بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد جی اس ام باتری کاملا محفوظ می باشد

 

با توجه به پایان سال  و جابجایی مجموعه فروش بسته شده است 

از سفارش خوداری کنید 

 

شروع کار اعلام خواهد شد 

 در صورت لزوم 09383323434 می توانید تماس بگیرید

 

22 مشکل رایج گوشی ها همراه با راه حل آن

22 مشکل رایج گوشی ها همراه با راه حل آن
چکیده این مطلب : انتشار : 1400/01/09 0 نظر

گوشی های موبایل به یکی از اصلی تین ابزارهای الکترونیکی شخصی ما تبدیل شده‌اند که در زندگی روزمره هر فرد نقش بسیار مهمی را ایفاء می‌کنند. اما گاها ممکن است در عملکرد این گجت های الکترونیکی مشکلاتی به وجود آید که  آزاردهنده هستند. در این مطلب می‌خواهیم به معرفی 22 مشکل رایج گوشی های موبایل پرداخت و راه حل هر یک از آن ها را هم برایتان شرح دهیم. با جی اس ام باتری همراه باشید. 

22 مشکل رایج گوشی ها همراه با راه حل

 

22 مشکل رایج گوشی ها : مقدمه


تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت است و در این بین ابزارهای ارتباطی جایگاه ویژه‌ای برای خود ایجاد کرده‌اند. شاید تا چند دهه پیش داشتن یک گوشی موبایل اصلا برای هر فرد اجباری نبود اما حالا هر فردی که می‌بینید و حتی کودکان حداقل یک گوشی موبایل شخصی دارند. از آن جالب تر اینکه کارایی، کاربرد، پتانسیل و کیفیت عملکرد این گجت های الکترونیکی روز به روز در حال افزایش و بهبود است، تا جایی که هم اکنون خیلی از گوشی های موجود در بازار حتی در مقایسه با کامپیوترهای نسبتا قدیمی تر قدرت و بازده پردازشی بالاتری را ارائه می‌کنند. اما با این حال بروز مشکل و اختلال در عملکرد گوشی ها اجتناب ناپذیر است!
در همین راستا ما در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی 22 مشکل رایج گوشی های موبایل بپردازیم و راه حل های مربوط به هر یک از آن ها را نیز برایتان شرح دهیم. سعی می‌کنیم مهمترین و رایج ترین مشکلاتی را نام ببریم که در اغلب مواقع هم کاربران گوشی های اندرویدی و هم کاربران آیفون های اپل با آن رو به رو می‌شوند تا مقاله حالتی کاربردی تر داشته باشد. به عقیده ما مطالعه این مطلب و موارد ذکر شده در آن برای هر کاربری که از گوشی های هوشمند استفاده می‌کند الزامی است و می‌تواند بسیار کاربردی باشد. بنابراین توصیه داریم با جی اس ام باتری همراه شوید.


1. کند شدن گوشی


به جرئت می‌توان گفت که معضل کند شدن شایع ترین مشکل رایج گوشی های موبایل است. فرقی نمی‌کند که از آیفون های اپل استفاده کنید یا از گوشی های اندرویدی، چون در هر حالت کند شدن به تدریج در دستگاه نمایان خواهد شد، اگرچه تجربه نشان داده این امر در گوشی های با سخت افزار ضعیف تر و عموما میان و پایین رده به مراتب زودتر و به شکل محسوس تری رخ می‌دهد. اما راه حل مقابله با این مشکل چیست؟ برای رفع مشکل مذکور می‌توانید از راه حل های مختلفی استفاده کنید که در مقاله "رفع مشکل کند شدن گوشی اندروید با 19 ترفند" به طور جامع در رابطه با آن ها صحبت کردیم. 
اما اگر بخواهیم مهمترین و موثرترین راه حل های رفع این مشکل را به طور کوتاه بیان کنیم مواردی مثل خالی کردن حافظه گوشی با حذف اپلیکیشن ها یا انتقال عکس های گالری و پاک کردن فایل های اضافه، کاهش تعداد ویجت ها و شدت انیمیشن ها، کاهش تعداد برنامه ها و تسک های فعال در پس زمینه و فکتوری ریست از موثرترین راه حل های موجود خواهند بود. با این حال توصیه داریم برای رفع مشکل نام برده شده حتما مقاله‌ای که به آن اشاره داشتیم را مطالعه کنید. پس یکی از شایع ترین مشکلات گوشی های هوشمند مربوط به کند شدن تدریجی آن ها می‌شود. 

