با توجه جابجایی مجموعه فروش بسته شده است
از سفارش خوداری کنید
شروع کار اعلام خواهد شد
در صورت لزوم 09383323434 می توانید تماس بگیرید
خیلی از افراد به طور نادرست تصور میکنند که هک شدن موبایل های هوشمند امکانپذیر نیست و هیچ هکری نمیتواند یک موبایل اندرویدی یا آی او اسی را هک کند! اگر شما هم همچنین تصوری دارید به سختی در اشتباه هستید، چون همیشه روش هایی برای سوء استفاده از اطلاعات شخصی کاربران وجود دارد. در این مقاله میخواهیم مروری بر اصلی ترین نشانه های هک شدن گوشی موبایل داشته باشیم. بنابراین با جی اس ام باتری همراه شوید.
نشانه های هک شدن گوشی موبایل
مقدمه
هک شدن کامپیوتر ها یک مسئله کاملا جا افتاده است و همه ما میدانیم که افراد سودجو و هکر ها میتوانند با استفاده از روش ها و ترفند های خاص و به شیوه های مختلف کامپیوتر های شخصی یا حتی سازمانی را هک کنند. در اینگونه مواقع اطلاعات کاربر یا سازمان میتواند به سرقت برده شود یا حتی فاجعه های بزرگ تر به وجود آید. اما آیا هک کردن فقط مخصوص کامپیوترهاست و گجت های پرکاربرد دیگر مثل گوشی های هوشمند امکان هک شدن ندارند؟ خیلی از افراد تصور میکنند که گوشی های موبایل هک نمیشوند اما همانطور که در مقاله "جلوگیری از هک شدن گوشی موبایل با چند ترفند مهم" اشاره کردیم، امکان هک کردن اسمارتفون ها هم وجود دارد.
افراد سودجو با هک کردن اسمارتفون های اندرویدی یا آیفون های اپل میتوانند به اطلاعات شخصی یا حتی کاری شما دسترسی یابند و از این اطلاعات سوء استفاده به عمل آورند. اما چطور بفهمیم که گوشی ما هک شده یا از اطلاعات آن سوء استفاده میشود؟ آیا راهی برای تشخیص این امر وجود دارد؟ در خیلی از مواقع ممکن است علیرغم اینکه موبایل کاربر هک شده و اطلاعات وی در حال فاش شدن هستند، نشانه هایی در گوشی نمایان شوند که کاربر متوجه آن ها نشود و تصور کند که این نشانه ها طبیعی هستند. ما در این مقاله میخواهیم به برخی از مهمترین و اصلی ترین نشانه های هک شدن گوشی موبایل اشاره کنیم. اگر بنا به هر دلیل یکی از نشانه های معرفی شده در این مطلب در اسمارتفون شما نمایان شدهاند، خیلی مراقب باشید و توصیه داریم بیشتر به امنیت دستگاه توجه کنید.
کند شدن گوشی های موبایل به مرور زمان رخ میدهد و امری طبیعی است. هر چقدر اطلاعات بیشتری روی گوشی ذخیره شوند و بخش بیشتری از حافظه داخلی آن اشغال شود، کند شدن دستگاه هم با شدت بیشتری رخ میدهد. به بیان دیگر وقتی حجم اطلاعات ذخیره شده در حافظه موبایل به مرور افزایش پیدا میکند، مشکل کند شدن دستگاه و لگ و تاخیر در عملکرد آن هم نمایان خواهد شد و این نوع کندی عملکرد طبیعی است. اما گاها کند شدن گوشی به شکلی عجیب و بیدلیل رخ میدهد! برای مثال اگر گوشی شما تا دیروز بدون مشکل کار میکرده و کوچک ترین لگ و تاخیری در آن وجود نداشته، اما امروز و بعد از نصب یک اپلیکیشن خاص در آن ناگهان و بدون دلیل کند شده است، با یک مسئله نگران کننده رو به رو هستید که میتواند از نشانه ها و علائم هک موبایل باشد.
