با توجه جابجایی مجموعه فروش بسته شده است
از سفارش خوداری کنید
شروع کار اعلام خواهد شد
در صورت لزوم 09383323434 می توانید تماس بگیرید
قلب تپنده تمام موبایل ها و تبلت های و حتی سایر گجت ها باتری آن می باشد. بدون باتری عملا از هیچکدام از این وسایل نمی توان استفاده کرد .باتری ها بخش مصرفی تمامی این ابزار محسوب می شوند و همه ما به خوبی می دانیم که باتری های موبایل و تبلت ها که موضوع بحث ما هستند از نوع لیتیوم یون یا لیتیوم پلیمر هستند بعد از مدتی عمر باتری کم می شود دیگر مثل اول شارژ نگه نمی دارند یا زود خالی می شوند در بعضی مواقع باتری باد کرده که در این حالت خطرناک هم هست و باید سریع تر تعویض شوند امروز قصد داریم صفر تا صد تعویض باتری موبایل و تبلت را بررسی کنیم پس با جی اس ام باتری همراه باشید.
صفر تا صد تعویض باتری موبایل
تعویض باتری گوشی های موبایل یکی از رایج ترین تعمیراتی است که در آن ها انجام میشود، اما چرا؟ دلیل این مسئله با ماهیت باتری های بکار رفته در این گجت ها و افت تدریجی کیفیت عملکردشان ارتباط دارد. در ادامه این مطلب میخواهیم اطلاعات جامعی در رابطه با تعویض باتری موبایل و نکات مربوط به آن خدمتتان ارائه کنیم. بنابراین با جی اس ام باتری همراه باشید.
باتری هایی که این روز ها در گوشی های موبایل از آن ها استفاده میشود از دو نوع لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری هستند. باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری از نظر عملکرد خیلی تفاوت های محسوسی نسبت به هم ندارند و عموما یک سطح کیفی مشابه را هم از نظر قدرت شارژدهی ارائه میکنند. البته تفاوت هایی در ساختار این دو نوع باتری وجود دارد اما برای اشاره به این تفاوت ها باید وارد جزئیات تخصصی شویم که شاید خیلی برای کاربران عادی مهم و حائز اهمیت نباشد. به زبان ساده میتوان اصلی ترین تفاوت مابین یک باتری لیتیوم یونی و پلیمری را به چگالی و وزن نسبت داد.
باتری های لیتیوم پلیمری نسبت به باتری های لیتیوم یونی در ابعاد یکسان وزن کمتری دارند و میتوان ظرفیت بیشتری از آن ها را در یک حجم مشخص و یکسان جای داد. به عنوان مثال تصور کنید در طراحی یک گوشی وضعیتی ایجاد شده که میتوان یک فضای 20 در 15 سانتیمتری را برای تعبی باتری در نظر گرفت. در این حالت اگر از باتری های لیتیوم پلیمری استفاده شود وزن گوشی سبک تر خواهد شد و میتوان از باتری با ظرفیت بیشتری را هم در گوشی نصب کرد. به همین جهت این روزها در گوشی های باریک و ظریف بیشتر از باتری های لیتیوم پلیمری استفاده میشود. اما چرا باید بعد از مدتی نسبت به تعویض باتری موبایل اقدام کرد؟
در حال حاضر باتری های لیتیوم یونی و پلیمری بهترین نوع از باتری های قابل شارژ هستند که بازده عالی دارند. به بیان دیگر هنوز تکنولوژی به وجود نیامده که بتواند برای تامین انرژی مورد نیاز گوشی های هوشمند کیفیت بهتری نسبت به این دو را ارائه کند. اما متاسفانه باتری های لیتیوم یونی و پلیمری یک نقطه ضعف بسیار محسوس و آزاردهنده دارد. این نقطه ضعف مربوط به افت تدریج ظرفیت آن ها میشود. منظور از افت تدریجی ظرفیت این است که باتری به مرور زمان بخشی از ظرفیت اصلی یا بهتر بگوییم ظرفیت اسمی خود را از دست میدهد و بدین ترتیب توان شارژدهی آن به مرور زمان افت کرده و کمتر و کمتر میشود. باتری هلی لیتیوم یونی و پلیمری به گونهای هستند که با پشت سر گذاشتن هر سیکل شارژ، بخشی از ظرفیت اولیه خود را از دست میدهند.
