با توجه جابجایی مجموعه فروش بسته شده است
از سفارش خوداری کنید
شروع کار اعلام خواهد شد
در صورت لزوم 09383323434 می توانید تماس بگیرید
شارژسریع چیست؟
چه گوشی های از شارژ سریع پشتیبانی می کند؟
تفاوت فست شارژ ها باهم در چیست؟
این ها ممکن است بخشی از سوالات شا در باره شارژ سریع گوشی و فست شارژ ها باشند برای پاسخ به تمام این سوال ها و مزایا و معایب فست شارژ ها را کاملا بررسی کرده ایم پس با ما همراه باشید
شارژ سریع یا فست شارژ و نکات مهم در باره فست شارژ
یکی از تکنولوژی هایی که جدیدا در خیلی از اسمارتفون ها ارائه شده و منجر میشود تا کاربران بتوانند پروسه شارژ باتری گوشی را سریعتر از حالت عادی انجام دهند، قابلیت فست شارژر (Fast Charge) است. این قابلیت با اصطلاحات دیگری از قبیل کوییک شارژ (Quick Charge) هم شناسایی میشود. در ادامه این مطلب میخواهیم در رابطه با ماهیت قابلیت شارژ سریع یا فست شارژ صحبت کنیم و به نکات مهم مرتبط با این مقوله اشاره داشته باشیم. با جی اس ام باتری همراه شوید.
قبل از اینکه در رابطه با قابلیت فست شارژ صحبت داشته باشیم بهتر است مروری بر پروسه تامین انرژی یا همان شارژ مورد نیاز گوشی های موبایل داشته باشیم و مشخص کنیم که چطور طی چند وقت اخیر این مسئله به یک معضل برای شرکت های تولید کننده اسمارتفون تبدیل شده است! همانطور که میدانید گوشی های هوشمند طی چند سال اخیر پیشرفت های زیادی داشتهاند. این پیشرفت های سخت افزاری در زمینه های متعدد قابل رویت و درک هستند. به عنوان مثال قدرت پردازشی آن ها به مراتب بیشتر شده یا اندازه صفحه نمایش و رزولوشن نمایشگر گوشی ها بزرگ تر از قبل شده است.
این تغییرات و بهبودها شاید در نگاه اول بسیار جذاب باشند و جالب به نظر برسند اما میتوانند منجر به ایجاد معضلی در تامین انرژی گوشی شوند! اما چرا و این مسئله چه ارتباط به قابلیت شارژ سریع دارد؟ طبیعتا زمانی که صفحه نمایش یک اسمارتفون بزرگ تر میشود یا رزولوشن آن افزایش پیدا میکند، مصرف شارژ باطری آن هم بیشتر خواهد شد. به همین صورت وقتی در سایر زمینه ها مثل پردازنده و دیگر قطعات سخت افزاری هم ارتقاء ایجاد شود، آن قطعه مستلزم مصرف شارژ بیشتر خواهد بود. این پیشرفت های سخت افزاری در گوشی های هوشمند تا حدی ادامه پیدا کرد که دیگر تعادل مابین آن ها و ظرفیت باتری گوشی قابل برقراری نیست!
به بیان دیگر قطعات سخت افزاری گوشی های موبایل طی چند سال اخیر به قدری پیشرفت کرده و ارتقاء یافتهاند که دیگر نمیتوان به سادگی و با بزرگ تر کردن ابعاد باتری و افزایش ظرفیت آن تعادل مابین ظرفیت باتری و نیاز قطعات سخت افزاری گوشی به شارژ را برقرار ساخت. متاسفانه برخلاف پیشرفت هایی که در سایر زمینه ها و قطعات سخت افزاری اسمارتفون ها به وجود آمده، باتری آن ها هیچ پیشرفت قابل ملاحظهای نداشته و چندین دهه است که از همان باتری های مشابه و با تکنولوژی و ساختار یکسان برای تامین انرژی مورد نیاز گوشی ها استفاده میشود. این مسئله سبب شد که سازندگان موبایل به فکر پیاده سازی قابلیت شارژ سریع باشند و سعی کنند از طریق آن مشکل عدم تعادل مابین قدرت و ظرفیت باتری و نیاز دستگاه به انرژی را برطرف سازند.
