بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد جی اس ام باتری کاملا محفوظ می باشد

 

با توجه به پایان سال  و جابجایی مجموعه فروش بسته شده است 

از سفارش خوداری کنید 

 

شروع کار اعلام خواهد شد 

 در صورت لزوم 09383323434 می توانید تماس بگیرید

 

شارژر وایرلس و هر آنچه باید قبل از خرید شارژ بیسیم بدانید

 شارژر وایرلس و هر آنچه باید  قبل از خرید شارژ بیسیم بدانید
چکیده این مطلب : انتشار : 1398/09/05 0 نظر

شارژ بیسیم یا وایرلس یکی از قابلیت هایی است که این روزها اغلب گوشی های رده بالا از آن پشتیبانی می‌کنند. اما شما تا چه اندازه با این قابلیت آشنایی دارید؟ اصلا آیا با مفهوم این تکنولوژی و نحوه عملکردش آشنا هستید؟ به نظر شما آیا امکان دارد روزی تکنولوژی شارژ وایرلس به درجه‌ای از پیشرفت برسد که امکان شارژ کردن باتری موبایل از راه دور و به صورت وای فای را فراهم کند؟ در این مقاله بیشتر در رابطه با قابلیت شارژ بیسیم و شارژر وایرلس صحبت خواهیم کرد. بنابراین با جی اس ام باتری  همراه باشید.

هر آنچه باید در مورد شارژر وایرلس و شارژ بیسیم قبل از خرید بدانید

فناوری شارژر بیسیم توجه زیادی به خود جلب کرده برای شارژ موبایل اولین بار سامسونگ به بازار معرفی کرد و بعد ها اپل هم برای مدل های جدید از این فناوری استفاده کرد. و چه چیز بهتر از این که با یک شارژر وایرلس یا بیسیم بتوانیم تمام گجت های خودمون مثل ساعت هوشمند و هندزفیری بیسیم را شارژ کنیم و از دست کابل های شارژر که حسابی دست و پا گیر هستند خلاص شویم . به صورت مختصر درباره شارژ بی‌سیم باید بگوییم این فناوری درواقع فرآیندی برای شارژ وسایل مجهز به باتری بدون نیاز به هیچ سیم یا کابل است و انتقال بی‌سیم جریان برق به دستگاه گیرنده را امکان‌پذیر می‌کند. شارژ بی‌سیم به شارژ القایی هم شهرت دارد؛ البته شارژ القایی یکی از انواع شارژ بی‌سیم نیز محسوب می‌شود.

 

شارژ وایرلس یا بیسیم چیست؟

 


در اولین قدم بهتر است ماهیت تکنولوژی شارژ بیسیم را برایتان بهتر شرح دهیم. اصلا منظور از شارژ بیسیم موبایل چیست و وقتی گفته می‌شود یک گوشی از قابلیت شارژ بیسیم پشتیبانی می‌کند به چه معناست؟ شارژ بیسیم یا وایرلس تکنولوژی است که به موجب آن کاربر می‌تواند بدون نیاز به اتصال مستقیم موبایل خود به کابل و سوکت شارژر نسبت به شارژ کردن باتری دستگاه وارد عمل شود! به عنوان مثال تصور کنید با قرار دادن گوشی بر روی بخشی از میز کارتان شاهد شارژ شدن خودکار باتری دستگاه باشید و دیگر نیازی به اتصال گوشی به شارژر وجود نداشته باشد!
این روند دقیقا همان چیزی است که به لطف تکنولوژی شارژ بیسیم و با بکارگیری شارژر وایرلس امکانپذیر شده است. گوشی های مدرن امروزی از این قابلیت پشتیبانی به عمل می‌آورند و می‌توان باتری آن ها را با قرار دادن گوشی بر روی پد های خاصی که انتقال انرژی و شارژ به شیوه القایی توسط آن ها ارائه شده، شارژ کرد. نکته‌ای که باید به آن دقت شود این است که خود پد شارژر به عنوان انتقال دهنده انرژی باید به یک منبع تغذیه متصل شود! بنابراین اینطور نیست که بدون هیچ سیم و کابل رابطی بتوان نسبت به شارژ باتری گوشی های جدید امروزی و پشتیبانی کننده از قابلیت شارژ بیسیم اقدام کرد.  