اما هک کردن یک موبایل چطور و چگونه میتواند منجر به کند شدن آن و بروز و تاخیر در عملکرد دستگاه شود؟ خب موضوع بسیار ساده است. تصور کنید یک اپلیکیشن مخرب روی گوشی شما نصب شده که در عمل حاوی کد هاییست که میتواند اطلاعات شخصی شما نظیر عکس های گالری گوشی، ایمیل ها و غیره را در خود ذخیره کرده و به محض اتصال گوشی به اینترنت، این اطلاعات را برای سرور خاصی ارسال نماید. طبیعتا در اینگونه مواقع وقتی این انتقال شروع به انجام خودکار کند، بخشی از منابع سخت افزاری گوشی از قبیل پردازنده و رم درگیر خواهند شد و این مسئله میتواند منجر شود که در عملکرد دستگاه لگ و تاخیرهایی به وجود آید. بنابراین کند شدن ناگهانی و بدون دلیل میتواند یکی از مهمترین نشانه های هک شدن گوشی باشد.
یکی دیگر از نشانه های عجیبی که میتواند خبر از هک شدن موبایل ها داشته باشد و فقط در برخی کیس ها شاهد آن هستیم مربوط به ارسال و دریافت خودکار پیام های عجیب میشود! در برخی مواقع ممکن است این پیام ها مستقیما از طریق اپلیکیشن پیامک گوشی ارسال شوند و در برخی مواقع دیگر احتمال دارد که این پیام ها مستقیما از طریق یک اپلیکیشن پیام رسان واسط نظیر تلگرام و غیره ارسال و دریافت شود. مشکلاتی مثل باز شدن خودکار تلگرام و جوین شدن در کانال یا گروه های خاص بدون اینکه کاربر نسبت به انجام آن ها اقدام کرده باشد هم میتوانند خبر از نصب بودن یک برنامه مخرب در گوشی و احتمال هک شدن شما داشته باشند. بنابراین اگر در گوشی موبایل شما پیام های عجیبی به طور خودکار ارسال یا دریافت میشود یا اپلیکیشن های پیام رسان موبایلتان از قبیل واتساپ و تلگرام رفتارهای غیرمعقولانهای دارند که شما در آن ها دخالتی نداشتهاید، احتمال هک شدن موبایلتان کم نیست. در اینگونه مواقع توصیه داریم هر چه سریعتر آخرین اپلیکیشن هایی که روی گوشی نصب کردهاید و به ویژه آن دسته از برنامه هایی که مستقیما از گوگل پلی استور (Google Play Store) دانلود نشدهاند را از روی گوشی حذف کنید.
همیشه سعی کنید لیست اپلیکیشن ها یا همان برنامه هایی که روی گوشی شما نصب هستند را در بازه های زمانی مختلف مرور کرده و آن دسته از برنامه هایی که دیگر از آن ها استفاده نمیکنید را حذف نمایید. انجام این کار علاوه بر اینکه سبب میشود شما کاملا برنامه های نصب شده روی موبایلتان را بشناسید، منجر به افزایش فضای ذخیره سازی اطلاعات هم خواهد شد. توصیه داریم برای حذف کردن برنامه های مورد نظرتان فقط و فقط از منوی تنظیمات و اپلیکیشن های گوشی وارد عمل شوید و به آیکون برنامه های موجود در هوم اسکرین (Home Screen) اکتفا ننمایید چون در برخی مواقع میتوان آیکون بعضی از اپلیکیشن ها را با ترفند های خاص از روی هوم اسکرین گوشی پنهان کرد.
اگر در حین مرور لیست برنامه های گوشی خود با یک اپلیکیشن ناشناس مواجه شدید که مطمئن هستید خودتان آن را روی گوشی نصب نکردهاید، احتمال هک موبایلتان وجود دارد! در اینگونه شرایط باید خوب فکر کنید و ببینید که گوشی خود را به دست چه افرادی سپردهاید. ممکن است فردی سودجو یک اپلیکیشن مخرب را روی گوشی شما نصب کرده باشد و از آن برای به سرقت بردن اطلاعات شما استفاده کند. از آنجایی که وی میتواند با ترفندهای خاص آن برنامه را از هوم اسکرین گوشی پنهان سازد، توصیه داریم مرور لیست برنامه های موبایل را فقط از طریق منوی تنظیمات و بخش اپلیکیشن ها انجام دهید. در صورت مواجه شدن با برنامه های این چنینی سریعا آن ها را از روی گوشی حذف کنید تا اطلاعات شما به سرقت نرود. پس مشاهده اپلیکیشن های عجیب روی دستگاه که شما نسبت به نصب آن ها اقدام نکردهاید میتواند یکی دیگر از مهم ترین نشانه های هک شدن گوشی موبایل باشد.