تکنولوژی شارژ سریع با این هدف ایجاد شد که بتواند سرعت شارژ شدن باطری گوشی ها را افزایش دهد و بدین ترتیب حالتی ایجاد کند که معضل تامین انرژی گوشی های موبایل از بین برود. شرکت های تولید کننده موبایل پیش خود فکر کردند حال که نمیتوان با افزایش ظرفیت باتری گوشی ها تعادل مابین نیاز و ظرفیت باطری دستگاه را برقرار کرد، شاید بتوان با کاهش زمان مورد نیاز برای شارژ شدن باطری گوشی حالتی را به وجود آورد که حداقل کاربر حیلی درگیر شارژ باطری نشود و قادر باشد در کوتاه ترین زمان ممکن شارژ باطری موبایل خویش را فول نماید. این مسئله میتواند حتی از نظر روانی هم روی کاربر تاثیرگذار باشد و منجر گردد که وی گلایهای از بابت خالی شدن زود به زود شارژ باطری نداشته باشد.
به عنوان مثال تصور کنید باتری گوشی شما به قدری توان ندارد که برای مدت زمان یک روز انرژی مورد نیاز گوشی را به طور کامل تامین کند اما فول شارژ آن رف 60 دقیقه انجام شود و شما در 30 دقیقه بتوانید تقریبا باتری گوشی خود را با استفاده از تکنولوژی شارژ سریع تا 50 درصد شارژ نمایید. پیاده سازی این مسئله سبب خواهد شد که دیگر ضعف شارژدهی باتری خیلی به چشم شما نیاید و قبل درک نباشد. بنابراین هدف اصلی پیاده سازی قابلیت فست شارژ در ارائه راه حلی برای مقابله با معضل تامین انرژی باطری گوشی ها و افزایش سرعت شارژ شدن آن ها بوده است.
اما بیایید کمی بیشتر با نحوه عملکرد قابلیت فست شارژ یا همان تکنولوژی شارژ سریع صحبت کنیم. اصلا این قابلیت چطور میتواند منجر به افزایش سرعت شارژ شدن باطری گوشی شود؟! برای اینکه این مسئله را بهتر درک کنید باید توضیحات کوتاهی در رابطه با برخی ویژگی های اصلی شارژر هایی که در اسمارتفون ها مورد استفاده قرار میگیرند ارائه نماییم. شارژ گوشی های موبایل یک آداپتور دارد و این آداپتور شدت جریان و ولتاژ خروجی از کابل شارژ را کنترل میکند. برای مثال ممکن است شدت جریان و ولتاژ خروجی یک شارژر معمولی به ترتیب روی 2 آمپر و 5 ولت تنظیم شده باشند. اغلب شارژر های قدیمی تر و معمولی از این خصوصیات بهره میبرند. اما در شارژرهای جدیدتر که از قابلیت فست شارژ پشتیبانی میکنند این دو مورد افزایش یافتهاند!
به عنوان مثال ممکن است شدت جریان خروجی یک شارژر فست شارژ به 10 آمپر افزایش یافته و ولتاژ آن هم کمی زیادتر شده و به 7 ولت برسد (این مقادیر کاملا تصادفی و غیرواقعی عنوان شده و فقط جنبه فرضی دارند). زمانی که ولتاژ و شدت جریان خروجی شارژ افزایش پیدا میکند، مقدار انرژی و قدرت الکتریکی که در واحد زمان از آن به باطری منتقل خواهد شد هم افزایش مییابد و بدین ترتیب امکان شارژ سریع باتری گوشی های موبایل فراهم میشود. عموما برای بیان توان و قدرت شارژرهای فست شارژ از واحد وات استفاده میشود که در واقع از ضرب کردن ولتاژ و شدت جریان شارژ به دست میآید.