بنابراین هر چقدر یک باتری لیتیوم یونی یا پلیمری برای دفعات بیشتری به شارژ زده شود و سیکل شارژ را سپری کند، مقدار افت ظرفیت آن هم بیشتر خواهد بود. به همین جهت است که با افزایش مدت زمان استفاده از موبایل (طبیعتا با افزایش تعداد سیکل های شارژ)، ظرفیت باتری هم کمتر و کمتر میشود. البته علاوه بر سیکل های شارژ عوامل دیگری هم بر روی افت ظرفیت باتری های لیتیوم یونی و پلیمری موثر هستند که سعی میکنیم در ادامه به صحبت در مورد آن ها بپردازیم. پس تعویض باتری موبایل به مرور زمان و با افت کیفیت شارژدهی آن به امری ضروری و اجتناب ناپذیر تبدیل میشود. اما بیایید دقیق تر در مورد افت تدریجی ظرفیت باتری گوشی ها صحبت کنیم.
با ذکر یک مثال ساده میتوان موضوع را بهتر برایتان قابل درک کرد. به عنوان مثال تصور کنید گوشی خریداری کردهاید که باتری آن ظرفیت 3000 میلی آمپر ساعتی دارد. به این ظرفیت در واقع ظرفیت اسمی باتری گفته میشود. به مرور زمان و با قرار گرفتن گوشی در هر سیکل شارژ (اتصال موبایل به شارژر) بخشی از ظرفیت اسمی آن برای همیشه از دست میرود. این مقدار میتواند بنا به کیفیت ساخت باتری و عملکرد آن مثلا حدود 0.0003 ظرفیت اسمی باتری باشد. پس باتری گوشی شما با طی کردن هر سیکل شارژ چیزی در حدود 0.9 میلی آمپر ساعت از ظرفیت اسمی خودش را از دست میدهد. با این شرایط اگر گوشی شما 500 سیکل شارژ را سپری کند، حدودا 450 میلی آمپر ساعت از ظرفیت اسمی خودش را از دست میدهد!
در این شرایط بعد از عبور از 500 سیکل شارژ، باتری گوشی شما عملا ظرفیتی در حدود 2550 میلی آمپر ساعت خواهد داشت. طبیعی است که در این شرایط شما متوجه ضعف باتری گوشی در تامین انرژی مورد نیاز گوشی خود خواهید شد و احساس میکنید که باتری آن به زود به زود خالی میشود. در این مواقع اصطلاحا گفته میشود که عمر مفید باتری تمام شده است. در اینگونه مواقع است که باید به فکر تعویض باتری موبایل خود باشید. متاسفانه افت تدریجی ظرفیت باتری گوشی های موبایل تا زمانی که به باتری های لیتیوم یونی و پلیمری مجهز باشند امری اجتناب ناپذیر است و به همین دلیل بعد از چند سال، باتری گوشی به قدری افت ظرفیت خواهد داشت که اصلا نمیتواند انرژی مورد نیاز دستگاه را به نحوه مناسب تامین کند.
اما عوامل خاصی وجود دارند که میتوانند منجر به افزایش سرعت از دست رفتن ظرفیت اسمی باتری های لیتیوم یونی و پلیمری شوند. به بیان دیگر گذشته از تعداد سیکل های شارژ، برخی عوامل دیگر میتوانند سرعت تمام شدن عمر مفید باتری را افزایش دهند. یکی از اصلی ترین این عوامل گرما و حرارت است! گرما دشمن اصلی باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری بوده و به شدت بر روی کیفیت عملکرد این نوع باتری ها تاثیرگذار خواهد بود. هر چقدر باتری گوشی شما بیشتر تحت اثر گرما قرار گیرد، عمر مفید آن زودتر تمام میشود و طبیعتا شما زودتر ملزم به تعویض باتری موبایل خود میشوید.
به همین جهت است که همیشه توصیه میشود اجازه ندهید بدنه موبایلتان بیش از اندازه داغ شود، چون گرمای حاصل از آن میتواند بر روی باتری تاثیر بگذارد و عمر مفید آن را کاهش دهد. حتی برای جلوگیری از این موضوع توصیه میشود که مدت زمان باقی ماندن گوشی در شارژ و اتصال آن به شارژر را به حداقل برسانید و اجازه ندهید که گوشی برای مدت زمان طولانی در شارژ بماند، چون پروسه شارژ باتری گرما تولید میکند و با افزایش مدت زمان شارژ، باتری گوشی بیشتر در معرض گرما قرار میگیرد و این مسئله به آن آسیب میرساند و منجر به کاهش طول عمر باتری میشود.