همانطور که پیش از این در مقاله "بهترین زمان تعویض باتری گوشی اپل چه زمانی است؟" هم اشاره کرده بودیم، باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری که این روزها در گوشی های هوشمند مورد استفاده قرار میگیرند به گونهای هستند که به مرور زمان با افت ظرفیت و کیفیت شارژدهی رو به رو خواهند شد و وقوع این مسئله امری کاملا اجتنابناپذیر است. بنابراین اگر به مرور زمان قدرت شارژدهی باتری گوشی شم کم شده نگران نباشید چون این مسئله طبیعی بوده و ارتباطی به هک شدن موبایل شما ندارد. اما اگر تا دیروز باتری گوشی شما به خوبی کار میکرد و به طور ناگهانی و غیرطبیعی افت کیفیت شارژدهی در آن مشاهده کردید، احتمال هک دستگاه و موبایلتان وجود دارد! اما خالی شدن ناگهانی و غیرطبیعی شارژ باتری چطور میتواند از نشانه های هک اسمارتفون باشد؟
زمانی که گوشی هک میشود اطلاعان آن به سرقت برده خواهند شد و برای انجام این کار باید منابع سخت افزاری دستگاه دائما در حال فعالیت باشند. به عنوان مثال اگر برنامه مخربی برای هک اطلاعات گوشی شما در آن نصب شود، این برنامه باید اطلاعات مورد نیازش را از قسمت های مختلف موبایل دریافت کرده و سپس از طریق اینترنت برای هکر ارسال کند و این پروسه نیاز به صرف انرژی دارد. پس این برنامه به عنوان یک بار اضافه دائما در پس زمینه گوشی فعال است و تسک هایی که انجام میدهد همگی بخشی از انرژی باتری را مصرف میکنند. پس اگر به طور ناگهانی میزان مصرف شارژ باتری یک گوشی افزایش یابد، احتمال هک شدن آن وجود دارد. در اینگونه مواقع توصیه داریم سریع اپلیکیشن هایی که به تازگی روی گوشی خود نصب کردهاید یا برنامه هایی که از مراجع غیر رسمی دانلود شدهاند را حذف نمایید.
یکی دیگر از واضح ترین نشانه های هک شدن گوشی موبایل میتواند مربوط به داغ شدن بیدلیل آن شود. با توجه به توضیحاتی که تا کنون ارائه کردیم احتمالا خودتان میتوانید متوجه شوید که داغ شدن موبایل چطور میتواند یک نشانه و از علائم هک گوشی به شمار آید؟ همانطور که گفتیم زمانی که گوشی هک شود، اطلاعاتی به طور دائم در پس زمینه موبایل رد و بدل خواهند شد و وقتی حجم این اطلاعات زیاد باشد، منابع سخت افزاری گوشی از قبیل پردازنده، رم و باتری بیشتر تحت فشار قرار میگیرند و بدین ترتیب گرمای قابل ملاحظهای در دستگاه به وجود میآید.
اگر شما هیچ کاری با گوشی خودتان انجام نمیدهید، اما همچنان بدنه آن به طرز عجیبی داغ میشود، احتمال اینکه یک اپلیکیشن مخرب روی دستگاه نصب باشد بالاست و طبیعتا این برنامه مخرب میتواند با هدف هک کردن شما و به سرقت بردن اطلاعاتتان روی گوشی نصب شده باشد. پس داغ شدن بیدلیل موبایل را هم جدی بگیرید. فراموش نکنید که داغ شدن بدنه گوشی های هوشمند در حین شارژ کردن باتری یا انجام تسک های سنگین از قبیل گیمینگ و غیره امری طبیعی است و نمیتواند مطلقا نشانهای مبنی بر هک شدن و سوء استفاده از موبایلتان باشد.