 

شارژ وایرلس یا بیسیم چیست؟


برای پیاده سازی قابلیت شارژ بیسیم به سه عضو اصلی نیاز است. اولین عضو همان تامین کننده اصلی انرژی است که می‌تواند پریز برق منزل شما باشد. عضو دوم پد شارژر وایرلس خواهد بود که در واقع تبدیل انرژی الکتریکی مستقیم برق به انرژی القایی و قابل استفاده توسط گوشی را امکانپذیر می‌کند و با یک سیم رابط به پریز برق متصل می‌شود. عضو سوم هم گوشی کاربر و متعلقاتی است که در آن برای جذب انرژی القایی ساطع شده از پد شارژر و انتقال آن به باتری یا بهتر بگوییم تبدیل آن به شارژ باتری بکار رفته‌اند. پس حالا بهتر با قابلیت شارژ بیسیم و وایرلس آشنا شدید.

اما آیا هر گوشی از قابلیت شارژ بیسیم پشتیبانی می‌کند؟ 


 


نکته بعدی که باید بدانید این است که همه گوشی های موبایل از قابلیت شارژ بیسیم پشتیبانی به عمل نمی‌آورند، بنابراین دلیلی هم ندارد که به شارژر وایرلس مجهز باشند و در باکس یا جعبه آن ها اینگونه شارژر ها هم ارائه شود. نکته جالب تر اینکه حتی اغلب گوشی هایی که از قابلیت شارژ بیسیم پشتیبانی می‌کنند هم در باکس اصلی خودشان و به طور پیش فرض شارژر بیسیم ندارند! بنابراین کاربران این گوشی ها در اغلب مواقع ملزم می‌شوند برای استفاده از قابلیت مذکور یک شارژر وایرلس را به عنوان لوازم جانبی خریداری کنند. البته ممکن است برخی از گوشی های خاصی که از این تکنولوژی پشتیبانی به عمل می‌آورند هم به طور پیش فرض با شارژ بیسیم عرضه شوند اما تعداد این دسته از گوشی ها بسیار محدود است.
پاسخ این سوال که چرا همه گوشی ها نمی‌توانند از قابلیت شارژ بیسیم پشتیبانی کنند بسیار روشن است و در بخش قبل هم اشاره غیر مستقیمی به آن داشتیم. برای اینکه یک گوشی موبایل بتواند انرژی القایی ساطع شده از پد های شارژ بیسیم را دریافت و جذب کند می‌بایست به ازای خاصی مجهز شود. طبیعتا این اجزای خاص در هر گوشی تعبیه نمی‌شوند و به همین سبب هر گوشی قابلیت پشتیبانی از شارژ وایرلس را ندارد. از آنجایی که هزینه متعلقاتی که باید برای پشتیبانی دستگاه از قابلیت شارژ بیسیم در گوشی نصب شوند بالاست، اغلب فقط گوشی های رده بالا از این تکنولوژی پشتیبانی به عمل می‌آورند. 

 


مزیت های شارژ وایرلس و بکارگیری شارژر بیسیم

 


اما استفاده از قابلیت شارژ بیسیم موبایل چه مزیت هایی دارد؟ مهمترین مزیتی که با استفاده از این تکنولوژی در اختیارتان قرار می‌گیرد مربوط به عدم نیاز به اتصال مستقیم سیم و سوکت شارژر به گوشی می‌شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید آمار خراب شدن سوکت شارژر گوشی ها بسیار بالاست و بروز اختلال در عملکرد سوکت شارژر گوشی ها عموما در اثر همین اتصال و جدا کردن سوکت از گوشی ایجاد می‌شود. بنابراین با استفاده از شارژر وایرلس می‌توانید این مشکل را برطرف سازید و دیگر نیازی به اتصال سوکت و سیم شارژر به گوشی و جدا کردن آن نداشته باشید.

 