اما یکی دیگر از سوالات مهمی که باید به آن پاسخ داده شود مربوط به هزینه تعویض کردن باتری گوشی های موبایل میشود. خوشبختانه قیمت باتری گوشی ها خیلی زیاد نیست و حداقل در مقایسه با قیمت قطعات دیگر مثل ال سی دی و تاچ، مادربرد، ماژول دوربین و غیره به مراتب کمتر خواهد بود و در نتیجه هزینه تعمیر کمتری را هم به همراه خواهد داشت. بنابراین اگر باتری گوشی شما ضعیف شده و قدرت شارژدهی مناسب ندارد و تصمیم گرفتهاید که باتری آن را تعویض کنید، نگران هزینه تعویض باتری موبایل خود نباشید چون انجام این تعمیر هزینه گزافی را در پی نخواهد داشت.
مهم ترین مسئلهای که باید در تعویض باتری گوشی های موبایل به آن توجه شود مربوط به اورجینال بودن باتری خواهد بود که در گوشی نصب میگردد. متاسفانه این روزها نمونه های تقلبی بسیار زیادی از انواع باتری های موبایل در بازار وجود دارند و تعمیرکاران زیادی این نوع باتری های تقلبی را به عنوان باتری اورجینال در گوشی مشتریان نصب میکنند و هزینه نصب باتری اورجینال را از آن ها دریافت خواهند کرد. اگر قصد تعویض باتری موبایل خود را دارید مطمئن شوید که باتری جدیدی که در دستگاه نصب میشود اورجینال است، اما چرا؟
یک باتری تقلبی کیفیت پایین تری نسبت به باتری اورجینال دارد و ممکن است در عملکرد آن نوساناتی به وجود آید یا در ساخت آن بستر های ایمنی خاصی رعایت نشده باشند و این موضوع سبب شود که باتری در انتقال انرژی عملکرد درستی نداشته باشد و به دیگر قطعات سخت افزاری موبایل نظیر ال سی دی، برد و غیره آسیب بزند. همچنین عموما طول عمر مفید باتری های غیر اورجینال و تقلبی بسیار پایین است و این امر سبب میشود در بازه زمانی کوتاهی دوباره مشکل زود خالی شدن شارژ باتری در گوشی نمایان شود.
از سمت دیگر بکارگیری باتری های تقلبی در موبایل میتواند ریسک های بیشتر و مهم تری از قبیل افزایش احتمال آتش گرفتن و انفجار را به همراه داشته باشد. اگر ابعاد باتری که برای گوشی انتخاب شده به میزان چند میلیمتر بیشتر از ابعاد باتری اورجینال باشد، فول شارژ کردن آن میتواند فاجعه به بار آورد. اگر به یاد داشته باشید باتری گلکسی نوت 7 سامسونگ دقیقه همین مشکل را به همراه داشت و ابعاد آن کمی از مقدار لازم بزرگ تر بود و نهایتا فاجعه های زیادی را به بار آورد. یک باتری تقلبی ممکن است به راحتی مشکلات این چنینی را به همراه داشته باشد، بنابراین همیشه باید سعی کرد در تعویض باتری موبایل از باتری اورجینال استفاده شود.
اما چطور میتوانیم از اورجینال بودن باتری که در گوشی نصب میشود اطمینان حاصل کنیم؟ بدین منظور توصیه داریم در قدم نخست از سرویس مراکز تعمیری استفاده کنید که کاملا شناخته شده و قابل اعتماد هستند. تا حد امکان به صحبت ها و ادعای تعمیرکاران تکیه نکنید و همیشه سعی داشته باشید از تعمیرکار تضمین کتبی در قبال اورجینال بودن باتری دریافت نمایید. یکی دیگر از راه حل های پیش رویتان برای اطمینان از اورجینال بودن باتری این است که باتری گوشی خود را مستقیما از فروشگاه پاورسل تهیه کنید. برای خرید باتری اورجینال موبایل بر روی لینک ضمیمه شده کلیک نمایید. باتری هایی که در فروشگاه پاورسل برای گوشی های موبایل عرضه شدهاند همگی اورجینال هستند و از این نظر با ضمانت در اختیار خریداران عزیز قرار داده میشوند.
