول شارژ شود. فاز دوم شارژ سریع باطری گوشی که حالتی کاملا کنترل شده دارد سبب می‌شود که از اورشارژ یا اورولتاژ شدن باطری جلوگیری به عمل آید و بدین ترتیب هیچ صدمه‌ای به باطری وارد نشود. طبیعتا اگر فول شارژ باتری در همان فاز اول انجام می‌شد احتمال به وقوع پیوستن دو پدیده اورشارژ و اورولتاژ وجود داشت و مطمئنا در دراز مدت به باطری گوشی آسیب وارد می‌شد اما با در نظر گرفتن دو فاز مختلف برای شارژ باطری این مسئله از بین می‌رود. به دلیل همین دو فاز یا مرحله‌ای بودن پروسه شارژ سریع باطری گوشی است که عموما در 30 دقیقه اول اتصال گوشی به شارژر شاهد بیشترین مقدار شارژ شدن باطری آن هستیم و پس از آن سرعت شارژ باطری افت می‌کند. شرکت های سازنده موبایل هم سعی می‌کنند سرعت عمل شارژر های سریع گوشی خود را طبق معیار همان 30 دقیقه نخست عنوان سازند. به همین دلیل است که اغلب این شرکت ها می‌گویند شارژر گوشی X در 30 دقیقه باتری دستگاه را تا Y درصد شارژ می‌کند.


برای شرح بهتر مسئله و توجیه این امر که استفاده از شارژ سریع گوشی در عمل نمی‌تواند به باطری آن آسیب برساند از همان مثال بطری و آب با فشار زیاد استفاده می‌کنیم. تصور کنید مجرای آبی داریم که شدت جریان یا حجم آب خروجی از آن توسط ما قابل تنظیم باشد و بخواهیم با آن یک بطری آب را پر کنیم. فرض کنید آب خروجی از مجرا در واقع شدت جریان و ولتاژ خروجی شارژر باشد و بطری نقش باتری گوشی را ایفاء کند و طبیعتا آب هم مفهوم بار الکتریکی را به تصویر بکشد. در حالت اول می‌توان بطری را زیر مجرای آب قرار داد و شیر آب را با شدت کم باز و بطری را از آب پر کرد. این دقیقا همان حالتی است که در حین استفاده از شارژر های معمولی شاهد آن هستیم و باطری گوشی به تدریج و با سرعت کم پر از شارژ می‌شود. 


اما در حالت دوم رویکرد دیگری در پیش گرفته می‌شود. در ابتدای کار شیر آب را کاملا باز می‌کنیم تا آب با شدت بالایی به بطری وارد شود و بعد از اینکه 70 درصد فضای بطری از آب پر شد، شیر آب را کمی می‌بندیم تا آب با شدت ملایم به بطری منتقل شود. بعد از اینکه بطری کاملا پر شد هم شیر آب را کاملا خواهیم بست. در این شرایط به دلیل حجم بالاتر آبی که در مرحله نخست وارد بطری شده، طبیعتا پر شدن آن هم با سرعت بیشتری انجام می‌شود و چون در مرحله دوم انتقال آب با شدت کنترل شده انجام می‌گیرد، مثل حالت اول از لبریز شدن بطری و بیرون ریختن آب جلوگیری خواهد شد. این دقیقا همان اتفاقی است که در حین استفاده از شارژر هایی که از قابلیت فست شارژ پشتیبانی می‌کنند شاهد وقوع آن هستیم. بنابراین تکنولوژی شارژ سریع نمی‌تواند مستقیما به باطری گوشی آسیب بزند. 

 

 

آیا شارژ سریع گوشی به باتری آسیب وارد میکند؟


از اتصال طولانی مدت گوشی به شارژر خودداری کنید!