 



2. خالی شدن زود به زود شارژ باتری


موردی بعدی که در لیست 21 مشکل رایج گوشی های موبایل ما جای گرفته مربوط به خالی شدن زود به زود شارژ باتری می‌شود. این مشکل هم مختص سیستم عامل خاصی نیست و هم کاربران گوشی های اندرویدی و هم کاربران آیفون های اپل تجربه رویارویی با آن را خواهند داشت. قبل از اینکه به معرفی روش های کنترل و رفع این معضل بپردازیم باید اشاره کنیم که مسئله مذکور به طور طبیعی و با توجه به ماهیت باتری های لیتیوم یونی و پلیمری که این روزها در اسمارتفون ها مورد استفاده قرار می‌گیرند رخ می‌دهد و متاسفانه هیچ راه مطلقی برای مقابله و از بین بردن آن وجود ندارد! یعنی شما هر کاری هم که انجام دهید باز به مرور قدرت شارژدهی باطری گوشی شما افت خواهد کرد. 
برای زمانی که کیفیت شارژدهی باطری گوشی افت کرد و به نوعی مشکل زود خالی شدن شارژ باتری در دستگاه نمایان شد، می‌توانید با استفاده از برخی ترفند ها و روش های خاص این مشکل را تا حدی کنترل کرده و وضعیت آن را بهبود بخشید. راه های زیادی برای انجام این کار وجود دارند که ما در مقاله "مقابله با خالی شدن شارژ باتری گوشی با چند ترفند ساده" به طور جامع در مورد آن ها صحبت کردیم. برخی از مهمترین و موثرترین این روش ها شامل مواردی همچون دور نگه داشتن گوشی از هرگونه گرما و حرارت مستقیم، کوتاه کردن مدت زمان شارژ، عدم اجرای تسک های سنگین، محدود کردن فعالیت اپلیکیشن های پس زمینه، غیر فعالسازی قابلیت هایی مثل بلوتوث، وای فای، هات اسپات و غیره می‌شوند. متاسفانه شارژدهی ضعیف باتری و زود خالی شدن آن تقریبا شایع ترین مشکل رایج گوشی های امروزی است. 

 


3. داغ شدن بدنه گوشی


از دیگر مشکلات شایع گوشی های هوشمند می‌توان به داغ شدن بیش از اندازه بدنه آن ها اشاره کرد. عموما این مشکل در مواقعی رخ می‌دهد که شما تسک های سنگینی را در دستگاه اجرا کنید. به عنوان مثال اجرای یک بازی با گرافیک بالا مثل پابجی موبایل (PUBG Mobile) در گوشی می‌تواند منجر به افزایش فرکانس کاری هسته های پردازشگر و در نتیجه داغ شدن بیشتر آن شود. روشن بودن قابلیت هایی مثل وای فای هات اسپات یا زدن گوشی به شارژ و همچنین ضبط ویدیو های با کیفیت بالا از طریق دوربین موبایل هم می‌توانند منجر به داغ شدن بدنه گوشی شوند. 

 



اگر به خاطر داشته باشید ما در مقاله "جلوگیری از داغ شدن گوشی با ترفند های ساده" به طور جامع در رابطه با روش های موثر برای جلوگیری از داغ شدن اسمارتفون ها هم صحبت کردیم. بنابراین با مطالعه مطلب مذکور می‌توانید کاملا با ترفند های موثر برای مقابله با این مشکل رایج گوشی ها آشنا شوید. برخی از مهم ترین و موثرترین این ترفند ها شامل مواردی همچون عدم اجرای تسک های سنگین، کوتاه کردن مدت زمان شارژ، عدم استفاده از موبایل در حین شارژ باتری، خاموش نگه داشتن قابلیت هایی مثل هات اسپات و غیره می‌شوند. 


4. وصل نشدن گوشی به وای فای


یکی دیگر از مشکلات رایج و آزاردهنده‌ای که گاها در گوشی های هوشمند رخ می‌دهد مربوط به درست کار نکردن قابلیت وای فای و وصل نشدن آن به شبکه اینترنت مورد نیاز است. تصور کنید وقتی وای فای گوشی را روشن می‌کنید و سعی در وصل کردن آن به یک شبکه اینترنتی دارید که مطمئن هستید رمز آن را هم می‌دانید، با پیغام خطا مواجه شوید یا اتصال گوشی به درستی انجام نشود و رد و بدل داده بعد از اتصال وای فای انجام نگیرد! این مسئله هم یک مشکل رایج گوشی های موبایل است که هم در آیفون ها و هم در اسمارتفون های اندرویدی رخ می‌دهد. 
اما برای رفع این مشکل باد چه کرد؟ برای برطرف کردن مشکل نام برده شده توصیه داریم از راهنمای قدم به قدمی کمک بگیرید که در مقاله "مشکل وصل نشدن گوشی به وای فای را در چند قدم رفع کنید!" خدمتتان ارائه کردیم. به جرئت می‌گوییم که تقریبا در 95 درصد مواقع انجام اقدامات که در مقاله مذکور به شرح آن ها پرداختیم مشکل کار نکردن وای فای گوشی را رفع می‌کنند. اگر اقدامات نام برده شده مشکل مذکور را رفع نکردند، می‌توان مطمئن بود که منشاء مشکل سخت افزاری است و احتمالا باید فلت وای فای گوشی تعمیر شود. فراموش نکنید برای تعمیر گوشی خود فقط از سرویس تعمیرکاران و مراکز تعمیر تخصصی موبایل استفاده کنید. 