توصیه داریم این نکته را خیلی جدی بگیرید و سعی کنید همیشه به نشانهای که در این بخش به آن اشاره میکنیم دقت ویژهای داشته باشید. خیلی از ما هر روز برای دور زدن فیلتر برنامه هایی مثل تلگرام از ابزارهایی با نام پروکسی (Proxy) استفاده میکنیم. خیلی از این پروکسی ها به طور رایگان عرضه میشوند و شما در کانال های تلگرام میتوانید با یک مرتبه انتخاب آن ها نسبت به ست کردن پروکسی بر روی گوشی خود اقدام کنید، اما آیا میدانید که همین پروکسی ها میتوانند ابزاری برای هک موبایلتان باشند؟ اگر در حین وبگردی کردن متوجه شدید که برخی از وبسایت ها برایتان اجرا نمیشوند یا به درستی بارگذاری نشدهاند و یا تبلیغات آن ها به زبان عجیب و نامفهومی است، احتمالا در گوشی شما یک پروکسی فعال خواهد بود!
این پروکسی میتواند مثل یک پل مابین شما و فردی سودجو عمل کرده و منجر شود که خیلی از اطلاعات شخصی و کاربردی شما قبل از هر چیز به دست فرد سودجو و هکر برسد. این اطلاعات اغلب اطلاعاتی هستند که در حین وبگردی از آن ها استفاده میشود. به عنوان مثال رمز عبور اکانت های مختلف شما در سایت های گوناگون میتواند به همین شیوه مورد سوء استفاده قرار گیرد. بنابراین توصیه داریم به هیچ عنوان از پروکسی در گوشی خود استفاده نکنید و اگر میبینید در نمایش وبسایت ها حالتی عجیب به وجود آمده و تبلیغات داخل آن ها فقط به یک زبان خاص و نامفهوم ارائه میشود، احتمال اینکه پروکسی در گوشی شما فعال باشد و فرد سودجویی از طریق آن به جاسوسی اطلاعات شما بپردازد بالاست.
عموما اپلیکیشن هایی که با اهداف هک و سوء استفاده از کاربران توسعه داده میشوند دارای کد های مخربی هستند که میتوانند در عملکرد دیگر برنامه ها اختلال به وجود آورند. همچنین گاها افزایش بار وارد بر پردازنده و رم گوشی به رقم فعالیت اپلیکیشن های مخرب در پس زمینه سبب خواهد شد که اپلیکیشن های دیگر درست عمل نکنند و در خیلی از مواقع کرش شوند. پس اگر تا چند وقت پیش مشکلی در اجرای برنامه های مختلف گوشی نداشتید و به تازگی و بعد از نصب چند اپلیکیشن جدید این مشکل در دستگاه نمایان شده، احتمال دارد اپلیکیشن های جدیدی که نصب کردهاید مخرب باشند و منجر به ایجاد اختلال در عملکرد گوشی و دیگر اپلیکیشن های آن شوند. پس بروز این حالت و کرش شدن دیگر برنامه ها میتواند یکی دیگر از اصلی ترین نشانه های هک شدن گوشی به شمار آید.
حتما برای شما هم پیش آمده که بسته اینترنتی را در گوشی خودتان فعال کرده باشید و خیلی زود و بدون دلیل این بسته به اتمام برسد! در اینگونه مواقع اگر با سرویس دهنده اینترنت خود ارتباط برقرار کنید هم حتما پاسخی این چنینی خواهید شنید که "شما از بسته اینترنتی خود استفاده کردهاید و رد و بدل اطلاعات داشتهاید!". وقوع این حالت میتواند اخطار بسیار جدی باشد و یکی از اصلی ترین و واضح ترین نشانه های موجود مبنی بر هم موبایل به شما آید. اما مصرف شدن بیدلیل و بیش از حد حجم بسته اینترنتی چطور میتواند نشانهای مبنی بر هک شدن موبایل باشد؟ پاسخ خیلی ساده است! همانطور که قبلا هم گفتیم افراد سودجو به شیوه های مختلف سعی میکنند که اطلاعات شخصی شما را از گوشی دریافت کرده و آن ها را به سرقت ببرند.