به عنوان مثال ممکن است گفته شود که یک شارژر قدرت یا توان 25 واتی دارد یا شارژ دیگر قدرت و توان 30 واتی را ارائه میکند. بنابراین حالا میدانید که یک شارژر پشتیبانی کننده از قابلیت فست شارژ دقیقا چطور میتواند سرعت شارژ شدن باطری گوشی را افزایش دهد. در این نوع شارژ ها شدن جریان و ولتاژ خروجی افزایش داده میشود تا در نتیجه انرژی کلی که در واحد زمان از شارژر به باتری گوشی منتقل میگردد نسبت به حالت عادی بیشتر باشد که این مسئله منجر به شارژ شدن سریع تر باطری گوشی خواهد شد. اما آیا این افزایش شدت جریان و ولتاژ یا ساده تر بگوییم توان و قدرت ورودی به باطری گوشی به آن آسیب نمیزند؟
همانطور که گفتیم تکنولوژی کوییک شارژ یا همان فست شارژ با افزایش توان و قدرت بار الکتریکی انتقال یافته به باتری منجر به شارژ شدن سریع تر آن میشود، اما آیا این مسئله نمیتواند در دراز مدت به باتری گوشی آسیب برساند؟ اگر قابلیت مذکور بدون در نظر گرفتن تدابیر لازم در یک گوشی پیاده سازی شده و مورد استفاده قرار گیرند، بدون تردید آسیب جدی که باطری وارد میشود! به عنوان مثال تصور کنید شارژر گوشی شما از نوع نرمال است و ولتاژ 5 ولت و شدت جریان 2 آمپری دارد که در مجموع منجر به ارائه قدرت و توان 10 واتی میشود. در این شرایط باتری گوشی برای شارژ شدن با همین نوع شارژ طراحی شده و استفاده از شارژرهای با توان بیشتر میتواند آسیب های جدی به آن وارد کند.
البته این آسیب ها در دراز مدت نمایان میشوند و شما در کوتاه مدت متوجه آن ها نخواهید شد و ممکن است حتی از زودتر شارژ شدن باطری گوشی لذت ببرید اما مطمئن باشید استرس روی باطری زمانی که از شارژر با قدرت بیشتر برای شارژ کردن آن استفاده شود افزایش پیدا میکند و این مسئله بعد از مدت زمان کوتاهی مشکلاتی از قبیل خالی شدن ناگهانی شارژ باطری یا خالی شدن خیلی زود به زود آن را پدیدار میسازد. اما تکنولوژی شارژ سریع در گوشی هایی که توسط شرکت سازنده با شارژرهای خاص و قدرتمندتر ارائه دهنده کوییک شارژ روانه بازار میشوند اینطور نیستند و حداقل آسیبی که در دراز مدت به باتری آن ها وارد خواهد شد بسیار ناچیز و قابل چشم پوشی است.
زمانی که یک شرکت سازنده موبایل مثل سامسونگ یا اپل گوشی را با قابلیت پشتیبانی از فست شارژ روانه بازار میکند و مثلا یک شارژر 25 واتی را برای آن ارائه مینماید، در حین تولید تدابیر بسیار دقیقی را در عملکرد گوشی و ساختار باطری آن در نظر میگیرد تا استرس وارد بر باتری در حین شارژ به حداقل برسد و بکارگیری قابلیت فست شارژ در گوشی منجر به آسیب دیدن آن نشود. پس اگر گوشی دارید که در حالت پیش فرض از قابلیت فست شارژ پشتیبانی میکند و شرکت سازنده آن شارژی فابریک گوشی را با توان بالاتر ارائه کرده است، نگران این مسئله نباشید که استفاده از این تکنولوژی به باطری گوشی شما آسیب بزند! چون این اتفاق ره نمیدهد!
