بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد جی اس ام باتری کاملا محفوظ می باشد

 

با توجه به پایان سال  و جابجایی مجموعه فروش بسته شده است 

از سفارش خوداری کنید 

 

شروع کار اعلام خواهد شد 

 در صورت لزوم 09383323434 می توانید تماس بگیرید

 

مهمترین معایب و مزیت های روت کردن گوشی

مهمترین معایب و مزیت های روت کردن گوشی
چکیده این مطلب : انتشار : 1399/12/04 0 نظر

اگر از کاربران گوشی های اندرویدی باشید بدون شک اصطلاح روت کردن را شنیده‌اید یا حتی به فکر روت موبایل خودتان هم افتاده باشید. اما آیا تاکنون به این فکر کرده‌اید که انجام روت در اسمارتفون های اندرویدی چه مزیت ها و معایبی دارد؟ ما در ادامه این مطلب می‌خواهیم به مهمترین معایب و مزیت های روت کردن گوشی های اندرویدی اشاره کنیم و کمی بیشتر در مورد ماهیت این پروسه صحبت نماییم. با جی اس ام باتری همراه باشید.

مهمترین معایب و مزیت های روت کردن گوشی

 

روت چیست؟ | Root


اگر بخواهیم خیلی ساده و مختصر مفهوم و معنای روت کردن اندروید را برایتان شرح دهیم باید بگوییم که این پروسه منجر می‌شود کاربر بتواند به فایل های سیستمی و تنظیماتی که در حالت عادی اجازه دسترسی به آن ها را ندارد، دسترسی پیدا کند. به این فایل ها و تنظیمات اصطلاحا فایل های ریشه‌ای یا روت گفته می‌شود. بنابراین با روت کردن گوشی شما می‌توانید به فایل ها و به طبق قابلیت های اضافه‌تری دسترسی یابید که در حالت عادی استفاده از آن ها براتان ممکن نیست. روت موبایل های اندرویدی شما را به یک کاربر حرفه‌ای‌تر تبدیل می‌کند، البته با این شرط که دقیقا بدانید چه کاری انجام می‌دهید و هدفتان از روت کردن موبایل چیست. صرفا روت کردن بدون دلیل گوشی های اندرویدی فقط می‌تواند ضریب امنیت دستگاه را کاهش دهد. 
طبیعتا روت کردن یک اسمارتفون می‌توانید مزیت ها و معایبی را به همراه داشته باشد. قبل از اینکه در رابطه با معایب و مزیت های روت کردن گوشی های اندرویدی صبحت کنیم، بهتر است کمی هم در مورد نحوه انجام این کار صحبت داشته باشیم. خوشبختانه روت کردن اندروید و اسمارتفون های مبتنی بر این سیستم عامل به سادگی انجام می‌شود. این کار را می‌توان با اپلیکیشن های خاصی که برای گوشی ها منتشر شده یا از طریق برنامه های کامپیوتری ساده انجام داد. برای آشنایی بیشتر با پروسه روت و نحوه روت کردن موبایل های اندرویدی توصیه داریم به مطالعه مقاله "صفر تا صد روت کردن گوشی اندروید و آموزش آن" بپردازید. 

 

روت چیست؟ | Root


مزیت های روت کردن گوشی های اندرویدی


در این بخش می‌خواهیم به معرفی اصلی ترین مزیت هایی بپردازیم که با روت کردن اندروید می‌توانید از آن ها بهره‌مند شوید. اگر به فکر انجام روت هستید حتما این مزیت ها را مطالعه کنید و در قدم نخست مشخص نمایید که هدفتان از روت کردن گوشی چیست و در صورتی که این هدف مشخص شد، اقدام به انجام این کار نمایید. اصلی ترین مزیت های روت کردن گوشی های اندرویدی را می‌توان موارد زیر محسوب کرد.احتمال بریک شدن گوشی


1. نصب کاستوم رام (Custom ROM)