5. کرش شدن برنامه ها


نوبت به یک مشکل رایج گوشی های موبایل می‌رسد که به شدت هم آزاردهنده است! این مشکل کرش شدن برنامه ها خواهد بود! کرش شدن به معنای عدم اجرای صحیح برنامه و امکان استفاده از آن خواهد بود و می‌تواند به شیوه های مختلفی در یک اسمارتفون نمایان شود. به عنوان مثال ممکن است برنامه خاصی بعد از اجرا به طور خودکار بسته شود و پیغام خطایی مشابه با عکس فوق روی صفحه گوشی نمایان گردد یا یک برنامه بعد از چند دقیقه استفاده فریز شده و هیچ عکس‌العملی در قبال دستورات لمسی شما ارائه نکند! بنابراین کرش شدن برنامه ها می‌تواند به شیوه های مختلفی نمایان شود.  

 



یکی از اپلیکیشن هایی که گزارشات زیادی در مورد کرش شدن آن دریافت کرده بودیم، اپلیکیشن اینستاگرام بود. به همین دلیل در مقاله‌ای اختصاصی تحت عنوان "رفع مشکل کرش شدن اینستاگرام" به معرفی راه حل هایی پرداختیم که می‌‌توانند مشکل کرش شدن بی‌دلیل اپلیکیشن نام برده شده را رفع کنند. از روش های مشابه ذکر شده در آن مطلب می‌توانید برای مقابله با مشکل کرش شدن هر برنامه دیگری هم استفاده نمایید. همچنین می‌توانید برای رفع این مشکل از اطلاعات ارائه شده در مقاله "حل مشکل کرش شدن برنامه ها در آیفون" هم استفاده کنید. درست است که مسئله مذکور یک مشکل رایج گوشی های موبایل است اما عموما با انتشار آپدیت جدید برای اپلیکیشن ها یا برای سیستم عامل گوشی برطرف می‌شود. بنابراین همیشه سعی کید جدیدترین نسخه برنامه‌ای که با مشکل کرش شدن رو به رو است و همچنین جدیدترین نسخه سیستم عامل موبایلتان را بر روی دستگاه نصب نمایید. 

 


6. فریز شدن صفحه گوشی


فریز شدن صفحه گوشی های موبایل مشکلی نیست که همیشه شاهد وقوع آن باشید و عموما در بازه های زمانی مختلف ممکن است در هر گوشی موبایلی رخ دهد. فریز شدن بدان معناست که صفحه موبایل به طور کامل هنگ می‌کند و در قبال دستورات کاربر و حتی فشردن دکمه های فیزیکی دستگاه هیچ عکس‌العملی از خود نشان نمی‌دهد. در این شرایط عملا استفاده و تعامل با گوشی امکانپذیر نخواهد بود و به این حالت اصطلاحا حالت فریز شدن گفته می‌شود. اما راه حل مقابله با آن چیست؟
بهترین راه حل این است که هر چه سریعتر گوشی خود را از حالت فریز خارج کنید و سپس چند اقدام خاص را انجام دهید. برای خارج کردن گوشی از حالت فریز با توجه به مدل آن باید از ترکیب دکمه های فیزیکی خاصی برای فورس ریستارت (Force Restart) دستگاه استفاده به عمل آورید. به عنوان مثال در مدل های جدیدتر آیفون باید یک مرتبه دکمه افزایش صدا (Volume Up) و سپس یک مرتبه دکمه کاهش صدا (Volume Down) را بزنید و نهایتا 15 ثانیه دکمه پاور (Power) را نگه دارید تا گوشی فورس ریستارت شود.

 

 



در اغلب گوشی های سامسونگ انجام این کار با نگه داشتن دکمه های کاهش صدا و پاور برای مدت زمان 10 ثانیه انجام می‌شود و در گوشی های دیگر هم ممکن است از ترکیبات خاص دیگری استفاده به عمل آید. بعد از اینکه گوشی فورس ریستارت شد سعی کنید اقداماتی از قبیل حذف اپلیکیشن های مشکوک به بدافزار و دانلود شده از منابع ناشناس، آپدیت سیستم عامل گوشی، آپدیت اپلیکیشنی که فریز روی صفحه آن انجام شده و خالی کردن حافظه موبایل را انجام دهد و اگر این موارد بازده لازم را نداشتن برای رفع مشکل رایج گوشی خود آن را فکتوری ریست کنید. 
همانطور که قبلا اشاره داشتیم مشکل فریز شدن گوشی و هنگ کردن آن روی یک صفحه خاص عموما در بازه های زمانی مختلف و با فاصله زیاد رخ می‌دهد و اینطور نیست که دائما شاهد وقوع آن باشید. اگر این اتفاق به دفعات زیاد در گوشی شما رخ می‌دهد حتما دستگاه را فلش کنید. برای آشنایی با ماهیت فلش کردن گوشی های هوشمند مقاله "فلش کردن گوشی چیست؟ تفاوت فلش و فکتوری ریست" را مطالعه نمایید. اگر بعد از فلش کردن موبایل هم همچنان مشکل فریز شدن های آن ادامه داشت، مطمئن باشید که با یک مشکل سخت افزاری رو به رو هستید و باید از یک تعمیرکار با تجربه کمک بگیرید. 