این پروسه با دانلود اطلاعات گوشی و آپلود آن ها در سرور های اختصاصی هکر انجام میشود و طبیعتا این پروسه دانلود و آپلود منجر به مصرف شدن حجم بسته اینترنتی خواهد شد. تصور کنید شما گوشی خودتان را به حال خودش رها کردهاید و عملا از بسته اینترنتی سیم کارت استفاده نمیکنید، اما برنامه مخربی در پس زمینه گوشی فعال است و در حالت دانلود عکس های شخصی شما از گالری و ارسال آن ها برای هکر باشد. طبیعتا در این شرایط بسته اینترنتی شما مصرف میشود و خیلی زود شاهد تمام شدن بسته خود، بدون اینکه از آن استفاده کرده باشید خواهید بود. پس مصرف شدن بیدلیل و بیش از حد بسته اینترنتی یکی دیگر از اصلی ترین علائم هک شدن موبایل ها محسوب میشود و باید به آن توجه ویژهای کرد.
عموما دریافت ایمیل های مشکوک و فیشینگ نمیتواند به آن معنا باشد که گوشی شما یا اطلاعات شخصی شما بدون تردید هک شدهاند اما مطمئن باشید این مسئله یکی از اصلی ترین روش هایی است که هکر ها و افراد سودجو از آن برای نفوذ در اطلاعات شخصی شما استفاده میکنند. اگر ایمیل هایی عجیب با مضمون های غیر عادی مثل تهدید، درخواست کمک مالی، تایید حساب بانکی، برنده شدن در قرعه کشی و غیره دریافت کردهاید به هیچ وجه به آن ها اعتماد نکنید و خیلی سریع ایمیل های این چنینی را بلاک و ریپورت نمایید. خیلی از هکر ها و افراد سودجو با ارسال ایمیل های این چنینی از کاربر اخاذی میکنند یا با روش های فیشینگ اطلاعات شخصی حساب های آن ها را به سرقت میبرند!
تصور کنید هکری با شبیه سازی ایمیلی که از سمت یک بانک ارسال شده، شما را به صفحه لاگین پنل بانکی خود هدایت کند و شما مشخصات پنل بانکی خود را در آن صفحه تایپ نمایید! این صفحه به طوری کد نویسی شده که اطلاعات تایپ شده شما را برای هکر ارسال و نمایان میسازد. به همین سادگی آن فرد قادر خواهد بود که به اکانت بانکی شما دسترسی یابد و مشخصات آن را داشته باشد! این روش یکی از ساده ترین و در عین حال مرسوم ترین روش های فیشینگ و هک اطلاعات کاربران در فضای مجازی است. بنابراین دریافت ایمیل های مشکوک میتواند از دیگر نشانه های مهمی باشد که مشخص کند شما در مرکز توجه هکر ها قرار گرفتهاید و باید بیش از پیش مراقب باشید.
ایمیل های شخصی که برای دیگران ارسال میکنید به هیچ عنوان نباید به طور خودکار بلاک شوند یا به پوشه اسپم (Spam) دریافت کننده منتقل گردند. بروز حالت این چنینی اصلا نرمال و طبیعی نیست و میتواند یکی از نشانه های هک شدن گوشی موبایل باشد! اما چطور؟ زمانی که ایمیل های ارسالی از آدرس ایمیل شخصی شما بلاک و اسپم میشوند، یعنی تنظیمات ایمیل شما و سرورهای آن به گونهای انجام شدهاند که گوگل یا سرویس دهنده مورد نظر آن را مورد تایید قرار نداده و جزو بلک لیست خود محسوب کرده است! این اتفاق در حالت عادی برای ایمیل های شخصی رخ نمیدهد، بنابراین شاید کسی تنظیمات ایمیل گوشی شما را دستکاری کرده باشد و وضعیتی را به وجود آورده باشد که از سمت سرویس دهندگان ایمیل مشکوک است!