بدون تردید یکی از اصلی ترین و اولین مزیت هایی که با روت کردن موبایل های اندرویدی می‌توانید به آن دست پیدا کنید مربوط به امکان نصب کاستوم رام می‌شود. کاستوم رام ها در واقع بستر های نرم افزاری غیر رسمی هستند که توسط افراد یا شرکت های مختلف توسعه داده شده و برای اسمارتفون های متنوع منتشر می‌شوند. این رام های کاستوم یا شخصی سازی شده می‌توانند به عنوان هسته سیستم عامل گوشی جایگزین اندروید رسمی نصب شده روی آن شوند و بدین ترتیب کاملا یک بستر نرم افزاری متمایز و خاص را ارائه کنند. نصب کاستوم رام اصلی ترین هدفی است که اغلب کاربران به دلیل انجام آن به فکر روت کردن موبایلشان می‌افتند. 
اگر به خاطر داشته باشید ما قبل از این در مقاله "آموزش جامع نصب کاستوم رام روی گوشی اندروید" به طور جامع در رابطه با نحوه نصب کردن رام های کاستوم در اسمارتفون های اندرویدی صحبت و یک راهنمای کامل را برایتان ایجاد کردیم. اولین کاری که بدین منظور باید در گوشی انجام گیرد روت کردن آن است که نحوه انجام آن را هم در مطلب مذکور شرح داده‌ایم. نصب کاستوم رام ها می‌تواند علاوه بر تغییر رابط و قابلیت های گوشی منجر به سبک تر شدن بستر نرم افزاری دستگاه، خالی شدن بخش قابل ملاحظه‌ای از حافظه گوشی و خیلی ویژگی های مثبت دیگر هم شود. پس یکی از اصلی ترین مزیت های روت کردن گوشی های اندرویدی مربوط به امکان نصب کاستوم رام می‌شود. 


2. حذف اپلیکیشن های پیش فرض

 

حذف اپلیکیشن های پیش فرض


اگر دقت کرده باشید حتما متوجه شده‌اید که در هر گوشی اندرویدی تعدادی اپلیکیشن به عنوان برنامه های پیش فرض نصب شده و متاسفانه در حالت عادی راهی برای حذف کردن این برنامه ها وجود ندارد! این برنامه ها می‌توانند بخش قابل ملاحظه‌ای از حافظه گوشی موبایلتان را اشغال کنند. تصور اینکه هیچ راهی برای حذف این اپلیکیشن های پیش فرض وجود نداشته باشد واقعا آزاردهنده است! اما همانطور که گفتیم شما با روت کردن موبایل اندرویدی خود می‌توانید به فایل های ریشه‌ای آن دسترسی یابید و این بدان معناست که امکان حذف کردن اپلیکیشن های پیش فرض موبایل خود را هم پیدا خواهید کرد. خیلی از کاربران فقط با همین هدف و قصد گوشی های خودشان را روت می‌کنند و پس از حذف اپلیکیشن های پیش فرض، آن را در حالت عادی مورد استفاده قرار می‌دهند و تغییر دیگری در موبایل خود ایجاد نمی‌نمایند. پس یکی دیگر از اصلی ترین مزیت هایی که روت کردن موبایل های اندرویدی می‌تواند به همراه داشته باشد مربوط به ایجاد امکان حذف کردن برنامه های پیش فرض می‌شود. 


3. امکان نصب اپلیکیشن های پیشرفته تر


وقتی گوشی خودتان را روت کنید می‌توانید اپلیکیشن های خاص و پیشرفته‌تری را هم روی آن نصب نمایید که برخی از آن ها قابلیت ها و امکاناتی را ارائه می‌کنند که در حالت پیش فرض و عادی توسط دیگر برنامه ها ارائه نمی‌شود. علاوه بر این شما حتی می‌توانید اپلیکیشن هایی را روی موبایل خودتان نصب کنید که گاها در حالت عادی سازگاری لازم را با گوشی شما ندارند، اما بعد از روت و با انجام برخی تغییرات امکان سازگاری آن ها با گوشی شما فراهم می‌شود. عموما اپلیکیشن هایی که نیازمند دسترسی روت هستند قابلیت های بسیار جالب و متفاوتی را برایتان ارائه خواهند کرد و به گونه‌ای برنامه نویسی شده‌اند که به کاربر اجازه می‌دهند دقیق تر روی موبایل خود و عملکردش تسلط داشته باش. خیلی از کاربران فقط با هدف نصب اپلیکیشن های پیشرفته تر گوشی های اندرویدی خود را روت می‌کنند، پس این مسئله هم می‌تواند از دیگر مزیت های روت کردن گوشی های اندرویدی باشد. 


4. بلاک کردن تبلیغات در اپلیکیشن ها


حتما برای شما هم پیش آمده که با تبلیغات درون برنامه‌ای آزاردهنده اپلیکیشن های گوناگون اندرویدی رو به رو شوید. تبلیغات درون برنامه‌ای می‌توانند به صورت بندری، پاپ آپ و غیره باشند و تجربه کاربری شما را تحت تاثیر قرار دهند. تبلیغات پاپ آپ در مرورگر ها و حین وبگردی هم از دیگر مسائل آزاردهنده‌ای است که خیلی از ما هر روز با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم. اما آیا می‌دانید که با روت گوشی اندروید می‌توان از نمایش این تبلیغ ها جلوگیری کرد؟ این مسئله یکی از اصلی ترین مزیت هایی است که کاربران گوشی های اندروید از طریق روت موبایل هایشان قادر به بهره‌مندی از آن می‌شوند. 


