بستن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد جی اس ام باتری کاملا محفوظ می باشد

 

با توجه به پایان سال فروش بسته شده است 

از سفارش خوداری کنید 

 

شروع کار از 15 فروردین سال جدید

 در صورت لزوم 09383323434 می توانید تماس بگیرید

 

علت باد کردن باتری گوشی -آیا باتری بادکرده قابل تعمیر است؟

علت باد کردن باتری گوشی -آیا باتری بادکرده قابل تعمیر است؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1397/09/21 24 نظر

علت باد کردن باطری گوشی موبایل و سایر دستگاه هایی که از باتری لیتیوم استفاده می کنند چیست؟ آیا امکان داره باتری باد کرده رو به حالت اول برگردوند؟ آیا باد کردن باتری برای گوشی و سایر وسایل ما مضر هستند؟ جواب تمام این سوالات و نحوه نگهداری صحیح باتری رو در این مقاله بررسی خواهیم کرد با ما همراه باشید.

 

 باد کردن باتری گوشی -آیا باتری بادکرده قابل تعمیر است؟​

 

باد کردن باتری گوشی -آیا باتری بادکرده قابل تعمیر است؟​

 

چرا باتری گوشی باد میکند. آیا باتری گوشی باد کرده قابل تعمیر است؟

 برای همه ما شاید اتفاق افتاده باشه که باد کردن باتری باعث بسته نشدندرب پشت گوشی و یا در گوشی هایی که باطری داخلی دارند باد کردن باتری کوشی باعث ایجاد فاصله بین درب پشت با بدنه گوشی می شود همانطور که در عکس زیر قابل مشاهده است

 

علت باد کردن باتری

شاید وقتی با این وضعیت برخورد می کنید اولین فکری که به ذهن شما می رسه بی کیفیت بودن باتری گوشی باشه ولی اینطور نیست.

 پس علت باد کردن باتری گوشی چی می تونه باشه با ما همراه باشید؟


از باتری‌های بزرگ لپ تاپ گرفته تا باتری‌های لیتیومی گوشی همراه ممکن است دچار این مشکل شوند. درواقع امروزه اکثر لوازم الکترونیکی مانند ساعت های هوشمند که چند سالی هست وارد بازار شده، هدست‌های بی‌سیم، دستبندهای هوشمند و... از باتری‌های کوچک و مفید لیتیومی استفاده می‌کنند که ممکن است باد کردن باتری برای هریک از اینها اتفاق بیافتد. اما علت مشخصی برای باد کردن باتری‌ها وجود ندارد. بعضی از آنها به دلیل نقص در تولید، بعضی‌ها به دلیل استفاده نادرست و مخرب از دستگاه  یا قرار دادن در جایی که رطوبت بالایی دارد .و بعضی به دلیل استفاده از شارژرهای تقلبی و شارژر فندکی های فیک یا غیر اصلی و یا نوسانات برق دچار باد کردن باتری می‌شوند.

 

باد کردن باتری لب تاب


 
به گفته پروفسور Sadoway متخصص شیمی مواد از MIT  باد کردن باتری‌ها زمانی اتفاق می‌افتد که سلولهای باتری بیش از حد شارژ می‌شوند. درواقع باکتری‌های یون لیتیوم موجود در باتری به طور غیر معمول شارژ شده و متورم می‌شوند. همچنین پروفسور Sadoway توضیح داد:


درواقع هنگامی که  باتری گوشی در حالت عادی شارژ می‌شود، شما فلز لیتیوم را به تنهایی نمی‌بینید چرا که این عنصر ذاتا ناپایدار است. اما در حالت شارژ نامعمول، لیتیوم بیش از حدی تولید می‌شود که سرعت تولید آن از سرعت از بین رفتنش بیشتر خواهد بود.  در نتیجه ورق‌های لیتیوم به الکترود مثبت یا آند تبدیل می‌شوند و همزمان الکترود‌های منفی که عامل اکسید کننده هستند ناپایدار و بی ثبات خواهند شد. این واکنش سبب تولید گرما و افزایش دمای گازهای داخل باتری می‌شود. از آنجایی که در باتری روزنه‌ای برای تهویه وجود ندارد، گازها منبسط شده و باتری باد می کند

 