7. ریستارت شدن خودکار گوشی


ریستارت شدن های خودکار و بدون دلیل گوشی های هوشمند در اغلب مواقع به مشکلات سخت افزاری مربوط می‌شوند اما در خیلی از مواقع هم ممکن است با انجام برخی تغییرات و اقدامات نرم افزاری رفع گردند. اگر با این مشکل رو به رو شده‌اید توصیه داریم مواد و راه حل های ساده‌ای که در مقاله "رفع مشکل ریستارت شدن خودکار گوشی" به شرح آن ها پرداخته بودیم را انجام دهید و حتما باتری موبایلتان را هم یک مرتبه تعویض کنید. اگر این موارد منجر به رفع مشکل مذکور نشدند مطمئنا یا مدار پاور و شارژ موبایل شما دچار مشکل شده و یا IC های خاص مرتبط با پاور و شارژ دستگاه دچار اختلال هستند. بدین ترتیب با تعویض این قطعات مشکل ریستارت شدن خودکار موبایلتان هم رفع می‌شود. متاسفانه ریستارت شدن های بی‌دلیل و خودکار یک مشکل رایج گوشی های موبایل است که اگر ناشی از موارد سخت افزاری باشد باید در تعمیر آن دقت بالایی به عمل آید و فقط از تجربه یک تعمیرکار خوب استفاده شود. 


8. دانلود نشدن برنامه ها


مشکل دانلود نشدن برنامه ها از آن دسته مشکلاتی است که بیشتر کاربران آیفون های اپل با آن رو به رو می‌شوند و در کمتر مواقعی  امکان دارد که کاربران گوشی های اندرویدی با این مشکل رو به رو گردند. به همین دلیل ما در مقاله "رفع مشکل دانلود نشدن برنامه از اپ استور آیفون" به معرفی راه حل هایی برای رفع این مشکل در آیفون ها پرداخته بودیم. کاربران گوشی های اندرویدی هم می‌توانند از راه حل های مشابه ذکر شده در آن مطلب برای رفع مشکل دانلود نشدن برنامه ها استفاده کنند.

 

 



ضمن اینکه کاربران اندروید قادر به دانلود اپلیکیشن های گوشی از سایر منابع سوم شخص هم هستند و حتی می‌توانند با فعالسازی گزینه‌ای تحت عنوان Unknown Sources در منوی تنظیمات گوشی خود، فایل نصبی هر برنامه‌ای که مد نظرشان است را مستقیما دانلود کرده و در گوشی نصب نمایند. حتما قبل از دانلود هر برنامه برای گوشی خودتان توضیحات آن را مطالعه کنید و مطمئن شوید که گوشی شما حداقل سیستم عامل و مقادیر مورد نیاز برای اجرای آن اپلیکیشن را دارد. همچنین همیشه از فعال بودن اپل آیدی در آیفون و اکانت گوگل در گوشی های اندرویدی و همچنین فعال بودن یک ابزار تغییر IP مناسب اطمینان حاصل کنید. پس یک مشکل رایج گوشی های موبایل می‌تواند دانلود نشدن برنامه ها از گوگل پلی استور یا اپ استور باشد. 

 


9. شناسایی نشدن سیم کارت 


مورد بعدی که به آن اشاره می‌کنیم مربوط به شناسایی نشدن سیم کارت است! این مشکل هم از آن دسته مشکلاتی رایجی محسوب می‌شود که بیشتر در گوشی های اپل و آیفون های این شرکت شاهد وقوع آن هستید و کمتر در گوشی های اندرویدی به وقوع می‌پیوندد. اگر از کاربران آیفون های اپل هستید توصیه داریم برای رفع این مشکل حتما مراحلی که در مقاله "رفع مشکل No Sim آیفون و عدم شناسایی سیم کارت" شرح دادیم را به طور مرحله به مرحله و دقیق انجام دهید، اما اگر از کاربران اسمارتفون های اندرویدی هستید تکلیف چیست؟
در این شرایط می‌توانید دقیقا همان راه حل هایی که برای آیفون های اپل و در مقاله مذکور شرح دادیم را به طور قدم به قدم انجام دهید. روند کلی مراحلی که باید طی شوند یکسان است اما طبیعتا با توجه به تفاوت های بستر نرم افزاری اندروید و iOS جزئیات کار در دو سیستم عامل کمی متفاوت خواهد بود و شما باید سعی کنید شخصا این جزئیات را در گوشی پیاده‌سازی نمایید. در 90 درصد مواقع مسئله شناسایی نشدن سیم کارت که یک مشکل رایج گوشی های موبایل است با انجام اقدامات مذکور برطرف می‌شود، اما اگر اینطور نشد مطمئنا با یک مشکل سخت افزاری رو به رو هستید و باید از یک تعمیرکار خوب کمک بگیرید.