5. حافظه داخلی بیشتر


یکی دیگر از اصلی ترین و مهم ترین مزیت های روت کردن گوشی های اندروید مربوط به ایجاد فضای ذخیره سازی بیشتر در آن ها می‌شود. این مسئله به چند طریق قابل انجام و دستیابی خواهد بود. اول اینکه وقتی شما گوشی را روت کنید قادر به حذف کردن اپلیکیشن های پیش فرض و اضافه آن خواهید شد که در حالت عادی امکان حذف آن ها وجود ندارد. با حذف کردن این برنامه ها بخش قابل ملاحظه‌ای از حافظه موبایل آزاد می‌شود. از سمت دیگر شما می‌توانید با نصب کاستوم رام های بهینه تر بخش قابل ملاحظه‌تری از حافظه گوشی را آزاد کنید. عموما کاستوم رام هایی که برای اسمارتفون های اندرویدی مختلف توسعه داده می‌شوند به گونه‌ای هستند که نسبت به اندروید پیش فرض دستگاه حجم کمتری دارند.

حافظه داخلی بیشتر


به عنوان مثال ممکن است حافظه داخلی گوشی شما ظرفیت 16 گیگابایتی داشته باشد و چیزی در حدود 11 گیگابایت آن توسط سیستم عامل و فایل های سیستمی پیش فرض آن اشغال شود. در این حالت شما فقط 5 گیگابایت فضای ذخیره سازی آزاد روی گوشی خواهید داشت. حال برخی کاستوم رام ها می‌توانند با ارائه قابلیت های بیشتر و حذف فایل های اضافه حجم خود را به کمتر از 6 گیگابایت برسانند! بدین ترتیب مقدار حافظه گوشی که بعد از نصب کاستوم رام در موبایل شما آزاد باقی می‌ماند بیشتر از 10 گیگابایت خواهد بود. بنابراین یکی دیگر از مزیت های اصلی روت کردن اسمارتفون های اندرویدی مربوط به امکان ایجاد فضای ذخیره سازی بیشتر می‌شود. 


6. تقویت قدرت شارژدهی باطری  


مزیت بعدی  که بسیار مهم است و می‌تواند از اصلی ترین دلایل روت کردن موبایل های اندرویدی باشد مربوط به تقویت قدرت شارژدهی باتری می‌شود. اما روت گوشی چطور می‌تواند به افزایش قدرت شارژدهی باتری ربط داشته باشد؟ این مسئله به چند طریق و به شیوه های مختلف امکانپذیر خواهد بود. به عنوان مثال نصب یک کاستوم رام سبک و بهینه تر در مقایسه با سیستم عامل اندروید پیش فرض گوشی و رابط کاربری آن می‌تواند منجر به تقویت شارژدهی باتری شود. یا نصب اپلیکیشن های خاصی که با دسترسی روت به صورت حرفه‌ای میزان شارژدهی باطری دستگاه را کنترل می‌کنند و مصرف شارژر المان های مختلف دستگاه را قابل بهینه سازی خواهند کرد هم می‌تواند به تقویت قدرت شارژدهی باطری دستگاه کمک کند. اپلیکیشن هایی مثل Greenify در این راستا می‌توانند بسیار کاربردی باشند و با دسترسی روت میزان قدرت شارژدهی باطری موبایل شما را افزایش دهند. 