اما اگر گوشی دارید که از قابلیت مذکور پشتیبانی به عمل نمیآورد و شخصا و بدون در نظر گرفتن تدابیر لازم میخواهید از شارژی با توان بیشتر برای شارژ کردن باطری گوشی استفاده کنید، مطمئن باشید که آسیب جدی به باتری موبایل شما وارد میشود و انجام این کار اصلا درست نیست. در بخش بعد سعی میکنیم مشخص نماییم که چطور در عملکرد قابلیت شارژ سریع از آسیب دیدن باتری و ایجاد استرس کاذب روی آن جلوگیری میشود. شرکت های سازنده موبایل بدین منظور تدابیر متعددی را در نظر میگیرند که یکی از شایع ترین آن ها در بخش زیر شرح داده شده است. ضمنا بد نیست برای آشنایی با روش های مراقبت و نگهداری از باتری گوشی های موبایل مقاله "نکات مهم در نگهداری باتری آیفون و افزایش بازده" را هم مطالعه کنید.
اما پروسه شارژ در هنگام استفاده از قابلیت فست شارژ دقیقا شامل چه مراحل و جزئیاتی میشود و به چه طریق شرکت های سازنده موبایل از آسیب دیدن باتری گوشی در زمانی که انرژی مضاعفی به آن وارد میشود جلوگیری میکنند؟ این سوال از آن دسته سوالاتی است که در ذهن خیلی از کاربران ایجاد میشود و پاسخ آن میتواند مشخص کند که چرا استفاده از شارژر های با ولتاژ و شدت جریان زیاد در گوشی های عادی میتواند منجر به آسیب دیدن باتری آن ها شود اما در گوشی هایی که به طور پیش فرض با امکان پشتیبانی از این قابلیت ارائه میشوند، اینطور نخواهد بود! به طور کلی مراحلی که در پروسه شارژ سریع یا همان فست شارژ استاندارد طی میشود به شرحی هستند که در ادامه عنوان میکنیم.
کوییک شارژ یا همان فست شارژ در دو مرحله اصلی پروسه شارژ را تکمیل میکند و بدین ترتیب استرس و فشار وارد بر باتری را به حداقل مقدار ممکن میرسد. تصور کنید باتری گوشی شما کاملا خالی شده و گوشی شما از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی میکند. در این شرایط زمانی که گوشی را به شارژ بزنید، انتقال انرژی با حداکثر سرعت و توان از شارژ به باتری صورت میپذیرد. بنابراین باتری با سرعت بالایی شروع به شارژ شدن میکند. اما برای اینکه استرس وارد بر باتری کاهش یابد ممکن است تا زمانی که باتری گوشی 80 تا90 درصد شارژ میشود چندین مرتبه انتقال شارژ با قدرت بالا متوقف شده و در این پروسه زمان های کوتاهی برای تنفس در نظر گرفته شود.
در این بازه های تنفسی سرعت شارژ باطری کمی کاهش مییابد و به حالت نرمال تغییر پیدا میکند تا استرس روی باتری کم شود. البته پیاده سازی این قابلیت همیشه صورت نمیپذیرد و فقط برخی از شرکت ها این حالت تنفس را در قابلیت شارژ سریع گوشی های خود ارائه میکنند. اما مرحله دوم شارژ باتری مربوط به زمانی میشود که تقریبا باطری در حدود 80 الی 90 درصد شارژ شده است. در این شرایط برای جلوگیری از وارد شدن استرس زیاد به باطری موبایل، سرعت و قدرت انتقال انرژی از شارژ به باطری کاهش داده میشود تا باتری گوشی بدون استرس اضافه به حالت فول شارژ برسد. به همین جهت است که در اغلب مواقع زمانی که از قابلیت فست شارژ استفاده میکنید و گوشی را به شارژ میزنید، سرعت شارژ شدن باتری گوشی در ابتدا خیلی زیاد است و به تدریج از شدن آن کاسته میشود.