خیلی از کاربران در مورد این مسئله چه که زمانی برای تعویض کردن باتری گوشی مناسب است سوالاتی مطرح میکنند. اگر توضیحاتی که تا به اینجای کار و به ویژه در بخش های ابتدایی مطلب ارائه کردیم را مطالعه کرده باشید، حیلی راحت میتوانید به این سوال پاسخ دهید. با توجه به ماهیت باتری های لیتیوم یونی و پلیمری و افت تدریجی ظرفیت اصلی آن ها، طبیعتا بهترین زمان تعویض باتری موبایل وقتی است که کاربر حس کند باتری گوشی او ضعیف شده و اصلا به میزان مناسب شارژ دستگاه را تامین نمیکند.
اگر بخواهیم یک بازه زمانی مشخص را بدین منظور ارائه کنیم، شاید بازه مابین 12 الی 18 ماه بهترین بازه زمانی برای تعویض باتری باشد. البته نوع باتری گوشی، ظرفیت اسمی آن و میزان استفاده کاربر از موبایل مستقیما بر روی زمان تعویض باتری تاثیرگذار خواهند بود. برای مثال اگر کاربری استفاده زیادی از گوشی به عمل آورد، موبایل او در یک بازه زمانی مشخص سیکل های شارژ بیشتری را هم طی میکند و در نتیجه مقدار بیشتری از ظرفیت اسمی آن کاسته خواهد شد و انتظار میرود باتری گوشی وی زودتر نیازمند تعویض باشد.
به همین دلیل هیچوقت نمیتوان مدعی شد که باتری یک گوشی دقیقا باید بعد از چند ماه تعویض شود، اما به هر حال تعویض باتری گوشی از تعمیراتی است که اجتناب ناپذیر بوده و باید بعد از گذشت مدت زمان مشخصی انجام گیرد. عموما باتری هایی که از ابتدا از باتری خیلی قدرتمند و با ظرفیت بالایی بهرهمند نباشند زودتر نیازمند تعویض باتری میشوند و از سمت دیگر گوشی هایی که به باتری قدرتمند مجهز باشد، دیرتر نیازمند تعویض باتری خواهند شد چون کاربر آن ها دیرتر متوجه ضعف باتری در تامین انرژی مورد نیاز دستگاه میشود.
همانطور که میدانید خیلی از گوشی های امروز از جمله آیفون های جدید اپل طراحی ضد آب دارند، یعنی بدنه آن ها به گونهای طراحی شده که نفوذ آب به داخلش امکانپذیر نیست. تعویض باتری این نوع گوشی ها میتواند کمی دردسرساز باشد و در صورتی که توسط تعمیرکاران مجرب و مراکز تعمیرات تخصصی موبایل انجام نگیرد، منجر به از دست رفتن خاصیت ضد آب دستگاه شود. برای اینکه آیفون و دیگر گوشی های موبایل ضد آب باشند در لبه های قاب آن ها چسب ها و نوار های آب بندی خاصی بکار رفته که خاصیت چسبندگی بسیار قوی دارند و منجر به کیپ شدن یا اصطلاحا سیل شدن (Seal) قاب و بدنه گوشی میشوند. با توجه به اینکه باتری این گوشی ها در داخل آن ها بکار رفته، برای تعویض باتری باید قاب گوشی باز شود و لاستیک های آب بندی مذکور متلاشی گردند.
اما این مسئله بدان معنا نیست که به هیچ وجه نمیتوان تعویض باتری موبایل آیفون و دیگر گوشی های ضد آب را بدون از دست رفتن خاصیت ضد آب دستگاه انجام داد. برای حفظ خاصیت ضد آب گوشی باید بعد از تعویض باتری و در حین بستن دستگاه، لاستیک های آب بندی جدیدی را با دقت در لبه های قاب آن نصب کرد. انجام این کار عموما توسط اغلب مراکز تعمیر تخصصی تلفن همراه و تعمیرکارانی که سرویس تعمیرات را با ضمانت ارائه میکنند صورت میپذیرد. بنابراین اگر به تعمیرکار خبی مراجعه کنید مشکل تعویض باتری آیفون و گوشی های ضد آب برطرف میشود و نگرانی از بابت از دست رفتن خاصیت ضد آب آیفون نخواهید داشت.