 

 



10. خیس شدن گوشی


خیس شدن گوشی های موبایل یا تماس آن ها با آب بنا به هر دلیل که باشد می‌تواند صدمات جبران ناپذیری را به آن ها وارد کند. گوشی های موبایل از قطعات الکترونیکی کوچک و بسیار حساسی تشکیل شده‌اند که تماس آب با آن ها به دلیل رسانا بودن این ماده می‌تواند منجر به اختلال در عملکردشان شود. اما اگر گوشی بنا به هر دلیل با آب در تماس قرار گرفت و خیس شد باید چه کرد؟ این سوالی است که در ذهن خیلی از کاربران ایجاد شده و به دنبال پاسخ آن هستند. به همین دلیل به این پدید به عنوان یک مشکل رایج گوشی های موبایل نگاه می‌کنیم.
اگر گوشی شما بنا به هر دلیل با آب در تماس قرار گرفت باید خیلی سریع برخی اقدامات مهمی که نام می‌بریم را انجام دهید. دقت داشته باشید که سرعت عمل شما در این پروسه مهمترین عامل تاثیرگذار خواهد بود، چون هرچقدر سریع تر عمل کنید، مدت زمان تماس گوشی با آب و احتمال نفوذ آب به داخل آن و خراب شدن دستگاه کمتر می‌شود. در شرایطی که گوشی خیس شد سریعا آن را از داخل آب خارج کرده و سریعا دستگاه را خاموش کنید. بدنه گوشی را با یک پارچه مناسب پاک کنید تا کاملا خشک شود. سپس گوشی را برای مدت زمان 24 ساعت در کیسه برنج قرار دهید پس از گذشت 24 ساعت گوشی را از کیسه برنج خارج کرده و آن را روشن کنید. انجام این مراحل شانس نجات گوشی در شرایط خیس شدن را به شدت افزایش می‌دهد.


11. پایین بودن سرعت شارژ باتری


یازدهمین مشکل رایج گوشی های موبایل که خیلی از کاربران را درگیر خود کرده مربوط به کند بودن سرعت شارژ باتری می‌شود. خوشبختانه اغلب گوشی های جدید از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی می‌کنند و کمتر با معضل کند بودن شارژ رو به رو هستند اما به هر صورت برخی از گوشی ها ممکن است این قابلیت را تحت پشتیبانی قرار ندهند و کاربران آن ها با مشکل کند بودن سرعت شارژ باتری دستگاه رو به رو شوند. راه حل این مشکل چیست و چطور می‌توان سرعت شارژ باطری گوشی موبایلی را افزایش داد؟ 



بدین منظور می‌توان از روش ها و ترفند های مختلفی استفاده کرد که چند مورد از موثرترین آن ها را در مقاله "افزایش سرعت شارژ شدن گوشی موبایل با چند ترفند ساده" به شما عزیزان معرفی کرده بودیم. پس اگر احساس می‌کنید سرعت شارژ شدن باطری گوشی شما کم است می‌توانید از راه حل های ذکر شده در مطلب مذکور استفاده به عمل آورید. در نظر داشته باشید که در برخی مواقع بهتر است به جای افزایش سرعت شارژ باتری گوشی به فکر تعویض باتری و افزایش قدرت نگهداری شارژ هم باشید. 


12. کار نکردن اینترنت گوشی


از دیگر مشکلات رایج گوشی های هوشمند اندرویدی و همچنین آیفون های اپل می‌توان به مشکل کار نکردن اینترنت اشاره کرد. این مشکل آزاردهنده عموما به سادگی و با انجام چند اقدام مناسب قابل رفع خواهد بود و در برخی مواقع ممکن است عملا مربوط به گوشی نباشد و به سرویس دهنده اینترنت شما و اختلال در سرویس آن مرتبط گردد. برای رفع این مشکل رایج گوشی های موبایل در اندروید می‌توانید از مقاله راهنمای "رفع مشکل کار نکردن اینترنت گوشی در اندروید" کمک بگیرید. در آیفون های اپل هم تقریبا باید مراحل مشابه و آپشن های یکسان مورد برسی قرار گیرند و فقط ممکن است جزئیات انجام هر مرحله کمی متفاوت باشد. 
در مجموع اگر اینترنت موبایل شما کار نمی‌کند و از اینترنت سیم کارت استفاده می‌کنید، ابتدا مطمئن شوید که تنظیمات سرویس دهنده اینترنت گوشی درست روی آن نصب شده باشد و حتما یک تماس با پشتیبانی سرویس دهنده سیم کارت خودتان برای دریافت تنظیمات لازم برقرار کنید. اگر از اینترنت وای فای استفاده می‌کنید هم مطمئن شویم که  تنظیمات آن شبکه اینترنت مناسب بهینه شده باشند و دیگر گجت ها قادر به بکارگیری اینترنت وای فای آن شبکه باشند. پس از اطمینان از این مسئله باید راه حل های نرم افزاری که به گوشی مربوط می‌شوند و در مقاله راهنمایی ضمیمه شده ارائه کردیم را انجام دهید. 


13. شارژر نشدن گوشی


از دیگر مشکلات رایجی که در گوشی های هوشمند زیاد شاهد به وجود آمدن آن هستیم می‌توان به شارژ نشدن دستگاه اشاره کرد. به عنوان مثال تصور کنید شارژر موبایل خودتان را به آن متصل کرده‌اید، اما گوشی اصلا در قبال این مسئله عکس‌العملی از خود نشان نمی‌دهد و باتری آن شارژ نمی‌شود! در اینگونه مواقع ممکن است مشکل از سمت شارژر، پریز برق، کابل شارژ یا گوشی باشد. بنابراین باید تک تک مراحل تست این موارد انجام گیرد. ما در مقاله "رفع مشکل شارژ نشدن گوشی" به طور جامع در مورد روش ها و راه حل هایی صحبت کردیم که با استفاده از آن ها می‌توانید مشکل شارژ نشدن موبایل خود را برطرف سازید. بنابراین برای رفع این مشکل رایج گوشی خود مراحل مذکور را به طور دقیق و قدم به قدم انجام دهید. 