پیاده سازی این پروسه تاثیر قابل ملاحظهای روی کاهش استرس وارد بر باتری و جلوگیری از اورشارژ شدن آن دارد. تقریبا تمام شرکت هایی که گوشی های خود را با قابلیت کوییک شارژ روانه بازار میکنند، این روش کاهش استرس را در دستگاه بکار میبرند. این روش میتواند با استفاده از کدنویسی های نرم افزاری انجام شود. همین مسئله میتواند منجر گردد که گوشی با قابلیت پشتیبانی پیش فرض از فست شارژ ضمن استفاده از این تکنولوژی دچار هیچ مشکلی نشود و باتری آن با استرس اضافه رو به رو نگردد، اما گوشی معمولی که از قابلیت فست شارژ پشتیبانی نمیکند و شارژر با توان بیشتری به آن متصل شده است به مرور دچار مشکل در باطری گردد. برای درک بهتر این مسئله میتوانیم یک مثال خیلی ساده ارائه کنیم تا موضوع برایتان قابل درک تر شود و متوجه شویم که چطور پیاده سازی پروسه مذکور میتواند از ایجاد استرس زیاد روی باتری و اورشارژ شدن آن جلوگیری نمایید.
برای ساده تر شدن مسئله باتری گوشی خودتان را مثل یک بطری آب در نظر بگیرید. زمانی که شارژ باتری خالی شده، آبی درون بطری وجود ندارد و تصور کنید وقتی گوشی را به فست شارژر متصل میکنید، بطری آب زیر شیر آبی قرار داده شده و با شدت بالا شروع به پر شدن کند! حالا فرض نمایید 90 درصد حجم بطری از آب پر شده باشد! در صورتی که تحت این شرایط همچنان پر کردن بطری آب با فشار و شدت زیاد انجام گیرد، استرس روی بطری افزایش پیدا کرده و احتمال اینکه آب از دهانه بطری سرریز شود به مراتب افزایش پیدا میکند، اما اگر شما در مرحلهای که 90 درصد حجم بطری از آب پر شده، شدت انتقال آب از شیر را کاهش دهید، احتمال سرریز شدن آب بطری به حداقل میرسد و قادر خواهید بود که از سرریز شدن آب از دهانه بطری جلوگیری نمایید.
این دقیقا یکی از همان تدابیر اصلی و مهمی است که در پیاده سازی قابلیت شارژ سریع به آن توجه شده و منجر به کاهش استرس وارد بر باتری و در نتیجه عدم آسیب دیدن آن میشود. ممکن است شرکت های سازنده موبایل از روش ها و تدابیر دیگری هم برای کنترل هر چه بیشتر و بهتر این پروسه استفاده کنند اما موردی که نام بردیم ساده ترین و اصلی ترین مسئلهای است که در فست شارژ مورد استفاده قرار گرفته و بستری فراهم میکند که باتری گوشی های پشتیبانی کننده از این تکنولوژی به مرور زمان دچار مشکل نشوند و تحت استرس زیاد قرار نگیرند. بنابراین اگر گوشی شما به طور پیش فرض و توسط شرکت سازنده با پشتیبانی از قابلیت شارژ سریع عرضه شده، نگرانی از بابت آسیب دیدن باطری آن به واسطه بکارگیری این تکنولوژی نداشته باشید.
اما با این حال که تکنولوژی فست شارژ در حالت استاندارد به باطری گوشی آسیب نمیرساند، نکات خاصی وجود دارند که با رعایت کردن آن ها میتوانید همان مقدار کم استرس وارد بر باتری را هم به حداقل برسانید و به نوعی باعث شوید حتی با بکارگیری تکنولوژی شارژ سریع؛ همچنان عمر مفید باطری گوشی شما طولانی باشد. منظور از عمر مفید باتری در واقع مدت زمانی است که این قطعه به خوبی و به طور کارآمد انرژی مورد نیاز دستگاه را تامین میکند. برخی از مهمترین این نکات به شرحی هستند که در ادامه عنوان خواهیم کرد.