فرقی ندارد که از شارژر های معمولی با فست شارژ استفاده کنید، چون تحت هر دو شرایط توصیه داریم از اتصال طولانی مدت شارژر به گوشی خوددار نمایید اما چرا؟ دلیل این مسئله به اورشارژ شدن باطری ارتباطی ندارد چون عملا باطری گوشی های امروزی به قدری دقیق طراحی شده‌اند و عملکرد آن ها سازمان یافته است که عملا اورشارژ شدنشان امکانپذیر نیست. اورشارژ شدن پدیده‌ای است که در آن باطری گوشی بیش از اندازه و حد مورد نیازش از شارژر بار الکتریکی دریافت می‌کند. این اتفاق در گوشی های قدیمی تر زمانی رخ می‌داد که دستگاه برای مدت زمان طولانی به شارژ وصل می‌شد و بعد از فول شارژ شدن باطری هم همچنان به شارژر متصل می‌ماند و انتقال بار الکتریکی از شارژر به باطری متوقف نمی‌شد. در این شرایط باطری گوشی با پدیده اورشارژ مواجه می‌شد و آسیب می‌دید. 
اما گوشی های امروزی هوشمندتر از آن چیزی طراحی شده‌اند که تصورش را دارد و عملا ایجاد پدیده اورشارژ باطری حتی در شرایطی که شما شب تا صبح گوشی را به شارژ بزنید وجود ندارد چون انتقال بار الکتریکی از شارژر به موبایل به محض اینکه باطری آن فول شارژ شود به صورت خودکار متوقف می‌شود.  بدین ترتیب بار الکتریکی اضافه‌ای به موبایل وارد نخواهد شد و در نتیجه پدیده اورشارژ هم رخ نمی‌دهد. حالا که این پدیده در گوشی های جدید به وجود نمی‌آید، چرا باز هم توصیه داریم که از اتصال طولانی مدت گوشی به شارژر خودداری کنید؟ دلیل آن است که اتصال طولانی مدت شارژر به موبایل می‌تواند تنش وارد بر باطری را افزایش دهد. فرقی نمی‌کند که از شارژی معمولی یا شارژری با قابلیت شارژ سریع گوشی استفاده کنید چون تحت هر دو شرایط این پدیده رخ خواهد داد.

 

از اتصال طولانی مدت گوشی به شارژر خودداری کنید!


اما اتصال طولانی مدت شارژ به موبایل چطور منجر به افزایش تنش وارد بر باتری می‌شود؟ تصور کندی گوشی خود را ساعت 12 شب به شارژر متصل کرده‌اید و به خواب رفته‌اید تا صبح ساعت 8 آن را از شارژ خارج نمایید. فرض را بر این قرار دهید که حدود ساعت 2 بامداد باتری موبایل شما فول شارژ شود. طبق توضیحاتی که قبلا ارائه کردیم در این حالت انتقال شارژ از باطری به گوشی متوقف می‌شود. اما همانطور که می‌دانید گوشی در همان حالتی که صفحه آن خاموش است، در پس زمینه دستگاه اقداماتی انجام می‌دهد و این اقدامات منجر به مصرف شدن انرژی می‌شوند و بالاخره بعد از چند دقیقه مقدار شارژ باتری از حالت 100 درصد به 99 درصد کاهش پیدا می‌کند. از آنجایی که اتصال شارژ به موبایل برقرار است، بلافاصله در این شرایط انتقال بار الکتریکی از شارژر به گوشی انجام خواهد شد تا باطری دستگاه فول شارژ شود و دوباره انتقال بار الکتریکی متوقف گردد. 