 

 



14. ارسال نشدن پیامک


مشکل بعدی که در مورد آن صحبت می‌کنیم مربوط به ارسال نشدن پیامک ها می‌شود. این مشکل هم در گوشی های اندرویدی و هم در آیفون های اپل رخ می‌دهد و تقریبا در اغلب مواقع ناشی از تنظیمات نادرستی است که برای سرویس دهنده سیم کارت در گوشی نصب شده‌اند. در صورتی که مشکل ناشی از این امر باشد می‌توانید ضمن تماس با اپراتورهای پشتیبان سرویس دهنده سیم کارت خود تنظیمات صحیح را دریافت کنید یا حداقل راهنمایی لازم برای انجام این کار را دریافت نمایید. 
اگر به خاطر داشته باشید ما در مقاله "رفع مشکل ارسال نشدن اس ام اس در آیفون" به طور دقیق مراحلی که باید برای رفع این مشکل رایج گوشی ها در آیفون های اپل طی شوند را برایتان شرح دادیم. در گوشی های اندرویدی هم کلیات اقداماتی که باید بدین منظور انجام گیرند یکسان و مشابه است و شاید فقط در برخی از جزئیات امر تفاوت هایی وجود داشته باشد. بنابراین با پیروی کردن از مواردی که در مقاله مذکور به آن ها اشاره کردیم قادر به رفع مشکل ارسال نشدن پیامک ها در گوشی خود خواهید بود. 

 


15. کار نکردن دکمه های فیزیکی گوشی


مشکل رایج بعدی مربوط به کار نکردن دکمه های فیزیکی گوشی از قبیل دکمه پاور (Power)، تنظیم صدا (Volume) و غیره می‌شود. متاسفانه برخلاف اغلب موارد قبلی که در مورد آن ها صحبت کردیم، مشکل کار نکردن دکمه های فیزیکی گوشی ناشی از صدمات و مسائل سخت افزاری خواهد بود و به این سادگی ها قابل رفع نیست. برای رفع اینگونه مشکلات حتما باید به نزد یک تعمیرکار خوب، با تجربه و مجرب مراجعه کنید و از وی بخواهید که گوشی شما را بررسی کند. در اغلب مواقع خرابی دکمه های فیزیکی گوشی ها بعد از وارد شدن یک ضربه یا فشار زیاد به آن ها پدیدار می‌شود.
برخلاف تصور اغلب افراد که فکر می‌کنند عموما تعویض دکمه های فیزیکی گوشی های هوشمند کار ساده‌ای است، این باور اصلا صحبت ندارد و به جرئت می‌گوییم که تقریبا در اغلب گوشی های هوشمند سبک طراحی این محصولات به گونه‌ایست که دسترسی به دکمه فیزیکی دستگاه و تعویض آن یا تعویض سوییچ و فلت پشت آن به سختی قابل انجام خواهد بود و یک تعمیر زمانگیر و حساس محسوب می‌شود. به همین جهت است که توصیه داریم در این شرایط حتما از سرویس یک تعمیرکار با تجربه و مطمئن استفاده کنید. 


16. شکستن ال سی دی گوشی

 



به عنوان شانزدهمین مشکل رایج گوشی های موبایل به مسئله شکستن ال سی دی این محصولات اشاره می‌کنیم. شکستن صفحه نمایش گوشی در اغلب مواقع به دلیل سهل انگاری کاربر و افتادن دستگاه از دست وی و برخورد آن با زمین رخ می‌دهد. بنابراین همیشه سعی کنید مراقب گوشی موبایل خود باشد تا از افتادن آن و وارد شدن ضربه به بدنه دستگاه جلوگیری به عمل آید. اگر بنا به هر دلیل صفحه نمایش موبایل شما شکست یا ترک هایی روی آن به وجود آمد، این مشکل فقط با انجام تعمیرات سخت افزاری قابل رفع خواهد بود، مگر اینکه شکستگی ایجاد شده فقط روی لایه محافظ صفحه نمایشی باشد که به عنوان لوازم جانبی موبایل خریداری کرده بودید و روی صفحه گوشی خود نصب کردید. 
عموما در شکستن ال سی دی گوشی دو حالت رخ می‌دهد. حالت اول مربوط به شرایطی است که پس از شکستن این قطعه، ال سی دی یا تاچ گوشی از کار بیفتد. در اینگونه مواقع باید تعویض کامل تاچ ال سی دی موبایل انجام شود. در حالت دوم ممکن است علیرغم شکستگی ها یا ترک هایی که روی صفحه گوشی ایجاد شد، دستگاه بدون مشکل قابل استفاده باشد و اختلالی در عملکرد تاچ و ال سی دی آن مشاهده نشود. در اینگونه مواقع می‌توان با صرف هزینه کمتر مشکل را با تعویض گلس ال سی دی که رو آن پرس شده برطرف ساخت. در هر صورت برای رفع این مشکل رایج گوشی های هوشمند باید از سرویس یک تعمیرکار مجرب استفاده کنید.