هنگامی که باتری‌های لیتیومی بیش از حد شارژ شود  یا زمانی که طول عمر باتری به پایان می رسد و  بیش از توان باتری از آن  استفاده شود ویا بیش از حد گرم شوند، به یک جسم قابل اشتعال تبدیل می‌شوند و این همان چیزی است که امنیت ما را به خطر می‌اندازد. بنابراین باتری‌های باد کرده می‌توانند مشتعل گشته و آتش‌سوزی ایجاد کنند.به همین علت از ضربه زدن به باتری باد کرده یا به اشتباه سوراخ کردن باتری باد کرده می تواند کاملا خطرناک باشد

 


البته طراحان باتری و گوشی موبایل این واکنش را پیشبینی کرده و باتری‌ها را طوری طراحی می‌کنند که با شارژ بیشتر مقابله کنند. همچنین مدار باتری نیز اغلب مواقع شارژ را تنظیم و پس از شارژ شدن گوشی، از شارژ بیش از حد جلوگیری کرده وجریان برق را قطع می‌کند. البته که این گونه پیشبینی‌ها گاهی شکست خورده و باعث باد کردن باتری می‌شوند. پس بهتر است باتری گوشی  به هیچ عنوان از شب تا صبح به شارژ متصل نکنید کاری که اکثر ما ها انجام می دهیم و یکی از دلایل اصلی باد کردن باتری گوشی هست.

 

 

تشخیص باتری باد کرده


برای تشخیص باتری‌های متورم می‌توانید به سادگی از پشت گوشی یا دستگاه متوجه شوید. برای مثال ممکن است باتری متورم باعث ایجاد خمیدگی روی قاب گوشی شود یا حتی باعث شکستگی آن گردد. همچنین می‌توانید باتری سالم را در دست گرفته و از لحاظ ظاهری دو باتری را با هم مقایسه کنید.


یکی از راههای تشخیص باتری باد کرده البته باتری های که به مقدار کمی متورم شده و یا هنوز  در شروع پروسه باد کردن باتری می باشد می توانید باتری را روی یک سطح صاف قرار دهید و بچرخانید اگر باتری به راحتی چرخید نشانه باد کردن باتری هست و سطح باتری کاملا با سطح جایی که روی آن می چرخانیم تماس کامل ندارد البته این آزمایش بیشتر برای باتری گوشی قابل استفاده می باشد

 

 

تشخیص باتری باد کرده
 

 جالبه بدونید چندی پیش مردی در شهر نانجینگ در تلاش بود باتری آیفون خود را تعویض کند، به همین دلیل به یک فروشگاه عرضه محصولات الکترونیکی رفت. او که به اصالت باتری ارائه شده توسط فروشنده شک کرده بود، روشی غیر معقول، ناصحیح و خطرناک برای تست باتری آیفون در پیش گرفت؛ این فرد باتری را در دهان خود گذاشت و آن را با دندان فشار داد!


 البته شاید  فیلمی که از طریق دوربین های مغازه گرفته شده دیده باشید این فرد احتمالا در فیلم‌ها دیده بود که انسان‌های زیرک برای تشخیص اصل بودن سکه‌ آن را زیر دندان می‌گذارند، پس طبق یک نتیجه‌گیری (بدون شک غیر منطقی) می‌توان اصالت باتری گوشی را نیز به چنین روشی متوجه شد. باتری ناگهان منفجر شد! این فرد بسیار خوش شانس بود، چرا که باتری درون دهانش منفجر نشد! پس بسیلر مراقب باشید باتری ها را به هیچ عنوان تحت فشار قرار ندهید


تعویض باتری باد کرده

 

تعویض باتری باد کرده
 

گاهی اوقات ممکن است شما از وسیله الکترونیکی که دارای باتری لیتیوم می باشد استفاده نکنید و یا حتی در جایی نگه داری کنید که خیلی جلوی چشم شما نیست و بعد از مدتی که به سراغ وسیله خود می روید با باتری باد کرده مواجه می شوید در این شرایط اولین کاری که انجام می دهید رعایت احتیاط لازم و ایمنی است. شارژ کردن دوباره باتری های باد کرده بسیار خطرناک است! چرا که اینگونه باتری ها حجم زیادی از گازهای ناشی از گرما و فشار بیش از حد را درون خود دارند و در صورت شارژ شدن، ممکن است  آتش سوزی و انفجار به بار بیاورند. البته باید این نکته را بدانید که باتری‌های لیتیومی از امنیت زیادی برخوردار هستند. ولی با این همه احتیاط شرط عقل است.