به دلیل اینکه اتصال گوشی به شارژر برای مدت زمان طولانی برقرار است، پروسه فوق چندین و چند بار رخ خواهد داد و چیزی شبیه به یک لوپ را ایجاد می‌کند و این تکرار منجر به افزایش تنش بر روی باتری خواهد شد و طبیعتا می‌تواند به آن آسیب برساند. به همین جهت است که همیشه توصیه داریم از اتصال طولانی مدت گوشی به شارژر خودداری کنید. فرقی ندارد که شارژر گوشی شما از قابلیت فست شارژ پشتیبانی کند یا یک شارژ معمولی باشد، چون در هر دو حالت اتفاق فوق رخ می‌دهد، مگر اینکه شما از آیفون مجهز به iOS 13 اپل استفاده کنید و قابلیت Optimize Battery Charging در آن فعال باشند. اما قابلیت مذکور چیست و چه کارایی دارد؟

 

 

اتصال طولانی مدت گوشی به شارژر خودداری نمایید!


قابلیت Optimize Battery Charging ویژگی است که اپل برای رفع مشکل افزایش تنش روی باتری در حین اتصال طولانی مدت آن به شارژر ارائه کرده و واقعا یک رویکرد هوشمندانه محسوب می‌شود. این قابلیت در آیفون های جدید این شرکت که از قابلیت شارژ سریع گوشی پشتیبانی می‌کنند هم قابل استفاده خواهد بود. به موجب این ویژگی زمانی که موبایل شما برای مدت زمان طولانی به شارژ زده شود به طور خودکار پروسه شارژ باطری را در دو مرحله انجام می‌دهد. تصور کنید که آیفون خود را از ساعت 12 شب به شارژ زده‌اید و زنگ هشداری هم برای ساعت 8 صبح تنظیم کرده‌اید. همانطور که در بخش پاراگراف قبل اشاره کردیم در این حالت تنش روی باطری افزایش می‌یابد و به باطری موبایل آسیب وارد می‌شود اما قابلیت Optimize Battery Charging با دو مرحله‌ای کردن پروسه شارژ این مشکل را برطرف می‌سازد.


به موجب این قابلیت، در لحظات ابتدایی اتصال آیفون به شارژ، باتری آن طبق روال عادی شارژ می‌شود اما وقتی شارژ باطری به چیزی در حدود 80 درصد رسید، پروسه شارژ متوقف خواهد شد و دیگر انتقال انرژی و بار الکتریکی از شارژر به آیفون انجام نمی‌گیرد. در این حالت عملا اتصال گوشی به شارژر به صورت نمادین برقرار است. آیفون به صورت هوشمندانه تا ساعت 7:30 صبح این اتصال نمادین را برقرار باقی می‌گذارد و سپس انتقال انرژی از شارژر به موبایل را دوباره امکانپذیر می‌کند تا 20 درصد باقی مانده شارژ باطری آیفون از ساعت 7:30 تا 8 صبح انجام شود و زمانی که شما از خوب بیدار می‌شوید باتری گوشی شما فول شارژ باشد و در حین خال طی این هشت ساعت هیچ تنشی در باطری ایجاد نشود. 


بنابراین قابلیت Optimize Battery Charging اپل یکی از جالب ترین ویژگی های نرم افزاری است که در iOS 13 ارائه شده و امکان استفاده از قابلیت شارژ سریع گوشی در شرایطی که اتصال طولانی مدت شارژر به موبایل برقرار باشد را مقدور می‌سازد. به عقیده ما قابلیت مذکور یکی از هوشمندانه‌ترین قابلیت هایی است که اپل طی چند سال اخیر در سیستم عامل iOS رونمایی کرده و پیش‌بینی می‌کنیم که در آینده نزدیک ویژگی مشابه آن در اندروید هم ارائه شود یا حداقل خیلی از شرکت های سازنده موبایل اندرویدی در رابط کاربری خود این قابلیت را ارائه کنند و معضل افزایش تنش در زمان اتصال طولانی مدت شارژ به گوشی را از بین ببرند. 