همانطور که گفتیم باتری هایی که در گوشی های موبایل امروزی بکار میروند یک طول عمر مشخص دارند و به مرور زمان با افت کیفیت شارژدهی رو به رو میشوند. وقتی که ظرفیت شارژدهی این باتری ها خیلی کاهش یابد اصطلاحا باتری عمر مفید خود را سپری کرده و نیازمند تعویض خواهد بود. درست است که کاهش تدریجی ظرفیت و کیفیت شارژدهی باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری امری اجتناب ناپذیر است، اما با توجه به نکات خاصی میتوان سرعت وقوع این پروسه را کاهش داد و به نوعی منجر به افزایش طول عمر باتری شد. به روش هایی که برای انجام این کار موثر هستند اصطلاحا روش های مراقبت از باتری و افزایش طول عمر آن گفته میشود. برخی از مهم ترین این روش ها شامل مواردی میشوند که در ادامه به آن ها اشاره میکنیم.
همانطور که قبلا توضیح دادیم باتری های لیتیوم یونی و پلیمری به گونهای هستند که با قرار گرفتن در هر سیکل شارژ بخشی از توان و ظرفیت اصلی خود را از دست میدهند و متاسفانه این مسئله غیر قابل جلوگیری خواهد بود. با توجه به این مسئله طبیعتا هر چقدر تعداد سیکل های شارژی که گوشی شما در یک بازه زمانی خاص سپری میکند بیشتر باشد، ظرفیت بیشتری از آن هم تلف خواهد شد! به بیان دیگر با کاهش سیکل های شارژ باتری گوشی در یک بازه زمانی مشخص میتوان به افزایش طول عمر باتری کمک کرد و تعویض باتری موبایل را به تعویق انداخت!
به منظور کاهش سیکل های شارژ باتری در یک بازه زمانی مشخص باید به شکل بهینه تر از گوشی خود استفاده کنید و سعی داشته باشید که در حفظ شارژ باتری آن پس از هر بار شارژ شدن کوشا عمل نمایید. به عنوان مثال از روشن ماندن بیش از اندازه صفحه نمایش گوشی یا فعال بودن قابلیت هایی مثل موبایل دیتا (Mobile Data)، وای فای (Wi-Fi)، سرویس لوکیشن (Location Services) و غیره جلوگیری نمایید. پس یکی از بهترین روش های افزایش طول عمر باتری گوشی ها مربوط به کاهش سیکل های شارژ میشود.
زمانی که بازی های سنگین و HD در گوشی اجرا میشوند فرکانس کاری هسته های پردازشگر دستگاه برای تجزیه و تحلیل داده های موجود افزایش پیدا میکند و منابع سخت افزاری گوشی از صفحه نمایش گرفته تا رم و پردازنده و حافظه داخلی تحت فشار قرار خواهند گرفت. این مسئله سبب میشود که هر یک از این اجزا نیازمند صرف انرژی بیشتری باشند و در نتیجه شارژ باتری زودتر خالی شود و در نهایت تعداد سیکل های شارژ باتری در بازه زمانی مشخص افزایش یابد که این موضوع منجر به از دست رفتن هر چه سریع تر ظرفیت اصلی باتری میشود.
اجرای بازی های سنگین در گوشی های موبایل از سمت دیگر منجر به داغ شدن گوشی خواهد شد. گرما اصلی ترین عامل جانبی و خارجی است که میتواند به باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری آسیب بزند و منجر به افت ظرفیت و توان شارژدهی آن ها شود. وقتی یک بازی سنگین روی گوشی اجرا شود منابع سخت افزاری دستگاه تحت فشار قرار میگیرند و این امر منجر به تولید گرمای بیشتر خواهد شد. به همین دلیل است که بدنه گوشی ها عموما در حین انجام بازی های HD داغ تر از حالت عادی به نظر میرسد. بنابراین اگر میخواهید به این زودی ها نیازمند تعویض باتری موبایل خود نباشید، توصیه داریم تا حد امکان از انجام بازی های سنگین در دستگاه خودداری کنید.