 

 

تعویض باتری باد کرده

 

 
در طراحی اینگونه باتری‌ها اقدامات امنیتی مثل: سنسور دما، جلوگیری از شارژ بیش از حد یا مدارهای مختلف به کار رفته است و باید گفت که یک باتری لیتیومی به این زودی‌ها آتش نمی‌گیرد. اما در مواردی ممکن است این اتفاق روی دهد. اما می‌توانید از مراحل زیر برای برخورد صحیح با باتری باد کرده استفاده کنید:


عدم شارژ یا استفاده از باتری باد کرده


همانطور که گفته شد، باتری باد کرده مانند یک توپ قابل انفجار و آتش‌سوزی است که اگر شارژ شود یا مورد استفاده قرار گیرد فاجعه به بار خواهد آورد. بنابراین شارژ مجدد یا استفاده دوباره از آن، علاوه بر سلامت گوشی می‌تواند باعث به خطر افتادن سلامتی‌تان شود. بهترین حالت این است که دستگاه را خاموش و از باتری بادکرده استفاده نکنید تا زمانی که باتری جدید جایگزین کنید.

آتش گرفتن باتری باد کرده


باتری باد کرده را داخل سطل زباله نیندازید


تمامی باتری ها چون از مواد شیمیایی انباشته شده که بعضا برای طبیعت بسیار خطرناک هست و این مواد می تواند صدمات جبران ناپذیری به انسان ها وحیوانات وارد کند به همین علت بر روی  تمامی باتری ها تصویر عدم قرار دادن در سطل زباله وجود دارد که خیلی از ما به آن توجه نمی کنیم باتری ها را قاطعی زباله های دیگر می اندازیم  بهد از گدشت مت زمانی بدنه باتری ها بعد از پوسیده شدن باعث خارج شدن مواد شیمیایی در دل طبیعت می شوند

 

 

باتری باد کرده را داخل سطل زباله نیندازید


 
درهنگام دفع باتری باد کرده به این نکته توجه داشته باشید که نباید آنرا فشار دهید یا سوراخ کنید. چرا که مواد سمی و گازهای موجود در آب به سرعت با اکسیژن و رطوبت هوا واکنش داده و باعث حریق می‌شوند. تنها راه برای برداشتن باتری استفاده از یک دستگش ایمنی و یک وسیله سالم برای جداسازی آن از دستگاه است.

 

 

تعویض باتری باد کرده


 
پس از برداشتن باتری باد کرده باید دو کار انجام دهید. ابتدا با استفاده از چسب عایق بندی الکتریکی، سطح تماس باتری را بپوشانید. در قدم بعدی سعی کنید باتری را در دمای خنک و به دور از مواد اشتعال زا قرار دهید تا از هرگونه حریق و آتشسوزی پیشگیری کرده باشید. اما اگر دستگاه شما از کار افتاده و قابل استفاده نیست، جداکردن باتری از دستگاه کار سخت‌تری می‌باشد و باید برای انجام این کار، گوشی یا لپ تاپ خود را به یک تعمیرکار خبره بسپارید.

 

باتری را به مرکز بازیافت بسپارید


در صورتی که اقدامات بالا را به درستی و صحت انجام دهید، احتمال آتش‌سوزی و آسیب‌های باتری لیتیومی را به حداقل می‌رسانید. اما گاهی ممکن است اینگونه باتری‌ها تحت تاثیر عوامل مختلف آتش گرفته و ماشین حمل زباله را بسوزانند. بنابراین بهترین و تنها راه برای دفع باتری متورم، اعتماد به یک شرکت بازیافت مطمئن است.
همچنین انداختن باتری متورم در سطل زباله می‌تواند امنیت سایر افراد را به خطر اندازد. در سطح زباله به دلیل افزایش احتمال اکسید شدن مواد و افزایش میزان رطوبت، احتمال انفجار و آتش‌سوزی به وسیله باتری‌های متورم افزایش می‌یابد. همچنین این کار می‌تواند به سلامتی افرادی که برای بهداشت و سلامت محیط زیست تلاش می‌کنند، ضربه بزند.