افزایش گرما در حین شارژ سریع گوشی و آسیب دیدن باطری


گرما و حرارت اصلی ترین دشمن باطری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری هستند. گرما می‌تواند به شدت روی عمر مفید باطری و کاهش ظرفیت آن تاثیرگذار باشد. به همین جهت همیشه توصیه می‌شود که از داغ شدن بدنه گوشی و افزایش حرارت در آن جلوگیری نمایید تا باتری دستگاه کیفیت عملکرد خود را از دست ندهد. خیلی از افراد عقیده دارند که استفاده از قابلیت شارژ سریع گوشی های موبایل منجر به تولید حرارت و گرمای بیشتر می‌شود، اما آیا این ادعا صحت دارد؟ نمی‌توان به طور کامل و قطعی مدعی شد که این ادعا صحیح نیست اما اینطور هم نخواهد بود که همیشه و تحت هر شرایط تکنولوژی شارژ سریع به قدری گرما و حرارت تولید می‌کند که به باطری گوشی آسیب می‌رساند!

 

 

افزایش گرما در حین شارژ سریع گوشی و آسیب دیدن باطری


طبیعتا چون در دقایق ابتدایی که گوشی به شارژری با قابلیت کوییک شارژ متصل باشد، ولتاژ و شدت جریان بالایی از شارژر به باطری منتقل می‌گردد، گرمای بیشتری هم در باطری و بدنه دستگاه به وجود خواهد آمد. اما شرکت های سازنده موبایل تمام تلاش خود را می‌کنند که میزان گرمای تولید شده در این شرایط را به حداقل برسانند. حتی خیلی از کمپانی های بزرگ مثل سامسونگ و شیائومی در این راستا به قدری خوب عمل کرده‌اند که حرارت بدنه موبایل های آن ها در حالتی که از فست شارژ استفاده می‌شود کمتر از گوشی هایی خواهد بود که از شارژر معمولی بهره می‌برند. بنابراین اینطور نیست که همیشه استفاده از تکنولوژی کوییک شارژ منجر شود که گرمای تولید شده در گوشی و وارد بر باطری به قدری افزایش یابد که به آن آسیب بزند.


شرکت های سازنده موبایل قبل از تولید انبوه گوشی های خود و پیاده سازی هر نوع تکنولوژی در آن ها سعی می‌کنند تمام جوانب امر را در نظر بگیرند و گوشی را از هر نظر مورد ارزیابی قرار دهند. درست است که گرما همیشه دشمن باطری های لیتیوم یونی و پلیمری بوده و این مسئله انکارناپذیر است اما این باور که قطعا استفاده از قابلیت فست شارژ منجر به تولید حرارت بیشتر و آسیب دیدن باطری می‌شود کاملا غلط خواهد بود و توجیه تجربی ندارد. البته اگر در پیاده سازی تکنولوژی شارژ سریع گوشی دقت لازم صورت نپذیرد، طبیعتا احتمال آسیب دیدن باطری وجود خواهد داشت. سعی کنید همیشه و تحت هر شرایط از داغ شدن بدنه موبایل خود چه در حین شارژ و چه در حالت های دیگر جلوگیری به عمل آورید. قرار دادن گوشی در مکان خنک مادامی که دستگاه به شارژ زده شده یکی از بهترین رویکردهایی است که توصیه داریم از آن استفاده نمایید. 


جمع‌بندی


همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به صحبت در رابطه با تکنولوژی فست شارژ یا همان شارژ سریع گوشی پرداختیم و مشخص کردیم که چرا استفاده از این تکنولوژی نمی‌تواند به باطری موبایل آسیبی وارد کند. همچنین کمی در مورد قابلیت Optimized Battery Charging اپل صحبت کردیم و گفتیم که چطور این قابلیت از آسیب دیدن باطری موبایل در شرایطی که برای مدت زمان طولانی به شارژ زده شود جلوگیری می‌کند. امیدواریم از این مقاله اختصاصی استفاده لازم را به عمل آورده باشید. 

منبع 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 4

آخرین محصولات

خرید  باتری اصلی موبایل و شارژر اصلی و کابل
خرید شارژر کابل اصلی ایفون

برای اطلاع از آخرین تخفیف ها و جدید ترین کالاها عضو شوید