اصلی ترین دشمن باتری های لیتیوم یونی و همچنین لیتیوم پلیمری گرماست! گرما میتواند به طور مستقیم منجر به کاهش کیفیت شارژدهی باتری و افت ظرفیت آن در گوشی های موبایل شود. به همین جهت است که توصیه میشود برای افزایش عمر مفید باتری گوشی همیشه از داغ شدن دستگاه جلوگیری به عمل آورید. قرار گرفتن مستقیم گوشی زیر نور آفتاب یا در مجاورت گرمای بخاری، شومینه و غیره هم میتواند منجر به کاهش ظرفیت آن شود و مشکلاتی را برایتان به همراه داشته باشد. بنابراین به هیچ عنوان گوشی خود را در زیر نور مستقیم آفتاب و مکان های مثل روی داشبورد خودرو، کنار بخاری یا شومینه و سایر مکان های این چنینی قرار ندهید. گرمای مستقیم حتی میتواند منجر به دشارژ کامل و تقریبا آنی باتری موبایل هم شود.
متاسفانه شارژر هایی که این روز ها در بازار فروخته میشوند اصلا کیفیت خوبی ندارند و علیرغم ادعای فروشندگان اصل و اورجینال نیستند. استفاده از این شارژرها میتواند به باتری گوشی آسیب بزند و منجر به کاهش طول عمر مفید آن شود. استفاده از شارژر های نامرغوب حتی میتواند خطراتی مثل آتش گرفتن و انفجار باتری را هم در پی داشته باشد. بنابراین اگر میخواهید به این زودی ها نیازمند تعویض باتری موبایل خود نباشید و تمایل دارید که عمر مفید باتری موبایلتان را افزایش دهید، توصیه میکنیم از شارژر های اورجینال و با کیفیت استفاده به عمل آورید.
شارژر فابریک گوشی بهترین شارژر برای استفاده است، بنابراین سعی کنید همیشه از همان شارژر برای شارژ کردن باتری موبایل استفاده نمایید. وقتی از یک شارژ بیکیفیت استفاده میکنید استرس وارد بر باتری افزایش مییابد و نوسانات شدت جریان وارد بر باتری میتواند منجر به تولید گرمای بیشتر و آسیب دیدن آن شود. بنابراین اگر میخواهید شاهد افزایش طول عمر باتری گوشی خود باشید سعی کنید همیشه از شارژر های اورجینال استفاده کنید و به هیچ عنوان از شارژر های تقلبی که در بازار عرضه شدهاند بدین منظور استفاده ننمایید.
این روز ها استفاده از پاوربانک و شارژر های فندکی به طرز قابل ملاحظهای در بین کاربران رواج یافته است، اما متاسفانه خیلی از شارژر های فندکی و پاور بانک هایی که در بازار عرضه شدهاند و به فروش میرسند کیفیت خیلی مطلوبی ندارند و به همین دلیل استفاده از آن ها میتواند منجر به آسیب دیدن باتری موبایل شود. پس اگر میخواهید طول عمر باتری گوشی خود را افزایش دهید و زمان تعویض باتری موبایل را به تعویق بیندازید، توصیه داریم تا حد ممکن از پاوربانک و شارژر های فندکی برای شارژ کردن باتری گوشی استفاده نکنید. البته همه شارژر های فندکی و پاور بانک ها بدین صورت نیستند که کیفیت ضعیفی داشته باشند.
برخی پاور بانک ها و شارژر های فندکی هم هستند که کیفیت عالی دارند و ولتاژ و شدت جریان خروجی آن ها به طور دقیق کنترل میشود. بکارگیری این نوع پاور بانک ها و شارژر های فندکی هیچ آسیبی به باتری موبایل شما وارد نخواهد کرد. پس بهتر است برای افزایش عمر مفید باتری موبایل خود یا کلا از شارژر های فندکی و پاور بانک ها استفاده نکنید یا فقط از نسخه های با کیفیت این ابزارها استفاده به عمل آورید که اغلب قیمت بالایی هم دارند. استفاده شارژر های بیسیم هم میتواند منجر به کاهش عمر مفید باتری گوشی های موبایل شود چون در حین استفاده از این نوع شارژر ها گرمای زیادی تولید میشود و تمام سطح قاب پشت گوشی را فرا میگیرد.