7. افزایش سرعت گوشی و بازده پردازشی


روت کردن موبایل های اندرویدی می‌تواند به افزایش سرعت عملکرد گوشی و قدرت پردازشی آن هم کمک کند، اما چطور؟ این مسئله هم به شیوه های مختلفی امکانپذیر است. به عنوان مثال وقتی شما حافظه گوشی را با حذف اپلیکیشن های پیش فرض یا نصب کاستوم رام های سبک تر خالی می‌کنید، فشار و بار روی منابع سخت افزاری کمتر می‌شود و این موضوع به بهبود سرعت عملکرد گوشی منتهی می‌گردد. از سمت دیگر کاستوم رام ها عموما به گونه‌ای طراحی شده‌اند که سبک و کاربردی هستند و تاخیرهای رابط کاربری شرکت های سازنده اسمارتفون های اندرویدی را ندارند و بدین ترتیب می‌توانند سرعت عملکرد دستگاه را افزایش دهند.
علاوه بر این موارد شما بعد از روت گوشی اندرویدی خودتان و با نصب برخی از اپلیکیشن های خاص قادر خواهید بود که فرکانس کاری هسته های پردازشگر مرکزی دستگاه را هم افزایش یا کاهش دهید! افزایش فرکانس کاری هسته های پردازشگر موبایل می‌تواند به شدت روی بهبود سرعت عملکرد آن و پتانسیل پردازشی گوشی تاثیرگذار باشد. البته به هیچ عنوان نباید این کار را بدون آگاهی کامل از عواقبی که می‌تواند داشته باشد انجام دهید. برنامه هایی مثل No Frills CPU Control از آن دسته ابزارهای کاربردی هستند که امکان انجام این کار را مقدور می‌سازند. بنابراین یکی دیگر از اصلی ترین مزیت های روت کردن گوشی مربوط به امکان افزایش سرعت عملکرد آن می‌شود. 

 افزایش سرعت گوشی و بازده پردازشی


8. بکاپ گیری کامل از اطلاعات موبایل


بکاپ گرفتن کامل از اطلاعات گوشی های اندرویدی در حالت عادی کار خیلی سخت و تقریبا غیرممکن است. یعنی در حالت عادی اگر گوشی شما روت شده نباشد نمی‌توانید به طور کامل از اطلاعات گوشی خودتان یک فایل بکاپ جامع تهیه کنید که حتی حاوی فایل های سیستمی هم باشد. اما وقتی گوشی خود را روت کنید انجام این کار امکانپذیر خواهد شد و شما می‌توانید بکاپ های بسیار جامعی از موبایلتان ذخیره نمایید و در شرایط لزوم آن ها را روی گوشی ریستور کنید. برای انجام این کار می‌توانید از برنامه های مختلفی از قبیل Titanium Backup استفاده نمایید. این برنامه به شما امکان بکاپ گیری جامع از اندروید را می‌دهد و حتی اپلیکیشن های اندرویدی نصب شده روی گوشی را هم در فایل بکاپ خود جای خواهد داد. 


معایب روت کردن گوشی های اندرویدی


اما روت کردن اسمارتفون های اندرویدی می‌تواند معایبی را هم به همراه داشته باشد که شاید برخی از آن ها از دید کاربران به گونه‌ای باشند که ارزش روت کردن دستگاه را کاهش دهند. البته به عقیده ما معایب انجام این کار به مراتب کمتر از مزیت های روت کردن گوشی های اندرویدی هستند و حتی خیلی از این معایب با کمی دانش و دقت عمل قابل دور زدن و رفع خواهند بود. در ادامه سعی می‌کنیم به برخی از مهم ترین این موارد اشاره داشته باشیم و در نهیت تصمیم گیری مبنی بر خوب یا بد بودن روت کردن اندروید را بر عهده شما بگذاریم. این معایب به شرح زیر هستند. 


1. احتمال بریک شدن گوشی


یکی از ریسک هایی که روت کردن موبایل های اندرویدی می‌تواند در پی داشته باشد مربوط به بریک شدن (Brick) دستگاه می‌شود. بریک شدن اصطلاحی است که برای اشاره به شرایطی بکار می‌رود که در آن نصب سیستم عامل و بستر نرم افزاری گوشی مختلف شده و دستگاه بوت نمی‌شود و عملا نمی‌توان از پتانسیل سخت افزاری آن استفاده کرد. اگر شما سعی در روت کردن گوشی و نصب کاستوم رام در موبایلتان داشته باشید و مراحل انجام این کار را به درستی طی نکنید، احتمال این که گوشی شما بریک گردد وجود دارد. البته بریک شدن گوشی بدان معنا نیست که دیگر هیچوقت نمی‌توانید از موبایل خود استفاده کنید! چون حتی وقتی گوشی برک شود هم با انجام صحیح مراحل خاص نصب رام و فلش موبایل می‌توان آن را به حالت اولیه و عادی بازگرداند. با این وجود ریسک و احتمال بریک شدن باید به عنوان جزئی از معایب روت اندروید محسوب گردد.