به عنوان مثال ممکن است آن فرد سرور های ایمیل را به گونهای تنظیم کرده باشد که ایمیل های دریافتی و ارسالی شما ابتدا برای وی ارسال شوند و سپس از یک سرور دیگر به مقصد مورد نظر برسند و همین امر منجر به بلاک شدن ایمیل شما شود. همچنین اگر از اپلیکیشن های ایمیل نامطمئن و تایید نشده ارسال کنید هم ممکن است شرایط مشابه رخ دهد. حتما میدانید که اطلاعات رد و بدل شده در ایمیل هم میتوانند تا چه اندازه مهم و حائز اهمیت باشند! بنابراین اگر ایمیل های شخصی که ارسال میکنید در حساب دریافت کنندگان بلاک یا اسپم میشود، موضوع را جدی بگیرید و بدانید که این اتفاق میتواند از نشانه ها و علائم مهم هک شدن اکانت ایمیلتان در گوشی یا هر سیستم دیگری باشد.
همه ما در طول روز بخشی از زمان خود را به پرسه زدن در سایت های مختلف اینترنتی یا اصطلاحا وبگردی اختصاصی میدهیم. سایت های اینترنتی عموما امن و قابل اعتماد هستند، به ویژه زمانی که سایت معتبری باشند و شما وارد آن شوید اما در برخی مواقع ممکن است بعضی از سایت های اینترنتی دارای کد های مخربی باشند که احتمال به سرقت بردن اطلاعات شما را افزایش میدهند. عموما در اینگونه وبسایت ها مشکلات عجیبی مثل نمایان شدن خودکار پنجره های پاپ آپ و تبلیغات این چنینی یا باز شدن خودکار تب های جانبی دیگر و سایر موارد مشابه رخ میدهد. اگر با اینگونه علائم و نشانه ها مواجه شدید، توصیه داریم هرچه سریعتر از سایتی که در آن هستید خارج شده و تب مربوط به آن و تمام تب هایی که از طریق آن باز شده بودند را ببندید.
اغلب تب های مرورگری که در این شرایط باز میشوند شما را به سایت هایی هدایت میکنند که ارائه هرگونه اطلاعات در آن ها میتواند خطرآفرین باشد. بنابراین به محض اینکه با رفتارهای نامعقول از سمت سایت های خاص مواجه شدید، به طور کامل آن ها را ببندید تا ریسک به خطر افتادن اطلاعات شخصی خود و هک موبایل را به جان نخریده باشید. در برخی مواقع دیده شده که هک موبایل با اجرا شدن خودکار مرورگر و باز شدن تب ها و سایت های گوناگون هم همراه میشود که این مسئله به طور قطع میتواند از نشانه های هک شدن گوشی موبایل به شمار آید. پس به این موارد هم توجه ویژهای داشته باشید.
هک کردن اسمارتفون ها میتواند سبب شود که فرد سودجو به هر اطلاعاتی که مد نظرش باشد و به عنوان هدف تعیین کرده دسترسی پیدا کند. در برخی مواقع ممکن است حتی فرد سودجو بتواند به اکانت های شخصی شما در شبکه های اجتماعی مختلف از قبیل تلگرام، اینستاگرام و غیره هم دسترسی یابد. بنابراین اگر اقدامات مشکوکی را در این اپلیکیشن ها مشاهده کردید و مطمئن هستید که شما دست به انجام آن نزدهاید، احتمال هم شدن موبایل و اکانتتان وجود دارد. به عنوان مثال تصور کنید یک لاگین عجیب در اکانت تلگرام شما رخ داده باشد و تلگرام این مسئله را به شما اطلاع رسانی کند یا یک پیام عجیب از کاربر خاصی دریافت کنید که اصلا وی را نمیشناسید! این موارد از واضح ترین نشانه ها و علائمی هستند که میتوانند خبر از هک شدن موبایل یا اکانت های فعال شما در تلفن همراه بدهند. برای جلوگیری از وقوع این مسئله توصیه داریم قابلیت هایی از جمله قابلیت تایید دو مرحلهای را برای تلگرام، اینستاگرام و دیگر برنامه های این چنینی نصب شده روی گوشی خود فعال کنید و همچنین اپلیکیشن هایی که حس میکنید میتوانند مخرب و جاسوسی باشند را از گوشی حذف نمایید و برنامه های گوشی را فقط از گوگل پلی استور و اپ استور دانلود کنید.