17. کار نکردن بلوتوث


کار نکردن بلوتوث هم یکی دیگر از مشکلاتی است که خیلی از کاربران گوشی های سامسونگ با آن رو به رو می‌شوند. در اغلب مواقع درست کار نکردن بلوتوث و وصل نشدن آن با انجام برخی اقدامات نرم افزاری برطرف می‌شود اما در برخی مواقع هم ممکن است این مشکل ناشی از بستر سخت افزاری گوشی بوده و فقط با تعمیرات سخت افزاری قابل رفع باشد. برای آشنایی با تمام اقداماتی که باید برای رفع مشکل درست وصل نشدن بلوتوث گوشی انجام شوند توصیه داریم حتما به مطالعه مقاله "رفع مشکل وصل نشدن بلوتوث و کار نکردن آن در گوشی" بپردازید. 


18. وصل نشدن گوشی به کامیپوتر



وصل کردن گوشی های موبایل به کامپیوتر امری الزامی است و احتمال دارد با اهداف مختلفی صورت پذیرد. به عنوان مثال اگر از آیفون های اپل استفاده کنید، بکاپ گرفتن از اطلاعات گوشی با اتصال آن به کامپیوتر و از طریق برنامه آیتیونز (iTunes) انجام می‌شود یا اگر گوشی اندرویدی داشته باشید و قصد نصب رام خاصی بر روی آن را داشته باشید باید از دستورات ADB استفاده نمایید و گوشی حتما به کامپیوتری وصل شود. متاسفانه یک مشکل رایج گوشی های موبایل این است که بعد از اتصال به کامپیوتر توسط آن شناسایی نمی‌شوند! خوشبختانه این مشکل فقط در موارد محدود به بستر سخت افزاری گوشی مربوط خواهد شد و به جرئت می‌گوییم که در 90 درصد مواقع با انجام برخی اقدامات ساده قابل رفع است. برای آشنایی با اقداماتی که باید بدین منظور انجام گیرند می‌توانید به مطالعه مقاله راهنمای "رفع مشکل وصل نشدن گوشی به کامپیوتر در 13 قدم" بپردازید. با انجام سیزده راهی که در مقاله مذکور به شرح آن ها پرداختیم می‌توانید مشکل نام برده شده را رفع کنید. 


19. سو سو زدن صفحه نمایش


این مشکل شاید به اندازه دیگر مشکلاتی که در این مقاله به آن ها اشاره ردیم شایع نباشد اما یک مسئله جدی است و باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشید. اگر صفحه نمایش گوشی شما سو سو می‌زند و به ویژه زمانی که نور صفحه را کم می‌کنید حالت خاموش و روشن شدن دارد، مطمئن باشید در آینده نزدیک مشکلی برای ال سی دی موبایلتان به وجود خواهد آمد. برای رفع مشکل سو سو زدن  صفحه نمایش تقریبا هیچ اقدام ساده و نرم افزاری نمی‌تواند انجام گیرد! در برخی موارد هم ممکن است این مشکل به صورت سیاه شدن بخشی از نمایشگر، تیره شدن آن یا سایه افتادن بر روی صفحه گوشی نمایان گردد. 
تنها کاری که شما باید انجام دهید مراقبت از گوشی و ال سی دی آن است و در صورتی که شدت مشکل افزایش یافت می‌بایست نسبت به تعویض ال سی دی اقدام کنید. در نظر داشته باشید که در تعویض LCD گوشی حتما از نمونه های اورجینال و اصلی استفاده نمایید و حتما برای انجام این تعمیر از سرویس تعمیرکاران مجرب یا مراکز قابل اعتمادی استفاده کنید که اورجینال بودن صفحه نمایش گوشی و کیفیت تعمیرات صورت گرفته را ضمانت می‌کنند. متاسفانه هیچ راه حل ساده و مشخص دیگری برای مقابله با مشکل سو سو زدن صفحه نمایش گوشی های موبایل وجود ندارد. 


20. کار نکردن اسکنر انگشت


یکی دیگر از رایج ترین مشکلاتی که خیلی از کاربران گوشی های اندرویدی و به ویژه آن دسته از افرادی که از اسمارتفون های میان رده و پایین رده استفاده می‌کنند با آن رو به رو می‌شوند مربوط به کار نکردن اسکنر انگشت گوشی خواهد بود. متاسفانه این مشکل رایج گوشی های موبایل واقعا آزاردهنده است و می‌تواند حالتی به وجود آورد که شما از موبایل خودتان دلسرد شوید. اگر واقعیت را بگوییم طبق آمار در اغلب مواقع اختلال های اسکنر انگشت گوشی ناشی از مشکلات سخت افزاری هستند و این مشکل به ندرت با تدابیر نرم افزاری رفع می‌شود. اما با این حال باید تمام اقدامات نرم افزاری که ممکن است به رفع این مشکل کمک کنند انجام شده و تست گردند و تا قبل از اطمینان از ناموفق بودن آن ها بهتر است تعمیرات سخت افزاری روی گوشی انجام نشود.