اگر میخواهید باتری گوشی موبایل شما بهترین بازده و عمر مفید را داشته باشد، همیشه آن را از گرما دور نگه دارید. شارژ سریع گوشی های موبایل یک پروسه گرمازاست و عموما هم به دلیل شدت جریان انتقالی بیشتر، گرمای بیشتری هم در مقایسه با شارژ معمولی تولید میکند. بنابراین لازم است همیشه به دنبال روش ها و راه کارهایی باشید که منجر به خنک نگه داشتن بدنه گوشی میشوند. توصیه داریم زمانی که گوشی خود را به شارژ زدهاید آن را در مکان هایی مثل مجاورت باد کولر یا پنکه قرار دهید. انجام این کار سبب میشود که گرمای تولید شده در پروسه شارژ به روش موثرتر و بهتری دفع گردد و بدین ترتیب استرس وارد بر باتری کاهش چشمگیری یافته و عمر مفید آن افزایش پیدا کند.
یکی دیگر از روش های بسیار موثری که میتواند روی کاهش استرس وارد بر باتری و افزایش طول عمر مفید آن تاثیرگذار باشد مربوط به کوتاه کردن مدت زمان شارژ میشود. اگر از قابلیت فست شارژ استفاده میکنید، بیش از پیش این موضوع را در نظر بگیرید و همیشه سعی داشته باشید بازه زمانی شارژ باطری را کاهش دهید. به عنوان مثال به جای اینکه باتری گوشی را از 10 درصد تا 100 درصد شارژ کنید، اتصال دستگاه به شارژ را زمانی انجام دهید که باتری گوشی 40 درصد شارژ دارد و وقتی مقدار شارژ آن به 90 درصد رسید، اتصال شارژ را قطع نمایید. انجام این کار سبب میشود که مدت زمان شارژ شدن باطری موبایلتان به حداقل برسد و گوشی تحت استرس کمتری قرار گیرد.
به هیچ عنوان در مواقعی که گوشی موبایل خود را به شارژ زدهاید از آن استفاده نکنید چون این امر میتواند استرس وارد بر باتری و گرمای تولید شده در گوشی را چند برابر کند و سرعت شارژ شدن باتری دستگاه را هم کاهش دهد. به ویژه اگر گوشی شما از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی میکند، اکیدا توصیه داریم که این مسئله را جدی گرفته و در حین شارژ از آن استفاده ننمایید. وقتی در حین شارژ از گوشی استفاده میکنید عملا از یک سمت شارژ به باتری منتقل شده و از سمت دیگر شارژ مصرف میشود و فعلا و انفعالات داخل باطری به شدت افزایش مییابند. از سمت دیگر مدت زمان شارژ هم زیادتر خواهد شد و گرمای بیشتری هم در گوشی تولید میشود. بنابراین اگر میخواهید آسیبی به باتری موبایل شما وارد نشود و بهترین طول عمر مفید را از آن دریافت کنید، در حین شارژ از گوشی استفاده ننمایید.
90 درصد راه حل هایی که میتوانند از ایجاد استرس روی باتری گوشی جلوگیری کنند مربوط به دور کردن این قطعه از گرما میشود. گرما و حرارت دشمن باتری های لیتیوم یونی و پلیمری است. بنابراین سعی کنید همیشه گوشی را در مکانی قرار دهید که گرم و پرحرارت نباشد! برای مثال به هیچ عنوان در تابستان گوشی را روی داشبورد خودرو و در مجاورت تابش نور آفتاب قرار ندهید یا گوشی را در داخل اتاق خودرو و فضای بسته آن در تابستان قرار ندهید! همچنین از قرار دادن گوشی در مجاورت بخاری، شومینه و غیره هم خودداری کنید.