یکی دیگر از نشانه های مهم و شایع هک شدن موبایل در اسمارتفون ها مربوط به زنگ خوردن های عجیب و خود به خود گوشی و همچنین نمایش پیغام های بیدلیل روی صفحه دستگاه میشود. اما یک هکر چطور میتواند دست به انجام این کار بزند؟اگر حالت این چنینی در گوشی شما به وجود آمده، هکر یا فرد سودجو رمز عبور اکانت گوگل (Gmail) فعال در گوشی اندرویدی یا اپل آیدی (Apple ID) فعال در آیفون شما را به سرقت برده است و از طریق قابلیت هایی مثل فایند مای آیفون (Find My iPhone) در سیستم عامل iOS یا قابلیت دیوایس منیجر (Device Manager) در اندروید به کنترل از راه دور گوشی شما میپردازد.
اگر حالتی این چنینی برایتان ایجاد شده باید بدانید که متاسفانه فرد هکر به اطلاعاتی که شما در سرویس آیکلود آیفون خود ذخیره کردهاید یا اطلاعات گوگل درایو و جیمیل شما دسترسی خواهد داشت و حتی میتواند عکس های شخصی شما که در سرویس آیکلود فوتوز لایبری (iCloud Photo Library) یا گوگل فوتوز (Google Photo) آپلود شده باشند هم دسترسی یابد. نکته بدتر اینکه فرد هکر میتواند از راه دور دستور فکتوری ریست شدن گوشی شما را هم صادر کند و کل اطلاعات آم را از بین ببرد! بنابراین در اینجا میتوانید نقش مهم اکانت گوگل و اپل آیدی خود را در امنیت گوشی احساس کنید و درک خواهید کرد که حفظ اطلاعات مربوط به این دو اکانت امنیت آن ها تا چه اندازه مهم و حائز اهمیت است.
اما در اینگونه مواقع راه حل چیست؟ تنها راه حلی که شما در اینگونه مواقع دارید و میتوانید از آن استفاده کنید مربوط به تغییر رمز اپل آیدی یا جیمیل خودتان میشود. البته ممکن است هکر با ترفند های خاص قبلا رمز اکانت های شما را هم تغییر داده باشد که در این شرایط شما باید نسبت به ریست رمز اقدام نمایید. در اغلب مواقعی که یک فرد سودجو بتواند به هر طریق به رمز اپل آیدی و جیمیل شما دسترسی پیدا کند، عموما صبورانه پیش میرود و سعی خواهد داشت که بیشترین اطلاعات را با صبر کردن از شما به دست آورد. فراموش نکنید سرویس های اپل و گوگل خیلی دقیق هستند و در ازای لاگین شدن کاربران از مناطق مختلف به داخل اکانت شما برایتان ایمیل هشدار و اطلاع رسانی ارسال خواهند کرد، پس اگر دقت عمل خوبی داشته باشید هیچوقت کسی نمیتواند اکانت جیمیل یا اپل آیدی شما را هک کند.
یکی دیگر از واضح ترین نشانه های هک شدن گوشی موبایل مربوط به اجرای بدون دلیل و خودکار برخی برنامه ها میشود که شما دستور اجرای آن ها را صادر نکردهاید. دقت داشته باشید که اجرای برنامه هم میتواند به صورت واضح و به گونهای صورت پذیرد که شما روی صفحه نمایش گوشی آن را ببینید و هم به گونهای صورت پذیرد که شما متوجه آن نشوید! در حالت دوم، برنامه مورد نظر میتواند در پس زمینه گوشی فعال شود و به لیست اپلیکیشن های اخیر (Recent Apps) و پس زمینه دستگاه اضافه گردد. زمانی که یک برنامه به طور خودکار اجرا میشود، میتواند تسک ها و کد های مخربی را هم به دنبال خودش اجرا کند و منجر به ارسال اطلاعات شخصی شما برای فرد سودجو شود. پس اگر با مشکل اجرا شدن خودکار برنامه ها رو به رو هستید، این مسئله را جدی بگیرید و خیلی سریع برنامهای که این حالت توسط آن پیاده سازی میشود را از روی موبایل خود حذف کنید.