از آنجایی که تبادل این گرما با محیط اطراف در حالت قرار گرفتن گوشی روی پد شارژر به خوبی انجام نمیشود، بنابراین باتری دستگاه داغ میشود و سرعت از دست رفتن ظرفیت آن افزایش مییابد. همچنین زمانی که از شارژر بیسیم برای شارژ کردن باتری موبایل استفاده شود، مدت زمان شارژ باتری افزایش مییابد. این موضوع بدان معناست که باتری گوشی برای فول شارژ شدن باید مدت زمان بیشتری در مجاورت گرما قرار گیرد. بنابراین اگر میخواهید به این زودی ها ملزم به تعویض باتری موبایل خود نشوید، بهتر است از شارژر های بیسیم و وایرلس استفاده نکنید.
روش بعدی که توصیه میکنیم برای افزایش طول عمر باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری گوشی ها از آن استفاده کنید مربوط به کم کردن مدت زمان شارژ باتری میشود. پروسه شارژ باتری یک پروسه گرمازا است. به همین دلیل وقتی موبایل خود را به شارژ میزنید بدنه آن داغ میشود. همانطور که قبلا گفتیم گرما اصلی ترین عامل آسیب زننده به باتری های لیتیوم یونی و پلیمری خواهد بود. طبیعتا هر چقدر یک گوشی برای مدت زمان بیشتری به شارژر متصل باشد، برای مدت زمان بیشتری هم تحت اثر مستقیم گرما قرار میگیرد و در نتیجه عمر مفید باتری کاهش پیدا میکند. پس با کوتاه کردن زمان شارژ باتری و اتصال گوشی به شارژر میتوان به افزایش طول عمر مفید دستگاه کمک کرد.
برای انجام این کار توصیه میکنیم ابتدا از به شارژ زدن گوشی برای باز زمانی شب تا صبح خودداری کنید چون انجام این کار به شدت استرس وارد بر باتری را افزایش میدهد و میتواند تاثیر قابل ملاحظهای روی کاهش ظرفیت باتری داشته باشد. توصیه دوم ما این است که همیشه شارژ باتری موبایل خود را مابین 50 الی 90 درصد نگه دارید تا مدت زمان مورد نیاز برای شارژ کردن باتری گوشی کم شود. با در نظر گرفتن این دو موضوع میتوانید به طرز قابل ملاحظهای عمر مفید باتری موبایل خود را افزایش دهید.
متاسفانه تقریبا همه ما عادت داریم که در حین شارژ شدن باتری گوشی از آن استفاده کنیم! اما انجام این کار اصلا درست نیست و میتواند تاثیر منفی قابل ملاحظهای بر روی عمر مفید باتری گوشی داشته باشد و منجر گردد که شما خیلی زود ملزم به تعویض باتری موبایل خود شوید. همانطور که قبلا گفتیم پروسه شارژ باتری موبایل یک پروسه گرمازا است و با تولید گرما همراه خواهد بود. وقتی در حین شارژ شدن باتری از گوشی استفاده کنید، منابع سخت افزاری آن تحت فشار قرار میگیرند و آن ها هم گرما تولید میکنند و این گرما با گرمای تولید شده حین شارژ باتری جمع خواهد شد و استرس فوقالعاده زیادتری را به باتری وارد میکند.
هر چقدر کارهایی که در حین شارژ شدن باتری گوشی انجام میدهید سنگین تر باشند، فشار وارد بر دستگاه و منابع سخت افزاری آن هم بیشتر میشود و در نتیجه گرمای بیشتری هم تولید خواهد شد. به عنوان مثال انجام همزمان بازی های HD و سنگین در حین شارژ شدن باتری گوشی میتواند بسیار آسیب رسان باشد و منجر شود که شما خیلی زود به تعویض باتری موبایل خود نیاز پیدا کنید. پس اگر میخواهید عمر مفید باتری موبایل خود را افزایش دهید، در حین شارژ از گوشی استفاده نکنید.
جمعبندی:
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله در رابطه با تعویض باتری موبایل صحبت کاملی داشتیم. ابتدا در مورد باتری های لیتیوم یونی و پلیمری صحبت داشتیم و اشاره کردیم که این نوع باتری ها به مرور زمان با کاهش ظرفیت مواجه میشوند. سپس در رابطه با هزینه تعویض باتری گوشی، زمان مناسب برای انجام این کار، مشکلات تعویض باتری آیفون ها و برخی مسائل دیگر صحبت داشتیم و روش هایی را عنوان کردیم که سبب میشوند کاهش عمر مفید باتری گوشی با سرعت کمتری رخ دهد. امیدواریم از این مقاله اختصاصی استفاده لازم را به عمل آورده باشید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت جی اس ام باتری می باشد.