مزیت های شارژ وایرلس و بکارگیری شارژر بیسیم


مسئله بعدی مربوط به سهولت استفاده از شارژ بیسیم می‌شود. تصور کنید گوشی شما روی میز کارتان و درست در کنار دستتان قرار دارد و هم زمان با استفاده از تکنولوژی شارژ بیسیم در حال شارژ شدن است. شما در این شرایط می‌توانید آزادانه گوشی را از روی میز بردارید و جابجا کنید و حتی از آن استفاده نمایید. اگرچه با دور کردن گوشی از پد شارژ، پروسه شارژ باتری متوقف می‌شود اما خیلی ساده می‌توان با قرار دادن دوباره گوشی بر روی پد پروسه شارژ را دنبال کرد! این موضوع در حالیست که اگر از شارژر های سیمی استفاده شود، اولا طول سیم شارژر در خیلی از مواقع مشکل ساز می‌شود و ثانیا برای جابجای گوشی دائما باید سوکت آن را جدا و دوباره وصل کرد. 
بنابراین با بکارگیری یک شارژر وایرلس و تکنولوژی شارژ بیسیم می‌توانید به شیوه ساده تری باتری گوشی خود را شارژ کنید. تا زمانی که تجربه استفاده از این تکنولوژی را نداشته باشد، شاید درک سهولت بکارگیری آن کمی برایتان دشوار باشد اما به محض استفاده از آن به مزیت های عالی این تکنولوژی نسبت به شارژر های معمولی پی خواهید برد. دقت کنید به منظور استفاده از قابلیت شارژ بیسیم باید حتما گوشی شما از این تکنولوژی پشتیبانی کند و شارژ باتری هر گوشی موبایلی با استفاده از این فناوری امکانپذیر نیست. اگر گوشی شما از تکنولوژی شارژ بیسیم پشتیبانی کند، این مسئله بر روی باکس دستگاه قید می‌شود. با یک جستجوی ساده در اینترنت هم می‌توانید از این مسئله مطلع شوید.  

 


معایب شارژ بیسیم و استفاده از شارژر وایرلس

 


اما تکنولوژی شارژ بیسیم و استفاده از شارژر های وایرلس نقاط ضعفی را هم به همراه خواهد داشت که باید به آن ها اشاره کنیم. اصلی ترین نقاط ضعف این تکنولوژی شامل دو مورد می‌شوند. اولین مسئله مربوط به سرعت شارژ پایین تر نسبت به شارژ مستقیم و سیمی است. متاسفانه زمانی که از پد های شارژ بیسیم استفاده می‌شود بخش زیادی از انرژی القایی ساطع شده به محیط اطراف منتقل خواهد شد و هدر می‌رود و فقط قسمت کوچکی از انرژی توسط گوشی جذب و به شارژ باتری تبدیل می‌شود. به همین جهت و به دلیل زیاد بودن درصد اتلاف انرژی در حین استفاده از قابلیت شارژ بیسیم، سرعت شارژ باتری گوشی در حالتی که از شارژر وایرلس استفاده شود به مراتب نسبت به حالتی که از شارژر های سیمی استفاده می‌شود کمتر خواهد بود. البته طی چند وقت اخیر تلاش های زیادی صورت گرفته تا قدرت و سرعت شارژرهای بیسیم افزایش داده شود و پیشرفت های خوبی هم در این راستا کسب شده است. پیش‌بینی می‌کنیم در آینده نزدیک سرعت شارژ باتری از طریق قابلیت مذکور بیشتر شود. 
اما مشکل بعدی و مهمتر مربوط به تولید گرمای زیاد در حین شارژ باتری می‌شود. احتمالا می‌دانید که گرما و حرارت دشمن باتری های لیتیوم یونی و پلیمری است و می‌تواند به شدت بر روی کیفیت عملکرد و عمر مفید باتری تاثیر بگذارد. زمانی که از قابلیت شارژ بیسیم برای شارژ کردن باتری گوشی استفاده می‌کنید گرمای زیادی تولید می‌شود و این گرما به طور همه جانبه قاب پشت موبایل را در بر می‌گیرد و به تدریج منجر به داغ شدن باتری خواهد شد. با توجه به سرعت پایین قابلیت شارژ بیسیم، در این شرایط گوشی مدت زمان بیشتری هم باید در شارژ بماند و برای فول شارژ شدن مدت بیشتری تحت تقابل با گرما قرار می‌گیرد. این مسئله بر روی کیفیت عملکرد باتری و عمر مفید آن تاثیر سوء خواهد داشت. و نقطه ضعف دوم شارژر های بیسیم است. 

 

معایب شارژ بیسیم و استفاده از شارژر وایرلس


شارژر بیسیم معکوس (Reverse Wireless Charging)

 