تصور کنید یک هکر بعد از اینکه به پسورد یا همان رمز عبور اکانت جیمیل یا اپل آیدی شما دسترسی پیدا کرد، وارد سرویس هایی مثل آیکلود فوتو لایبری (iCloud Photo Library) یا گوگل فوتوز (Google Photos) یا گوگل درایو (Google Drive) شود و بدین ترتیب به بخشی از فایل های شخصی و عکس های شما دسترسی یابد. طبیعتا اگر این عکس و فایل ها را در فضای مجازی مشاهده کنید و ببینید که توسط فرد دیگری در حال استفاده هستند، میتوانید مطمئن شوید که گوشی شما هک شده و این فایل ها با هک شدن موبایلتان به دست فرد یا افراد دیگری افتاده است. البته قبل از نتیجهگیری قطعی مبنی بر این مسئله حتما مطمئن شوید که قبلا این فایل ها را با هیچ کس به اشتراک قرار نداده باشید. چندین سال پیش تیمی از هکر ها از همین طریق عکس های شخصی خیلی از سلبریتی ها را در فضای مجازی منتشر کرده بودند. بنابراین انتشار عکس و فایل های شخصی شما هم از دیگر نشانه های محرضی است که میتواند خبر از هک گوشی شما بدهد.
احتمال هک شدن گوشی موبایل چقدر است؟
حالا که به علائم و نشانه های اصلی اشاره کردیم که میتوانند هشدار دهنده هک شدن موبایل شما باشند، بد نیست کمی هم در رابطه با احتمال وقوع این حالت و شرایط صحبت کنیم. اصلا احتمالا هک شدن موبایل های اندرویدی و آیفون های اپل چقدر است و آیا واقعا باید نگران این موضوع باشید و هک موبایل برایمان به دغدغهای تبدیل شود؟ خوشبختانه احتمال وقوع این مسئله بسیار پایین خواهد بود و در صورتی که شما به نکات ایمنی و امنیتی مهم توجه داشته باشید، تقریبا احتمال هک شدن موبایلتان به صفر میرسد. اما منظور از نکات امنیتی چیست؟ به عنوان مثال عدم دانلود اپلیکیشن ها از منابع غیر رسمی در اندروید یا جیلبریک نکردن آیفون ها و عدم نصب برنامه های تایید نشده اپل روی آن ها میتواند به جلوگیری از ه موبایل کمک قابل ملاحظهای کند.
مواردی حائز اهمیت دیگری هم وجود دارند که شما با توجه به آن ها میتوانید ریسم هک موبایل خود را به حداقل برسانید. به عنوان مثال عدم اتصال به شبکه های وای فای عمومی، دقت در جزئیات تمام صفحات پرداخت و لاگین در سایت های مختلف و اطمینان از قابل اعتماد بودن آن ها، عدم واگذاری گوشی به دست دیگران، عدم نصب اپلیکیشن های ناشناس و با محتوای نامشخص، فعالسازی قابلیت تایید دو مرحلهای در اکانت های مرتبط با شبکه های اجتماعی از قبیل تلگرام، اینستاگرام و غیره، عدم اشتراک گذاری رمز عبور اپل آیدی، ایمیل و غیره با دیگران، عدم استفاده از یک رمز عبور ثابت و مشخص و توجه به خیلی موارد دیگر میتوانند منجر شوند که ریسک هک شدن موبایل شما به حداقل برسد. در مجموع احتمال هک شدن موبایل خیلی بالا نیست و حداقل ریسک آن به اندازه کامپیوترها نخواهد بود، اما همیشه باید مراقب افراد سودجو و مقاصد شوم آن ها باشید.
جمعبندی
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به معرفی 15 مورد از مهمترین و اصلی ترین نشانه های هک شدن گوشی موبایل پرداختیم. اگر با هر کدام از نشانه های مذکور رو به رو شدهاید، توصیه داریم با افزایش لایه های امنیتی دستگاه با خطرات و احتمالات موجود مقابله کنید. حتی اگر نیاز بود گوشی خودتان را فکتوری ریست نمایید و رمز جیمیل یا اپل آیدی خودتان را تغییر دهید. انجام یک فکتوری ریست یا فلش کردن گوشی بهتر از آن است که کل اطلاعات شخصی خودتان را از دست بدهید. امیدواریم از این مقاله اختصاصی استفاده لازم را به عمل آورده باشید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت جی اس ام باتری می باشد.