2. ابطال گارانتی


تقریبا تمام شرکت های سازنده و عرضه کننده گوشی های اندرویدی روت کردن موبایل هایشان را مساوی با ابطال گارانتی می‌دانند! یعنی اگر شما گوشی خودتان را روت کنید، گارانتی آن از بین می‌رود. اگرچه با استفاده از تکنیک های خاص و آنروت اندروید می‌توان حالتی ایجاد کرد که هیچ ردی از روت شده بودن گوشی در گذشته وجود نداشته باشد، اما به هر صورت این قانون می‌تواند از محدودیت های مهمی باشد که در مقابل روت موبایل های اندرویدی قرار می‌گیرد. 


3. ریسک های امنیتی

 

ریسک های امنیتی


زمانی که گوشی موبایل خودتان را روت می‌کنید امکان دسترسی اپلیکیشن های مختلف به فایل های سیستمی و اصلی گوشی داده می‌شود و همچنین می‌توانید برنامه هایی را در گوشی خود نصب کنید که در حالت عادی استفاده از آن ها امکانپذیر نیست. این مسئله اگرچه کاربردی است اما اگر شما دانش کافی نداشته باشید می‌تواند ریسک های بزرگی را هم برایتان به همراه داشته باشد. تجربه نشان داده که روت اندروید احتمال هک شدن گوشی را هم برای کاربران با سطح اطلاعات پایین به شدت افزایش می‌دهد. اگر به فکر جلوگیری از هک شدن موبایل خود هستید توصیه داریم مقاله "جلوگیری از هک شدن گوشی موبایل با چند ترفند مهم" را مطالعه کنید. بنابراین در کنار مزیت های روت کردن گوشی های اندرویدی باید ریسک های امنیتی را هم به عنوان یکی از اصلی ترین معایبت انجام این کار در نظر بگیرید. 


4. ریسک های دستکاری و تغییرات اشتباه


روت موبایل های اندرویدی سبب می‌شود که شما بتوانید تغییرات ریشه‌ای و خیلی حرفه‌ای‌تری را بر روی گوشی خودتان اعمال کنید که نتیجه های بسیار جالبی خواهند داشت، اما انجام این تغییرات به هیچ وجه نباید بدون آگاهی کامل صورت پذیرد، چون در این شرایط می‌تواند ریسک های بزرگی را در پی داشته باشد و حتی صدمات جبران ناپذیری را به گوشی وارد کند. به همین جهت است که توصیه می‌شود روت موبایل های اندرویدی و استفاده از قابلیت های آن فقط توسط افرادی صورت پذیرد که در این حوزه اطلاعات کافی دارند. به عنوان مثال اگر شما بعد از روت گوشی فرکانس کاری هسته های پردازشگر آن را بدون اینکه اطلاعات کافی داشته باشد زیاد کنید، ممکن است پردازنده و تراشه موبایلتان بسوزد و حتی گوشی خود را برای همیشه از دست دهید. 


5. مشکلات و محدودیت های آپدیت


زمانی که نسخه اصلی و رسمی اندروید روی گوشی موبایلتان نصب است، آپدیت های آن را هم به طور خودکار در بازه های زمانی مختلف دریافت خواهید کرد و این آپدیت ها معمولا هیچ اختلالی در عملکرد گوشی ایجاد نمی‌کنند. اما وقتی گوشی خودتان را روت کنید و کاستوم رامی روی آن نصب کنید، دیگر شرایط متفاوت می‌شود و به راحتی گذشته قادر به آپدیت سیستم عامل موبایل یا حتی در برخی مواقع دستیابی به کاستوم رام پایداری را نخواهید داشت. این مسئله یکی از اصلی ترین معایب روت کردن موبایل های اندرویدی محسوب می‌شود. 


معایب و مزیت های روت کردن گوشی : جمع‌بندی


همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به معرفی مهمترین معایب و مزیت های روت کردن گوشی های اندرویدی پرداختیم. به عقیده ما اگر شما اطلاعات نسبتا خوب و کاملی در زمینه های نرم افزاری مرتبط با گوشی های موبایل دارید، روت کردن می‌تواند اقدام کاربردی برایتان باشد اما تحت شرایطی که با برنامه ریزی دقیق و هدف‌بندی مناسب انجام گیرد. اما اگر اطلاعات خیلی زیادی در مورد بستر نرم افزاری گوشی ها و سیستم عامل اندروید ندارید و قابلیت های فعلی موبایلتان برای شما کافی هستند، بهتر است به فکر روت گوشی نباشید. امیدواریم از این مقاله اختصاصی استفاده لازم را به عمل آورده باشید. 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 1

آخرین محصولات

خرید  باتری اصلی موبایل و شارژر اصلی و کابل
خرید شارژر کابل اصلی ایفون

برای اطلاع از آخرین تخفیف ها و جدید ترین کالاها عضو شوید