اما بد نیست کمی هم در رابطه با بهترین زمان تعویض باتری گوشی های موبایل صحبت داشته باشیم. این مسئله شاید به طور مستقیم با قابلیت شارژ سریع یا فست شارژ ارتباط نداشته باشد اما میتوانیم در این بخش پاسخ آن دسته افرادی که عقیده دارند بکارگیری قابلیت های مذکور منجر میشود که کاربر زودتر به تعویض باطری نیاز پیدا کند را بدهیم. واقعیت این است که افت تدریجی ظرفیت باتری گوشی ها امری اجتنابناپذیر بوده و تحت هر شرایط رخ میدهد، بنابراین چه بخواهید و چه نخواهید بعد از یک مدت زمان خاص باید باتری گوشی خود را تعویض کنید. فرقی نمیکند که کوشی از فست شارژ پشتیبانی کند یا نه و تحت هر شرایط انجام این کار بعد از یک بازه زمانی خاص الزامی خواهد بود.
بهترین زمان تعویض باتری گوشی ها زمانی است که شما حس میکنید باتری گوشی در تامین انرژی مورد نیاز آن واقعا ضعف دارد و روزی باید چند مرتبه آن را به شارژ بزنید. همچنین نمایان شدن مشکلاتی مثل خالی شدن ناگهانی شارژ باتری و دیگر موارد این چنینی هم میتوانند از آثار فاسد شدن باتری و به سر آمدن عمر مفید آن محسوب شوند، بنابراین اگر با این علائم و نشانه ها رو به رو شدید، زمان مناسب برای تعویض باتری گوشی شما فرا رسیده است و باید به فکر انجام این کار باشید. اما آیا قابلیت شارژ سریع منجر به این میشود که عمر مفید باتری زودتر به پایان برسد؟
اگر تصور کنیم دو نسخه از یک گوشی داریم که باتری 3000 میلی آمپر ساعتی دارد و تحت شرایط کاملا یکسان از هر دوی آن ها استفاده شده و یکی از آن ها از قابلیت فست شارژ پشتیبانی میکند و دیگری از این قابلیت پشتیبانی به عمل نمیآورد، عموما عمر مفید باتری گوشی که از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی کرده زودتر به پایان میرسد! این مسئله علیرغم تمام تدابیری که ممکن است شرکت های سازنده موبایل در نظر بگیرند رخ میدهد و مسئلهای اجتنابناپذیر خواهد بود، چون زمانی که از قابلیت فست شارژ برای شارژ کردن باتری گوشی استفاده شود، خود به خود باتری در معرض گرمای بیشتر قرار گرفته و بدین ترتیب سرعت کاهش ظرفیت اصلی آن بیشتر از حالت نرمال میشود.
اما ظرفیت باتری گوشی های امروزی که از قابلیت فست شارژ پشتیبانی میکنند عموما زیادتر از حد مورد نیاز گوشی در نظر گرفته میشود تا بدین صورت سرعت بیشتر خالی شدن ظرفیت اصلی باتری به چشم نیاید و در نتیجه باتری دستگاه عمر مفید معقولانهای داشته باشد. به هر حال و تحت هر شرایط بعد از مدت زمان مشخصی که عموما مابین 1.5 الی 2 سال است میبایست باتری لیتیوم یونی یا پلیمری گوشی تعویض گردد چون عمر مفید آن در این بازه به پایان میرسد و گوشی قدرت شارژدهی خود را از دست خواهد داد. اگرچه استفاده از گوشی حتی در این شرایط هم ممکن خواهد بود اما عموما شرایط آزاردهندهای ایجاد میشود و شارژ باتری گوشی خیلی زود به زود خالی خواهد شد.
جمعبندی
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله در رابطه با قابلیت شارژ سریع یا فست شارژ صحبت کردیم و به نکاتی اشاره داشتیم که با توجه به آن ها میتوانید استرس وارد بر باطری موبایل در حین استفاده از قابلیت فست شارژ را به حداقل برسانید. اگر گوشی شما از این تکنولوژی پشتیبانی میکند، نگران آسیب دیدن آن نباشید چون شرکت های سازنده موبایل در حین پیاده سازی این تکنولوژی تدابیر امنیتی مهمی را در نظر میگیرند که استرس وارد بر باتری را به حداقل میرسانند. امیدواریم از این مطلب اختصاصی استفاده لازم ره به عمل آورده باشید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت جی اس ام باتری می باشد.