یک قابلیت جدید دیگر هم این روزها بسیار محبوب شده و در گوشی های رده بالای زیادی ارائه می‌شود که با تکنولوژی شارژ بیسیم ارتباط دارد! این قابلیت شارژر بیسیم معکوس یا Reverse Wireless Charging نامیده می‌شود و قابلیتی است که به موجب آن یک گوشی می‌تواند نقش شارژر وایرلس را ایفاء کرده و باتری گوشی دیگر را شارژ کند! به عنوان مثال گوشی سامسونگ گلکسی اس 10 پلاس (Samsung Galaxy S10+) از این قابلیت پشتیبانی می‌کند و با نزدیک کردن قاب پشت گوشی های دیگری که از قابلیت شارژ بیسیم پشتیبانی می‌کنند به قاب پشت این گوشی می‌توانید باتری گوشی دوم را شارژ کنید!
این قابلیت به شدت جذاب و جالب است و به نوعی انتقال شارژ باتری به صورت بیسیم از یک گوشی به گوشی دیگر را ممکن می‌سازد. البته سرعت انتقال انرژی و شارژ شدن باتری با استفاده از این تکنولوژی خیلی بالا نیست اما باز هم در شرایط خاص می‌تواند بسیار جالب و کاربردی باشد. پس تکنولوژی شارژ بیسیم معکوس فناوری است که به موجب آن گوشی موبایل می‌تواند نقش یک پاوربانک وایرلس را ایفاء کند و شارژ باتری خودش را به صورت بیسیم و فقط با نزدیک کردن قاب پشت دو گوشی به یکدیگر به موبایل دیگری انتقال دهد. فراموش نکنید در حین استفاده از این تکنولوژی هم بخش قابل ملاحظه‌ای از انرژی باتری گوشی مبدا هدر می‌رود و تمام انرژی آن مستقیما به گوشی مقصد منتقل نخواهد شد. 


شارژ بیسیم باتری گوشی با وای فای!

 


شاید این ایده به ذهن شما هم رسیده باشد که بستری فراهم کنید تا بتوان باتری گوشی های موبایل را با سیگنال های وای فای شارژ کرد! به عنوان مثال تصور کنید در منزل خودتان یک شارژر وای فای داشته باشید که محدوده خانه را به طور کامل مثل اینترنت وای فای تحت پوشش قرار دهد و بدین ترتیب هر گوشی که در محدوده آن باشد را به طور خودکار شارژ کند! آیا انجام این کار امکانپذیر است؟ آیا تا کنون اقداماتی برای دستیابی و پیاده سازی این تکنولوژی انجام شده است؟ از نظر فنی نمی‌توان مطلقا مدعی شد که شارژ باتری گوشی ها با استفاده از سیگنال های وای فای قابل انجام نیست، چرا که هم اکنون هم در مقیاس های کوچک او فواصل بسیار ناچیز از این تکنولوژی برای شارژ باتری برخی گجت ها استفاده می‌شود.

 

شارژ بیسیم باتری گوشی با وای فای!


اما اینکه این تکنولوژی به اندازه‌ای پیشرفت داشته باشد که بتواند مثل اینترنت وای فای امکان شارژ باتری گوشی ها در یک محدوده وسیع و فاصله زیاد را امکانپذیر کند، ناممکن به نظر می‌رسد. برای اینکه شارژ بیسیم گوشی های موبایل امکانپذیر باشد باید فاصله گوشی از منبع شارژ به کمترین مقدار برسد تا اتلاف انرژی به حداقل رسیده و شارژ ساطع شده توسط گوشی مقصد قابل دریافت باشد. طبیعتا امکان تحت پوشش قرار دادن یک محیط بزرگ مثل منزل که مملو از انرژی شارژ مورد نیاز برای شارژ کردن باتری گوشی ها باشد تقریبا غیر ممکن است. ضمنا منبع انرژی که بتواند قدرت این چنینی را تولید کند هم وجود ندارد. حتی اگر این تکنولوژی پیاده سازی شود هم زمان مورد نیاز برای شارژ کردن باتری گوشی ها به طرز قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد. بنابراین به نظر نمی‌رسد که امکان شارژ باتری گوشی های موبایل با وای فای با استاندارد هایی که مد نظر ماست قابل پیاده سازی باشد و فعلا باید به همان شارژر وایرلس اکتفا کرد.


جمع‌بندی
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به صحبت در رابطه با تکنولوژی شارژ بیسیم و شارژر وایرلس پرداختیم. شارژر های وایرلس امکان شارژ کردن باتری گوشی بدون نیاز به نصب مستقیم سیم شارژر را فراهم می‌کنند و شارژ باتری را بی‌دردسرتر قابل انجام خواهند کرد اما طبیعتا نقاط ضعفی هم دارند که سرعت کم و کاهش عمر مفید باتری دو مورد از آن هاست. اما با این وجود استفاده از شارژر های بیسیم می‌تواند تجربه‌ای بسیار جالب و دلنشین را برایتان به ارمغان آورد. 
 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 6

آخرین محصولات

خرید  باتری اصلی موبایل و شارژر اصلی و کابل
خرید شارژر کابل اصلی ایفون

برای اطلاع از آخرین تخفیف ها و جدید ترین کالاها عضو شوید