 



مواردی که شما باید برای رفع مشکل کار نکردن اسکنر انگشت گوشی تست کنید شامل ریست کردن تنظیمات امنیتی مربوط به اسکنر انگشت و همچنین فکتوری ریست گوشی و در صورت امکان فلش کردن آن می‌شود. اگر با انجام این موارد همچنان اسکنر انگشت موبایل شما کار نکرد، مطمئن باشید که با یک مشکل سخت افزاری رو به رو هستید. برای بررسی دقیق تر عملکرد اسکنر گوشی می‌توانید از کدهای دستوری خاصی که امکان تست قابلیت های مختلف و امکانات موبایل توسط آن ها فراهم آورده می‌شود را هم استفاده کنید. اگر مطمئن شدید مشکل سخت افزاری است، حتما از سرویس یک تعمیرکار خوب و قابل اعتماد برای رفع مشکل استفاده کنید. ضمنا فراموش نکنید که تاچ آیدی یا همان اسکنر انگشت آیفون ها با مادربردشان سینک شده و تعویض آن ها باید توسط تعمیرکاران مجازی انجام شود که از این موضوع مطلع هستند.

 


21. روشن نشدن گوشی (بوت نشدن)


عوامل زیادی می‌توانند منجر شوند که گوشی بوت نشود! بنابراین واقعا نمی‌توان به سادگی و در یک نگاه کفت که روشن نشدن گوشی ناشی از چه مسئله‌ای است و دقیقا چطور باید با آن مقابله شود. اما در هر صورت این یک مشکل رایج گوشی های موبایل است. اگر گوشی شما بریک شده باشد، روشن نشدن آن به صورتی نمایان می‌گردد که بوت شدن دستگاه امکانپذیر نخواهد بود. در اینگونه مواقع شما با یک مشکل نرم افزاری رو به رو هستید و با فلش کردن گوشی می‌توانید مشکل آن را رفع کنید. 
اما اگر صفحه گوشی به هیچ وجه روشن نمی‌شود، احتمالا با یک مشکل سخت افزاری رو به رو شده‌اید. این مشکل می‌تواند از سمت مدار پاور گوشی، باتری، خود ال سی دی یا مادربرد و هر یک از قطعات روی آن باشد. بنابراین موضوع باید توسط یک تعمیرکار خبره و مطمئن مورد بررسی قرار گیرد. به هیچ عنوان برای رفع مشکلات این چنینی در گوشی خود از سرویس تعمیرکاران کم تجربه یا ناشناس استفاده نکنید چون می‌تواند مشکلات زیادی را برایتان به همراه داشته باشد. اگر قبلا به گوشی شما ضربه یا فشاری وارد شده، احتمال اینکه ال سی دی آن شکسته یا سوخته باشد بالاست. همچنین آب خوردگی و تماس گوشی با مایعات هم می‌تواند منجر به بروز اختلال در عملکرد موبایل و روشن نشدن آن شود. 


22. وصل نشدن گوشی به کامپیوتر


یک مشکل رایج گوشی های موبایل که احتمال دارد شما هم با آن رو به رو شده باشید مربوط به عدم شناسایی دستگاه توسط کامپیوتر می‌شود. تصور کنید موبایل خود را به کامپیوتر وصل می‌کنید و می‌خواهید فایلی را مابین گوشی و کامپیوتر رد و بدل نمایید یا می‌خواهید از طریق آیتیونز یک فایل بکاپ از آیفون خود تهیه کنید اما گوشی توسط کامپیوتر شناسایی نمی‌شود! در این شرایط تکلیف چیست؟ اگر به خاطر داشته باشید ما در مقاله "رفع مشکل وصل نشدن گوشی به کامپیوتر در 13 قدم" به طور جامع و دقیق به مراحلی اشاره کردیم که باید برای رفع مشکل شناسایی نشدن موبایل توسط کامپیوتر انجام شوند. بنابراین از راه حل های ارائه شده در آن مطلب استفاده کنید تا مشکل گوشی شما رفع شود و بتوانید بدون محدودیت به رد و بدل اطلاعات مابین موبایل کامپیوترتان بپردازید. به خاطر داشته باشید که مشکل شناسایی نشدن گوشی توسط کامپیوتر مسئله غیر قابل حلی نیست و با تدابیر نرم افزاری قابل از میان برداشتن خواهد بود.  

 

 



22 مشکل رایج گوشی ها : جمع‌بندی


همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به معرفی 11 مشکل رایج گوشی های موبایل پرداختیم و راه حل هر یک از این مشکلات را هم برایتان شرح دادیم. فراموش نکنید گوشی های هوشمند گجت های الکترونیکی ظریفی هستند و از قطعات الکترونیکی کوچک ساخته می‌شوند و بروز اختلال در آن ها امر عجیب و دور از انتظاری نیست. امیدواریم با ارائه این مقاله توانسته باشیم بخشی از مشکلات احتمالی شما عزیزان را در استفاده از گوشی های موبایل رفع کنیم. 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 2

آخرین محصولات

خرید  باتری اصلی موبایل و شارژر اصلی و کابل
خرید شارژر کابل اصلی ایفون

برای اطلاع از آخرین تخفیف ها و جدید ترین کالاها عضو شوید