 

 

راههای جلوگیری از باد کردن باتری


شاید مطالب بالا را با علاقه خوانده باشید اما با خود بگویید: من که باتری باد کرده ندارم! اما نمی‌خواهم در آینده باتری گوشی یا لپ تاپم باد بکند . بنابراین در این قسمت از مقاله سعی داریم نحوه پیشگیری و جلوگیری از باد کردن باتری را توضیح دهیم.

 


باتری را خنک نگه دارید

 

موبایل و تبلت را در جای گرم قرار ندهید

بهترین روش را برای خنک کردن و خنک نگه داشتن گوشی موبایل و سایر وسایل الکنرونیکی که از باتری لیتیوم یا پلیمر استفاده می کنن در زیر آفتاب یا در کنار وسایل گرمایش قرار ندهید چرا که باتری‌های لیتیومی در حضور گرما دچار تورم می‌شوند. البته غیر ممکن است که همیشه این باتری‌ها را خنک نگه دارید اما می‌توانید در مواقعی که از دستگاه استفاده نمی‌کنید، با روش‌های معمول شروع به خنک نگه داشتن باتری کنید. همچنین در صورتی که دستگاه خود را استفاده نمی‌کنید آنرا در یک مکان سرد و خشک قرار دهید. همچنین سعی کنید دستگاه خود را زیر نور گرم خورشید یا محلی گرم استفاده نکنید و در منطقه خنک اقدام به کاربری کنید
به طور مثال زمانی که مشغول رانندگی هستید باتری زا زیر نور مستقیم آفتا ب یا دز زمستان در کنار کانال بخاری ماشین قرار ندهید گرمای وارده باعث باد کردن باتری گوشی و یا سایر دستگاه های شما می شود

 

از شارژر اصلی استفاده کنید

شارژر اصلی موبایل


 
استفاده از شارژرهای فیک و تقلبی می‌تواند باعث آتش‌سوزی و از بین رفتن دستگاه شما شود و این درحالی است که قیمت شارژرهای اصلی روز به روز بالاتر می‌رود. درواقع بار شارژ بیش از حد و غیر استاندارند که توسط شارژر فیک به باتری دستگاه شما تحمیل می‌شود، از اصلی‌ترین عوامل باد کردن باتری به حساب می‌آید.


استفاده از شارژر های کپی و تقلبی بیشترین سهم را در خرابی باتری ها به خصوص باتری گوشی موبایل  دارند استفاده از شارژر فندکی های بی کیفیت هم عامل بزرگی برای  خرابی باتری ها به خصوص باد کردن باتری محسوب می شوند

هستند و افرادی که در سفر یا برای مدت طولانی دسترسی به برق ندارند از پاور بانک استفاده  می کنند متاسفانه پاور بانک های بی  کیفیت باعث خرابی و باد کردن باتری می شوند

 

 

استفاده از شارژر های اصلی

 
دستگاه خود را همیشه به برق متصل نکنید


این موضوع به ویژه برای کاربران لپ تاپ‌ها رخ می‌دهد و از معمول‌ترین عوامل باد کردن باتری به حساب می‌آید. معمولا اینگونه افراد لپ تاپ یا گوشی خود را همیشه به برق متصل می‌کنند و حتی حین استفاده از آن نیز باتری را از برق جدا نمی‌نمایند. این کار باعث کاهش توانایی باتری و باد کردن آن می‌شود.

شب تا صبح گوشی موبایل خود را در شارژ قرار ندهید

 

شب تا صبح گوشی موبایل خود را در شارژ قرار ندهید


معمولا گوشی های موبایل به خصوص نسل جدید سریع شارژ می شوند و عمدتا گوشی های موبایل در زمانی در حدود یک تا دو ساعت شارژ کامل می شوندوقتی باتری به شارژ 100 درصدی می‌رسد، جریان برق ورودی به آن قطع می‌شود، اما درصورتی‌که گوشی شب تا صبح به شارژر وصل باشد، گاه‌گداری جریان برق وارد گوشی خواهد شد. این بدین علت است که بالاخره گوشی همیشه در شارژ 100 درصدی باقی نمی‌ماند و به دلایل مختلفی کمی از این شارژ کاسته می‌شود؛ در این هنگام جریان برق دوباره وارد گوشی می‌شود تا این مقدار شارژ ازدست‌رفته را جبران کند. برای همین، شارژ باتری گوشی مرتبا بین حالت 100 درصدی و کمی پایین‌تر از آن تغییر حالت می‌دهد. این بالا و پایین شدن، دمای گوشی را افزایش می‌دهد و درنهایت موجب کاهش عمر باتری و باد کردن باتری می‌شود

 

باتری‌های قدیمی را جایگزین کنید


در صورتی که احساس می‌کنید باتری مورد استفاده‌تان عمر خود را کرده و دچار اشکالات ریز شده است، قبل از تورم اقدام به تعویض و جایگزین کردن آن با یک باتری سالم کنید. این کار باعث می‌شود تا آسیب‌های احتمالی ناشی از باد کردن و تورم باتری متوجه شما نشود. م همترین و معمول‌ترین عواملی که سبب اینگونه مشکلات می‌شود ضربه خوردن یا افت میزان نگه‌داری شارژ در باتری است که می‌تواند نشانه‌ای ابتدایی از باد کردن باتری شما باشد.

منابع :.howtogeek

نظرات

captcha Refresh
ترکاشوند
۱۴۰۱/۰۱/۲۵۰۰
پاسخ

بسیار مقاله مفیدی بود تازه با خوندن این مقاله متوجه شدم چه اشتباهعاتی انجام میدادم

جی اس ام باتری
۱۴۰۱/۰۱/۲۷۰۰

سلام وقت بخیر جناب ترکاشوند 

خوشحالیم که رضایت شما را جلب کردیم

شیرازی
۱۴۰۰/۰۶/۰۴۰۰
پاسخ

ممنون از توضیحات کاملتون

جی اس ام باتری
۱۴۰۱/۰۱/۲۹۰۰

با سلام 

خوشحالیم که مورد توجه شما قرار گرفتیم 

پویا
۱۴۰۰/۰۵/۳۰۰۰
پاسخمن باتری لپتاپم دو ساله که باد کرده جوری که بخشی از کیبورد متورم شده و حسگر انگشتشم شیب دار شده ولی همیشه شارژ میکنم و استفاده میکنم هزاران ساعت با باد کردشم کار کردم فرق زیادی با وقتی سالم بود نداره حدود چهار ساعتم کار میده (وقتی نو خریده بودم حدود هفت هشت ساعت کار میکرد) همین الانم دارم باهاش اینجا نظر مینویسم درحالیکه برقشو قطع کردم چون شارژش 100% شده :/ مال برند HP هس اگه برا کسی سؤال شد
این صفحه رو خوندم حقیقتاً پشمام ریخت که اینقدر خطرناکه. یعنی بعد دو سال الان بازش کنم جدا کنم باتریو؟ باتری داخلشه باید بازش کنم لپتاپو
جی اس ام باتری
۱۴۰۱/۰۱/۲۹۰۰

سلام وقت بخیر

توضیحات کامل در مقاله علت باد کردن باتری گوشی -آیا باتری بادکرده قابل تعمیر است؟ می باشد

اگر با خواندن مقاله مشکلتون حل نشد با کارشناس فنی مشورت کنید

 

رضایی
۱۴۰۰/۰۴/۰۸۰۰
پاسخ

خسته نباشید ممنون از مقاله کامل و خوب شما

جی اس ام باتری
۱۴۰۰/۰۴/۰۸۰۰

سلام وقت بخیر جناب رضایی

ما خوشحالیم که مورد توجه شما قرار گرفت این مقاله مرسی از انرژی خوب شما

موفق و پیروز باشید

بهرامی
۱۴۰۰/۰۳/۲۵۰۰
پاسخ

سلام خسته نباشید خواستم تشکر کنم بایات مقاله خوب شما و تذکر بدم به هیچ عنوان سعی نکنید به باتری باد کرده فشار وارد کنید من این کار کردم آتش گرفت خیلی شانس آوردم

جی اس ام باتری
۱۴۰۰/۰۳/۲۵۰۰

سلام وقت بخیر جناب بهرامی 

خوشحالیم که مورد توجه شما قرار گرفته 

موفق و پیروز باشید

ستایش
۱۴۰۰/۰۳/۱۴۰۰
پاسخسلام من یه ماه پیش پاور بانک جدید خریدم الان باد کرده قابله تعمیره ؟!
جی اس ام باتری
۱۴۰۱/۰۱/۲۹۰۰

با سلام 

توضیحات کامل در مقاله می باشد

اگر با خواندن مقاله مشکل شما برطرف نشد با کارشناس فنی مشورت کنید

حافظی
۱۴۰۰/۰۲/۲۳۰۰
پاسخ

بسیار خوب و کامل

جی اس ام باتری
۱۴۰۰/۰۲/۲۳۰۰

سلام وقت بخیر جناب حافظی 

ممنون بایت انرژی خوب شما

موفق و پیروز باشید

شهرام عزیزی
۱۴۰۰/۰۱/۳۱۰۰
پاسخ

سلام و خسته نباشید 

بسیار مقاله  خوب و جامع بود ممنون از شما

جی اس ام باتری
۱۴۰۰/۰۱/۳۱۰۰

سلام دوست عزیز

خوشحالیم که مورد توجه شما قرار گرفته 

موفق و پیروز باشید

قیه
۱۳۹۹/۱۲/۲۰۰۰
پاسخسلام و خسته نبتسین
گوشیم هواوی y 3 هست.امروز متوجه شدم که پشت قاب گوشی انگار که رعد و برق بهش زده باشه رنگهاش باد کرده و کنده شدن...باطریش ظاهرا سالمه...فکر میکنین مشکل از کجاست؟
جی اس ام باتری
۱۴۰۱/۰۱/۳۰۰۰

سلام وقت بخیر

توضیحات کامل در مقاله می باشد

اگر با خواندن مقاله مشکل شما حل نشد با کارشناس فنی مشورت کنید

کینگ
۱۳۹۹/۰۳/۱۵۰۰
پاسخسلام
گوشی من S9 هستش من کارای کد نویسی انجام میدم دو بار تا حالا باتری گوشیم باد کرده آیا راه حلی برای جلوگیری هست؟
جی اس ام باتری
۱۴۰۱/۰۱/۲۹۰۰

سلام وقت بخیر

توضیحات کامل در مقاله می باشد

اگر با خواندن مقاله مشکل شما برطرف نشد با کارشناس فنی مشورت کنید

امیر
۱۳۹۸/۱۲/۱۶۰۰
پاسخسلام گوشی من اسمارت رونیکس e1هستش تا حالا دوبار باتری عوض کردم باتری اولی که باد کرد دومی هم الان یکمی باد کرده میشه مشکل از آی سی تغذیه باشه ؟ میشه باتری باد کرده دوباره به حالت اول برگرده؟ممنون
جی اس ام باتری
۱۳۹۹/۰۲/۰۷۰۰

سلام 

از شارژر و کابل اصلی استفاده کنید در مقاله به طور کامل توضیح داده شده هرگز به باتری باد کرده فشار نیارید امکان انفجار و اتش سوزی هست 

موفق و پایدار باشید

حمید
۱۳۹۸/۰۵/۲۹۰۰
پاسخ

سلام بالای 4 بار باتری خریدم ، همشون باد میکردن گوشیم نوت 4 هست که با جستجو  سرانجام موفق شدم باتری با گارانتی بخرم باتری تقویت شده با شش ماه گارانتی تعویض حتی باد کردن ! از وقتی خریدم تا الان 2 ماه حتی باتری کیفیتش هم کمتر نشده ! بنظر من باید باتری رو با گارانتی خرید ...

جی اس ام باتری
۱۳۹۸/۰۶/۰۱۰۰

خرید باتری اصلی با گارانتی علاوه بر عمر طولانی تر سلامت گوشی شما را حفظ می کند

البته ما باتری تقویت شده توصیه نمی کنیم چون استاندارد نیست و گرنه خود شرکت های های تولید کننده موبایل به راحتی می توانستن از این نوع باتری ها استفاده بکنند

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 25

آخرین محصولات

خرید  باتری اصلی موبایل و شارژر اصلی و کابل
خرید شارژر کابل اصلی ایفون

برای اطلاع از آخرین تخفیف ها و جدید ترین کالاها عضو شوید